Bästatester

Bäst i test kylskåp

Vilken kyl är bäst i test? (Maj 2024)

Ett bra kylskåp är en av de viktigaste investeringarna du gör till ditt kök. Oavsett om du har en stor eller liten familj är det viktigt med ett bra kylskåp där du kan förvara både frysta och färska varor. Du kan få enkla och dubbla kylskåp med frys och fryslådor, samt kylskåp med en liten frys.

Kylskåp finns i olika design och prisklasser så att du är säker på att hitta ett som passar in i ditt hem. Kom ihåg att kylskåpet snabbt blir en del av inredningen, så välj ett som passar in i din befintliga stil. Om du väljer ett kylskåp med frys bör frysen vara i botten, och om du har möjlighet är det ofta fördelaktigt med fryslådor.

Det finns flera saker att tänka på när du ska investera i ett kylskåp. Vi har tittat på vilka kylskåp som är bäst i test för att göra det enklare för dig att välja det som passar bäst för dig, både när det gäller behov och design.

Detta bör du titta efter när du ska köpa en kylskåp

  • Recensioner: Trustpilot-recensioner, tester och andra produktrecensioner.
  • Storlek: Hur stor kylskåpet har du plats för?
  • Design: Vilken typ av kylskåp passar in hos dig?
  • Ljudnivå: Se till att det kylskåp du väljer har låg ljudnivå.
  • Pris: Fundera över hur mycket du är villig att lägga på ett kylskåp.
  • Extra funktioner: Ta en titt på vilka extra funktioner kylskåpet är utrustat med.

Bästa kylskåpserbjudandena 2024

Letar du efter en ny kyl och undrar vilken som passar dig bäst? Vi har tittat på några av de bästa kylskåpen på marknaden för att göra det så enkelt som möjligt för dig att hitta det som passar dig bäst

1. SMEG kylskåp – Bäst i test kylskåp

5 stjärnor
Snabb levrans
365 dagars öppet köp

Letar du efter en elegant kyl- och frysskåp som är både funktionellt och exklusivt? Då är denna fantastiska kylskåp från SMEG perfekt för dig. Detta kylskåp har dubbla dörrar, en kylkapacitet på 376 liter och en fryskapacitet på 196 liter. Det kommer utrustat med både hyllor och grönsakslådor så att du får exakt den förvaringsplats du behöver.

Frysskåpet har LED-belysning och en digital skärm på dörren. Skåpet genererar lite ljud så att du inte blir störd. Kylskåpet från SMEG är också utrustat med NoFrost-teknologi som förhindrar att is bildas i frysen. Perfekt för dig som uppskattar att ha automatiserad utrustning runt dig.

Funktionellt och exklusivt
Kyl och frys i samma
Kyl med en kapacitet på 376 liter
Frys med en kapacitet på 196 liter
Franska dörrar
Lågt ljudnivå
NoFrost-teknologi
Skulle ha varit med vatten och isbitar

2. Everglades kylskåp – Bästa pris kylskåp

5 stjärnor
Snabb levrans
365 dagars öppet köp

Inte alla har plats för dubbla kylskåp, och då passar det bra med ett rymligt kylskåp i snygg design i rostfritt stål. Everglades passar in i de flesta hem och kommer med en omvändbar dörr. Detta är en kombinerad kyl och frys. Här får du även en inbyggd vattenautomat så att du kan få ett glas iskallt vatten eller saft.

Kylskåpet är utrustat med tre glashyllor och tre avtagbara lådor. På så sätt kan du flytta runt dem och få det precis som du vill ha det. Detta kylskåp från Everglades har också plats för förvaring i dörren.

Både kylskåpet och frysen har gott om plats och genererar lite ljud. Kylskåpet har en kapacitet på 196 liter medan frysen har en kapacitet på 66 liter. Vid strömavbrott kan både kylskåpet och frysen förvara din mat säkert i upp till 15 timmar.

Kombinert kjøleskap og frys
Låg ljudnivå
Har omvändbar dörr
Kylskåpet har en kapacitet på 196 liter.
Frysen har en kapacitet på 66 liter
Vid strömavbrott är maten säker i 15 timmar
Inbyggd dispenser för kallt vatten
Rostfritt stål
Passar bäst i mindre kök

3. SMEG kylskåp – Bästa design kylskåp

5 stjärnor
Snabb levrans
365 dagars öppet köp

Är du en av dem som uppskattar snygg retrodesign? Då är detta kylskåp från SMEG perfekt för dig. Här får du ett enkelt kylskåp med en liten frys som verkligen kommer att lysa upp ditt kök. Detta retrokylskåp kommer i flera färger så att du är säker på att hitta en som passar perfekt in i ditt hem.

Smeg Retro är utrustat med en 2-i-1-lösning och LED-belysning. Om dörren står öppen för länge kommer en larm att gå av för att påminna dig att stänga dörren och förhindra att maten blir förstörd samt att du sparar energi. Här får du den perfekta kombinationen av retro- och modern design tillsammans med smarta funktioner som gör kylskåpet perfekt för alla hem.

Utmärkt 50-talsdesign
Användarvänlig och enkelt
2-i-1 lösning
Kommer med en liten frys
Energisnål LED-belysning
Larm för öppen dörr
Liten frys

4. Bertazzoni Professional – Bästa premium kylskåp

Bra återkoppling
365 dagars öppet köp
Snabb levrans

Letar du efter en exklusiv kyl med franska dörrar och stor kapacitet? Då bör du ta en närmare titt på detta. Bertazzoni Professional har en kapacitet på hela 449 liter och har kanske den största kapaciteten i testet. Frysen rymmer 187 liter och ger dig möjlighet att lagra stora mängder mat under lång tid.

Bertazzoni Professional ligger i energiklass E, vilket innebär att denna kyl inte ger onödiga elkostnader. Denna kyl har ventilerad kylning som säkerställer att temperaturen är densamma på alla hyllor, digital temperaturinställning och LED-belysning.

Frysen på Bertazzoni Professional rymmer 187 liter och levereras med funktioner som avfrostning och superinfrysning. Frysen är placerad under kylskåpet och har fryslådor. Med fryslådor har du gott om plats och det är lätt att hitta dina frysvrar. Frysen är också utrustad med en ismaskin som gör att du kan få 24 isbitar på 24 timmar. Observera att ismaskinen måste vara ansluten till vatten.

Italiensk design
Kapacitet på 449 liter i kylskåpet
Kapacitet på 187 liter i frysdelen
1,4 kg isbitar på 24 timmar
Energiklass E
Avfrostning
Supernedfrysning
Digital temperaturinställning
Mycket dyr

5. Fisher & Paykel – Mest exklusiva kylskåp

4 stjärnor
Snabb levrans
365 dagars öppet köp

Med ett kylskåp från Fisher & Paykel får du ett elegant, sofistikerat och modernt kylskåp med dubbla dörrar i rostfritt stål. Fisher & Paykel är ett kombiskåp med både kyl och frys, där frysen är placerad längst ner. Kylskåpet bibehåller en jämn temperaturnivå som inte påverkas när du öppnar dörrarna. Fisher & Paykel kylskåp kommer med ActiveSmart System där du kan justera luftintag och temperatur efter behov.

Frysen är utdragbar och har gott om förvaringsutrymme på tre olika hyllor. Kylskåpet levereras med glashyllor som kan flyttas så att du kan organisera dem efter dina behov.

Detta kylskåp har också en automatisk inbyggd maskin för vatten och isbitar. Fördelen här är att ismaskinen inte tar plats från kylskåpet. Du kan också fylla vatten i de flesta typer av vattenflaskor och karaffer.

Kylskåpet är lätt att rengöra med en fuktig trasa. Utsidan av kylskåpet är belagd med ett anti-fingeravtryck-belägg som ser till att ytan alltid är skinande blank.

Automatisk avfrostning
Låg ljudnivå
Ismaskin och inbyggd vatten
Skärm där du kan se driftsparametrar
Dörrlarm
Konstant temperatur
LED-ljus
Kombiskåp
Kostsam

Att köpa kylskåp? Det här bör du tänka på

När det kommer till att välja rätt kylskåp för ditt hem finns det flera faktorer att ta hänsyn till för att säkerställa att du gör det bästa valet. Kylskåp kommer i olika modeller och prisklasser, både stora och små, med och utan vatten/ismaskiner och med frysdelen som en del av skåpet eller som separata fryslådor.

Kom ihåg att de största kylskåpen också är mycket tunga, så se till att någon kan hjälpa dig att få det hem. Om du köper kylskåpet på nätet kan du vara säker på att det levereras till din dörr och ofta kan du betala lite extra för att få hjälp med att bära det in.

Storlek och kapacitet

Det första du måste överväga är storleken på kylskåpet. Både när det gäller bredden och hur många liter det rymmer. Mät noggrant utrymmet där kylskåpet ska placeras och se till att det finns tillräckligt med plats för att dörrarna ska kunna öppnas. Kylskåpets kapacitet, mätt i liter, bör återspegla hushållets storlek och hur ofta du handlar mat.

Typ av kylskåp

Det finns flera typer av kylskåp att välja mellan, såsom kylskåp med toppfrys. Här är frysen placerad högst upp, och ofta med en liten frys inuti själva kylskåpet. Det är inte alltid lika praktiskt med en frys som är placerad högst upp och kylskåpet längst ner. Du öppnar kylskåpet oftare än du öppnar frysen. Men om ditt kylskåp har en liten frys inuti kan det vara praktiskt för dig som inte har så mycket frysmat eller om du har en extra frys i till exempel källaren.

Kylskåp med bottenfrys innebär att frysen är placerad under kylskåpet, längst ner. Med denna variant är kylskåpet mer lättillgängligt och mest praktiskt. Här kan du oftast välja mellan en frys med dörr eller med lådor. Om du har möjlighet bör du välja en frys med lådor.

Du kan också få kylskåp och frysar som står bredvid varandra. Detta är stora kylskåp med dubbla dörrar. Mycket praktiskt eftersom du har både kylskåp och frys i full höjd.

Kylskåp med franska dörrar är kylskåp som har bottenfrys, men två dörrar för själva kylavdelningen. Denna modell ger gott om plats och enkel åtkomst.

Kom ihåg att du också kan få kylskåp med tillgång till både iskallt vatten och ismaskin. Tänk på att denna modell vanligtvis kräver en egen vattenanslutning, och att du måste se till att byta filter ibland.

Energiförbrukning

Hur hög energiförbrukning ditt kylskåp har är för många en viktig faktor att överväga, eftersom en mer energieffektiv kyl kan spara dig pengar på elräkningen över tiden. Letar efter energimärket och väljer ett kylskåp med hög energieffektivitet är viktigt. Detta är särskilt viktigt för stora kylskåp.

Funktioner och teknologi

Moderne kylskåp kommer med en mängd funktioner som kan vara bra att ha med i övervägandet. Till exempel justerbara hyllor och lådor. Då kan du organisera kylskåpet så att det passar dig bäst.

Kylskåp och frysar med frostfri teknologi förhindrar isbildning och du slipper lägga tid på regelbunden avfrostning. Individuell temperaturkontroll förbättrar livsmedlens hållbarhet samtidigt som du kan justera temperaturen själv. Vissa kylskåp kommer också med smart teknologi. Då kan du styra kylskåpet via en app och samtidigt få en översikt över vad du har i kylskåpet. Praktiskt när du är i affären och funderar på vilka livsmedel du behöver.

Design

Kylskåpet bör också passa in med kökets design och stil. Rostfritt stål är populärt och har en mycket modern utseende, samtidigt som det är lätt att rengöra. Integrerade modeller som kan döljas bakom köksluckor för en mer sömlös utseende är också ett alternativ.

Budget

Priset på kylskåp varierar kraftigt beroende på storlek, typ, funktioner och märke. Sätt en realistisk budget, men var beredd att investera lite extra för högre kvalitet och bättre energieffektivitet som kan spara dig pengar på lång sikt.

Valet av kyl- och frysskåp är inte alltid lika enkelt, men det är faktiskt en långsiktig investering. Ta lite tid på dig att hitta det kylskåpet som passar perfekt hos dig. Om du köper kylskåp på nätet får du också många fler fördelar än att handla fysiskt i butik.