Bästatester

Bäst i test kaffebryggare

Vilken kaffebryggare är bäst i test? (Maj 2024)

Om du är en av dem som älskar en kopp rykande färskt kaffe på morgonen så är du definitivt inte ensam! Norrmän är faktiskt några av världens mest kaffedrickande folk, och det finns inte många hem som saknar en ordentlig kaffebryggare. Vissa uppskattar en snabb espresso, medan andra föredrar en kopp kaffe gjord på filterkaffe. Vad som passar dig bäst är självklart upp till dig.

Det kan kännas svårt att navigera sig genom djungeln av kaffebryggare. Därför har vi sett till att göra jobbet enklare för dig. Vi har tittat på några av de mest populära bryggarna på marknaden och granskat allt från design till användarvänlighet, så att det ska bli lättare för dig att välja en bra kaffebryggare som du kan ha i många år framöver.

Detta bör du titta efter när du ska köpa kaffebryggare

  • Pris: Hur stor budget har du?
  • Recensioner: Trustpilot-recensioner, tester och andra recensioner av produkten
  • Kapacitet: Hur stor kapacitet behöver du?
  • Program och funktioner: Se till att kaffebryggaren har de funktioner och program du behöver.
  • Filtertyp: Permanent eller pappersfilter.
  • Design: Vilken design passar bäst hos dig?

Bästa kaffebryggare erbjudanden i 2024

En kopp nybryggt kaffe är för många den ultimata starten på dagen, och för att uppnå detta behöver du en bra kaffebryggare. Vi har testat marknadens bästa kaffebryggare från märken som Wilfa och Smeg, och naturligtvis den alltid populära Moccamaster. Vi har gått igenom fördelar och nackdelar mellan de utvalda modellerna för att göra det så enkelt som möjligt för dig när du ska välja en kaffebryggare.

1. Wilfa WSPL-3B Performance – Bäst i test kaffebryggare

5 Stjärnor
Snabb levrans
5 års garanti

Letar du efter en toppmodern kaffebryggare med det mesta av funktioner är denna för dig. Den brygger en perfekt kopp kaffe varje morgon och du kan justera extraktionstiden automatiskt så att du får den perfekta smaken baserat på hur mycket kaffe du vill brygga.

Wilfa WSPL är ECBC-godkänd, vilket är en kvalitetsstämpel när det gäller kaffebryggare. Med denna maskin bryggs kaffet vid en konstant temperatur på 92 grader, allt tack vare en mycket noggrann värmemekanism.

Wilfa WSPL har en unik design som gör att den passar perfekt på köksbänken. Vattentanken är placerad lite på avstånd från kannan och bryggaren, vilket bidrar till kaffebryggarens unika design. Om du låter bryggaren stå mer än 40 minuter utan att användas stängs den av automatiskt.

Modernt design
Perfekt bryggtemperatur
FlowControl för perfekt smak
ECBC-godkänd
Brygger upp till 12 koppar
Ingen timerfunktion

2. Smeg Retro – Bästa retro kaffebryggare

4,7 stjärnor
Snabb levrans
Cool design

Det är inte utan anledning som SMEG har gjort succé när det gäller design. Denna kaffebryggare kommer i olika färger, har en retro design och utgör ett stort statement på ditt kök. Om du ofta vaknar trött och lite modfälld kommer denna garanterat att lyfta ditt humör, varje dag – hela veckan.

Smeg kaffebryggare levereras med användarvänlig kaffefilter i plast så att du slipper använda pappersfilter. Den kan brygga upp till 10 koppar kaffe åt gången, men du kan också brygga färre om så önskas. Denna bryggare från Smeg har en timer som gör att du kan planera bryggningen efter dina önskemål. Dessutom har den även en praktisk “håll varm” funktion. Med en användarvänlig display hanterar du enkelt kaffebryggaren varje gång du önskar en nybryggd kopp kaffe.

Retro design
Brygger 10 koppar åt gången
LED-display
Timer med automatisk start
Antidryp
Användarvänlig display
Håll varm funktion
Dyr, men värt det

3. Moccamaster Automatic S  – Bästa premium kaffemaskin

5 Stjärnor
Upp till 10 års garanti
Snabb levrans

Moccamaster har varit en av världens mest populära kaffebryggare i flera decennier, och den är lika populär än idag. En Moccamaster kostar några kronor, men den är väl värd det. Denna bryggare har en stor kanna på hela 1,25 liter, vilket motsvarar cirka 10 koppar kaffe. Förutom att brygga många koppar på en gång är den också snabb och tar bara 6 minuter från början till slut.

Maskinen levereras med automatisk droppstopp som aktiveras så snart kannan tas bort från värmeelementet. Den stänger av sig efter 40 minuters inaktiv användning. Moccamaster Automatic levereras med 5 års garanti och möjlighet till ytterligare 5 år.

Färskbryggt kaffe
Automatisk droppstopp
Snabb bryggning
Snabb uppvärmning
Stor kanna på 1,25 liter
Stängs av automatiskt
Dyr

4. Moccamaster Kaffebryggare Termo – Bästa kaffemaskin med termos

4,6 stjärnor
Snabb levrans
10 års garanti

Hemmakontor? Eller tillhör du dem som gillar att ha nybryggt kaffe tillgängligt hela dagen? Då bör du skaffa dig en kaffebryggare med termos. Den här brygger läcker och smakfull kaffe direkt i termosen så att du har tillgång till färskt kaffe från morgon till kväll.

Moccamaster Termo har en fin design med handgjord bryggare från Holland. Den är ECBC-godkänd och stänger av sig automatiskt efter att den har varit inaktiv i 40 minuter. Den har också droppstopp vilket gör att det blir minimalt med spill när kannan lyfts från bryggaren.

Moccamaster Termo brygger 10 koppar kaffe på 6 minuter och kommer med en praktisk termoskanna som håller perfekt temperatur hela dagen. Moccamaster är så säkra på kvaliteten att du kan få hela 10 års garanti om du registrerar dig via deras webbplats.

ECBC-godkänd
Lätt att använda
Flott design
Stängs av automatiskt
Kommer med termos
Trakter 10 koppar på 6 minuter
Har ingen timer
Mycket dyr

5. Melitta Easy Therm- Bästa pris kaffemaskin

Mycket för pengarna
Snabb leverans

Önskar du en prisvärd kaffebryggare utan att tömma plånboken? Då är denna för dig. Den kommer med två praktiska termoskannor så att du kan brygga mer kaffe medan du redan har kaffe i den ena termosen. Perfekt för dagar när du har sällskap eller när det finns många kaffedrickare runt bordet.

Melitta Easy kaffebryggare ger mycket bryggning för pengarna. Den har ett avtagbart filter som du kan tvätta i diskmaskinen så att du slipper använda pappersfilter. Melitta kaffebryggare är enkel att både använda och rengöra och har en kapacitet på 1050 watt.

Kommer med två termoskannor
Smart design
Avtagbart filter
Enkel att använda
1050 Watt
Bra pris
Ingen timer

Vad är en kaffebryggare?

En kaffebryggare är en elektrisk apparat som används för att brygga kaffe genom att tillsätta varmt vatten till malen kaffe. Den vanligaste typen av kaffebryggare använder en filter där kaffet passerar genom tillsammans med en värmeelement för att värma vattnet.

Vattnet droppas sedan genom kaffet och filtret, och det bryggda kaffet samlas i en kanna under. Kaffebryggare finns i olika typer och storlekar, från traditionella filterkaffebryggare till mer avancerade espressomaskiner och kapselbaserade system.

Oavsett om du är en kaffeentusiast som älskar att brygga den perfekta koppen varje morgon, eller bara behöver en pålitlig kaffebryggare för att starta dagen, är valet av rätt kaffebryggare avgörande för dig. Med ett brett utbud av modeller och funktioner tillgängliga på marknaden idag kan det vara utmanande att hitta den som passar dig bäst, men genom att tänka igenom dina behov blir valet enklare.

Typer av kaffebryggare

Det finns flera typer av kaffebryggare. Du kan hitta allt från traditionella bryggare med filter till avancerade espressomaskiner som använder malda bönor för den perfekta koppen kaffe.

Traditionella filterkaffebryggare är kanske de vanligaste kaffebryggarna på marknaden. De använder en enkel process där vatten värms upp och droppas över malt kaffe genom ett papper- eller permanentfilter. Resultatet är en jämn och aromatisk kopp kaffe.

Kapselkaffebryggare är populära kaffemaskiner med en användarvänlig design och ett stort urval av kaffesmaker. Kapselkaffebryggare använder förslutna kaffekuddar eller kapslar som du sätter in i maskinen. Med bara en knapptryckning brygger de en kopp kaffe på kort tid.

Espressomaskiner är för dem som föredrar en starkare och mer koncentrerad kaffe. Dessa maskiner använder högt tryck för att pressa varmt vatten genom fint malen kaffe och producerar en kraftfull espresso, precis som på caféer och restauranger.

Kombinerade bryggare är kaffebryggare som kombinerar flera funktioner, som till exempel att brygga vanligt kaffe och espresso. Ofta har de också en inbyggd mjölkskummare för cappuccino och latté.

Detta bör du tänka på

Kapacitet: Överväg hur många koppar kaffe du vanligtvis brygger åt gången och välj en kaffebryggare med lämplig kapacitet.

Programmering: Vissa avancerade kaffebryggare har programmerbara timerfunktioner som låter dig ställa in bryggtiden i förväg, så att du kan vakna upp till färsk kaffe på morgonen.

Värmehållningsfunktion: En användbar funktion som håller kaffet varmt under en längre tid efter bryggningen.

Filtertyp: Vissa kaffebryggare använder permanenta filter som kan tvättas och återanvändas, medan andra använder engångspappersfilter. Välj den som passar dig bäst.

Design och storlek: Ta hänsyn till hur mycket plats du har på köksbänken och välj en kaffebryggare som passar bra in i ditt kök.

Underhåll och rengöring

För att säkerställa optimal prestanda och smak är det viktigt att regelbundet rengöra kaffebryggaren. Följ tillverkarens anvisningar för rengöring av filterkorgar, krukor och bryggenheter. Det rekommenderas också att avkalka kaffebryggaren regelbundet för att avlägsna mineralavlagringar från vattnet.

Oavsett om du föredrar en kopp med enkel filterkaffe eller en kraftig espresso för att klara av dagen finns det garanterat en kaffebryggare för dig. Se fram emot att börja varje dag med en rykande het och smakfull kopp kaffe, varje dag – året runt.