Bästatester

Bäst i test elsparkcykel

Vilken elsparkcykel är bäst i test? (Juni 2024)

En elektrisk sparkcykel, elsparkcykel, anses som ett fordon även om det kallas för sparkcykel. En elektrisk sparkcykel drivs av en motor och du behöver inte själv sparka för att få fart på den. Det är väldigt praktiskt med en elsparkcykel och passar perfekt för små ärenden, och dessa elektriska fordon har blivit mer och mer populära.

En elektrisk sparkcykel laddas enkelt när den är tom på ström, så att du kan göra den redo för nästa åktur. De är extra praktiska som transportmedel för dig som bor i större städer. Du tar dig snabbt fram och slipper gå. Många använder en elsparkcykel till och från jobb och träning, eftersom dessa fordon smidigt tar sig runt i staden. Många tar dem också med på resa i husvagn eller husbil så att de enkelt kan ta sig runt på nya platser.

Vi har tittat på flera elsparkcyklar, varav några har säte och går snabbare än 20 km/t. Men eftersom det är lagligt att både köpa och sälja elsparkcyklar som överstiger kraven har vi valt att ta med dem i testet. Vi har bedömt allt från kvalitet till användarvänlighet och värde för pengarna, så att det ska bli så enkelt som möjligt för dig att hitta den ultimata sparkcykeln.

Detta bör du överväga när du ska köpa elsparkcykel

  • Recensioner: Kolla Trustpilot-recensioner, tester och andra omdömen om produkten.
  • Pris: Hur stor budget har du?
  • Räckvidd: Hur lång räckvidd behöver du?
  • Maximal hastighet: Vilken maxhastighet önskar du?
  • Användarvänlighet: Är elsparkcykeln enkel att använda?
  • Vikt och bärbarhet: Kolla vikten på elsparkcykeln för att säkerställa att den är enkel att bära eller transportera.
  • Storlek och design: Välj en elsparkcykel som passar dig.
  • Bromsar och säkerhetsfunktioner: Kontrollera att elsparkcykeln har godkända ljus och bromsar.

Bästa erbjudande på elsparkcykel 2024

Undrar du vilken elsparkcykel som passar bäst för dig? Vi har tittat på marknadens bästa elsparkcyklar där vi har gått igenom fördelar och nackdelar mellan de utvalda modellerna för att göra det så enkelt som möjligt för dig när du ska välja en elektrisk sparkcykel.

1. Segway Ninebot KickScooter E2 EBäst i test Elsparkcykel

5 Sjärnor
Lång räckvidd
Snabb leverans

Segway Ninebot KickScooter är ett bra val för dig som letar efter en bra el-sparkcykel med lång räckvidd och bekväm körstil. Denna el-scooter är elektrisk med batteri, designad för vuxna och kommer utan säte med en bred platta att stå på.

Segway Ninebot KickScooter har en räckvidd på 25 kilometer, en maxfart på 20 km/h och en backtagningsförmåga på 12 %. Den kommer med slanglösa däck på 8,1 tum, LED-skärm, elektronisk broms fram och trumbroms bak. Segway Ninebot KickScooter har också framljus och LED-ljus, samt att den är hopfällbar.

Segway Ninebot KickScooter har fått bra recensioner med fem stjärnor. Den har visat sig ladda snabbt och ligger bra på vägen. Denna elsparkcykel tål regn, men för din egen säkerhet bör du överväga vägförhållandena innan du ger dig iväg.

Lång räckvidd
Bekväm
Designad för vuxna
Tål regn
Bra maxhastighet och rimlig räckvidd
Kommer med LED-skärm
Hopfällbar
Elektronisk broms
Framljus och LED-ljus
Kommer utan app


2. Xiaomi Mi Pro 2 – Bästa premium Elsparkcykeln

4,4 Sjärnor
Lång räckvidd
Snabb leverans

Xiaomi Mi Pro 2 är en bra elsparkcykel som är enkel att montera ihop. Den är hopfällbar och levereras med bromsljus, framlyktor, skivbromsar och fjärrkontroll. Xiaomi Mi Pro 2 är utrustad med både Bluetooth och möjligheten att ansluta till en app, vilket gör denna elsparkcykel extra rolig.

Elsparkcykeln från Xiaomi har en toppfart på 25 km/t och en räckvidd på 45 km. Xiaomi Mi Pro 2 är designad för användning av vuxna och klarar också tyngre personer bra i uppförsbackar. Elsparkcykeln kan fällas ihop och väger 14,2 kg, vilket gör den lätt att transportera med sig till stugan eller i bilen som ett extra transportmedel när du ska ut på tur.

Xiaomi Mi Pro 2 har 4,4 stjärnor och anledningen till att denna elsparkcykel inte har full poäng verkar vara att vissa har varit olyckliga med sina förväntningar jämfört med vad de har köpt. Genomsnittet är mer än nöjda och eftersom denna elsparkcykel har längre räckvidd än många andra sparkcyklar är detta ett bra köp både för ungdomar och vuxna i familjen.

Bromsljus
Kommer med app
Fjärrstyrning
Bluetooth
Hög topphastighet
Lång räckvidd
Hopfällbar
Framljus
Har inte punkteringsfria däck


3. Gardeney Fatbike – Bästa fatbike Elsparkcykeln

5 Sjärnor
Lång räckvidd
Snabb leverans

Gardeney Fatbike är en utmärkt elsparkcykel med lång räckvidd och breda däck. Den kommer med en sits och har en maximal hastighet på 35 km/t. Gardeney Fatbike är avsedd för vuxna och väger 61 kg. Den går inte att fälla ihop, men den växlar automatiskt.

En fatbike-elsparkcykel kännetecknas av sina extra breda däck som ger stabilitet på underlaget. Den kan bära upp till 180 kg, men kom ihåg att det inte är tillåtet att köra två personer på en elsparkcykel.

Gardeney Fatbike är utrustad med bromsljus, framlyktor och skivbromsar, vilket gör den säker att använda. Detta är en mycket populär modell som är bekväm att sitta på och enkel att manövrera.

Lång räckvidd
Breda däck
Kommer med säte
Hög topphastighet
Kan bära en maxvikt på upp till 180 kg
Ligger bra på vägen
Har bromsljus och strålkastare
Bekväm
Kommer utan app
Tung


4. Xiaomi Essential – Bästa pris Elsparkcykel

4,4 Sjärnor
Mycket för pengarna
Snabb leverans

Xiaomi Essential är en populär sparkcykel, designad för vuxna upp till 100 kg. Denna elsparkcykel är perfekt för korta resor till affären och andra ärenden. Den kan kämpa lite i uppförsbackar om den bär tungt. Xiaomi Essential har det bästa priset i vår översikt och här får du mycket sparkcykel för pengarna.

Det här är en perfekt elsparkcykel för dig som behöver ett snabbt färdmedel för små ärenden och dörr-till-dörr-aktiviteter. Xiaomi Essential är särskilt bra för nybörjare och levereras med en egen app, Bluetooth, bromsljus, fjärrljus och framljus. Den är också utrustad med en egen lås, LED-lampor och skivbromsar.

Xiaomi Essential har inget säte och har en maxhastighet på 20 km/tim och en räckvidd på 20 km. Enligt recensionerna rekommenderas det att du köper med punkteringsfria däck för en säkrare körning.

Designad för vuxna 100 kg
Perfekt för korta turer
Bra pris
Kommer med app och bluetooth
Har bromsljus, helljus och framljus
Hopfällbar
Maxhastighet på 20 km/h
Räckvidd på 20 km
Kan ha det lite kämpigt i uppförsbackar


5. Kugoo Kirin M4 Pro- Bästa hastighet för Elscooter

4,7 Sjärnor
Bra pris
Rask levering

Kugoo Kirin M4 Pro är kanske den tuffaste och mest kraftfulla elsparkcykeln i vår översikt. Den har en maxhastighet på hela 50 km/t och en räckvidd på 70 kilometer. Denna elsparkcykel klarar en maxvikt på 150 kg och kommer med stötdämpare både fram och bak.

Kugoo Kirin M4 Pro är också utrustad med bromsljus, framlyktor och LED-belysning. Den kommer med en sadel som gör den extra bekväm att köra, och med stötdämpare både fram och bak behöver du inte oroa dig för ojämna vägar. Kugoo Kirin M4 Pro har också skivbromsar som gör den säker att köra.

Den enda nackdelen med denna elsparkcykel kan för vissa vara att den inte har möjlighet att ansluta till en app, men oberoende av det får du faktiskt mycket elsparkcykel för pengarna. Den här är perfekt för resor till och från affären, samt att ta med sig på utflykter i husvagnen eller husbilen.

Bra pris
Kommer med säte
Har framljus och bromsljus
Stötdämpare både fram och bak
Utrustad med skivbromsar
Maxvikt på 150 kg
Maxhastighet på 50 km/h
Räckvidd på 70 kilometer
Kommer utan app


Vad är en elscooter?

En elscooter är ett elektriskt fordon som drivs med hjälp av ett uppladdningsbart batteri. De flesta modeller har en gasreglage eller en tryckknapp som styr hastigheten, och vissa har till och med inbyggd belysning och skärmar som visar hastighet och batterinivå.

Du kör elscootern genom att stå på en plattform och använda styret för att styra. De är lätta att navigera och vissa elektriska sparkcyklar har även en sadel så att du kan sitta medan du kör. En elscooter med sadel klassificeras i Norge på samma sätt som en moped, vilket innebär krav på mopedkörkort och användning av hjälm.

Det finns regler att följa när det gäller lagligheten vid användning av en elscooter. Till exempel är det inte tillåtet att ha två personer på en och samma elscooter, den får inte heller ha en högre maxhastighet än 20 km/timme, och den ska vara utan sadel.

Fördelar med elscooter

Elscooter är ett miljövänligt val. Den avger inga skadliga ämnen som avgaser och den tar sig enkelt runt i stadsmiljön. Elscootrar utan säte kan fällas ihop och tas med i bilen när du ska på resa, och de tar även lite plats vid förvaring.

Med en elscooter kan du snabbt ta dig från A till B, vare sig du ska till skolan, jobbet eller träningen, och den är särskilt praktisk för dig som bor i större städer. När du ska köpa en elscooter finns det flera faktorer du bör överväga för att hitta den som bäst passar dina behov och preferenser. Här är några saker du bör tänka på.

Detta bör du överväga när du ska köpa elscooter

När du ska köpa elscooter finns det ett par saker du bör överväga, såsom räckvidd, hastighet och design.

Räckvidd och batteritid

Kontrollera hur långt elscootern kan köra på en enda laddning och hur lång tid det tar att ladda batteriet helt. Detta är särskilt viktigt om du planerar att använda den för längre resor eller daglig pendling.

Maximal hastighet

Det är också viktigt att överväga hur snabbt elscootern kan köra. Vissa modeller har högre maximal hastighet än andra, vilket kan vara användbart om du vill komma fram snabbt. Men det är viktigt att komma ihåg att reglerna säger att elscootern inte får gå snabbare än 20 km/h.

Vikt och bärbarhet

Kontrollera vikten på elscootern för att säkerställa att den är enkel att bära eller transportera när den inte används. Du bör också överväga elscooterns maximala viktkapacitet för att säkerställa att den passar din storlek och vikt.

Storlek och design

Välj en elscooter som passar dina behov. Vissa modeller är mer kompakta och hopfällbara, medan andra har större hjul med en mer robust design.

Bromsar och säkerhetsfunktioner

Kontrollera vilka typer av bromsar elscootern har och om den har några extra säkerhetsfunktioner som ljus eller reflexer för bättre synlighet på vägen.

Pris och garanti

Jämför priset på elscootern med dess funktioner och kvalitet. Se också till att kontrollera garantivillkoren för att säkerställa att du är skyddad om det uppstår problem med fordonet.

Användarvänlighet

Testa elscootern om möjligt för att bedöma hur enkel den är att köra och hantera. Kontrollera också om det är enkelt att justera sätet och styret för att anpassa det till din höjd och komfort.

Utmaningar med elscootrar

Även om elsparkcyklar har många fördelar, finns det också vissa utmaningar som måste hanteras. Dessa kan bland annat vara trafiksäkerhet, batteritid och laddning.

Användare av elsparkcyklar är sårbara för olyckor och skador, särskilt när de delar vägar med bilar och fotgängare. Oreglerade parkeringar av elsparkcyklar kan leda till oreda och hindra fotgängare och rullstolsanvändare. Begränsningar i batteriets livslängd kan begränsa räckvidden och tillförlitligheten hos elsparkcyklar. Kom ihåg att du inte bör ladda elsparkcykeln utan tillsyn.

Lycka till!