Bästatester

Bäst i test elcykel

Vilken damecykel med el är bäst i test? (Juni 2024)

Det är inte utan anledning som elcyklar har blivit så populära. De kan användas av hela familjen och ger ett enkelt sätt att ta sig runt utan att använda bil eller andra fordon. En elcykel är utrustad med en motor och ett batteri som du laddar upp inför varje cykeltur. Du kan själv bestämma hur mycket motorkraft du vill använda, och ju mer hjälp du får från motorn, desto kortare batteritid får du. För även med en elcykel kan du förvänta dig att använda kroppen som vid vanlig cykling, men du kan cykla längre och i uppförsbackar utan att bli helt utmattad.

Elcyklar har blivit ett måste för många som bor i stora städer eftersom de är perfekta som ett färdmedel till och från jobbet. Vi har därför tagit en titt på några av de mest populära elcyklarna och bedömt kraft, räckvidd, pris och funktioner för att det ska bli så enkelt som möjligt för dig att hitta den elcykeln som passar dig bäst

Detta bör du titta efter när du ska köpa elcykel

  • Recensioner: Trustpilot-recensioner, tester och andra omdömen om produkten.
  • Pris: Hur mycket ska du betala för en elcykel?
  • Storlek: Vilken storlek på motor behöver du?
  • Funktioner: Vilka funktioner behöver du?
  • Räckvidd: Vilken räckvidd behöver du?
  • Design: Vilken design önskar du för elcykeln?

Bästa erbjudanden för elcyklar år 2024

Det är inte utan anledning som elcyklar har blivit så populära, och du hittar många olika elcyklar att välja mellan. Vi har tittat på vilka elcyklar för damer som är de bästa, både med avseende på användarvänlighet, storlek och pris.

1. EvoBike SPORT-8 / Dam – Bäst i test Elcykel

Testvinnare
För fritid och pendling
Lång räckvidd

Om du behöver en toppenbra elcykel för damer för både fritid och pendling är denna det perfekta valet för dig! Här får du en uppdaterad modell av den populära testvinnaren med upp till 50 % snabbare laddningstid, integrerat batteri och kraftfull laddare. Evobike Sport-8 har vunnit flera tester och det är inte utan anledning. Här får du en kraftfull och användarvänlig elcykel med 8 växlar och kraftfull navmotor i bakhjulet som garanterar många härliga cykelturer.

Evobike Sport-8 har en sportig design med en styv aluminiumram och ett litiumbatteri som är lågt placerat för bästa komfort och flexibilitet. Den är utrustad med en smidig OLED-display som visar all information du behöver och är placerad på styret för att skyddas mot skador. Här finns också fortfarande plats för korgar och väskor. På displayen kan du justera assistansen från motorn och välja mellan fem olika nivåer, samt justera ljuset fram och bak.

Evobike Sport-8 är designad för att du ska kunna växla mellan en sportig och upprätt sittande position. Detta görs enkelt genom att justera styrröret till önskad höjd och vinkel. Här får du en elcykel med lågt rullmotstånd och ett brett växelområde, med åtta växlar från Shimano. Du kan växla medan du trampar. Elcykeln har effektiva skivbromsar både fram och bak för bra bromskraft.

Den beräknade räckvidden för Evokbike Sport-8 elcykel beror på hur mycket du trampar själv och vilken assistansnivå du använder. Ungefärlig räckvidd för Evobike Sport-8 ligger på 45-75 km per laddning eller 55-85 km per laddning.

Batteriet på Evobike Sport-8 är ett kraftfullt litiumbatteri med 250 watts effekt och har en kapacitet på 432 Wh/504 Wh. Du kan ladda batteriet både när det sitter på cykeln och om du tar av det.

Perfekt pendlarcykel
Lång räckvidd
8 gir
Utvändigt växelsystem
Lågt rullmotstånd
Levereras med skärm
Skivbromsar fram och bak
Sportig design
Kommer med däck som passar bäst för vår, sommar och höst

2. EvoBike Sport-8 SUV – Bästa premium elcykeln

Höga betyg i tester
Utmärkt elcykel för både herr och dam
Med extra breda däck

Evobike Sport-8 Suv är en utmärkt elcykel för både herr och dam. Det här är en kraftfull elcykel som passar både för pendlare och för dig som gillar att använda elcykel på fritiden. Här får du en liten och praktisk OLED-skärm och dämpning i framgaffeln för extra bekvämlighet. Den har integrerat batteri, är utrustad med extra breda däck, har bagagehållare fram och bak, samt lång räckvidd. Evobike Sport SUV är cykeln för dig som gärna cyklar året runt och som behöver en stark och robust elcykel.

Evobike Sport SUV levereras med integrerat batteri och en solid ram som passar både damer och herrar. Elcykeln har en modern design och du kan ändra körläget genom att justera styret till önskad höjd. Den här elcykeln kommer i flera färger med en praktisk OLED-skärm där du kan ställa in önskade inställningar. Här kan du också följa med all information som bland annat batteristatus, hastighet och distans.

Med Evobike Sport Suv får du extra breda däck som gör att du kan använda cykeln året runt. Här får du också bagagehållare fram och bak, samt dämpad framgaffel med lockout som ger dig möjlighet att växla mellan dämpad och stel gaffel. Med Evobike Sport SUV har du också möjlighet att ändra körläget genom att justera styrröret.

Elcykeln från Evobike kommer med utvändigt växelsystem och nio växlar som ger låg rullmotstånd, samt ett brett växelområde, och du växlar medan du trampar. Här har du också effektiva bromsar både fram och bak som säkerställer bra bromskraft på alla nivåer.

Evokbike Sport Suv har ett stort och kraftfullt litiumbatteri med en kapacitet på 432Wh/604Wh. Här får du en räckvidd på 45-75 km och 55-85 km per laddning. Noggrannheten i räckvidden beror på bland annat vilken assistansnivå du använder.

Du kan ladda batteriet på cykeln eller ta bort det, beroende på vad som passar dig bäst. Den här elcykeln har en effektiv och borstlös motor på 250 W som sitter i bakhjulet. Motorn startar automatiskt när du börjar trampa.

Kraftigt litiumbatteri
Har sju växlar
Lågt rullmotstånd
Lång räckvidd
Effektiv och borstlös motor på 250W
Bromsar fram och bak
Skärm
Breda däck
Kan användas året runt
Extra dämpning i framgaffeln
Bagagehållare fram och bak
Lite högt insteg

3. Evobike Commute- Bästa elcykeln med lågt insteg

Designad och utvecklad i Sverige
Extra breda däck
Lång livslängd och säker prestanda

Evobike Commute är designad och utvecklad i Sverige och kommer med sju växlar. Den har integrerat kraftfullt litiumbatteri i ramen och kan användas av hela familjen. Evobike Commute har dämpning i framgaffeln som gör det extra bekvämt under cykelturen. Med denna elcykel sitter du i en upprätt körställning.

Ramarna på Evobike är solida och är utformade för att kunna användas av både män och kvinnor. Den har en modern design, med låg insteg för enkel av- och påstigning. Evobike Commute levereras också med en praktisk skärm där du ställer in växlar, samt övervakar hastighet, batterinivå och distans.

Commute elcykel levereras med extra breda däck så att du kan använda cykeln året runt. Med dämpning i framgaffeln får du en bekväm elcykel att cykla på. Dessutom är framgaffeln utrustad med lockout, vilket ger dig möjlighet att välja dämpad eller stel läge.

Evobike Commute levereras med sju växlar integrerade i navet bak. Detta ger bra driftsäkerhet och lite underhåll. Du kan växla när som helst när du cyklar, förutom vid hård trampning. Bromsarna på Commute elcykel består av fotbroms för bakhjulet och hydraulisk skivbroms fram. Det ger kraftfull bromskraft och lite underhållsbehov.

Den uppskattade räckvidden för Evobike Commute beror på hur mycket du trampar själv och vilken assistansnivå du använder. Cirka uppskattad räckvidd för Evobike Sport-8 ligger på 45-75 km per laddning eller 55-85 km per laddning.

Denna elcykel har en effektiv motor i framnavet med en effekt på 250 W. Den startar automatiskt när du börjar trampa.

Evobike Commute har ett litiumbatteri på 432 Wh/576 Wh och du kan ladda batteriet på cykeln eller ta av det. Beroende på vad du föredrar.

Extra breda däck för användning året runt
Kraftigt batteri
Lång räckvidd
Skjerm
Effektiv motor
Sju växlar
Lågt insteg
Unisex
Fjädring i framgaffel
Upright körställning
Det finns inte mycket att klaga på den här modellen

4. Evobike Classic – Bästa klassiska elcykel

Populär elcykel med retrodesign
Avslappnad körställning
Upp till 100 km räckvidd per laddning

Evobike Classic-7 är en fantastisk elcykel med en klassisk och trendig design. Den ger en avslappnad körställning och är perfekt för mysiga dagsturer. Sadeln är bred och bekväm, och styret är klassiskt. Här får du sju växlar, ett smidigt batteri och en liten skärm monterad på styret. Dessutom kommer den med robusta bagageställ både fram och bak.

Evobike Classic har vackra detaljer och fina färger med däck, skärmar, kedjeskydd och bagagehållare som matchar. Detta är en elcykel som andas lyx i en härlig retrodesign.

Den praktiska LCD-skärmen som följer med används för att läsa av användbar information, som batteristatus, hastighet och distans, samt för att du ska kunna justera hur mycket hjälp du behöver från motorn när du cyklar.

Växelsystemet på Evobike Classic är integrerat i baknavet och du kan välja mellan sju olika växlar. Här får du hög driftsäkerhet med lite behov av underhåll. Även här kan du växla precis när du vill, förutom de gånger du trampar hårt och tungt. Evobike Classic har ett bromssystem som ger bra bromskraft. Cykeln har fotsbroms för bakhjulet och hydraulisk skivbroms för framhjulet.

Evokbike Classic har ett kraftfullt litiumbatteri med en kapacitet på 432 Wh/576 Wh. Här får du en räckvidd på 45-75 km med det lilla batteriet och 75-100 km per laddning med det stora batteriet. Exakt hur lång räckvidd du får beror bland annat på vilken assistansnivå du använder.

Den här elcykeln har en effektiv motor i framnavet med en effekt på 250 W. Den startar automatiskt när du börjar trampa.

Integrerat växelsystem
Trendig och retro design
Kraftfullt batteri
Lång räckvidd
Hög driftsäkerhet
LCD-skärm
Bagagehållare fram och bak
Brett säte
Sju växlar
Smala däck

5. EvoBike ECO-7 – Bästa stadscykeln

Lång livslängd och säker prestanda
Perfekt stadscykel
Lång räckvidd

EvoBike ECO-7 är den perfekta stadscykeln. Toppmålad, stadig och bekväm. Den kommer i ett par olika färger med OLED-skärm och med batteri som är monterat på bagagehållaren. Denna elcykel är perfekt för dagliga utflykter och för pendlare som behöver miljövänligt transportmedel till och från jobbet och träningen. På Evobike Eco-7 har du upprätt körställning, men du kan justera styrrörets höjd och vinkel om du vill.

Skärmen är placerad på styret och du kan använda den för att följa batteristatus, avstånd och hastighet. Här kan du också justera hur mycket motorhjälp du vill ha, och du kan välja mellan fem olika nivåer. Ju mer hjälp du får från motorn desto mindre trampar du själv, men du använder också mer av batterikapaciteten. Dessutom kan du justera ljuset på elcykeln, både fram och bak.

På Evobike Eco-7 får du sju växlar, och du kan växla när du vill, förutom när du trampar hårt. Elcykeln har också kraftig fotbroms och hydraulisk skivbroms fram. Detta säkerställer riktigt bra bromskraft.

Evokbike Eco-7 har ett kraftfullt litiumbatteri som är monterat på bagagehållaren och har en kapacitet på 432 Wh/576 Wh. Här får du en räckvidd på 45-75 km och 75-100 km per laddning. Exakt hur lång räckvidd du har beror bland annat på vilken assistansnivå du använder.

Du kan ladda batteriet på cykeln, eller så kan du ta av det, beroende på vad som passar dig bäst. Denna elcykel har en effektiv motor på 250 W och startar automatiskt med hjälp av en rörelsesensor när du börjar trampa.

Perfekt stadscykel
Snygg design
Kraftigt batteri
Lång räckvidd
Bagageställ bak
Kraftfulla bromsar
Lågt underhållsbehov
Lavt vedlikeholdsbehov
Motor på 250 Watt
Bör inte användas på vintern
Endast bagageställ bak

Vad är en elcykel?

Elcyklar, eller elektriska cyklar, är cyklar med batteri som är utrustade med en integrerad elektrisk motor. Med en elcykel får du hjälp att driva cykeln framåt med motorkraft samtidigt som du trampar. Detta ger dig möjlighet att cykla längre sträckor utan att enbart vara beroende av din egen muskelkraft och kondition. En elcykel är ett miljövänligt och enkelt sätt att ta sig framåt, och är perfekt för alla som gillar att cykla eller behöver ett bra färdmedel till och från jobbet och/eller träningen.

Hur fungerar en elcykel?

En elcykel fungerar genom att kombinera kraften från dina pedalrörelser med kraften från en elektrisk motor. Detta gör det lättare att cykla i backar och över längre avstånd. En elcykel minskar din fysiska ansträngning samtidigt som du bidrar till att driva cykeln framåt genom att trampa som på en vanlig cykel.

Motorkraften styrs vanligtvis via en skärm på styret, vilket gör att du kan justera nivån av assistans från motorn. De har också vanligtvis flera växlar och du kan växla både medan du trampar och när du rullar framåt. Elcyklar finns i flera olika modeller med ett visst antal växlar och motorkraft, såsom unisexcyklar eller dam-/herrcyklar.

Fördelarna med elcyklar

Elcyklar erbjuder ett renare och mer miljövänligt sätt att ta sig runt eftersom de inte har några direkta utsläpp. Detta gör dem till ett utmärkt alternativ till bilar, särskilt i tätbefolkade urbana områden.

Med den extra kraften från en elektrisk motor har cykling blivit mer tillgänglig och lockande för fler användare. Både äldre, vuxna, ungdomar och personer med fysiska begränsningar kan dra nytta av den elektriska assistans som en elcykel erbjuder.

Elcyklar är snabbare än vanliga cyklar, särskilt i stadsmiljöer med mycket trafik. De kombinerar bekvämligheten hos en motorcykel med flexibiliteten hos en cykel.

Även med motorassisterad cykling erbjuder elcyklar en form av fysisk träning, vilket är särskilt viktigt i ett samhälle som blir alltmer stillasittande.

Viktiga faktorer att överväga när du ska köpa en elcykel

  • Batteriets livslängd och räckvidd: Kontrollera hur långt cykeln kan gå på en laddning. Detta är särskilt viktigt om du planerar långa turer.
  • Motorplacering: Motorn kan vara placerad vid hjulnavet eller i mitten av cykeln. Mittmotorn är ofta bättre för balans och hantering.
  • Vikt: Elcyklar är tyngre än traditionella cyklar på grund av batteriet och motorn. Ta hänsyn till detta när det gäller transport och förvaring.
  • Pris: Elcyklar kan vara dyra, så det är viktigt att överväga budgeten och behovet av funktioner mot vad du faktiskt är villig att betala.

Framtiden för elcyklar

Teknologiska framsteg och ökande miljömedvetenhet tyder på att framtiden för elcyklar är ljus. Städer över hela världen anpassar sin infrastruktur för att bli mer cykelvänlig, vilket troligtvis kommer att fortsätta att öka populariteten för dessa miljövänliga fordon. Samtidigt fortsätter innovationer inom batteriteknologi och motorer att förbättra prestanda och tillgänglighet för elcyklar.

Elcyklar representerar inte bara en hållbar transportlösning, utan också ett nytt sätt att tänka på mobilitet i en alltmer urbaniserad värld. De är praktiska, miljövänliga och ekonomiskt fördelaktiga, vilket gör dem till ett idealiskt val för moderna transportbehov.

Oavsett om du bor i en stad, en förort eller på landsbygden kan en elcykel bidra till att ge mycket glädje. Den hjälper dig att hålla dig i rörelse samtidigt som du kommer ut i frisk luft. Det finns många bra skäl till varför det är lönsamt att investera i en elcykel.