Bästatester

Bäst i test hörlurar

Vilka hörlurar är bäst i test? (Maj 2024)

Hörlurar i olika varianter har blivit otroligt populära. De kommer i otaliga varianter, både som over-ear-hörlurar och som in-ear-öronproppar. Gemensamt för dem alla är att de har uppgiften att ge dig utmärkt ljud när du tränar, är ute och går, är på väg till och från jobbet eller när du åker spårvagn eller tåg. Hörlurar används både för att lyssna på musik och ljudböcker, samt prata i telefonen. Oavsett om du föredrar over-ear eller in-ear-hörlurar har detta blivit något de flesta nästan inte kan vara utan.

Hörlurar är inte längre vad de var, nu finns det ett hav av modeller att välja mellan där alla har olika kvalitet och pris, och det kan vara svårt att välja. Vi har därför tittat på flera over-ear-modeller och granskat både funktioner, kvalitet och pris.

När du ska köpa hörlurar bör du leta efter följande

  • Recensioner: Trustpilot-recensioner, tester och andra omdömen om produkten.
  • Pris: Hur mycket är du villig att betala för ett par hörlurar?
  • Brusreducering: Vill du ha brusreducering?
  • App: Vill du kunna styra hörlurarna med en app?
  • Ljudkvalitet: Hur viktigt är ljudkvaliteten för dig?

Bästa hörlurar-erbjudanden år 2024

Det är inte utan anledning som hörlurar har blivit så populära. De låter dig lyssna på musik, podcasts och ljudböcker utan att störa andra. Dessutom finns det hörlurar med brusreducering som gör att du inte störs av din omgivning. Vi har tittat på vilka over-ear hörlurar som är bäst med tanke på användarvänlighet, ljudkvalitet och pris.

1. Bowers & Wilkins PX7 S2e- Bäst i test hörlurar

4,8 stjärnor
Hi-Fi-kvalitet
Hög komfort

Bowers & Wilkins PX7 S2e är trådlösa over-ear-hörlurar med Hi-Fi-kvalitet som ger fantastiskt ljud. Dessa har en fantastisk design med effektiv brusreducering, sex inbyggda högtalare och möjlighet till personliga inställningar i appen Bowers & Wilkins Music App. Här får du hörlurar i lyxklassen med lång hållbarhet och en fantastisk design.

Bowers & Wilkins PX7 S2e har hög komfort och god användarvänlighet. De är lätta och klädda i ett tyg som är nanobehandlat för att vara både damm- och vattenavvisande. Både huvudbandet och öronkuddarna har invändig stoppning av minnesskum som gör att de ger en precis passform genom att följa huvudets form. På så vis kan du använda dessa hörlurar under många timmar utan att bli trött eller få ont. Öronkuddarna blir heller inte fuktiga mot öronen.

Bowers & Wilkins PX7 S2e kommer med en egen app, Bowers & Wilkins Music-appen, där du kan anpassa både ljud och funktioner för att få det precis som du vill ha det. Ena sidan av öronkåpan är också utrustad med en extra knapp som du kan trycka på för att aktivera röstassistenten eller för att använda dina favoritinställningar.

För dig som pratar mycket i telefonen är Bowers & Wilkins PX7 S2e det perfekta valet. Här får du sex avancerade mikrofoner, tre i varje öronkåpa. Dessa mikrofoner arbetar tillsammans för att fånga upp din röst så att de i andra änden hör dig så bra som möjligt. Samtidigt får du också bästa möjliga dämpning av ljudet från omgivningen runt dig.

Dessa hörlurar levereras med inbyggda sensorer som automatiskt stänger av och på. Lyssnar du på musik kommer de att slås på automatiskt när du sätter på dem, och de stänger av eller pausar uppspelningen när du tar av en öronkåpa eller hänger hörlurarna runt halsen. De kommer att återuppta uppspelningen på samma ställe när du aktiverar dem igen. Du kan också inaktivera funktionen om du vill det, men då måste du komma ihåg att stänga av strömmen på hörlurarna själv.

Bowers & Wilkins PX7 S2e har en exklusiv design och levereras med ett eget transportfodral. Det medföljer också en minikabel så att du kan använda dina hörlurar med sladd istället för trådlöst.

Trådløse hodetelefoner
Effektiv støyreduksjon
Seks innebygde høyttalere
Kommer med app
Støv-og vannavvisende
Høy komfort og god brukervennlighet
Støydemping
Slår seg av og på automatisk
Kostbare

2. Bowers & Wilkins PX8 – Bästa premium-hörlurarna

4,9 stjärnor
Flaggskeppet från Bowers & Wilkins
Tillverkade i aluminium

Bowers & Wilkins PX8 är flaggskeppet från Bowers & Wilkins och har en exklusiv design i aluminium och äkta läder. PX8 är trådlösa hörlurar med suverän ljudkvalitet och utmärkt brusreducering. De har också mycket hög samtalskvalitet med sex högtalare, samt att de sitter mycket bekvämt över huvudet och över öronen. Med dessa behöver du inte bli svettig om öronen, och du får inte ont i huvudet av bygeln heller.

PX8-hörlurarna är lätta att använda och är tillverkade i aluminium vilket gör dem både robusta och lätta. Både huvudbandet och öronkuddarna är klädda med mjukt skinn och har invändig stoppning med minnesskum, så att de följer formen på huvudet.

PX8 kommer, precis som PX7, med Bowers & Wilkins Music App där du kan justera ljudet och de olika funktionerna så att inställningen blir precis som du vill ha den.

Med PX8 kan du också glädja dig åt att kunna prata i telefonen utan störningar varken för dig eller den som ringer dig. Hörlurarna kommer med sex mycket avancerade mikrofoner där det finns tre av dem i varje öronkåpa. De ger utmärkt ljud samtidigt som du får bästa möjliga reduktion av ljud från omgivningarna. Du kan också bestämma om du vill att ljud från omgivningen ska komma igenom eller inte, vilket är praktiskt när du rör dig i trafiken.

Också dessa hörlurar från Bowers & Wilkins har inbyggda sensorer som gör att de stänger av och pausar musiken om du lägger headsetet runt halsen eller tar bort ena öronkåpan från örat. De kommer att sätta på sig automatiskt när du sätter dem på huvudet igen och fortsätter spela från där du slutade. Du kan inaktivera sensorerna, men då måste du komma ihåg att stänga av strömmen manuellt.

PX8 levereras med ett eget transportfodral och en mini-jack-kabel så att du kan använda dina hörlurar om du skulle gå tom för ström. Bowers & Wilkins PX8 finns i flera exklusiva designer så att du kan välja den som passar dig bäst.

Exklusiv design
Trådlösa
Solida och lätta
Täckt med mjukt läder
Sex avancerade mikrofoner
Stöjdämpande
Inbyggda sensorer
Slås på och av automatiskt
Kostsamma

3. Sennheiser MOMENTUM 4- Bästa hörlurar med lång batteritid

4,8 stjärnor
60 timmars batteritid
8 inbyggda mikrofoner

Sennheiser-hörlurarna är trådlösa och levereras med härligt hi-fi-ljud och hela 60 timmars batteritid. Dessa hörlurar har en stilren design, touch-kontroll och smart start/stopp. Sennheiser har också en egen app. Dessa hörlurar har smart brusreducering där de själva märker av förändringar i omgivningen om du går från gatan in på kontoret eller tvärtom.

Sennheiser Momentum 4 kostar en del, men de ska vara väl värda det. Med dessa kan du lyssna på ditt favoritprogram eller musiken du älskar och prata i telefonen. De har 8 inbyggda mikrofoner, sitter bra över huvudet och öronen med extra stoppning.

Skulle du få slut på ström medan du är på språng kan du antingen använda den medföljande kabeln eller snabbladda i fem minuter och få hela fyra timmars speltid. Sennheiser kommer också med Bluetooth och kan synkroniseras med andra enheter utan att ljudet varken hackar eller hänger efter.

Du får Sennheiser i flera färger och de kommer med ett eget transportfodral, laddningskabel, minijack-kabel och flygplansadapter. Dessa smarta hörlurar slår sig på automatiskt när du fäller ut dem, och de stannar upp om du hänger dem runt halsen. De startar upp igen precis där de avslutade när du sätter på dem på huvudet igen.

Trådlösa
60 timmars batteritid
Egen app
Smart brusreducering
Kan synkroniseras
8 inbyggda mikrofoner
Sitter bra
Extra vaddering
Finns i flera färger
Slår av och på automatiskt
Dyra

4. SOUL3 – Bästa pris hörlurar

4,7 stjärnor
Bra pris
25 timmar med trådlös musik

Argon Audio Soul 3 är bra trådlösa over-ear hörlurar till ett mycket bra pris. Här får du härligt ljud, en stilren design och inte mindre än 25 timmar med trådlös musik. Soul 3 kan vikas helt ihop, har Bluetooth 5.0, bra Hi-Fi-ljud och du kan använda kabel när batteriet är slut.

Även om Soul 3 kommer till ett rimligt pris kommer du garanterat inte att bli besviken. Dessa har en stilren dansk design, finns i flera färger, med inbyggd mikrofon för samtal och knappar för att styra musik och volym. Soul 3 har Bluetooth 5 för perfekt trådlös anslutning och passar både Android- och Apple-telefoner.

Soul 3 tar liten plats i ryggsäcken eftersom de kan vikas ihop, men du har också möjligheten att lägga dem i resefodralet som medföljer. Minijack-ljudkabel och USB-C laddkabel följer också med.

Trådlösa
Bra pris
Stilren design
25 timmars användning
Kan vikas ihop
Bra Hi-Fi-ljud
Finns i flera färger
Inbyggd mikrofon
Kommer inte med en egen app

5. Sennheiser HD 820- Mest exklusiva hörlurar

5 stjärnor
Lyxiga hörlurarna
Toppkvalitet

Sennheiser HD 820 är kanske några av de mest lyxiga hörlurarna du kan köpa. Här får du toppkvalitet i absolut högsta klass. HD 820 har fantastiskt och detaljerat ljud och kan stoltsera med överlägsen komfort. Alla komponenter som används i HD 820 är lyxiga och high-end. De har en fantastisk design med ett ljudåtergivning du sällan har hört maken till. Även de minsta detaljerna kommer igenom helt kristallklart.

HD 820 har en lättviktskonstruktion med stora öronkuddar i mikrofiber som är handsydda. Detta ger en helt unik komfort, helt olik många andra hörlurar på marknaden. Huvudbygeln är stoppad och har inbyggda dämpare. Mycket av den mekaniska konstruktionen är faktiskt gjord av solida material från rymdindustrin. Därmed väger dessa högtalare mycket lite, utan att kompromissa med hållbarheten.

Dessa hörlurar är främst avsedda att användas med en separat hörlursförstärkare, eller på en hörlursutgång på en stationär förstärkare. Därför är de inte lämpliga att använda med en mobiltelefon.

HD 820 har en sluten konstruktion och du slipper därmed bli störd av omgivningen runt dig. Denna konstruktion säkerställer också en perfekt basåtergivning. Även om HD 820 har en sluten konstruktion har den fortfarande en unik luftighet och precision i de högsta frekvenserna.

Att välja att investera i ett par HD 820-hörlurar är helt enkelt en investering för livet, och om man ska tro de som har gjort denna investering är de värda varenda krona.

Lyxiga hörlurar
Topp kvalitet
Fantastisk ljud
Lättviktskonstruktion
Vadderat huvudband
Solid material från rymdindustrin
Sluten konstruktion
Perfekt basåtergivning
Mycket dyra
Kan inte användas till mobiltelefonen

Vad är over-ear hörlurar?

Over-ear hörlurar har länge varit symbolen för hörlurar med förstklassigt ljud och komfort. Dessa hörlurar är designade för att helt omsluta öronen med en bygel som går över huvudet och med kuddar som täcker öronen. Over-ear hörlurar erbjuder ofta en bättre ljudupplevelse jämfört med in-ear hörlurar.

Fantastisk ljudkvalitet

En av de mest framträdande egenskaperna hos over-ear hörlurar är kanske den utmärkta ljudkvaliteten de vanligtvis erbjuder. De stora öronkåporna och den slutna designen ger ett djupare basljud, klarare mellanregister och skarpare diskant, vilket ger ett balanserat och verklighetstroget ljud. Detta gör dem idealiska för att njuta av musik, se filmer med imponerande ljudspår eller lyssna på poddar med kristallklar röståtergivning.

Komfort och isolering

En annan fördel med over-ear hörlurar är den överlägsna komforten de erbjuder, särskilt under långa lyssningssessioner. De mjuka öronkuddarna och den vadderade huvudbygeln fördelar vikten jämnt runt huvudet, vilket eliminerar obehag och tryckpunkter. Utöver komforten ger den omslutande designen också en hög grad av passiv bullerisolering, som blockerar yttre ljud och låter dig fördjupa dig helt i musikens ljud.

När du ska investera i ett par over-ear hörlurar bör du se till att de är gjorda av bra material så att de inte känns klamiga eller skapar onödig irritation vare sig över öronen eller över huvudet. Några av de bästa hörlurarna är utrustade med memory foam på insidan av huvudbygeln så att den anpassar sig efter huvudet.

Stil och design

Over-ear hörlurar kommer i ett brett utbud av stilar och designer, så att du kan hitta ett par som passar din personliga smak. Från klassiska och eleganta till moderna och futuristiska finns det något för alla. Flera modeller kommer också i olika färger och med olika anpassningsmöjligheter.

Mångsidighet och användningsområden

Over-ear hörlurar är mångsidiga och kan användas i en rad olika situationer och miljöer. Oavsett om du lyssnar på musik hemma, på språng, i studion eller på kontoret, kommer over-ear hörlurar att leverera samma höga ljudkvalitet och komfort. Vissa modeller har också inbyggda mikrofoner och fjärrkontroller, vilket gör dem idealiska för samtal och musikkontroll.

Många trådlösa hörlurar kommer också med flera mikrofoner så att du har möjlighet att använda hörlurarna när du ska prata med någon på telefonen eller ha ett videomöte. Se till att det är bra ljud i mikrofonerna så att samtalet inte blir till irritation för den du pratar med.

Trådlösa hörlurar fungerar ofta tillsammans med telefonen. Se till att du också får med en minijack-kabel så att du har ett alternativ om du skulle få slut på ström. De bästa hörlurarna har också brusreducering så att du slipper ta in buller från omgivningen, men om du ska använda dem mycket ute i trafiken bör du se till att du kan bestämma hur kraftig brusreduceringen ska vara.

En bra funktion du också bör leta efter är hörlurar som slår sig av och på automatiskt. De börjar alltid spela musiken, podden eller ljudboken där du slutade sist, så du missar aldrig något.

Den ultimata ljudupplevelsen

Over-ear hörlurar representerar det ultimata inom ljudupplevelse och komfort. Med sin fantastiska ljudkvalitet, överlägsna komfort, stiliga design och mångsidighet, är de ett måste för varje ljudentusiast eller musikälskare. Oavsett om du är hemma, på språng eller på kontoret, kommer over-ear hörlurar att ge dig en förstklassig ljudupplevelse som kommer att förbättra hur du njuter av musik och ljud.

När du först ska investera i ett par hörlurar gör du klokt i att välja ett par som du vet håller länge. Bra hörlurar kan kosta en del, och genom att välja några som håller länge slipper du byta dem ut och kan därmed ha dem en lång tid framöver.