Bästatester

Espressomaskin bäst i test

Vilken espressomaskin är bäst i test? (Maj 2024)

En espressomaskin är en utmärkt investering för varje kaffeentusiast som vill njuta av kvalitetskaffe hemma. Med en egen espressomaskin kan du agera som en barista i ditt eget hem, perfekt för alla som älskar att börja dagen med en färsk kopp kaffe. Med ett brett utbud av maskiner att välja mellan är det viktigt att överväga vad du vill ha ut av en espressomaskin. Oavsett vilken kaffemaskin du väljer kommer du garanterat att få en helt ny kaffeupplevelse i ditt eget hem.

Med det breda utbudet av espressomaskiner tillgängliga på marknaden kan det kännas svårt när du ska välja rätt maskin. Här hittar du information om allt du behöver veta när du ska köpa en espressomaskin, såsom tryck, bryggtid, malning av bönor och skumning av mjölk. Vi har också tagit hänsyn till olika recensioner när vi har bedömt espressomaskinerna och vad du får för pengarna.

Detta bör du överväga när du ska köpa en espressomaskin

  • Recensioner: Kontrollera Trustpilot-recensioner, tester och andra omdömen om produkten.
  • Pris: Vilken budget har du?
  • Tryck: En bra espressomaskin bör ha tillräckligt med tryck.
  • Bryggtid: Hur lång är bryggtiden för espressomaskinen?
  • Kaffekvarn: En kvalitetsmaskin bör ha en pålitlig kaffekvarn.
  • Mjölkskummare: Kontrollera om du behöver en mjölkskummare.

Bästa erbjudandet på espressomaskin år 2024

Funderar du på vilken kaffemaskin som passar bäst för dig? Vi har tittat på marknadens bästa espressomaskiner från märken som Wilfa, Smeg, KitchenAid och Ariete. Vi har granskat fördelarna och nackdelarna med de utvalda modellerna för att göra det så enkelt som möjligt för dig när du ska välja en espressomaskin.

1. Sage The Oracle – Bäst i test espressomaskin

5 stjärnor
Snabb leverans
365 dagars öppet köp

För en perfekt start på dagen passar det utmärkt med en kopp smakfull kaffe. Oavsett om det är en espresso, latte eller vanligt svart kaffe, kommer Sage The Oracle espressomaskin att fungera som din privata barista precis när det passar dig. Sage The Oracle är en fantastisk maskin med en industriell design som är enkel att använda.

Denna espressomaskin styrs enkelt med kontrollpanelen framtill. I kaffemaskinen hittar du också en dubbelkokare med ett tredubbelt värmesystem. Sage espressomaskinen har också en dedikerad espressokokare med PID-teknologi som säkerställer att extraheringen sker inom +/- 1 grad av den valda temperaturen.

Den andra kokaren i Sage espressomaskinen är en ångkokare. Den levererar ånga på ett ögonblick när du behöver det. Med denna maskin kan du alltså göra espresso och skumma mjölk samtidigt. Sage Oracle espressomaskin är också utrustad med en behållare där du kan ha färska bönor. Behållaren rymmer 280 gram kaffebönor och är lufttät. Bönorna leds från behållaren och ner i kvarnen som är inbyggd i maskinen.

Sage Oracle har 45 olika inställningar och kommer garanterat att göra den perfekta koppen kaffe, både morgon och kväll. Se fram emot att göra både kaffe latte och cappuccino till dig själv och andra du bryr dig om.

Modernt design
Kontrollpanel framifrån
PID-teknologi
Dubbelspis
Tredubbelt värmesystem
Inbyggd kaffekvarn
45 inställningar
Mycket dyr

2. Smeg Retro kaffemaskin – Bästa design kaffemaskinen

Bra återkoppling
365 dagars öppet köp
Vintage design

Med denna fantastiska espressomaskin från Smeg behöver du aldrig gå till caféet igen. Med denna kan du brygga både kaffe och mjölkbaserade kaffedrycker som latte och cappuccino på ett ögonblick. Smeg espressomaskin har en fantastisk retrodesign och finns i flera färger. Den har en kaffekvarn, en bönbehållare på 250 gram, en ångare och en vattentank på 2 liter.

Smeg espressomaskin levereras också med inbyggd kvarn och ångningsmöjligheter. Kvarnen har tre olika nivåer för malning av bönor så att du kan få precis det kaffe du önskar. Kaffemaskinen är också utrustad med möjligheter att justera temperatur, tryck och vattenmängd, samt typ av kaffe du önskar. Med ångstaven kan du skumma mjölk till mjölkbaserade kaffedrycker.

Smeg espressomaskin levereras med tillbehör som mätsked, en tamper och två filterhållare för enkel och dubbel espresso, så att du kan göra lika perfekt kaffe som på caféet.

Retro design
Espressomaskin med kvarn
Justerbara inställningar
Behållare för bönor
Kommer i flera färger
Kommer med ångmunstycke
Vattentank på 2 liter
Tar lite tid att värma upp

3. Sage The Oracle Touch  – Bästa premium espressomaskinen

4,8 5 stjärnor
Snabb leverans
365 dagars öppet köp

Denna espressomaskin från Sage, The Oracle Touch, gör underbar färsk kaffe. Maskinen har enkel pekskärm, bönbehållare, kvarn, ångfunktion och inbyggda program. Med den kan du göra olika kaffedrycker av cafékvalitet. Perfekt för dig som älskar kaffe och vill ha mer än bara bryggkaffe. Här får du allt du önskar och lite till.

Det finns fyra element som måste finnas för att du ska kunna göra så bra kaffe som möjligt, och det är: dosering, temperatur, tryck och ånga. För en perfekt kopp kaffe är doseringen 19 till 22 gram färskmalt kaffe och denna espressomaskin har en portafilter som ser till att det blir precis så. De flesta andra maskiner doserar bara mellan 11 och 13 gram.

Med hjälp av PID-temperaturkontroll är du också garanterad bästa temperaturen för perfekt kaffe. Sage The Oracle Touch har också den bästa funktionen för att uppnå bästa trycket. Den har en lågtryckspre-infusion så att kaffebönorna expanderar och kaffet kan tränga igenom. The Oracle har också en egen ångfunktion som gör att du kan ånga mjölk till cappuccino och latte. Espressomaskinen har en fantastisk design och passar perfekt på köksbänken.

Lätt att använda
Automatisk mjölkskummare
Perfekt dosering, tryck och temperatur
Touch-skärm
PID temperaturkontroll
Passar bra på köksbänken.
Portafilter
Kaffekvarn
Bönbehållare
Automatiska program
Mycket dyr

4. Ariete Espressomaskin – Bästa pris espressomaskin

4,8 5 stjärnor
Snabb leverans
365 dagars öppet köp

Önskar du dig en espressomaskin utan att tömma plånboken helt? Då är denna fantastiska espressomaskin perfekt för dig. Med en elegant retrodesign i flera färger är du garanterad en riktig blickfångare på köksbänken, samt möjligheten till läckra kaffedrycker varje dag. Den kommer med flera fantastiska funktioner och är halvautomatisk. Vattentanken är avtagbar och rymmer nästan 1 liter. Dessutom har den en mjölkskummare och standby-funktion så att du kan göra kaffe precis när du vill.

Med denna kaffemaskin behöver du en separat kaffekvarn och en behållare för bönorna. Du bestämmer själv styrkan på din kaffe, och med skumskärmen kan du värma och skumma mjölk till alla dina mjölbaserade kaffedrycker.

Kommer i flera färger
Utstyrt med mjölkskummare
Standby-läge och avtagbar tank
Vanntank på 0,9 liter
Finns i olika färger
Semiautomatisk
Utan kaffekvarn
Kommer utan behållare för bönor

5. KitchenAid Artisan- Bästa italienska espressomaskinen

5 stjärnor
Snabb leverans

Det er ingen hemmelighet at italienerne er kjent for sin unike kaffe og nå kan du lage deilig kaffe akkurat som dem. Artisan espressomaskin fra KitchenAid har et flott design og tar ikke store plassen på kjøkkenbenken. Med denne maskinen får du en italiensk 15-bar pumpe som gir en fyldig og smakfull kaffe.

Artisan er også utstyrt med en steamer som gjør at du kan lage både tevann, og melk til cappuccino og latte. Her får du en kaffemaskin som sørger for en perfekt kopp kaffe hver gang, uavhengig av hvilken kaffe som er din favoritt. Vannet blir varmet opp til optimal temperatur på et lite øyeblikk, rettere sagt på 45 sekunder.

Artisan kommer uten kaffekvern og beholder til bønnene, men dette kan du kjøpe ved siden av om du ønsker det. Maskinen lar deg velge kaffedose, enten du vil ha en enkel eller dobbel espresso. Artisan KitchenAid kommer i flere farger slik at du kan velge den som ser best ut hos deg.

Fyllig och smakfull espresso
Lyxig design
Flera färger
Fungerar bra till mjölkbaserade drycker
Kommer med steamer
Utan kaffekvarn
Kommer utan behållare för bönor

Vad är en kaffemaskin?

Kaffe är utan tvekan en av de viktigaste sakerna för många av oss för att få en bra start på dagen, och kaffet bör vara smakrikt och gott. Med en espressomaskin kan du börja dagen med en härlig cappuccino, latte eller americano. Espressomaskiner har blivit alltmer populära bland dem som vill njuta av en kopp kvalitetskaffe hemma, och det är inte utan anledning.

En espressomaskin är en kaffemaskin som är specifikt utformad för att brygga espresso, en koncentrerad kaffedryck. Espresso tillverkas genom att trycka varmt vatten genom fint malda kaffebönor under högt tryck. Dessa maskiner kommer i olika former och storlekar, från enkla manuella modeller till avancerade automatiska maskiner. Med en espressomaskin kan du göra allt från kaffe latte till espresso och cappuccino. Du kan också värma upp både tevatten och mjölk.

Typer av espressomaskiner

Det finns flera olika typer av espressomaskiner och du kan välja mellan manuella, halvautomatiska, helautomatiska och superautomatiska maskiner.

Manuella espressomaskiner är maskiner som kräver manuell ansträngning för att göra espresso. De har vanligtvis en handdriven portafilter och kräver att du maler kaffet själv och tampar det före bryggningen. Detta ger dig större kontroll över bryggprocessen, men det kan vara mer tidskrävande.

Halvautomatiska espressomaskiner är maskiner som vanligtvis har en inbyggd pump som tar hand om det tryck som behövs för att extrahera espresso. Du måste fortfarande mala och tampa kaffet själv, men bryggprocessen är mer automatiserad än med manuella maskiner.

Helautomatiska espressomaskiner är maskiner som sköter hela bryggprocessen själva. Du lägger bara kaffebönor i maskinen, väljer önskad styrka och storlek på kaffet, och maskinen tar hand om resten. Detta gör dem mycket enkla att använda, men du kan förlora lite kontroll över bryggprocessen, och de tar ofta upp mycket plats.

Superautomatiska espressomaskiner är maskiner som inte bara sköter bryggprocessen, de mal också kaffet åt dig. De kan till och med ha inbyggda mjölkskummare för att göra cappuccino och latte. Detta gör dem till det ultimata valet för dig som vill ha maximal bekvämlighet.

Val av espressomaskin

Det kan kännas som en djungel där ute när du ska välja en espressomaskin. De kommer i många olika varianter och prisklasser och det kan kännas svårt att hitta den som passar dig bäst. När du väljer en espressomaskin bör du först tänka på vad du gillar bäst och vad som passar in hos dig.

Hur mycket tid är du villig att spendera på att göra kaffe varje morgon? Föredrar du att det ska vara enkelt och bekvämt, eller föredrar du att ha full kontroll över bryggprocessen? När du ska hitta en espressomaskin finns det flera funktioner som du bör titta på. Vilka är viktiga för dig?

En bra espressomaskin bör kunna behålla rätt tryck och temperatur genom hela bryggprocessen för att säkerställa en optimal extraktion. Om du gillar mjölkbasarade drycker som cappuccino och latte bör du överväga en maskin med en inbyggd mjölkskummare. Vissa espressomaskiner låter dig spara dina favoritbryggningsinställningar så att du kan få den perfekta koppen med kaffe med bara ett knapptryck.

Oavsett om du är en nybörjare eller en erfaren hemmabarista finns det garanterat en espressomaskin för dig. Med rätt maskin och lite träning kommer du att göra världens bästa kaffe hemma, precis när du vill.

Lycka till!