Bästatester

Best i test kolgrill

Vilken kolgrill är bäst i test? (Maj 2024)

Oavsett om du är en erfaren grillmästare eller nybörjare kan valet av rätt kolgrill vara avgörande för din grillupplevelse. Med ett överväldigande utbud av modeller på marknaden kan det vara utmanande att välja den perfekta grillen, och det kan vara svårt att veta vad man ska titta efter. När du ska köpa kolgrill bör du tänka extra noga på hur mycket du planerar att använda den, och om du vill ha den på en permanent plats eller inte. Kanske planerar du att bygga in den i ett utekök, eller så önskar du en kolgrill som du kan ta med på utflykter.

Det finns flera saker att tänka på när du ska investera i en kolgrill. Vi har därför tittat på några av de bästa kolgrillarna på marknaden och gjort en bedömning av vilken som är bäst i test, för att det ska bli enklare för dig att välja den kolgrill som passar bäst för dig och ditt användande.

Detta bör du titta efter när du ska köpa kolgrill

  • Recensioner: Trustpilot-recensioner, tester och andra recensioner av produkten.
  • Storlek och kapacitet: Bedöm hur stor grill du behöver.
  • Material: Kontrollera vilka material som grillen är tillverkad av.
  • Luftflöde och temperaturkontroll: Det är viktigt att kunna reglera värmen och tillaga maten jämnt.
  • Pris: Fundera på hur mycket du är villig att investera i en kolgrill.
  • Tillbehör och funktioner: Överväg vilka funktioner som är viktiga för dig och dina grillupplevelser.

Bästa kolgrillserbjudandet 2024

Letar du efter en ny kolgrill och undrar vilken som passar dig? Vi har tittat på några av de bästa kolgrillarna på marknaden så att det ska bli så enkelt som möjligt för dig att hitta den som passar bäst hos dig och för dina behov.

1. Big Green Egg– Bäst i test kolgrill

5 Stjärnor
Snabb leverans
365 dagars öppet köp

Det är inte utan anledning som Big Green Egg är testvinnaren när det gäller kolgrillar! Denna grill är så mycket mer än bara en grill. I den kan du steka, baka, röka och grilla, och resultatet blir fantastiskt varje gång. Big Green Egg medium passar både på en liten uteplats eller i ett utomhuskök. Du kan få den med eller utan stativ, eller så kan du bygga in den med moduler som en del av ett utomhuskök, det är helt upp till dig.

Big Green Egg är den äkta kamadogrillen och har sitt ursprung från USA. Big medium matar åtta personer och du kommer garanterat att imponera på vänner och familj när du bjuder in dem till en trevlig grillkväll. Big Green Egg har grillmodeller från mini till x-large, men du kommer långt med ett medium ägg.

Detta gröna ägg har en fantastisk design och är användarvänlig och enkel. Ägget kom från Japan till USA där Big Green Egg utvecklas vidare till vad det är idag. Ägget har kraftiga gångjärn som gör det enkelt att öppna och stänga, och ägget är konstruerat för att klara extrema temperaturer året runt. Ägget har också en praktisk termometer så att du alltid har full koll på temperaturen och maten.

Med en Big Green Egg har du möjlighet att köpa all utrustning du behöver som är noggrant utformad för just denna gröna skönhet. Alla kan grilla på en Big Green Egg, förutom att både steka och baka. Du kommer garanterat att älska denna grill! Kom ihåg att ägget väger några kilo så det kan löna sig att köpa med en “nest” som är ett stativ med hjul så att du enkelt kan flytta den dit du vill.

Tål extremt höga temperaturer
Kan stå ute året runt
Möjligheten att få en mängd specialtillverkat tillbehör.
Kan grilla, steka, baka och röka
Bra temperaturkontroll
Nästan evigvarande
Den äkta kamadogrillen
Ger perfekta grillresultat
Ägget är tungt så du bör hitta en fast plats för det eller köpa en stativ med hjul

2.Everdure Hub 2 Kolgrill – Bästa premium kolgrill

Skapat av stjärnkocken Heston Blumenthal
365 dagars öppet köp
Snabb leverans

Med en kolgrill från Everdure får du kanske den tuffaste grillen. Den här är faktiskt skapad av ingen mindre än stjärnkocken Heston Blumenthal! Här blir varje måltid till en fest och du kommer garanterat att tillbringa timmar framför grillen, och du kommer att göra det med glädje.

Hub kolgrill är klar för grillning på bara 10 minuter och den har inbyggd rotisserie där du kan grilla hel kyckling och andra godsaker. Den klarar faktiskt upp till 40 kg och drivs av en elektrisk motor. Det här är den ultimata grillen för dig som har gott om plats eftersom den är relativt stor. Hub har en dansk design, är enkel att underhålla och du kan enkelt rengöra både brännkammaren och kolbehållaren.

Hub kolgrill har elektrisk tändning så att kolen alltid tar eld. Den har också rymlig förvaring bakom dubbla dörrar så att du kan placera allt ditt grillutrustning på samma ställe. Hub kolgrill från Everdure kommer med elektronisk kontroll med “set and forget” så att du tryggt kan göra andra saker medan du väntar på att läckerheterna ska bli klara.

Elektrisk tändning
Rymligt förvaringsutrymme under grillen
Elektriskt grillspett
Snabb tändning
Lätt att rengöra
Set-and-forget-funktion
Stor och kraftig
Tar mycket plats

3. Everdure grill- Bästa design kolsgrillen

5 Stjärnor
Snabb leverans
365 dagars öppet köp

Heston Blumenthal är kanske en av de mest inspirerande och innovativa kockarna där ute, och när han är med och designar en kolgrill är det inget annat att förvänta än att den verkligen är perfekt när det gäller design och funktion.

Denna kolgrill, 4K från Everdure, kommer i flera färger och kommer garanterat att vara en fantastisk prydnad på din uteplats. Everdure kolgrill har ett praktiskt luftflödessystem där du enkelt kan öka eller sänka temperaturen med bara en knapptryckning. Här kan du både röka, grilla och steka alla slags råvaror, och resultatet blir inget mindre än perfekt.

Tillsammans med 4K kolgrillen får du en pizzasten som gör att du kan göra perfekt pizza till både vänner och familj när det passar dig. Grillens grillplatta är robust och rymlig så att du kan tillaga mycket mat på en gång. Du kan också dela upp grillgallret och grilla olika ingredienser på varsin sida.

Konstruktionen av 4K kolgrill är både säker och praktisk eftersom den har en unik isolering som förhindrar att värmen sprids till kanterna eller framsidan av grillen. Grillen är också utrustad med en egen app som skickar sensorer till Everdures smartphone-app så att du enkelt kan följa med på vad som händer under locket.

4K kolgrill kommer också med ett Ignition-program som gör att kolet når en perfekt temperatur på bara några minuter. På så sätt behöver du inte vänta längre än nödvändigt och kan börja grilla så fort du känner hungern gnaga. Denna kolgrill kan vara lite tung att flytta runt, så du bör hitta en fast plats för den.

Kolgrill på 1400 watt
Innovativ design
Kommer i flera färger
Bluetooth-funktion
Kommer med app
Solid grillyta
Levereras med pizzasten
Unik isolering
Snabb tändning
Bör förpackas in på vintern

4. Weber Master Touch – Bästa pris på kolgrill

4 Stjärnor
365 dagars öppet köp
Snabb leverans

Ibland behöver man bara en original kolgrill för en trevlig grillkväll och det får du med Webers kolgrill. Här grillar du på traditionellt sätt med briketter. Weber kolgrill har en stor grillyta på hela 57 cm och grillen är tillverkad i slitstarkt rostfritt stål. Den har även bra luftventiler samt ett-trycks rengöringssystem.

Det är få saker som är så trevliga som att grilla när dagarna blir ljusare och nätterna kortare. Här kan du grilla på en traditionell kolgrill och grilla med direkt eller indirekt värme. Weber kolgrill ger dig också möjlighet att röka maten om du önskar det. Faktum är att denna grill har även en låg och långsam funktion där du kan grilla utvalda ingredienser längre på låg värme. Något som verkligen ger en helt speciell grillupplevelse.

Kolgrillen från Weber har porslinsemalj på locket och själva grillbollen. Den har även inbyggd termometer i locket så att du kan hålla koll på din mat och reglera temperaturen efter behov. Den är enkel att rengöra och du kommer att ha mycket glädje av en Weber kolgrill.

Traditionell kolgrill
Stor grillyta
Tillverkad i rostfritt stål
Bra luftventiler
Ett trycks rengöringssystem
Inbyggd termometer
Kan grilla och röka
Direkt och indirekt värme
Enkel och traditionell

5. Big Green Egg Minimax- Bästa mini kolgrill

5 Stjärnor
Snabb leverans
365 dagars öppet köp

Ibland behöver man en liten kolgrill. En som inte tar mycket plats och som du enkelt kan ta med dig på utflykter. En grill som ser till att du inte behöver kompromissa med varken smak eller kvalitet. Just därför är Big Green Egg minimax det bästa valet på marknaden. Borta är dagarna med ostadiga engångsgrillar som du aldrig är säker på om fungerar eller inte.

Big Green Egg, oavsett storlek, har de äkta kamadogrillarna med specialutvecklad keramik utvecklad av NASA. Här kan du grilla på höga temperaturer och den kan stå ute året runt. Oavsett om du har ett miniägg eller ett stort ägg kan du grilla, baka, röka och steka utomhus året runt.

Big Green Egg mini är det minsta ägget i Big-familjen och passar perfekt för små uteplatser eller om du vill ta med en grill på camping, båttur eller skogspromenad. Mini väger 17 kg och kan enkelt flyttas och transporteras.

Perfekt storlek för små uteplatser och som resegrill
Kan stå ute hela åre
Tål höga temperaturer
Lavet av specialutvecklad keramik
Kan användas för att grilla, steka, röka och baka
Utmärkt design
Bra temperaturkontroll
Nästan evigvarande.
Det finns lite att klaga på när det gäller den här kolgrillen

Vad är en kolgrill?

En kolgrill är en typ av grill som använder kolbriketter eller kol som bränsle för att generera värme och tillaga mat. Den består vanligtvis av en botten eller skåp där kolen placeras, en galler eller grillgaller där maten placeras, och ett lock för att fånga värmen och röken inne i grillen.

När kolen tänds producerar de hög värme som överförs till maten på grillgallret, vilket ger den en karakteristisk rökig smak och en läcker grillad textur. Kolgrillar är populära bland många grillentusiaster, särskilt bland de som uppskattar den autentiska grillupplevelsen och den unika smaken som kolbränning ger maten.

Fördelarna med kolgrillar inkluderar den höga värme de kan producera, vilket gör dem idealiska för att grilla kött, fisk, grönsaker och annan mat på kort tid. Dessutom ger kolgrillar också möjlighet att justera värmen genom att reglera mängden kol och luftflödet, vilket ger mer kontroll över tillagningsprocessen.

Varför välja en kolgrill?

Idag finns både gasgrillar, elektriska grillar och kolgrillar tillgängliga. En kolgrill tar lite längre tid att bli varm än en gasgrill eller elektrisk grill. Så varför bör du välja en kolgrill?

En kolgrill ger en autentisk grillupplevelse med den karakteristiska röksmaken som kol är så känt för, och för många grillentusiaster är just denna smak en viktig del av själva grillupplevelsen.

Kolgrillar kan producera hög värme, vilket gör dem idealiska för snabb och effektiv tillagning av mat. Detta gör dem särskilt lämpade för grillning av kött, som behöver hög värme för att bli perfekt grillad på utsidan och saftig på insidan.

Många kolgrillar har också möjlighet att justera värmen genom att reglera mängden kol och luftflödet. Detta ger mer kontroll över tillagningsprocessen och gör det möjligt att anpassa värmen till olika typer av mat och tillagningsmetoder.

Kolgrillar är mycket mångsidiga och kan användas för att grilla en mängd olika livsmedel som kött, fisk, grönsaker och mer. De kan också användas för att röka mat för att ge den en extra smaksdimension. I den äkta kamadogrillen, Big Green Egg, kan du också både baka och steka, och är därmed den enda grillen du behöver.

Många kolgrillar är också bärbara så att du kan ta med dem på utflykter och camping. Här är Minimax till Big Green Egg, ett perfekt alternativ.

Hur grillar man med kol?

Att grilla med kol kan vara ett utmärkt sätt att tillaga mat på och ger en autentisk och smakrik upplevelse. Här är några tips om hur du bör gå tillväga när du ska grilla med kol.

Förbered grillen: Börja med att förbereda grillen genom att fylla den med kolbriketter eller kol. Placera kolbriketterna jämnt i grillen och skapa gärna en liten grop i mitten där du kan tända kollet.

Tänd kollet: Det finns flera sätt att tända kollet på. En vanlig metod är att använda tändvätska eller tändkuber. Placera tändvätska eller tändkuber i gropen i mitten av kollet och tänd sedan på. Vänta några minuter tills kollet har tänts och börjar glöda.

Låt kollet bli vitt: Vänta tills kollet glöder och är täckt av ett lager av vit aska. Detta indikerar att kollet är klart att grilla på och att grillen har uppnått rätt temperatur.

Rengör grillgallret: Medan kollet glöder kan du rengöra grillgallret med en grillborste för att ta bort eventuella rester från föregående användning. Detta hjälper till att förhindra att maten fastnar på gallret under grillningen.

Lägg maten på grillen: När kollet är klart kan du lägga maten på grillen. Placera maten direkt över kollet för direkt grillning eller på den andra sidan av grillen för indirekt grillning. Stäng grilllocket för att fånga värmen inne och låt maten grilla jämnt.

Vänd maten regelbundet: Vänd maten regelbundet medan den grillar för att säkerställa en jämn tillagning och undvika att den bränns. Använd grilltång eller en spatel för att försiktigt vända maten.

Kontrollera kärntemperaturen: Använd en stektermometer för att mäta kärntemperaturen på maten och se till att den är tillagad till önskad grad av doneness.

Servera maten: När maten är färdiggrillad, ta bort den från grillen och låt den vila några minuter innan servering. Detta hjälper till att bevara saftigheten och smaken på maten.

Vad är en kamado grill?

En kamadogrill är en typ av grill tillverkad av keramiskt material, vanligtvis porslin eller keramiskt stål, och är utformad för att tillaga mat med kol eller träkol som bränsle. Denna typ av grill är känd för sin mångsidighet och förmåga att bibehålla jämn och stabil värme under längre tid.

Kamadogrillen har en karakteristisk rund form, liknande en kupol, och är utrustad med ett lock som kan öppnas och stängas för att reglera temperaturen och kontrollera luftflödet inne i grillen. Detta möjliggör grillning, rökning, bakning och till och med användning som ugn.

En av fördelarna med kamadogrillar är deras effektiva isoleringsförmåga, vilket gör att de kan behålla värmen i timmar med minimalt kol. Detta gör dem idealiska för långsam matlagning och rökning av livsmedel som kräver låg och stabil värme under längre tid.

Kamadogrillar kommer i olika storlekar och kan vara utrustade med tillbehör som justerbara luftspjäll, askuppsamlare och inbyggda termometrar för att övervaka temperaturen inne i grillen.

På grund av deras mångsidighet och förmåga att producera fantastiska resultat är kamadogrillar populära bland grillentusiaster och matälskare som uppskattar hantverk och kvalitet i sina matlagningsupplevelser.

Vad är skillnaden mellan kol- och gasolgrill?

Skillnaden mellan kolgrillar och gasolgrillar ligger främst i det bränsle de använder och deras egenskaper. Kolgrillar använder kol eller träkol som bränsle. Kollet tänds och brinner för att producera värme och rök för matlagning. Gasolgrillar använder däremot propan eller naturgas som bränsle. Gasen tänds och brinner i brännarna under grillgallret för att producera värme.

En kolgrill ger en autentisk grillupplevelse med rök och härlig grillsmak. Maten får en karakteristisk rökig smak från kolet, och temperaturen kan justeras genom att reglera luftflödet. En gasolgrill erbjuder snabbare och mer kontrollerad matlagning. Temperaturen kan enkelt justeras genom att vrida på kontrollknapparna, och det är vanligtvis mindre rökproduktion jämfört med kolgrillar.

Temperaturkontrollen på kolgrillar kan vara mer utmanande och kräver ofta lite övning för att uppnå önskad värme. Luftflödet genom grillen regleras vanligtvis med hjälp av luftventiler. Gasolgrillar ger mer exakt temperaturkontroll tack vare kontrollknapparna som justerar gasflödet till brännarna.

Kolgrillar kan vara lite besvärliga att rengöra på grund av askproduktionen från kolet. Rengöringen kan vara mer omfattande eftersom aska och kolrester måste tas bort regelbundet. Gasolgrillar är vanligtvis enklare att rengöra eftersom det inte finns några askrester att hantera. De kräver dock periodiskt underhåll av gasledningar och brännare.

En liten kolgrill är perfekt när du vill ta med dig grillen på utflykt. Det finns små gasolgrillar också, men då är du oftast tvungen att ha flera gasolgrillar eftersom du vanligtvis behöver en större gasolgrill hemma än den lilla du tar med dig på utflykt. En liten kolgrill däremot är lika användbar oavsett om du ska grilla hemma eller någon annanstans.

Detta bör du tänka på när du köper en kolgrill

Fundera på hur stor grill du behöver baserat på hur ofta du planerar att grilla och hur många personer du vanligtvis lagar mat till. Tänk också på hur mycket plats du har tillgänglig på din uteplats.

Kolla materialen som grillen är tillverkad av. Rostfritt stål eller solid gjutjärn är vanliga val för hållbarhet och värmeledningsförmåga.

En bra kolgrill bör ha justerbara luftventiler som låter dig kontrollera luftflödet och därmed temperaturen inne i grillen. Detta är viktigt för att kunna reglera värmen och tillaga maten jämnt.

Se till att grillen är stabil när den står på marken, särskilt om den placeras på ojämn terräng. Samtidigt kan det vara praktiskt med hjul, ett rede eller handtag för att enkelt kunna flytta runt grillen.

Några kolgrillar som Big Green Egg levereras med extrafunktioner som sidobord, inbyggd termometer, askuppsamlare eller grillgaller i rostfritt stål. Bedöm vilka funktioner som är viktiga för dig och dina grillupplevelser.

Sätt en budget innan du köper en kolgrill och jämför priser på olika modeller. Kom ihåg att ett högre pris ofta återspeglar bättre byggkvalitet och fler funktioner.

Lycka till!