Bästatester

Bäst i test gasolgrill

Vilken gasolgrill är bäst i test? (Juni 2024)

Det finns få saker vi älskar mer än sommar, sol, ljusa kvällar och grillning. Du kan välja mellan både gasolgrill och kolgrill, och vad du bör investera i beror på vad du gillar bäst. Vissa föredrar den autentiska grillsmaken som en kolgrill ger, medan andra uppskattar jämn temperaturkontroll och snabb upptändning. Det finns gott om gasolgrillar att välja mellan på marknaden. Därför har vi tittat på flera olika modeller av gasolgrillar som kommer med olika funktioner.

När du ska köpa en gasolgrill bör du noggrant överväga hur mycket du planerar att använda den och om du vill ha den på en permanent plats eller inte. En gasolgrill kan vara lite tung och svår att flytta runt på, så försök att ha den på en fast plats. Under vintern bör du räkna med att packa in den ordentligt.

Det finns flera saker att tänka på när du ska investera i en gasolgrill. Därför har vi tittat på några av de bästa gasolgrillarna på marknaden och gjort en bedömning av vilken som är bäst i test, för att göra det enklare för dig att välja den gasolgrill som passar bäst för dig och ditt användande.

Detta bör du titta efter när du ska köpa en gasolgrill

  • Recensioner: Trustpilot-recensioner, tester och andra produktrecensioner.
  • Storlek och kapacitet: Bedöm hur stor grill du behöver.
  • Material: Kontrollera vilka material grillen är tillverkad av.
  • Luftflöde och temperaturkontroll: Det är viktigt att kunna reglera värmen och tillaga maten jämnt.
  • Pris: Tänk på hur mycket du är villig att lägga på en gasolgrill.
  • Tillbehör och funktioner: Bedöm vilka funktioner som är viktiga för dig och dina grillupplevelser.

Bästa erbjudanden på gasolgrillar år 2024

Letar du efter en ny gasolgrill och undrar vilken som passar dig? Vi har granskat några av de bästa gasolgrillarna på marknaden för att göra det så enkelt som möjligt för dig att hitta den som passar bäst för dig och dina behov. Vi har tittat på funktioner, storlek och pris.

1. Weber Genesis E-315 – Bäst i test gasolgrill

5 Stjärnor
Snabb leverans
365 dagars öppet köp

Drömmer du om en riktigt bra gasolgrill? Då är denna Weber gasolgrillen för dig. Här får du allt du behöver och lite till för att grilla allt från kött och fisk till grönsaker, pizza och skaldjur. Weber Genesis E-315 gasolgrill levereras med tre kraftfulla brännare som säkerställer en jämn och hög värme över hela grillgallret. Grillgallret är tillverkat av gjutjärn med non-stick-beläggning som minskar risken för att råvarorna bränner fast.

Denna gasolgrill från Weber är en mycket mångsidig grill som levereras med en hel del extrafunktioner som gör grillningen till en lek. Här får du med ett Weber Crafted-system som låter dig byta ut grillgallret mot olika tillbehör som wokpanna, stekpanna och pizzasten. Weber Genesis E-315 gasolgrill levereras också med en praktisk varmhållningsplatta som håller maten varm tills den ska serveras.

Weber Genesis E-315 gasolgrill är lätt att använda och levereras med en hel del smarta funktioner som gör grillningen rolig för hela familjen. Här får du ett elektroniskt tändningssystem som gör det enkelt att tända grillen. Allt du behöver göra är att trycka på en knapp. Weber Genesis levereras också med en temperaturmätare, fettuppsamlingsbricka, två sidobord och krokar för att hänga redskap på. Gasolgrillen är också utrustad med ett rymligt skåp där du kan placera gasolflaskan och annat tillbehör.

Gasolgrillen från Weber levereras i en robust design i rostfritt stål. Den har 10 års garanti på alla grilldelar så att du är säker på att få mycket för dina investeringar.

Tre brännare
Grillgaller av gjutjärn
Weber Crafted-system
Elektroniskt tändsystem
Bra temperaturkontroll
Locktermometer och fettuppsamlingsbricka
Två sidobord och verktygskrokar
Enkel rengöring
10 års garanti
Kommer med hjul
Tar en del plats

2. Weber Genesis S-335  – Bästa premium gasgrill

5 Stjärnor
Snabb leverans
365 dagars öppet köp

Weber Genesis 335 gasolgrill är en fantastiskt bra grill som är utrustad med tre brännare och sidobrännare, samt Sear Zone-system som fungerar som en extra hög värmesona för perfekt stekning av både biffar och fisk. Denna gasolgrill från Weber levereras också med en del där du kan steka på direkt och indirekt värme.

Weber gasolgrillen har extra stora sidobord som är hopfällbara och ger gott om plats både för servering och tillagning av olika rätter. Gasolgrillen har en grillyta på 68 x 48 cm som ger gott om plats för alla läckra råvaror du vill grilla.

Gasolgrillen är lätt att rengöra och levereras med en utdragbar fettavskiljare som ser till att du kan samla allt fett från de grillade råvarorna på ett ställe. Med Weber Genesis 335 kan du se fram emot många timmar vid grillen som kommer att skapa underbara stunder för både dig och dina gäster.

Tre brännare + Sear brännar
Sidobrännare
Outdoor Cooking System
Snabb upptändning
Enkel rengöring
Förvaring på sidan
Nedfellbare bord
Eget förvaringsutrymme
Kommer med hjul
Tar en del plats

3. Weber Summit E-670- Bästa lyxiga gasolgrill

5 Stjärnor
Snabb leverans
365 dagars öppet köp

Weber Summit E-670 gasolgrill är den dyraste gasolgrillen i vår översikt, men om du investerar i denna grill har du en gasolgrill för livet. Här får du en mängd möjligheter och kan med lätthet bli grannskapets mest eftertraktade grillmästare. Weber Summit E-670 gasolgrill levereras med hela sex brännare, porslinsemaljerat lock med inbyggd termometer, praktiska sidobord och styrs med en steglös reglering av brännarna.

Denna gasolgrill från Weber levereras med rotisseri som är perfekt för att helgrilla kyckling. Gasolgrillen är utrustad med galler, krokar för upphängning av redskap och en underskåp där du kan placera gasflaskan och annan utrustning. Weber Summit E-670 gasolgrill har hjul för enkel förflyttning.

Med denna imponerande grill, som har fått erkännande från fjärran och nära, kommer du garanterat att imponera. Här kan du tillaga de läckraste rätterna oavsett vad som är din favorit.

Grill i världsklass
Hela 6 brännare i rostfritt stål
Rotisseri
Porslinsemaljerat lock med inbyggd termometer
Förvaring på sidan
Styrs med en steglös reglering av brännarna
Levereras med underskåp
Kommer med hjul
Snabb upptändning
Kostsam

4. Weber Spirit II E-310 GBS- Bästa pris gasolgrill

5 Stjärnor
365 dagars öppet köp
Snabb leverans

Weber Spirit II E-310 GBS har den bästa priset i översikten och ger dig mycket grill för pengarna. Denna gasolgrill är lätt att rengöra och kommer med en mängd smarta funktioner. Den är bland annat utrustad med GS4 som gör matlagningen enklare. Gasolgrillen har 4 brännare som ger perfekt värmefördelning, Flavorizer Bars, öppet utrymme under grillen och sidobord.

Flavorizer Bars använder köttsaft och fetter för att ge maten extra god smak med ånga. När vätskan har avdunstat får grillmaten en extra god smak.

Gasolgrillen levereras med en värmehylla där du kan placera maten du lagar under tiden. Då slipper du servera kall mat till gästerna. Särskilt praktiskt när du lagar mycket mat. Grillen är lätt att rengöra samtidigt som den är snabb att tända. Se fram emot många trevliga stunder med läcker mat med denna praktiska och kostnadseffektiva gasolgrill från Weber.

Optimal värmefördelning
Stor grillyta
Snabb upptändning
Utrustad med GS4
4 brännare
Flavorizer Bars
Levereras med värmeapparat
Kommer utan skåp under grillen

5. Everdure Furnace gasolgrill – Bästa design gasolgrillen

5 Stjärnor
Snabb leverans
365 dagars öppet köp

Furnace från Everdure är designad av ingen mindre än Heston Blumenthal och är verkligen en fantastisk gasolgrill. Den är kraftfull och redo för grillning på bara fem minuter. Furnace från Everdure har ett innovativt snabbtändningssystem som ser till att gasolgrillen håller en mycket hög och konstant temperatur.

Furnace från Everdure har tre oberoende brännare som ger dig möjlighet att grilla vid tre olika temperaturer. Gasolgrillen har en extra stor grillyta, en fantastisk design, utbytbara grillplattor och ett lyxigt rotisserisystem.

Här kan du grilla allt ditt hjärta önskar i en gasolgrill som ser fantastisk ut. Den passar in på de flesta terrasser och trädgårdar och kommer garanterat att ge många härliga måltider. Här kan du tillaga hel kyckling, grilla grönsaker, fisk och kött, och allt kommer att gå smidigt.

Världens mest kraftfulla gasgrill
Klar på bara 5 minuter
Inkl. roterande system
Uppnår höga temperaturer
Tre oberoende brännare
Snygg design
Bra temperaturkontroll
Snabb upptändning
Grillplattor som kan bytas ut och lyxigt roterande system
Kan kännas lite liten

Vad är en gasolgrill?

En gasolgrill är en typ av grill som använder gas som bränsle för att generera värme för matlagning. Den fungerar genom att gas (vanligtvis propan eller naturgas) matas till en brännare som tänds och producerar lågor. Dessa lågor värmer upp grillgallret där maten placeras för grillning. Gasolgrillar är mycket populära eftersom de både snabbt värms upp, ger jämn värme och är enkla att använda.

Viktiga komponenter i en gasolgrill

En gasolgrill består av flera olika komponenter, såsom gasbrännare, gasbehållare, grillgaller, tändsystem och lock, och det är fördelaktigt att veta lite om dem.

Brännarna skapar lågor och värme. Gasolgrillar kan ha allt från en till flera brännare, beroende på modell och storlek. Gasolgrillar får sin kraft från en gasbehållare som ger värmen.

Grillgallret är där maten placeras när den ska grillas. De är vanligtvis tillverkade av rostfritt stål, gjutjärn eller andra material som behåller värmen bra. Gasolgrillar har vanligtvis ett tändsystem som kan vara en knapp eller en brytare som tänder gasen och startar lågorna.

De flesta gasolgrillar har ett lock som kan stängas för att behålla värmen och laga mat mer effektivt. Looken kan också ha en inbyggd termometer så att du kan övervaka temperaturen inne i grillen.

Fördelar med en gasolgrill

Det finns flera olika varianter och modeller av bra grillar där ute, och både gasolgrillar och kolgrillar är mycket populära. En kolgrill tar vanligtvis lite extra tid att värma upp, medan en gasolgrill värms upp snabbt och kan användas nästan omedelbart.

Med en gasolgrill kan du enkelt justera värmen genom att vrida på rattarna, vilket ger dig bättre kontroll över matlagningen och möjligheten att laga mat på olika värmesoner.

Gas som bränsle ger mindre aska och rök än kol, vilket gör rengöringen enklare och maten mindre utsatt för skadliga ämnen.

Gasolgrillar är lätta att tända och kräver mindre förberedelse än kolgrillar. Du behöver inte tända kol och vänta på att det ska bli tillräckligt varmt.

Propanbehållare kan vara tunga och opraktiska att transportera, vilket kan vara en nackdel om du planerar att ta med grillen på utflykt. Men det finns också små gasolgrillar och små gasbehållare som gör det mycket enklare att ta med grillen på utflykt.

Varför välja en gasolgrill?

En gasolgrill är en praktisk och effektiv grill, särskilt för dig som vill ha enkel och snabb uppvärmning. Med sina många fördelar, som enkel temperaturkontroll och mindre underhåll, kommer en gasolgrill att vara det föredragna valet för många grillälskare.

Vad du bör överväga när du ska investera i en gasolgrill

När du ska köpa en gasolgrill finns det en del saker du bör tänka på och kontrollera innan du bestämmer dig. Allt från hur mycket plats du har och hur många personer du ska laga mat till bör tas med i övervägandet.

Storlek och grillyta

Grillens storlek är en av de viktigaste faktorerna att överväga när du ska köpa en gasolgrill. Tänk på hur många personer du vanligtvis lagar mat till och hur mycket plats du har tillgänglig.

Små grillar är perfekta för balkonger eller mindre uteplatser, och för personer som grillar för 2-4 personer. Grillar du ofta till en mellanstor familj eller älskar att hålla små sammankomster? Då är en mellanstor grill perfekt för dig. Lagar du mat till många eller gillar att grilla många ingredienser? Då bör du titta på de stora gasolgrillarna.

Antal brännare

Antalet brännare på en gasolgrill påverkar hur mycket mat du kan tillaga samtidigt och hur bra du kan kontrollera värmen.

  • Två brännare: Ger grundläggande temperaturkontroll och är lämplig för de flesta hushåll.
  • Tre till fyra brännare: Ger dig möjlighet att använda olika värmesoner, så att du kan grilla olika livsmedel samtidigt.
  • Fem eller fler brännare: Perfekt för avancerade grillare som vill ha maximal kontroll över matlagningen och större grillkapacitet.

Material och kvalitet

Grillens material och konstruktion påverkar både hållbarhet och prestanda. Vad du väljer kommer att ha en betydande inverkan på hur länge du kan förvänta dig att ha din gasolgrill. Välj en gasolgrill med bra material så att du kan njuta av din investering under lång tid.

Rostfritt stål är motståndskraftigt mot rost och korrosion och ger en stilren look. Gjutjärn behåller värmen väl men kan kräva mer underhåll för att undvika rost. Gasolgrillar i aluminium är lätta och motståndskraftiga mot rost men kan vara mindre robusta än stål.

Extra funktioner

Många gasolgrillar kommer med extra funktioner som gör grillningen ännu roligare. Med sidobrännare kan du tillaga såser och tillbehör utan att lämna grillen. Då har du full kontroll över all matlagning. Rotisserie ger dig möjlighet att laga perfekt grillad kyckling eller annat kött. Om du gillar att experimentera kan en röklåda vara för dig. Den låter dig lägga till röksmak till dina ingredienser. Många gasolgrillar har också en temperaturmätare som låter dig övervaka grilltemperaturen för bättre kontroll.

Pris och budget

Gasolgrillar varierar i pris från några tusenlappar till flera tiotusen kronor. Sätt en budget som passar dig och kom ihåg att en dyrare grill ofta har bättre material och fler funktioner som kan förbättra grillupplevelsen.

Underhåll av gasolgrill

För att få ut mesta möjliga av din gasolgrill och förlänga dess livslängd är det viktigt att underhålla den på rätt sätt. Rengör grillgallren med en grillborste för att ta bort matrester efter varje användning. Kontrollera gasanslutningarna och se till att alla slangar och kopplingar är täta och fria från läckage. Rengör brännare och droppbrickor. Detta bidrar till jämn värmefördelning och förhindrar uppbyggnad av fett som kan orsaka bränder. Skydda grillen genom att använda ett grillöverdrag för att skydda den mot väder och vind när den inte används.

Att välja rätt gasolgrill kräver lite forskning. Genom att tänka på faktorer som storlek, antal brännare, material, extra funktioner och budget kan du hitta en gasolgrill som passar perfekt för dig. Med rätt underhåll kan din nya gasolgrill ge dig många års glädje och läckra måltider.

Trevlig grillning!