Bästatester

Bäst i test stekpanna

Vilken stekpanna är bäst i test? (Juni 2024)

En bra stekpanna är faktiskt viktigare än vad du tror. Det är lätt hänt att köpa en billig stekpanna och tänka att det är tillräckligt bra. Men en bra stekpanna bidrar faktiskt till att göra dina rätter ännu bättre, samtidigt som en lite “dålig” stekpanna ofta måste bytas ut eftersom den både kan börja flagna och bli skev. En bra stekpanna bör säkerställa en jämn värme och ha lång hållbarhet. Välj gärna en med restaurangkvalitet för bästa stekresultat. När du först investerar i en stekpanna bör den vara av så pass god kvalitet att du har den i många år.

Det kan kännas svårt att navigera sig genom djungeln av stekpannor, särskilt när det är så lätt att bara ta med sig en billig panna från en av de många hyllorna i lågprisbutiker. Vi har därför sett till att göra jobbet enklare för dig. Vi har tittat på några av de mest populära stekpannorna på marknaden och bedömt allt från design till användarvänlighet, så att det ska bli lättare för dig att välja en bra stekpanna som du kan ha i många år framåt.

Detta bör du titta efter när du ska köpa stekpanna

  • Recensioner: Trustpilot-recensioner, tester och andra produktrecensioner.
  • Pris: Hur mycket pengar är du villig att lägga på en stekpanna?
  • Material: Vilket material vill du att din stekpanna ska vara tillverkad av?
  • Värmekälla: Vilken värmekälla ska du använda din stekpanna på?
  • Handtag: Se till att handtaget är tillräckligt långt.

Bästa stekpannetillägget 2024

En bra stekpanna är avgörande för goda middagar. Vi har granskat de bästa stekpannorna på marknaden från olika varumärken med kvalitetsstämpel. Vi har gått igenom fördelar och nackdelar med de utvalda modellerna för att göra det så enkelt som möjligt för dig när du ska välja en bra stekpanna.

1. De Buyer Stekpanna – Bäst i test stekpanna

4,9 stjärnor
Snabb levrans
365 dagars öppet köp

Letar du efter den ultimata stekpannan? Då har du hittat den! Detta är stekpannan som bara blir bättre och bättre ju mer du använder den, så att du kan ha den under lång tid. Detta är den ultimata stekpannan av restaurangkvalitet, så den är konstruerad för att klara av lite. Den bör inte diskas i diskmaskinen!

Men varför är just den här stekpannan så bra? De Buyer Lyonnaise Mineral B är toppmodellen från De Buyer och levereras med en extra tjock bottenplatta som säkerställer jämn värmefördelning. Den är tillverkad av kolstål, vilket gör att den blir bättre ju mer du använder den.

Innan du använder stekpannan för första gången finns det några saker du måste göra. Denna panna är nämligen förbehandlad med naturligt bivax och bör rengöras med mycket varmt vatten innan du börjar laga mat. Häll över mycket varmt vatten, sedan häller du 1 mm matolja i pannan och värmer upp den tills den börjar ryka. Botten av pannan ska bli brun. Häll ut oljan och torka pannan med en kökshandduk. Nu är den klar. De Buyer Lyonnaise Mineral B fungerar på alla typer av värmekällor, inklusive induktion.

Tillverkad i kolstål
Restaurangkvalitet
Bra värmefördelning
Förbehandlad med naturligt bivax
Blir bättre ju mer du använder den
Det finns lite att invända mot den här stekpannan

2. Lodge Blacklock – Bästa gjutjärnsstekpannan

4,7 stjärnor
Snabb levrans
365 dagars öppet köp

En skikkelig jernpanne er et must på ethvert kjøkken. Når du tenker på jernpanne så ser du sikkert for deg en tung jernpanne som trenger en masse kjærlighet, men med Lodge Blacklock stekepanne får du en jernpanne som har en tredobbel finish som er brent tre ganger med olje. Dette gir denne jernpannen en naturlig non-stick overflate.

I tillegg er støpejernsterien til Blacklock 25 % lettere en tradisjonelt støpejern, og gjør den derfor enkel å jobbe med. Lodge Blacklock stekepanne er også utstyrt med ekstra langt og opphøyet håndtak. Pannen er enkel å rengjøre og for å ta best vare på den må du vaske den for hånd og smøre den inn med matolje hver gang du har brukt den.

Lodge Blacklock stekepanne er en stekepanne full av historie og ble i sin tid laget av Joseph Lodge i 1896. Han gjorde om et forlatt støperi i Tennessee til Blacklock støperi. Tallet 96 er derfor støpt inn i alle jernpannene fra Blacklock. Selv om dette er en jernpanne kan den brukes på alle varmekilder.

Oljats tre gånger
Lätt att hantera
Långt handtag
Kan användas på alla värmekällor
Bra design
Må oljas efter användning
Lite tung

3. Demeyere Industry  – Bästa premium stekpanna

4,7 stjärnor
365 dagars öppet köp
Snabb levrans
30 års garanti

Behöver du en robust stekpanna med en solid botten av rostfritt stål? Då är denna stekpanna från Demeyere något för dig. Den har fem lager aluminium som garanterar att värmen fördelas jämnt över hela pannan. Den har en fantastisk industriell design och passar lika bra hemma som på restaurangen.

Demeyere stekpanna levereras med inget mindre än 30 års garanti, vilket säger en hel del om kvaliteten på stekpannan och rättfärdigar därmed priset väl. Den kan diskas i diskmaskinen och har ett extra stort handtag som gör den lätt att hantera, samtidigt som handtaget är reptåligt och svalt att hålla i.

Denna stekpanna har en fantastisk värmespridning, till skillnad från många andra stekpannor. Den passar på alla typer av spisar och kan även användas i ugnen.

30 års garanti
Kan diskas i diskmaskinen
Rostfritt stål
Fem lager aluminium
Motståndskraftig mot repor
Unik värme spridning
Extra långt handtag
Dyr, men värt priset

4. Garcima Lyonnaise – Bästa pris stekpanna

4,8 stjärnor
Snabb levrans
365 dagars öppet köp

Ibland behöver vi “bara” en stekpanna utan att behöva tömma plånboken helt och hållet. Det betyder dock inte att du behöver kompromissa med kvaliteten. Garcima Lyonnaise är en stekpanna av kraftigt kolstål och används ofta i franska restaurangkök. Den passar också perfekt i ett vanligt hem.

Denna stekpanna är lätt att hantera och blir bättre ju mer du använder den. Kom ihåg att den här typen av stekpannor inte är blanka, utan grova och blir svarta invändigt när du använder dem. Du rengör den enkelt med tvål och varmt vatten. Den ska inte diskas i diskmaskinen. Eftersom Garcima Lyonnaise är gjord av kolstål kommer den också att tillsätta järn till maten. Stekpannan är helt fri från gifter!

Innan du använder pannan måste du “inbränna” den. Det gör du genom att först rengöra pannan med mycket varmt vatten. Tillsätt sedan 1 mm matolja och värm i fem minuter. Häll ut oljan och torka av pannan med en kökshandduk. Nu är stekpannan redo att användas.

Garcima Lyonnaise fungerar på alla värmekällor, inklusive induktion, men du bör vara försiktig med induktionsstyrkan eftersom för kraftig värme kan få pannan att slå sig. Häll aldrig kallt vatten i en varm stekpanna!

Fungerer på alle varmekilder
Laget av karbonstål
Blir bättre ju mer den används
Tillsätter järn i maten
Bra pris
Kan inte diskas i diskmaskinen

5. Garcima Lyonnaise- Bästa djupa stekpanna

4,5 stjärnor
Snabb levrans
365 dagars öppet köp

En stekpanna behöver inte bara vara platt, du kan också få dem som djupa modeller. Denna djupa stekpanna är av Lyonnaise-kvalitet och blir bara bättre ju mer du använder den. Den är lätt att använda och kommer i en robust design. Den kan inte diskas i diskmaskinen och precis som med andra Lyonnaise-stekpannor måste den “inbrännas”. Skölj ordentligt med mycket varmt vatten. Tillsätt 1 mm olja och värm pannan i fem minuter. Häll av oljan och torka med en kökshandduk. Nu är pannan redo att användas.

Fördelen med en djup stekpanna är att du kan tillaga hela rätter direkt i pannan. Gör tomatsås och avsluta med att tillsätta pastan direkt i stekpannan. En djup stekpanna kan spara både disk och tid. Den är också trevlig att se på. Dessutom tillsätter den järn i maten eftersom den är gjord av kolstål.

Praktiskt med snygg design
Bra pris
Blir bättre ju mer den används
Laget av karbonstål
Fungerer på alle varmekilder
Kan inte diskas i diskmaskinen

Stekpanna

Du har kanske inte tänkt så mycket på vikten av en bra stekpanna, men det borde du göra. En bra stekpanna kan faktisk göra stor skillnad när det kommer till matlagning. Det är inte utan anledning restauranger faktiskt spenderar mycket pengar på bra stekpannor.

Om du har haft en billig stekpanna vet du att de måste bytas ut ofta. De slår sig ofta och tappar snabbt beläggningen de är täckta med. Om du investerar i en riktigt bra stekpanna är det nästan så att du aldrig behöver köpa en ny stekpanna igen.

Material

Stekpannor kommer i olika material, och vissa är bättre än andra. Stekpannor i rostfritt stål är populära i många hem. De fördelar värmen jämnt och är lätta att underhålla och hålla rena. Pannor i aluminium är kanske de mest använda, men dessa håller inte alltid lika länge. De har vanligtvis ett bra pris, men du kan snabbt behöva byta ut dem.

Några av de bästa stekpannorna är gjorda av kolstål. De är robusta och håller värmen bra. Dessa blir oftast bättre ju mer du använder dem och har vanligtvis en lite grov utseende. Pannor i gjutjärn borde finnas i nästan alla hem. De håller värmen bra och kan användas på alla typer av värmekällor. Nackdelen är att de ofta är lite tunga och otympliga.

Storlek och form

Om du ska investera i en bra stekpanna bör du också titta på storlek och form. Välj den som passar bäst för dig. Vissa behöver djupa stekpannor, medan andra behöver små. Vad du behöver är helt upp till dig.

Beläggning

Stekpannor med Non-stick-belägg gör matlagningen enklare och kräver mindre olja eller smör. Se till att välja ett slitstarkt belägg som tål hög värme.

Obehandlade stekpannor kräver underhåll såsom att olja dem efter varje användning, men fördelen är att de ger dig möjlighet att laga mat vid högre temperaturer och oftast ger bättre smak.

Handtag

Fastmonterade handtag är hållbara och tål hög värme, men kan vara svåra att placera i ugnen. Avtagbara handtag å andra sidan gör det enkelt att flytta pannan från ugnen till spisen och kan vara extra praktiska när de ska förvaras. Kom ihåg att det är lättare att hantera en stekpanna med långt handtag.

Värmekälla

Kontrollera att stekpannan är kompatibel med din typ av spis. Vissa stekpannor fungerar endast på induktionshällar, medan andra kan användas på alla värmekällor.

Underhåll

Välj en stekpanna som är enkel att rengöra, antingen för hand eller i diskmaskinen. Se till att följa tillverkarens instruktioner så att du kan behålla din stekpanna så länge som möjligt.

Var medveten om materialet, storleken, beläggningen, handtaget, värmekällan och underhållskraven när du väljer en ny stekpanna. På så sätt är du säker på att få en modell som håller länge och fungerar som du önskar.