Bästatester

Bäst i test säng

Vilken säng är bäst i test? (Juni 2024)

För bästa möjliga sömn är det helt avgörande med en bra säng. Det kan kännas utmanande att köpa en ny säng, särskilt om du köper säng online. En fördel är att du i många fall har full returrätt när du köper säng online, så att du har möjlighet att byta den om du inte är nöjd.

Det finns flera saker att tänka på när du investerar i en ny säng. Både ram och madrass har mycket att säga för hur bekväm sängen är. Rätt storlek är också något du bör tänka på. Kom ihåg att köpa en säng som passar in i ditt sovrum. Många uppskattar en säng med lite utrymme, oavsett om man sover ensam eller inte. Vi har tittat på vilka sängar som är bäst i test för att göra det enklare för dig att välja den säng som passar dig och dina behov.

Tips: När du köper säng online bör du se till att köpa från en webbutik som erbjuder gratis provperiod, fri leverans och lång garanti mot ramfel.

Detta bör du tänka på när du ska köpa en ny säng online

  • Recensioner: Trustpilot-recensioner, tester och andra produktrecensioner.
  • Pris: Hur mycket vill du spendera på din säng?
  • Madrasstyp: Vilken typ av madrass passar dig bäst?
  • Storlek: Hur stor säng har du plats för?
  • Material: Hur hållbart är materialet i sängen?
  • Smidig leverans: Hur enkelt är det att få sängen levererad hem?

Bästa sängerbjudanden 2024

Letar du efter en ny säng och undrar vilken säng som passar dig? Vi har tittat på några av de bästa sängarna på marknaden för att göra det så enkelt som möjligt för dig att hitta den säng som passar dig bäst. Oavsett om du behöver en liten eller stor säng, en kontinentalsäng, en justerbar säng eller en ramresårmadrass har vi tittat på sängar från Nordic Dream, Beste Netter och Bedtime.

1. Senses – Bäst i test säng

4,7 stjärnor
100 dagars provtid
Enkel leverans

Senses är en fantastisk och bekväm säng från Bedre Netter som verkligen fokuserar på god sömn och komfort. Här får du mycket säng för pengarna, perfekt för dig som letar efter en säng där priset inte går på bekostnad av kvalitet och komfort. Senses kontinentalsäng levereras i flera olika färger, med olika sänggavlar och ben så att du kan välja det som passar bäst hemma hos dig.

Senses kontinentalsäng levereras med en madrass som har flera fastheter som stödjer tre olika viktklasser. Från sängstorleken 160 cm och uppåt kan du välja mellan två olika fastheter.

Övermadrass i flera modeller

Senses kommer med tre typer av övermadrasser; Essential, Polar och Mayan. Essential övermadrass betraktas som en klassisk övermadrass och är modellen som medföljer sängen. Den är 6 cm hög och har en kärna som är OEKO-TEX-certifierad och tillverkad av 100 % naturlatex. Kärnan har ett mjukt överdrag med halkskydd så att den ligger stadigt på plats på madrassen.

Polar övermadrass är en madrass som reglerar temperaturen och passar dig som ofta blir varm när du sover. Här är kärnan tillverkad av komfortskum med värmereglerande egenskaper. På så sätt får du en konstant temperatur medan du sover.

Om du vill ta det ytterligare ett steg bör du ta en titt på Mayan övermadrass. Den är miljövänlig och har en kärna som är 100 % organisk.

Fjädermadrass med individuell fasthet och zoner för bra stöd

Fjädermadrassen på Senses kontinentalsäng har tre olika pocketfjädrar där varje är fördelad i individuella zoner som säkerställer bästa avlastning för huvudet, axlarna, ryggen och höfterna. Här får du också en höftzon med 90 % fjäderkraft för bästa möjliga stöd för ryggen.

När du väljer fjädermadrass från Bædre Nætter kan du välja den fasthet som passar dig bäst. För sängar över 160 cm kommer sängen med två individuella madrasser vilket gör att du också kan välja individuell fasthet för varje madrass.

Rammadrass i äkta trä

Ramarna från Bædre Nætter tillverkas av danska material med svenskt trä. Här kommer rammadrassen med en 12 cm hög och 4 cm tjock träram i massiv furu från Sverige. Träramen är stabil och säkerställer en stabil säng med en solid grund vilket i sin tur garanterar en god natts sömn.

Enkelsäng, dubbelsäng eller King Size

Senses finns också i flera olika storlekar så att du kan få samma bra säng oavsett om du vill ha en enkelsäng, dubbelsäng eller större säng som King Size. Med många valmöjligheter är du säker på att få en säng som passar både ditt rum, tonårsrummet och gästrummet.

Kundrespons

Bædre Nætter har 4,9 stjärnor på Yotpo från nöjda kunder. Det som återkommer är kommentarer som “bra säng och snabb leverans”. Bædre Nætter säljer sängar i hela Skandinavien och är kända för sitt goda danska hantverk.

Mycket säng för pengarna
Kommer i flera storlekar
Flera valmöjligheter
Ramsäng i äkta trä
Valfri fasthet
Solid och stabil säng
Fjädermadrass med tre olika pocketfjädrar
Dansk kundservice

2. Venus – Bäst i test justerbar säng

4,7 stjärnor
100 dagars provtid
Enkel leverans

Venus-sängen är en justerbar säng från Bedre Netter som ger dig möjligheten att justera madrassen precis som du önskar. Madrassen på Venus-sängen kommer i olika fastheter så att du kan välja den bästa madrassen i förhållande till din vikt. Du får övermadrasser i tre olika varianter: den klassiska som följer med Venus-sängen, den temperaturreglerande madrassen för dig som är varm på nätterna, och den naturliga madrassen med en kärna som är 100 % organisk.

Bekväm fjädermadrass

Fjädermadrassen i Venus består av tre olika typer pocketfjädrar som är fördelade för att avlasta huvudet, axlarna, ländryggen och höfterna. Det är inte ovanligt att känna smärta på olika delar av kroppen när man sover, särskilt om du har en felaktig madrass. En madrass med individuella zoner säkerställer avlastning där du behöver det mest.

Valfri fasthet

Med den justerbara sängen Venus kan du också välja din egen fasthet på madrassen. Tre olika madrasser med tre olika fastheter gör att du kan välja den madrassen som passar dig och din kroppsvikt bäst för optimal komfort när du ska sova.

Stabil och funktionell ram

Botten på Venus justerbara säng är både stabil och funktionell och är konstruerad med en fururam som är 20 cm hög. Här finns också motorn som gör det möjligt för dig att höja och sänka huvud- och fotänden av sängen.

Justeerbar säng
Olika fastheter
Solid och funktionell
Bra avlastning
Enkel levrans
Kommer med många alternativ
100 dagars kostnadsfri provperiod

3. Ovia Kontinentalsäng – Bästa förstklassiga kontinentalsäng

4,7 stjärnor
100 dagars provtid
Enkel leverans

Är du en av dem som drömmer om den ultimata sängen? Då är Ovia från Bædre Nætter för dig. Vacker att se på och himmelsk att ligga i, det blir knappast bättre än så! Den är definitivt kostsam, men om du ser till att hålla koll på när det finns kampanjer kan du göra ett fantastiskt fynd!

Unikt stöd och komfort

Ovia erbjuder en helt unik komfort och stöd, helt annorlunda än något annat du har upplevt. Här får du en fjädermadrass i flera olika fastheter så att du får den madrass som passar dig bäst. Fjädermadrassen består av tre olika typer av pocketfjädrar som är fördelade på individuella zoner så att du får bästa möjliga avlastning för huvudet, axlarna, ländryggen och höfterna. Vid höfterna finns en höftzon med 90 % fjäderkraft för att ryggraden ska ligga ergonomiskt korrekt.

Välj fasthet på madrassen

Du kan även välja den fasthet du föredrar bäst, även individuell fasthet på sängar som är över 160 cm. Då slipper du och din partner att ha samma fasthet på madrassen, och ni kan båda sova gott genom natten.

Ovia erbjuder möjligheten att välja den färg du tycker bäst om. Du kan även välja både ben och övermadrass efter dina egna önskemål och preferenser. Ovia är också utrustad med en lyxig rammadrass i massivt trä med ett överdrag i vacker italiensk ull. Rammadrassen är fylld med två lager fjädrar som ger fantastiskt stöd för en god natts sömn.

Enkelsäng, dubbelsäng eller King Size

Hur mycket utrymme har du? Ska du inreda ditt eget eller barnens rum? Här kan du välja exakt den storleken på sängen som passar dig. Kanske behöver du en säng på gästrummet eller har tonåringen vuxit ur sin säng? Oavsett hur mycket plats du har kan du fortfarande få en fantastisk säng som ger dig något annat än sömnlösa nätter.

Kundfeedback

Bædre Nætter har 4,9 stjärnor på Yotpo från nöjda kunder. Det som går igen är kommentarer som -bra säng och snabb leverans. Bædre Nætter säljer sängar i hela Skandinavien och är kända för sitt goda danska hantverk.

Personlig rådgivning
Olika fastheter
Fjädermadrass med individuella zoner
Stabil och funktionell
Bra avlastning
Flera alternativ
Enkel leverans

3. Atlas- Bästa pris säng

4,6 stjärnor
100 dagars provtid
Enkel leverans

Atlas kontinentalseng från Bædre Nætter har det bästa priset utan att kompromissa med komforten och kvaliteten. Madrassen finns i flera fastheter och alla är uppbyggda på olika sätt. Här är fjäderlängden justerad så att du kan få en madrass som stöder din kropp oavsett storlek och vikt. En kontinentalsäng är uppbyggd med tre lager madrasser; övermadrass, pocketfjädermadrass i mitten och en ramfjädermadrass längst ner. Här har du möjlighet att välja de modeller som passar dig bäst.

Övermadrass med olika funktioner

Du kan välja mellan övermadrasser med olika funktioner. Här kan du välja mellan fyra olika modeller; Tencel, Essential, Polar och Maja. Tencel har en 60 mm kärna i komfortskum och har unik elasticitet, samt att den anpassar sig automatiskt efter både liggläge och rörelser.

Essential är en klassisk övermadrass med en kärna av 100% naturatex och med en halksäker botten. Den har också bra andningsförmåga och elasticitet. Polar är en temperaturreglerande övermadrass som är perfekt för dig som är varm på nätterna. Maja är den natur- och miljövänliga övermadrassen med en kärna av 100 % organiskt material. Maja övermadrass är också klädd i ett temperaturreglerande linne.

Fjädermadrass med pocketfjädrar

Det mellersta lagret i Atlas kontinentalsäng är fjädermadrassen som består av tre olika typer av pocketfjädrar. Dessa fjädrar är fördelade på individuella zoner för att ge bästa möjliga stöd för huvudet, axlarna, ländryggen och höfterna. Här har även utvecklats en höftzon med 90% fjäderkraft för att säkerställa rätt stöd för ryggen.

Här kan du också välja fastheten på madrassen som du föredrar. Om du dessutom väljer en säng över 160 cm kan du också välja olika fastheter på varje sida av madrassen. Perfekt för dig som vill ha en hårdare eller mjukare madrass än din partner.

Ram i svensk massiv furu

Ramens till madrassen är tillverkad i svensk, massiv furu som säkerställer god stabilitet. Här får du en sängbotten som är solid och som ser till att madrasserna ligger perfekt.

När du köper säng online från Bædre Nætter får du alltid 100 dagars provperiod. Om du inte är nöjd kan du byta madrass eller returnera sängen. Det blir inte säkrare och enklare än så.

Bra förvaringsutrymme
100-dagars provperiod
100 dagars gratis madrassbyte
Ergonomiska pocketfjädrar
Komfortzoner
Förstärkt fjädring
Leverans till dörren

5. Nova- Bästa exklusiva sängen

4,6 stjärnor
100 dagars provtid
Enkel leverans

Med en justerbar säng kan du höja och sänka madrassen efter eget önskemål. Nova-sängen från Bedre Netter är en allroundsäng som passar de flesta. Nova har latexfyllning, är elastisk och andas. Här får du en pocketfjädermadrass med valfri fasthet och en övermadrass i flera modeller. Sängen levereras fraktfritt upp till postnummer 7500 och du har alltid 100 dagars provperiod.

Även Nova-justerbar säng är uppdelad i tre lager med övermadrass, pocketfjädermadrass och ramfjädrar. Med övermadrassen har du tre alternativ och med fjädermadrassen kan du välja den fasthet du föredrar bäst.

Klassisk, kylande eller ekologisk övermadrass

Essential Tencel övermadrass är den klassiska övermadrassen som följer med sängen. Den består av en 60 mm hög kärna av 100 % naturlatex som är utrustad med halkskydd. Om du uppgraderar till Polar övermadrass får du en madrass som är både svalkande och temperaturreglerande. Majan övermadrass är en madrass som är 100 % organisk med överdrag i ekologisk bomull och helt fri från kemikalier.

Pocketfjädermadrassen levereras med tre typer av pocketfjädrar som är fördelade på individuella zoner och ger extra avlastning på områden som huvudet, axlarna, ländryggen och höfterna. På så vis är du säker på att få den bästa avlastningen, vilket i sin tur ger maximal sovkomfort.

Ram med dansk Linak-motor

Botten, ramen, är justerbar och sammansatt av lyxigaste komponenter med dansk Linak-motor och FCV-certifierad ram i massiv furu. Nova är en stabil säng med maximal komfort, oavsett vilka preferenser du har. Här kan du välja det bästa av det bästa på den övre hyllan.

Justerbar säng
Allround säng som passar de flesta
Springfjädermadrass med valfri fasthet
Flera alternativ för övermadrass
Avsvalnande och temperaturreglerande övermadrass
Tre typer pocketfjädrar
Solid ramme
Kostbar

Alt du trenger å vite om valg av seng

Du får sängar i flera olika varianter och modeller med olika egenskaper. De vanligaste sängarna är vanligtvis kontinentalsäng, reglerbar säng och rammadrass. Vad du väljer beror helt på vilka behov du har. De olika sängarna har ofta samma typ av madrass där du kan välja hårdhet på madrassen. I flera fall kan du också välja färg på benen, sängramen och om du vill ha en sänggavel eller inte. Här får du en snabb genomgång av vad som skiljer de olika sängarna åt och vad du bör tänka på när du väljer säng.

Kontinentalsäng

En kontinentalsäng är en typ av säng som består av flera lager, vanligtvis tre, vilket ger en komplett sovlösning. Den består av en bottenmadrass, en fjädermadrass och en övermadrass. Bottenmadrassen är den nedersta delen av en kontinentalsäng och är en stadig basmadrass. Denna madrass ger grundläggande stöd och fungerar som en bas för de andra lagren.

Fjädermadrassen ligger i mitten, över bottenmadrassen, och innehåller ofta ett material som ger individuellt stöd till kroppen samtidigt som den hjälper till att fördela vikten jämnt och ger optimal sömnkomfort.

Överst på kontinentalsängen hittar du en övermadrass. Denna madrass är oftast tillverkad av skum eller latex och ger extra komfort. Övermadrassen hjälper till att forma sig efter kroppen och ger stöd där du behöver det.

En fördel med en kontinentalsäng är att den har en enhetlig design. De olika lagren är utformade för att samarbeta och ge optimalt stöd och komfort. Kontinentalsängar är vanligtvis lätta att underhålla. De kan ha avtagbara överdrag som kan tvättas, och de olika lagren gör det enklare att rotera eller vända madrassen för jämnt slitage.

Reglerbar säng

Med en reglerbar säng kan du höja och sänka madrassen där du behöver det. Denna typ av säng kan anpassas efter sovpositionen så att du är säker på bästa möjliga sömn. En reglerbar säng har en ram som möjliggör justering av huvud- och fotänden oberoende av varandra. Detta görs vanligtvis med hjälp av en fjärrkontroll som styr motorerna som höjer och sänker olika sektioner av sängen.

Du får samma goda madrassval till en reglerbar säng som till en kontinentalsäng så att du är säker på de bästa möjligheterna att både ligga och sova bra.

Möjligheten att justera sängen ger möjlighet att hitta den mest bekväma positionen för sömn, vilket kan bidra till bättre vila. Det finns flera fördelar med en reglerbar säng. Den kan bland annat anpassas individuellt vid huvud- och fotpositionen, vilket kan hjälpa till att lindra tryck på rygg, nacke och höfter. Att höja fotänden kan bidra till att förbättra blodcirkulationen och minska svullnaden i benen.

Rammadrass

En rammadrass är en populär typ av madrass som ger stabil stöd och komfort för en god natts sömn. Den består av en kärna av fjädrar eller skum som placeras inuti en stabil ram.

En rammadrass består av två huvuddelar: en fjäder- eller skumkärna och en fast ram runt kanterna. Fjäderkärnor kan variera i typ och konstruktion, medan skumkärnalternativ kan vara minnesskum eller latex. Ramen är vanligtvis tillverkad av trä eller metall och ger stabilitet åt madrassen.

En rammadrass kan även ha förvaring under madrassen, perfekt för dig som behöver extra förvaring. Du kan få madrassen i olika storlekar och med olika fastheter. Den kommer också med en övermadrass.

Vad bör du tänka på när du ska köpa en ny säng?

Att köpa en bra säng är en viktig investering för hälsan och kroppen, och det finns flera saker att överväga innan du fattar ett beslut. Allt från storlek, typ av madrass, fasthet och materialval är bara några exempel. Se till att noggrant överväga dina behov för sängen så att det blir lättare för dig att hitta den perfekta modellen. Läs gärna recensioner från andra kunder för att få insikt i kvaliteten och prestandan hos den säng du överväger att köpa.

Sängstorlek

Välj en sängstorlek som passar dina behov. Är det bara du, eller ska din partner också dela sängen? Sängar finns i enkelsäng, dubbelsäng, queen size eller king size. Det finns också olika typer av madrasser, med fjädrar, skum, latex och hybridmadrasser. Varje modell har sina egna fördelar och nackdelar, så välj en som passar dina preferenser och sömnbehov.

Madrassens fasthet

Madrassens fasthet påverkar också din sömnkomfort. Vissa föredrar mjuka madrasser som formar sig efter kroppen, medan andra föredrar fasta madrasser för bra stöd. Hitta en balans som passar din kropp och dina behov.

Ram och underrede

Sängens ram och underrede är lika viktiga som madrassen. Kontrollera kvaliteten på materialen och stabiliteten. Vissa sängar har även förvaringsutrymme under sängen, vilket kan vara användbart för att maximera utrymmet. Överväg också höjden på sängramen, särskilt om du har speciella preferenser eller hänsyn till hälsan. Till exempel kan äldre föredra en lägre säng för enkel åtkomst.

Hur mycket ska sängen kosta?

Hur mycket du är villig att betala för din säng beror på vad som är viktigt för dig. Det finns sängar i olika prisklasser, men om du väljer att investera i en säng bör du välja en som du kan ha under lång tid. Sätt upp en realistisk budget för din säng. Priserna varierar beroende på märke, kvalitet och funktioner.

När du köper säng online bör du välja en webbutik som erbjuder gratis frakt och kostnadsfri provperiod. Då är du säker på att du kan prova madrassen och sängen och eventuellt byta om du inte är nöjd. Kontrollera också garantivillkoren för att säkerställa att du är täckt om det uppstår problem.

Leverans och Montering

Kolla leveransalternativen hos webbutiken och om sängen levereras färdigmonterad eller kräver montering. Vissa företag erbjuder även bortforsling av din gamla säng. Se också till att sängen levereras till din dörr.