Bästatester

Bäst i test Köksmaskin

Vilken köksmaskin är bäst i test? (Juni 2024)

En köksmaskin är en praktisk apparat att ha i köket. Den kan hjälpa dig att knåda, vispa och blanda olika ingredienser. Dessutom kan den, med rätt tillbehör, även användas för att göra färs och korvar. En köksmaskin är ett mångsidigt verktyg i köket, och det är viktigt att välja en som är hållbar och tålig.

Det finns flera saker att tänka på när du ska köpa en köksmaskin. Allt från hur kraftfull den bör vara till hur många liter den bör rymma är viktiga faktorer för att få den köksmaskin som passar bäst för dig. De kommer i olika storlekar och modeller samt i olika prisklasser. Vi har tittat närmare på några av de mest populära köksmaskinerna för att göra det lättare för dig att hitta den som passar bäst i ditt kök. Vi har bedömt prestanda, pris och design.

Detta bör du tänka på när du ska köpa en ny köksmaskin

 • Recensioner: Trustpilot-recensioner, tester och andra omdömen om produkten.
 • Pris: Hur mycket planerar du att investera i en köksmaskin?
 • Prestanda och kraft: Hur kraftig köksmaskin behöver du?
 • Hastighet: Med flera hastigheter får du bättre kontroll.

Bästa köksmaskinerbjudanden 2024

Att välja rätt köksmaskin kan revolutionera glädjen av matlagning. Vi har noggrant undersökt och satt samman denna bäst-i-test-lista över köksmaskiner för 2024. Baserat på funktioner, prestanda och feedback från kunder har vi utvärderat följande modeller: Kenwood, KitchenAid och Champion.

1. Ankarsrum Assistent AKM 6230 – Bäst i test köksmaskin.

5 stjärnor med 271 recensioner
7 års motorgaranti
Snabb leverans

Ankarsrum Assistent AKM 6230 är en kraftfull och mångsidig köksmaskin designad för att smidigt hantera olika uppgifter. Denna modell är känd för sin unika rörelse och höga kvalitet, och den har blivit en favorit i köket bland hobbybagare, matentusiaster och professionella kockar. Den är utrustad med en kraftfull motor som kan hantera tunga degar och krävande recept. Detta gör den idealisk för bakning, knådning och annan matlagning.

Köksmaskinen är utformad för att klara små och stora uppgifter så att blandningen blir jämn och degarna fasta och fina. Den reglerar automatiskt hastigheten efter belastningen så att du slipper att följa med hela tiden.

AKM 6230 har en stilren och funktionell design som gör den trevlig att se på och enkel att använda. Maskinen har en stor kapacitet, vilket gör den lämplig för både stora och små portioner. Den kommer också i flera färger så att du kan välja den som passar bäst i ditt kök.

AKM 6230 levereras med ett brett utbud av tillbehör som degkrokar, blandningsverktyg och vispar. Detta gör det möjligt att utföra olika uppgifter, från att baka bröd till att vispa grädde. Den är tillverkad i robusta material så att du kan räkna med att ha den i många år framöver. Den levereras med en rostfri stålskål, dubbelvisp och en plastskål på 3,5 liter. AKM 6230 kostar några kronor, men det är faktiskt värt det när du tänker på hållbarhet och kapacitet.

Finns i flera färger
Kan få anpassat tillbehör
Kraftfull motor
Unik rörelse för jämn konsistens
Stilren design
Finns i flera färger
Justerar hastigheten efter belastningen
Ljudlös
Receptbok medföljer
Storleken kan vara utmanande för mindre kök

2. Kenwood KVL 65 W1WH – Bästa värde köksmaskin

Goda recensioner
Kraftfull motor
Snabb leverans

Kenwood har en kraftfull motor som ger tillräcklig kraft för att hantera olika uppgifter i köket. Köksmaskinen har flera hastighetsinställningar, så att du kan anpassa hastigheten efter den uppgift du utför. Detta är särskilt användbart vid bakning där olika stadier kräver olika hastigheter.

Maskinen levereras vanligtvis med olika tillbehör, som degkrok, K-vispar, visp, skydd och gräddvisp, vilket gör den mångsidig och lämplig för olika uppgifter. Den levereras även med en praktisk inbyggd vikt.

Kenwood är känt för att tillverka robusta köksmaskiner. Den har en stabil konstruktion som bidrar till att undvika vibrationer under användning. Kenwood har et stilren design och finns i 4 olika färger så att du kan få den färg du önskar. En stor fördel med denna köksmaskin, är att alla lösa delar kan diskas i diskmaskinen utan att de blir förstörda.

Kompakt design
Tillgänglig i olika färger
Passar både stora och små kök
Kraftfull motor
1000 Watt
Levereras med Kenwood-app
Låg ljudnivå
Lätt att rengöra efter användning
Mindre kapacitet jämfört med större modeller

3. Champion Kjøkkenmaskin Pro 1200 W 6L- Bästa pris köksmaskin

Bra återkopplingar
Snabb leverans

Champion köksmaskin Pro är en utmärkt köksmaskin med en elegant design som finns i två färger; Shiny Black och Soft White. Denna köksmaskin passar in i de flesta kök och du kan tryggt ha den framme på köksbänken. Champion köksmaskin har det bästa priset i vår översikt och kommer att ge mycket glädje.

Champion köksmaskin Pro har en stark och stabil metallkonstruktion med en kraftfull motor på 1200 W. Med en blandningsskål i rostfritt stål på 6 liter och tillbehör för att skydda mot stänk har du en bra hjälpare i denna köksmaskin. Här kan du välja mellan 6 hastigheter samt en pulsfunktion. Med den kan du vispa grädde, knåda deg, göra glass och laga en mängd olika läckra rätter. Den står stadigt på köksbänken eftersom den är utrustad med gummifötter.

Champion köksmaskin levereras med stänkskydd, visp, degkrok och plattvisp. Dessutom kan du köpa extra tillbehör som köttkvarn för färs och korvar, samt tillbehör för pasta. En del av de avtagbara tillbehören kan diskas i diskmaskinen, men se till att kontrollera instruktionerna för att vara säker.

Hög prestanda med en 1200 W motor
Stor kapacitet på 6 liter
Solid konstruktion
Stor blandningsskål i rostfritt stål
Gummifötter och säkerhetslås
Elegant design
Bra utbud av tillbehör
6 hastigheter och pulsfunktion
Bra pris
Kan vara bullrig

4. Ankarsrum Assistent Original- Bästa premium köksmaskinen

Bra feedback
7 års motor garanti
Snabb leverans

Ankarsrum Assistent Original köksmaskin är en ny version av originalet som har varit i produktion i Sverige sedan 1940. Den har samma pris som originalet och många av samma funktioner, men denna är mer ljudsvag och har en förbättrad motor på 1500 W som gör att den körs jämnt även vid tung belastning. Kontrollknapparna och handtaget kommer i förkromad zink.

Detta är en av de allra bästa köksmaskinerna för hantering av deg, och den enda maskinen på marknaden där skålen också roterar. Använd degkroken för stora portioner och degvals för de mindre massorna. Med köpet följer allt du behöver för att skapa läckra kakor och bröd. Som tillbehör kan du även köpa både mixer och köttkvarn, perfekt för dig som vill att en maskin ska kunna göra allt.

Ankarsrum kommer i en fantastisk design i flera färger och passar perfekt in i vilket kök som helst. Med denna kan du skapa fantastiska och smakfulla rätter, oavsett om du är proffs eller nybörjare.

Många tillbehörsalternativ
Motor på 1500 watt
Ljudlös
7 års motor garanti
Svensk kundservice
Kostar mycket

5. KitchenAid Artisan Stand Mixer Mini 3.3- Den bästa lyxiga köksmaskinen

Bra feedback
5 års garanti från KitchenAid
De bästa villkoren vid reklamationer

KitchenAid Artisan är en av toppmodellerna från KitchenAid. Den finns i flera olika färger, vilket gör den till en av de snyggaste köksmaskinerna på marknaden. Med denna köksmaskin medföljer två skålar, en på 4,8 liter och en på 3 liter. Dessutom ingår en stänkskydd samt en visp med silikonkant som skrapar botten medan den roterar.

KitchenAid köksmaskin skapades redan 1919 och har blivit en ikon på många kök, och det är inte utan anledning. Den har en fantastisk design och en styrka och effektivitet som passar perfekt i varje kök. Maskinen är tillverkad i helmetall och klarar av uppgifter som att vispa, röra, knåda och blanda.

Motorn är stark och effektiv och har en låg energiförbrukning på endast 300 W och en kraft på hela 4,2 Nm, mätt i skålen. Detta gör denna köksmaskin till den starkaste bland maskiner med 4,8 liters skål. KitchenAid är så noggrant testad att den har en genomsnittlig livslängd på 30 år.

Kompakt design
Tillgänglig i olika färger
Perfekt för små kök
10 hastigheter
Kapacitet för bröddegen: 2 kg
Kapacitet för kakdeg: 2,7 kg
4,7 liter i Kapacitet
Lång livslängd
Snabb leverans
Kostar mycket

Vad är en köksmaskin?

En köksmaskin är en elektrisk apparat designad för att utföra olika uppgifter, som att knåda deg, vispa, hacka, skära och blanda ingredienser. Denna mångsidiga maskin gör matlagningen mer effektiv och ger möjligheten att utföra uppgifter som annars skulle kräva mycket manuellt arbete.

Köksmaskiner levereras vanligtvis med olika tillbehör, som degkrokar, vispar och skålar. Dessa tillbehör möjliggör anpassning av maskinen efter specifika behov och recept. Köksmaskiner är särskilt användbara för dig som bakar mycket, eftersom de kan hantera tung deg med lätthet

Varför äga en köksmaskin?

 1. Mångsidig: Köksmaskiner är extremt mångsidiga och kan utföra olika uppgifter, som att knåda deg, vispa äggvitor, röra osv.
 2. Tidsbesparande: Köksmaskiner automatiserar många tunga uppgifter, vilket innebär mindre tid spenderad på manuellt arbete. Perfekt för dig som har hektiska dagar eller som gillar att baka.
 3. Konsistens: Köksmaskiner säkerställer jämnhet och konsistens i matlagningen. De kan blanda ingredienser ordentligt, eliminera klumpar och se till att smakerna blandas väl.
 4. Effektiv degblandning: För dig som älskar att baka är en köksmaskin oumbärlig för att hantera bland annat degknådning. Den hanterar tunga degar med lätthet, vilket ger luftiga bakverk.

Vad du bör tänka på när du ska köpa en köksmaskin?

 1. Prestanda och Kraft: Välj en maskin med tillräcklig kraft för att hantera dina behov i köket. Detta är särskilt viktigt om du planerar att arbeta med tunga degar eller stora mängder ingredienser.
 2. Bollstorlek: Välj storleken på skålen baserat på hur mycket mat du vanligtvis lagar. Små hushåll kan klara sig med mindre skålar, medan större familjer kanske behöver större kapacitet.
 3. Tillbehör: Kontrollera vilka tillbehör som medföljer köksmaskinen. De flesta levereras med degkrokar, vispar och platta blandare, men vissa kan också ha specifika tillbehör för pasta, köttkvarning eller juicepressning.
 4. Hastighetskontroll: En maskin med flera hastighetsalternativ ger dig mer kontroll över matlagningen. Vissa modeller har också pulsfunktion för exakt blandning.
 5. Enkel rengöring: Välj en köksmaskin med avtagbara delar som tål diskmaskin, vilket gör rengöringen enklare och mer praktisk.

Populära varumärken och modeller

 1. KitchenAid: Detta ikoniska varumärke är känt för sina hållbara och snygga köksmaskiner. De erbjuder olika storlekar och färger och är särskilt kända för sin kvalitet när det gäller degblandning och vispning.
 2. Kenwood Chef: Kenwood erbjuder robusta köksmaskiner med omfattande tillbehör. Deras maskiner är kända för hög prestanda och lång livslängd.
 3. Champion: Dessa köksmaskiner levereras med kraftfull motor och stor kapacitet. De är enkla att använda och utför jobbet effektivt..

En köksmaskin är inte bara en maskin, det är en investering i köksglädje och avlastning. Välj klokt och låt ditt kök bli ett område där du ser fram emot att laga mat med glädje.