Bästatester

Panetti Primo – Elektrisk pizzaugn i unik design

Panetti Primo – Elektrisk pizzaugn i unik design

Älskar du smakrika italienska pizzor med krispig botten? Då är denna för dig! Panetti Primo kommer i en unik design och ser till att ugnsbaka pizzan precis som på restaurang. Du kan använda denna elektriska pizzaugn både utomhus och inomhus, hemma och på stugan.

Traditionella ugnar hemma är oftast inte tillräckligt bra för att uppnå den höga temperaturen som krävs för att göra en autentisk italiensk pizza. Denna elektriska pizzaugnen, å andra sidan, är perfekt anpassad för ändamålet. Den är speciellt utformad för att uppnå och upprätthålla hög temperatur för att baka pizzor på kort tid, samtidigt som den ser till att balansen mellan krispig skorpa och härligt smält ost bevaras.

Roterande sten och hög värme

En av de största fördelarna med Pizzetta Primo är bland annat den precisa temperaturkontrollen och den roterande stenen. Många anser att Pizzetta Primo är en banbrytande elektrisk pizzaugn med temperaturer som når upp till 500 grader, tillsammans med en perfekt kombination av infraröda och dubbla värmeelement. Denna kombination, tillsammans med den roterande stenen, säkerställer en jämn värmefördelning och perfekt resultat varje gång.

Snabb och effektiv

Pizzetta Primo värms upp till en maximal temperatur på 500 grader, vilket ger en perfekt bakad pizza. Stenen når en temperatur på 470 grader, så de sista 30 graderna från värmeelementen ger exakt kontroll. Pizzan bakas på bara två minuter och får en knaprig botten och perfekt smält ost.

Design och kvalitet

Pizzetta Primo är särskilt känd för sin innovativa och italienska design. Trots att den tar lite plats på bänken ser den fantastisk ut och ser till att göra jobbet. Med Pizzetta Primo pizzaugn kommer det med en femårig garanti, vilket gör att du kan känna dig trygg med ditt köp.

Kan användas inomhus och utomhus

Det är inte alla pizzaugnar som kan användas både inomhus och utomhus, men Pizzetta Primo är vattentät så att den säkert kan användas utomhus i alla väder, samt säkert kan användas inomhus i köket eller i uterummet. Valet är ditt, men med den här är du faktiskt säker på många mysiga pizzakvällar med vänner och familj.

Låt alla göra sina egna pizzor genom att erbjuda olika toppingar. Eftersom det bara tar 2 minuter att grädda varje pizza hinner alla både grädda pizzan och njuta av den i varandras sällskap. Det medföljer pizzaspade som gör det enkelt att ta ut och in pizza från ugnen på ett säkert och säkert sätt.

Rymlig och praktisk

Denna elektriska pizzaugn har en rymlig öppning på 34 cm så att du enkelt kan ta in och ut pizza. Dörren har också ett fönster som gör att du kan följa noggrant med på pizzan och ta ut den från ugnen i det ögonblick den är färdiggräddad. Dörren kan också tas av, vilket är perfekt när ugnen ska rengöras. Ugnen är utrustad med LCD-skärm som ger dig bra kontroll över temperatur och tid.

Festens mittpunkt?

Det sägs att Pizzetta Primo ser till att vara festens mittpunkt. Om det stämmer eller inte måste du nästan avgöra själv, men det råder ingen tvekan om att den gör smakfull pizza med krispig botten. Den kan tappa lite värme när du öppnar dörren och tar ut pizza, men den tar igen det med alla sina andra smarta funktioner.

När du köper denna pizzaugn lovas både snabb leverans, gratis frakt och retur, samt 100 dagars öppet köp. Det ska också sägas att Pizzetta Primo blev bäst i test hos Tekguide år 2023. Ser fram emot att göra smakfulla pizzor med restaurangkvalitet precis när det passar dig.

Roterande sten
5 års garanti
Stor öppning
Elektrisk
Kan användas både inomhus och utomhus
Avtagbar dörr
Hög temperatur
Infraröda och dubbla värmeelement
Förlorar lite värme när dörren öppnas


Elektrisk Pizzaugn – Den perfekta lösningen för hemlagad pizza

När det kommer till att göra pizza hemma kan en elektrisk pizzaugn vara den ultimata lösningen för att uppnå professionella resultat. Dessa ugnar är utformade för att efterlikna de höga temperaturerna och snabba tillagningstiderna som traditionella vedeldade pizzaugnar erbjuder, vilket ger dig möjligheten att göra autentisk, krispig och läcker pizza hemma i ditt eget kök.

Fördelar med en elektrisk pizzaugn

Det finns många fördelar med en elektrisk pizzaugn, särskilt om du väljer en Panetti Primo. Med möjligheten till höga temperaturer och en jämn värmefördelning kan du göra äkta autentisk pizza precis som på restaurang, kanske till och med bättre.

1. Höga temperaturer och snabb bakning: En av de största fördelarna med en elektrisk pizzaugn är dess förmåga att nå mycket höga temperaturer, ofta upp till 400-500°C. Detta är mycket högre än en vanlig köksugn, som vanligtvis når upp till cirka 250°C. Höga temperaturer är särskilt viktiga när du ska göra perfekt pizza med en krispig botten och perfekt smält ost. Med en elektrisk pizzaugn kan du baka en pizza snabbt, allt från 2 till 7 minuter.

2. Jämn värmefördelning: Elektriska pizzaugnar är utrustade med specialdesignade värmeelement som säkerställer en jämn fördelning av värme. Detta innebär att din pizza kommer att baka jämnt, utan brända kanter eller råa områden. Vissa modeller har också roterande stenbotten, vilket bidrar till att uppnå en jämnare bakning.

3. Kompakt och användarvänlig: De flesta elektriska pizzaugnar är kompakta och tar lite plats på köksbänken. De är också mycket användarvänliga, med enkla kontroller för temperatur och tid. Detta gör dem till ett idealiskt val för både nybörjare och erfarna pizzabagare.

4. Mångsidighet: Förutom pizza kan många elektriska pizzaugnar också användas för att baka andra rätter som bröd, kakor och till och med grillade grönsaker. Detta gör dem till ett mångsidigt tillskott till ditt kök.

5. Fryst eller hemlagad: Med en bra elektrisk pizzaugn kan du baka både fryst och hemlagad pizza. Även om hemlagad smakar bäst händer det ibland att det passar bäst med en fryst pizza när vi har ont om tid.

Hur du väljer den bästa elektriska pizzaugnen

När du väljer en elektrisk pizzaugn finns det flera faktorer du bör överväga. Allt från storlek, temperaturer och hur snabbt den bakar kan vara avgörande för vilken pizzaugn du väljer.

1. Storlek: Välj en ugn som passar ditt kök och dina behov. Vissa ugnar kan bara göra en pizza åt gången, medan andra har plats för två eller fler.

2. Temperaturkontroll: Kontrollera att ugnen har en justerbar temperaturkontroll som kan nå tillräckligt höga temperaturer för pizzabakning.

3. Material: Let efter en ugn med en stenbotten eller keramisk platta, eftersom dessa material är utmärkta för att absorbera och fördela värme jämnt.

4. Extra funktioner: Vissa ugnar levereras med extra funktioner som inbyggd timer, roterande plattor eller flera värmelägen. Detta kan göra bakprocessen enklare och mer exakt. En mångsidig pizzaugn bör också kunna användas både inomhus och utomhus.

Hur du gör perfekt pizza med en elektrisk pizzaugn

Det är inte svårt att göra pizza hemma i en elektrisk pizzaugn. Allt du behöver göra är att se till att ha bra ingredienser och lite jäsningstid på degen.

1. Förvärm ugnen: För att få en krispig botten är det viktigt att förvärma ugnen och stenplattan till rätt temperatur innan du lägger in pizzan.

2. Använd kvalitetsingredienser: Färska och högkvalitativa ingredienser som bra mozzarella, färsk tomatsås och högkvalitativt mjöl kommer att göra stor skillnad i smaken.

3. Använd inte för många ingredienser: Undvik att lägga för många ingredienser på pizzan, eftersom detta kan leda till en fuktig botten. Håll det enkelt med ett tunt lager sås, ost och några få andra ingredienser.

4. Roterad pizza: Om din ugn inte har en roterande platta kan det vara bra att rotera pizzan halvvägs genom bakningstiden för att säkerställa jämn bakning.

En elektrisk pizzaugn är ett fantastiskt tillskott till vilket kök som helst för dig som älskar pizza.

Lycka till!