Bästatester

Bäst i test massagestol

Vilken massagestol är bäst i test? (Juni 2024)

Det finns få saker som är bättre än en skön massage efter en lång dag, och då passar det perfekt med en massagestol i ditt eget hem. Då kan du få härliga behandlingar precis när det passar dig, utan att behöva stressa ut genom dörren. Behandlingar på salong är också väldigt dyra, så genom att ha en massagestol hemma sparar du både tid och pengar. Det blir inte bättre än så.

Det finns flera saker att tänka på när du ska köpa en massagestol. Allt från hur kraftfull den bör vara till hur många funktioner den bör ha. Dessutom bör du tänka på hur mycket plats du har. Du kan placera en massagestol var som helst i ditt hem, men kom ihåg att det bör vara lite avstånd från väggen till stolen.

Massagestolar kommer i olika modeller och prisklasser. Vi har tagit en titt på några av de mest populära massagestolarna för att göra det lättare för dig att hitta den som passar bäst hemma hos dig och dina behov. Vi har bedömt prestanda, pris och design.

Detta bör du titta efter när du ska köpa en massagestol

  • Recensioner: Trustpilot-recensioner, tester och andra omdömen om produkten.
  • Pris: Vilken budget har du?
  • Storlek: Hur mycket utrymme har du i ditt hem?
  • Design: Vilken design föredrar du?
  • Funktioner: Vilka funktioner behöver du?

Bästa massagestolserbjudanden år 2024

Att välja rätt massagestol är avgörande för hur nöjd du blir med din investering. Vi har noggrant undersökt och sammanställt denna bäst-i-test-lista över massagestolar för 2024. Baserat på funktioner, prestanda och feedback från kunder har vi bedömt följande modeller: OGAWA Smart ReLuxe, Cosmos X, OGAWA Sonic-X, OGAWA MySofa Luxe och OGAWA Master Sensei.

1. OGAWA Smart ReLuxe – Bäst i test massagestol

4,3 stjärnor på Trustpilot
Nöjdhetsgaranti
3 års garanti

OGAWA Smart ReLuxe har en smart design och ger fantastisk massage. Oavsett om du vill förebygga skador, lindra smärta eller bara njuta av lite härlig välmående hemma kan denna massagestol hjälpa dig. OGAWA Smart är en mycket intelligent massagestol som levereras med ett antal program för maximal komfort.

Massagestolen har en snygg och modern design med Zero Space och Zero Gravity, vilket innebär att du inte behöver mycket utrymme för att kunna placera den i ditt hem.

OGAWA Smart levereras med 6 automatiska massageprogram, inklusive lufttrycksmassage, Shiatsu-massage, rullmassage och helkroppsmassage. Dessutom är stolen utrustad med kroppsskanner och fotrullar för härlig avslappning för benen.

Du justerar massageinställningarna manuellt med hjälp av en fjärrkontroll så att du kan anpassa massagen efter dina önskemål. Med en massagestol hemma kan du se fram emot att få en helkroppsmassage varje dag utan att behöva gå till en salong. Och om vi ska tro recensionerna av denna stol kan du vara helt säker på att du får precis den behandlingen du önskar

Stiligt och lyxigt utseende
6 automatiska massagemenyer
Perfekt för välbefinnande och smärtlindring
Kan förbättra sömnen
Manuella inställningar
3D-massage
Fotvalser
Zero-Gravity och Zero-space
Lufttrycksmassage
Shiatsu-massage
Rullmassage
Kroppsmassage
Mycket dyr

2. Cosmos X – Bästa premium massagestol

4,3 stjärnor på Trustpilot
Nöjdhetsgaranti
3 års garanti

Cosmos X massagestol är en massagestol av högsta klass. Den kommer i en modern läderdesign med avancerad teknologi för att ge dig den bästa möjliga massageupplevelsen. Cosmos X har flera smarta massageprogram som passar perfekt för allt från smärtlindring till känslan av ren välbefinnande och lyx.

Denna massagestol är en avancerad 3D-stol som låter dig välja mellan allt från tryckpunktsmassage och uppvärmd lufttrycksmassage till innovativ 3D Guasha fotrulle och thailändsk massage. Du justerar alla inställningar manuellt med hjälp av den medföljande fjärrkontrollen.

Cosmos X har också inbyggd Bluetooth och kroppsskanner, samt 6 olika automatiska program som gör stolen enkel att använda. Den har också Zero Gravity-funktion som ser till att justera stolen position så att du placeras i en speciell vinkel. Vinkeln kan påminna om astronauternas position när de skjuts ut i rymden. Zero Gravity ska bidra till att ge dig en extra behaglig stund i massagestolen eftersom den ger dig en känsla av nästan vikt­löshet.

Utmärkt design med läderdetaljer
Levereras med Bluetooth
Zero-Gravity funktion
Kroppsskanner
Lufttrycksmassage
Thai massage
Fotmassage
6 automatiska program
Manuella inställningsmöjligheter
Mycket dyr

3. OGAWA Sonic-X- Bästa design massagestol

4,3 stjärnor på Trustpilot
Nöjdhetsgaranti
3 års garanti

OGAWA Sonic-X anses vara en av marknadens mest avancerade 2D-massagestolar och kommer med en mängd innovativa funktioner och lösningar. Denna massagestol levereras i en elegant design, med användarvänlig pekskärm och flera inbyggda massageprogram. OGAWA Sonic-X har ett bra pris och många fina inställningsmöjligheter som gör att du får mycket för pengarna här.

Stolen låter dig välja mellan flera olika massageprogram, inklusive Work Relief, Recovery, Deep Tissue, Rest & Sleep. Perfekt för dig som uppskattar en härlig stund för kropp och själ efter en lång dag eller efter ett hårt träningspass.

Sonic-X är också utrustad med en smart kroppsskanner som ser till att du får den bästa möjliga behandlingen. En kroppsskanner fungerar genom att innovativ teknologi skannar din kropp och hittar bland annat rätt höjd så att du får de mest anpassade massageprogrammen för dig och din kropp.

Denna massagestol har också en banbrytande S+L-skensystem som säkerställer att du kan få en djup massage ända från nacken ned till midjan. En härlig upplevelse för trötta och ömma muskler och leder. OGAWA Sonic-X har hela 12 automatiska program som garanterat kommer att göra ditt liv betydligt bättre. Här är det bara att se fram emot!

Marknadens mest avancerade 2D-massagestol
Elegant design
Touch-skärm
Manuella inställningsmöjligheter
kroppsskanner
12 automatiska program
Shiatsu massage
Rullmassage
Kroppsmassage
Zero-Gravity funktion
Fotmassage
Dansk kundservice

4. OGAWA MySofa Luxe- Bästa pris massagestol

4,3 stjärnor på Trustpilot
3 års garanti
Nöjdhetsgaranti

OGAWA MySofa Luxe kommer i en kompakt design som gör att den tar väldigt lite plats jämfört med andra massagestolar. Den har en hel del inbyggda program, men denna stol har ingen fotmassage. Den största fördelen med denna stol är att den passar bra i hem där det kanske är lite begränsat med plats. Med denna stol kan du se fram emot en behaglig massageupplevelse oavsett hur mycket plats du har tillgänglig i ditt hem.

OGAWA MySofa Luxe är utrustad med integrerade Bluetooth-högtalare, kontroller i armstödet, avancerade Zero Space- och Zero Gravity-funktioner samt flera automatiska program som ger dig en härlig massage varje gång. Faktum är att denna massagestol är känd för att ha smart mänsklig liknande beröring.

Denna stol ger dig både avslappnande massage och djup massage. Välj det som passar dig bäst och variera från dag till dag. Massage hjälper till att lindra smärta i kroppen och ger en god avslappning, vilket kan hjälpa dig att förbättra din sömn.

2D Massage
Smart design
Zero Space och Zero Gravity
Bluetooth-högtalare
6 automatiska program
Luftkudde massage nedre rygg
Kontroller i armstödet
Zero Space- och Zero Gravity-funktioner
Har ingen fotmassage

5. OGAWA Master Sensei – Den mest intelligenta massagestolen

4,3 stjärnor på Trustpilot
3 års garanti
Nöjdhetsgaranti

OGAWA Master Sensei är den klart dyraste massagestolen i vår översikt, men om vi ska tro dem som har investerat i denna stol så är den väl värd varje krona. Det här är nämligen en helt ny generation massagestolar. Här får du allt du kan drömma om för välbefinnande och avkoppling, packat med flera innovativa tekniska lösningar. Här fokuseras det på den senaste teknologin och kommer så nära en mänsklig hand som möjligt. Varje behandling kommer att vara helt unik. Stolen är faktiskt designad för att förstå din kropp och dess behov. Den reagerar med extrem intelligens på vad den ska göra för att till exempel lindra smärtor du kan ha i kroppen.

OGAWA Master Sensei är en prisbelönt stol och den enda anledningen till att den inte är bäst i test är helt enkelt priset. Motorn är designad av världsklassingenjörer som har uppgraderat stolen med den patenterade funktionen “Alive Touch” som säkerställer en exakt scanning av kroppen ned till en djup på hela 15 cm. Denna stol anses verkligen vara en revolution och det är inte utan anledning.

Med “Alive Touch” används termiska silikonvalsar som är isolerade och ger en jämn termisk värme, vilket ger en mycket bra effekt av värmebehandling. Med denna egenskap får du en kraftfull och skonsam beröring som efterliknar en mänsklig hand.

Med denna stolen från OGAWA får du också en S-drive 4D-massage med sju olika nivåer. Här används alla i kombination med den individuellt justerbara styrkan till “alive touch”, vilket garanterat ger dig den allra bästa massagen du någonsin har upplevt från en massagestol.

En av de bästa funktionerna med denna massagestol och alive touch är de jämna, djupa och mycket noggranna rörelserna. Du kommer garanterat att bli imponerad!

4D-massage
7 massage nivåer
12 Autoprogrammer
Högkvalitativt syntetiskt läder
Inbyggd pekskärm
M8 generation mikroprocessor
4D silikonvalsar
Inbyggda Bluetooth-högtalare
Zero-Space och Zero- Gravity
Värmebehandling
Automatisk höjddetektor
Lårsmassage
Mycke dyr

Lyx och välbefinnande hemma med massagestol

Oavsett om det är efter en lång dag på jobbet, efter en intensiv träningspass, eller bara för att ge dig själv lite extra omsorg och avkoppling, finns det få saker som kan matcha känslan av en djup och avslappnande massage. Att besöka en massageterapeut eller salong regelbundet kan vara både tidskrävande och kostsamt. Då är det perfekt med en massagestol som kan ge dig massage precis när du själv önskar det. Du behöver inte stressa ut genom dörren och i slutändan kommer du att spara en hel del pengar, samtidigt som du säkerställer bättre hälsa och välbefinnande.

En massagestol är en stol som är speciellt utformad för att ge automatiserad massage och avkoppling till kroppen. Den använder ett system med olika mekanismer, antingen luftkuddar eller rullar, för att efterlikna rörelserna hos en mänsklig massageterapeut. Och det råder ingen tvekan om att massagestolarna har blivit bättre och bättre med åren. Nu finns det inte mycket som skiljer en mänsklig hand från en massagestol.

Fördelar med en Massagestol

Det råder ingen tvekan om att regelbunden massage kan bidra till att ge kroppen många positiva fördelar. Det är bevisat att massage kan hjälpa till med allt från ömmande muskler och leder till att förbättra sömnen. Många av oss har hektiska dagar där vi både tränar, jobbar och försöker ha ett socialt liv. Många av oss lider av stress, sömnproblem, huvudvärk och kroppssmärtor. Då är det få saker som känns bättre än lite massage.

En massagestol kan bidra till att minska stressnivån i kroppen genom att lossa upp spänd muskulatur och främja avslappning. Detta kan i sin tur bidra till att förbättra den mentala hälsan och minska både ångest och oro.

Med olika massagetekniker som knådning, klämning och rullande rörelser kan en massagestol bidra till att lindra muskelspänningar och stelhet i muskler och leder. Detta är särskilt användbart för dig som tränar eller som generellt har mycket smärta i kroppen.

Massage stimulerar blodcirkulationen i kroppen, vilket kan bidra till att förbättra syretillförseln till musklerna och organen. Detta kan i sin tur bidra till att öka energinivån och förbättra den allmänna hälsan.

För dig som lider av kronisk smärta som ryggsmärta, nacksmärta eller ledsmärta kan regelbunden massage i en massagestol bidra till att lindra smärta och öka smärttröskeln över tid. Detta kan vara särskilt bra för dig som lider av allt från reumatisk smärta till fibromyalgi och andra kroniska smärtsamma tillstånd.

En av de mest uppenbara fördelarna med en massagestol är den djupa känslan av avkoppling den ger, vilket kan hjälpa dig att somna lättare på kvällen och förbättra din sömnkvalitet.

Vad ska du leta efter i en Massagestol

När du överväger att investera i en massagestol finns det några faktorer du bör tänka på för att säkerställa att du väljer den bästa modellen för dina behov. Oavsett om du behöver en massagestol som kan lindra smärta i muskler och leder eller om du vill ha massage för välbefinnandets skull.

Se till att massagestolen erbjuder ett varierat utbud av massageprogram och tekniker som kan anpassas efter dina behov. Det kan vara allt från klassisk massage och thailändsk massage till rullning och tryckpunktsmassage. Vissa stolar har också massage för ben och fötter.

En bra massagestol bör tillåta dig att justera både intensitet, hastighet och position. Så att den blir så anpassad som möjligt för dig och din kropp. Välj en massagestol som är bekväm att sitta i och som stödjer din kropp på ett ergonomiskt sätt. Kontrollera stoppningen, sitsens form och om massagestolen kan anpassas efter din längd och vikt.

Vissa massagestolar kommer med extra funktioner som uppvärmda säten, luftkuddar för kompressionsmassage och inbyggda högtalare för avslappnande musik. Bedöm om sådana funktioner är viktiga för dig.

Investera i en massagestol av hög kvalitet som är byggd för att hålla. Läs recensioner, kontrollera garantivillkoren och välj en pålitlig tillverkare med ett gott rykte. Dessutom bör du välja en stol som har Zero-Space-funktion så att du inte behöver mycket plats för att kunna ha en massagestol hemma.

Varför borde alla ha en Massagestol

Att ha en massagestol hemma ger möjligheten att njuta av de otaliga fördelarna med massage precis när det passar dig. Du behöver inte lämna ditt hem eller betala för dyra massagebehandlingar. En massagestol sparar dig därmed både tid och pengar. Oavsett om du vill lindra muskelsmärta, minska stress eller bara skämma bort dig själv med lite lyx och välbefinnande kan en massagestol vara den perfekta investeringen för dig och dina nära och kära.