Bästatester

Bäst i test roddmaskin

Vilken roddmaskin är bäst i test? (Maj 2024)

Hemmaträning är populärare än någonsin och en av de mest populära träningsredskapen är roddmaskinen. Ett träningspass på en roddmaskin kan hjälpa dig att effektivisera din träning eftersom den tränar nästan hela kroppen. Rodd kan också öka din konditionsnivå och är en träningsform med låg belastning för sköra leder och ligament.

Du hittar roddmaskiner i flera prisklasser och i olika modeller. Vilken som passar dig bäst beror på allt från pris till hur mycket träningsmängd den ska utsättas för. Träning på en roddmaskin är en perfekt träningsform för både nybörjare och mer erfarna. Har du olika skador eller kroppsliga utmaningar är träning på en roddmaskin en perfekt träningsform. Belastningen är låg och du kan träna både styrka och kondition.

Detta bör du överväga när du ska köpa roddmaskin

 • Recensioner: Kolla Trustpilot-recensioner, tester och andra recensioner av produkten.
 • Pris: Hur stor budget har du?
 • Motståndstyp: Vilken typ av motstånd önskar du från roddmaskinen?
 • Användarvänlighet: Se till att maskinen är enkel att montera, använda och förvara.
 • Hållbarhet: Välj en roddmaskin med en solid konstruktion som tål frekvent användning.
 • Extrafunktioner: Ta reda på om du behöver extrafunktioner.

Det bästa erbjudandet på roddmaskiner år 2024

Funderar du på vilken roddmaskin som passar dig bäst? Vi har tittat på några av marknadens bästa modeller som Titan, Reebok, Abilica och Concept. Vi har gått igenom fördelarna och nackdelarna med de valda modellerna för att göra det så enkelt som möjligt för dig att välja en roddmaskin.

1. Titan Life Rower R72 – Bäst i test roddmaskin

Snabb levrans
Autentisk roddupplevelse

Behöver du en träningsapparat som ger bra motstånd, effektiv träning och känslan av en realistisk träningsupplevelse? Då är den här roddmaskinen för dig. Titan Life är utformad för att ge dig en autentisk roddupplevelse med samma känsla av motstånd som du får i vattnet när du roddar.

Titan Life levereras med en vattentank som har en lutande position som ökar motståndet och ger därmed en mer realistisk känsla än andra vattenroddmaskiner. Den här roddmaskinen är perfekt för dig som vill ha möjlighet att träna med högre belastning.

Med aluminiumskenor på 110,5 cm får du en roddmaskin som har minskad friktion och låter lite. På så sätt kan du träna hemma utan att störa andra.

Titan Life levereras också med en skärm som visar tid, vattenuttagets rotation, hastighet, kaloriförbränning, temperatur och datum. Den har också en inbyggd larmfunktion, samt en funktion där du kan sätta den i tävlingsläge för extra motivation.

Ger bra motstånd
Realistisk upplevelse
Kommer med vattentank
Lutande position för ökat motstånd
Träning med hög belastning
Gör lite ljud
Reducerad friktion
Kommer med skärm och flera funktioner
Kan inte fällas ihop


2. Titan Life Trainer R10 – Bästa pris på roddmaskin

Snabb levrans
Bästa priset

Titan Life Trainer 10 är roddmaskinen med det bästa priset för dig som vill ha effektiv träning utan att tömma plånboken. Detta är en mångsidig roddmaskin som ger bra träning för hela kroppen och är perfekt för dig som vill ha klassisk roddträning.

Titan Life Trainer R10 levereras med en egen DVD där du får inspiration till olika träningsövningar. Den har också elastisk och justerbar motstånd. Med Titan Life R10 får du en praktisk roddmaskin som kan fällas ihop och placeras på ett ställe där den inte är i vägen.

Bra pris
Kommer med egen DVD
Ger klassisk roddträning
Elastisk och justerbar motstånd
Kan fällas ihop
Tränar hela kroppen
Inga extra funktioner


3. Abilica Premium Row 90 – Bästa premium roddmaskin

Bra återkoppling
Toppmodell roddmaskin

Abilica Premium Row 90 är en toppmodell roddmaskin som passar både hemma och på gymmet. Den är lämplig för både nybörjare och erfarna roddare, med en kvalitet som gör att du kan ha den under lång tid. Här får du effektiv träning för hela kroppen och 10 motståndsnivåer. För praktisk förvaring kan den delas i två delar och placeras där du har plats.

Abilica Premium kommer med en robust konstruktion med ett motståndssystem som är baserat på luft. Det ger en nästan autentisk roddupplevelse. Den är designad för att klara hårda och tuffa träningspass, och du kan justera intensiteten efter önskemål och behov.

Abilica Premium har en avancerad dator där du enkelt kan programmera dina träningsmål, övervaka framstegen och se kaloriförbränning, distans och tid. Den är också utformad för olika intervallträningar, där du har full kontroll över resultaten.

Lätt att använda
Passer for alle
Bra kvalitet
10 motståndsnivåer
Kan delas i två för praktisk förvaring
Luftbaserat motståndssystem
Kan justera intensiteten efter behov
Kommer med avancerad datorskärm
Möjlighet för intervallträning
Kostsam


4. Reebok Rower Zjet – Bästa roddmaskinen för hemmabruk

Bra feedback
Snabb leverans

Reebok Rower Zjet är en mångsidig roddmaskin som passar perfekt för hemmabruk. Den har 16 motståndsnivåer och ett svänghjul på 6 kg. Med denna utmanar du både musklerna och konditionen och kan träna hela kroppen. Den är hopfällbar så att du kan ta bort den och ställa undan den när den inte används.

Reebok Rower Zjet är lätt att använda och levereras med 12 förinställda program och 3 målprogram. Den har en inbyggd konsol och en 4,5-tums LCD-skärm, tävlingsprogram, återhämtning och HRC-program. Den är bältdriven med en bekväm böjd sits och justerbara fotplattor. Med denna får du 2 års garanti på ram, dator, broms- och plastdelar.

Perfekt för hemmabruk
16 motståndsnivåer
Svänghjul på 6 kg
Hopfällbar
Lätt att använda
12 förinställda program
Inbyggd konsol och 4,5-tums LCD-skärm
Bältdriven
Justerbara fotplattor
Lite tung att flytta


5. Concept 2 RowErg PM5 – Mest robusta roddmaskin

Bra feedback
Högkvalitativ träningsmaskin

Concept 2 RowErg PM5 D roddmaskin är den mest kostsamma roddmaskinen i vår översikt. Denna roddmaskin är mycket robust och kan användas hemma. Den kan också vara ett bra komplement för gym som vill erbjuda roddträning till sina medlemmar.

Här kan du enkelt justera maskinens vindmotstånd för den typ av träning du önskar. Detta är en effektiv kardiomaskin som säkerställer en komplett träning av hela kroppen. Alla funktioner gör den till en riktigt högkvalitativ träningsmaskin.

Passar hemma och på träningscenter
Kan justera vindmotståndet
Effektiv för kardioträning
Fullständig träning av hela kroppen
Kostsam


Vad är en roddmaskin?

En roddmaskin är en träningsmaskin som är utformad för att efterlikna rörelsen av rodd i en båt. Den består av en glidyta, en sits, ett handtag som är fäst vid en trissa och ett motståndssystem med fläkt, vatten eller magnet. Genom att dra i handtaget och trycka med fötterna, simulerar du roddrörelsen, vilket ger effektiv träning för hela kroppen. Perfekt träningsform för alla som vill ha effektiv träning, även för dig med skador eller kroppsliga utmaningar.

Fördelar med roddmaskiner

Att ro ger en bra träning för många stora muskelgrupper som ben, rygg, armar och axlar, samt bålmuskulaturen. Att ro ger kroppen en komplett kroppsträning, även med tanke på konditionsträning.

Träning på roddmaskin ger en låg-effekt, icke-viktbärande träning, vilket gör den lämplig för personer med ledproblem eller skador. Rodd ger också en effektiv kardiovaskulär träning som ökar hjärtfrekvensen och förbättrar uthålligheten.

Genom att engagera flera muskelgrupper samtidigt kan roddmaskinen hjälpa dig att snabbt och effektivt förbränna kalorier. Genom att ro kan du också anpassa intensiteten och motståndet på roddmaskinen så att du kan anpassa träningen både till färdighetsnivå och önskad belastning

Hur man använder en roddmaskin

 1. Uppvärmning: Börja med några minuters lätt rodd för att värma upp musklerna och öka pulsen.
 2. Korrekt teknik: Sitt på säte med rak rygg, greppa handtaget med överhandsgrepp och skjut fötterna mot pedalerna samtidigt som du drar handtaget mot bröstet. Håll rörelsen jämn och kontrollerad.
 3. Andning: Andas naturligt och jämnt medan du roddar och undvik att hålla andan.
 4. Varierad träning: Testa olika träningsprogram på maskinen, som intervallträning eller långdistansrodd, för att utmana olika aspekter av din träning.
 5. Avslutning: Avsluta passet med några minuters lätt rodd för att sänka pulsen och lugna ner musklerna.

Hur man väljer rätt roddmaskin?

Det kan kännas svårt att välja rätt roddmaskin, särskilt om denna träningsutrustning är helt ny för dig. Roddmaskiner kommer med olika motstånd, såsom luftmotstånd, vattenmotstånd, magnetiskt motstånd och hydrauliskt motstånd. Välj den typ som passar dig.

En roddmaskin bör vara användarvänlig så att den är enkel att montera, använda och förvara. Vissa modeller kan fällas ihop så att de enkelt kan förvaras när de inte används.

För att kunna njuta av en roddmaskin under lång tid bör du se till att den är tillverkad av slitstarka material med en solid konstruktion som klarar av frekvent användning.

Vissa roddmaskiner kommer med extra funktioner som träningsprogram, skärmvisningar och pulsmätare. Välj en maskin med funktioner som passar bäst för dig och dina träningsbehov.

Roddmaskinen är en effektiv och mångsidig träningsmaskin som erbjuder en komplett kroppsövning med låg påverkan. Med rätt teknik och regelbunden träning kan roddmaskinen hjälpa dig att förbättra konditionen, bygga styrka och förbränna kalorier. Välj en maskin som passar dina behov och träningsmål, och njut av fördelarna med att ro dig till bättre hälsa.