Bästatester

Sommarens bästa parfym för damer

Vilken damparfym är bäst i test? (Juli 2024)

Att välja parfym för kvinna kan vara en överväldigande uppgift. Utbudet är enormt och det finns otaliga dofter att välja mellan. Men med några användbara tips kan processen bli mycket enklare och roligare. Att köpa parfym online är tryggt eftersom du alltid har möjlighet att returnera och byta om det behövs. Här är några saker att tänka på när du väljer en ny parfym.

En viktig aspekt att tänka på är att inte alla parfymer doftar likadant på olika personer. Huden reagerar olika på olika dofter, så om du är osäker, be om ett prov. Detta ger dig möjlighet att uppleva hur doften utvecklas på din hud innan du bestämmer dig.

När du väljer parfym är det bra att fundera över när du tänker använda den. Är det en parfym för vardagsbruk eller speciella tillfällen? På sommaren föredras ofta lätta och friska blommiga dofter, medan vinterdofter kan vara mer intensiva och kryddiga.

Det här bör du leta efter när du ska köpa parfym till damer

  • Recensioner: Trustpilot-recensioner, tester och andra produktrecensioner.
  • Storlek: Hur stor parfym vill du ha?
  • Vardag eller fest: Tänk lite på om du letar efter en vardagsparfym eller en som ska användas till fest.
  • Årstid: Vissa parfymer passar bättre på sommaren och andra bättre på vintern.
  • Pris: Hur mycket planerar du att spendera på en ny parfym?
  • Snabb leverans: Se till att det är snabb leverans när du beställer parfym online.

Bästa erbjudanden på damparfym 2024

Vi har tittat på några av de mest populära sommardofterna för kvinnor så att det ska bli så enkelt som möjligt för dig att hitta den parfym som passar dig bäst.

1. Daisy Wild Marc Jacobs – Bäst i test damparfym

Bäst i test
Snabb leverans

Marc Jacobs Daisy Wild Eau de Parfum för kvinnor har blivit extremt populär, och det är inte utan anledning. Förutom att den doftar himmelskt kommer parfymen i en vacker flaska där korken är prydd med stora, vackra blommor. Marc Jacobs Daisy Wild Eau de Parfum finns i flera storlekar och har toner av jasmin, vetiver och bananblomma.

Doften av Marc Jacobs Daisy Wild Eau de Parfum är sofistikerad och frisk och påminner om en bukett med fräscha blommor. Den passar både till vardag och fest, oavsett om du är ung eller äldre. Detta är definitivt sommarens “måste ha” om du överväger en ny parfym.

Fantastiskt flång
Luktar härligt
Snabb leverans
Doftar av sommar och blommor
Passar de flesta
Kan användas året runt
Snygg design
Kostsam
Blir snabbt slutsåld

2. Versace Bright Crystal  – Bästa klassiska damparfymen

Klassisk och elegant
Snabb leverans

Versace Bright Crystal tog världen med storm när den kom ut för flera år sedan och har lyckats hålla sin position som en av de mest populära dofterna. Den har en underbar och naturlig doft och är kanske själva symbolen för en glamorös kvinna.

Versace Bright Crystal har en kork som är formad som en vacker diamant och flaskan lyser i en elegant rosa färg. Den har toppnoter av granatäpple och yuzu, hjärtnoter av magnolia, pion och lotusblomma. Versace Bright Crystal kröns med basnoter av mysk, acajou, mahogny och amber.

Versace Bright Crystal känns fruktig och sensuell utan att vara tung, och passar perfekt både till vardag och fest – året runt.

Snygg design
Färsk och sensuell doft
Snabb leverans
Kan användas året runt
Passar de flesta
Sofistikerad och elegant
Kostsam

3. Escada Brisa Cubana Limited Edition- Mest populära sommarparfym

Limited Edition
Snabb leverans

Escada Brisa Cubana Limited Edition Eau de Toilette for Women är en frisk och ungdomlig parfym. Varje år lanserar Escada en ny parfym som alltid är en limited edition. Det betyder att den inte kommer tillbaka i butik när den är slutsåld. Det lönar sig därför att vara snabb om du vill ha denna i din samling.

Escada Brisa Cubana hämtar sin inspiration från Kuba och har en exotisk doft med toppnoter av härliga citrusfrukter. Den är feminin och sensuell med en fräschhet som kommer från myntaolja. Basnoten kommer från Kubas nationalblomma, mariposa.

Escadas signaturflaska kommer denna gång i en vacker orange färg som är inspirerad av den fantastiska solnedgången. Doften är frisk och feminin och är perfekt som årets sommardoft.

Limited Edition
Exotisk doft
Inspirerad av Kuba
Toppnoter av citrus
Snabb leverans
Blir snabbt slutsåld

4. Carolina Herrera Good Girl – Bästa designparfymen för dam

Feminin doft
Snabb leverans

Carolina Herrera Good Girl kommer i en fantastisk design där flaskan är formad som en högklackad sko. Doften är feminin, sofistikerad och sensuell. För vissa kan den kännas lite tung och passar kanske extra bra till mörka och mogna kvinnor.

Dofterna kommer från jasmin, kakao och tonkabönor som ger en känsla av mystik och elegans samtidigt som den verkar uppiggande.

Carolina Herrera Good Girl har toppnoter av mandel, hjärtnoter av tuberos och jasmin, och basnoter av tonkabönor och kakao. Denna väldoftande parfym är mycket populär både på grund av doften och det eleganta designen.

Snygg design
Sofistikerad och sensuell
Passar till mogna kvinnor.
Snabb leverans
Kan kännas lite tung

5. Leau D`issey- Bästa doft för alla årstider

Elegant och sofistikerad
Snabb leverans

L’eau D’issey gjorde sin entré för flera decennier sedan och har sedan dess varit ett naturligt val för många kvinnor. Den doftar friskt av ljusa blommor tillsammans med ros och lotus. L’eau D’issey kommer från doftfamiljen med fräscha blommor och har toppnoter av lotus. Hjärtnoterna kommer från friska blommor, inklusive liljor. Basnoterna är hämtade från ädla träslag och skog. Den känns inte tung, bara fräsch och sensuell.

L’eau D’issey kan användas av de flesta och passar alla årstider. Designen är enkel men exklusiv och passar dig som uppskattar en diskret och behaglig doft av vackra blommor.

Sensuell och diskret
Exklusiv design
Underbar doft
Sitter hela dagen
Passar de flesta
Snabb leverans
Kostsam

Så här väljer du den bästa parfymen för damer

Att välja den perfekta parfymen kan vara lite knepigt, särskilt eftersom utbudet på marknaden idag är så stort. En bra parfym är inte bara en doft utan en del av både personlighet och stil. Det är viktigt att hitta en parfym som passar både till tillfället och till personen som ska använda den. Naturligt mörka kvinnor bär ofta de lite tyngre parfymerna bra, medan naturligt ljusa kvinnor bör använda lättare och mer somriga dofter.

Doftfamiljer

Parfymer kan delas in i olika doftfamiljer som blommiga, orientaliska, fräscha och träiga. Blommiga dofter är ofta lätta och feminina, med inslag av rosor, jasmin och andra blommor. Orientaliska dofter är mer intensiva och kryddiga, med ingredienser som vanilj, rökelse och exotiska kryddor. Fräscha dofter kan bestå av citrus, grönt te och vattennoter och passar bra för daglig användning. Träiga dofter är jordnära och varma, med toner av sandelträ, cederträ och patchouli.

Tänk på stil och personlighet

När du väljer en parfym för damer är det viktigt att tänka på stil och personlighet. En aktiv och sportig person kanske föredrar en frisk och lätt doft, medan en sofistikerad och elegant kvinna kan föredra en komplex, blommig eller orientalisk parfym. Tänk på vad som passar bäst för dig, oavsett om du är mörk eller ljus.

Till vilket tillfälle?

Vilken typ av parfym du väljer kan också bero på tillfället du ska använda den. För daglig användning och arbete kan det vara bra att välja en lättare doft som inte är för överväldigande. Fräscha eller lätta blommiga dofter är bra val här. För speciella tillfällen eller kvällsbruk kan du välja en mer intensiv och långvarig doft, som en orientalisk eller träig parfym. Det ger ett mer markerat intryck och kan skapa ett långvarigt minne.

Dofter reagerar olika på varje persons hud, så det som luktar bra på dig behöver inte nödvändigtvis lukta lika bra på andra. Om möjligt, prova innan du köper. Om du köper parfym online kan du be om doftprover. Spraya lite parfym på handleden eller insidan av armbågen och låt den sitta i några timmar för att se hur doften utvecklas. Det ger dig en bättre uppfattning om hur parfymen faktiskt kommer att lukta på dig under dagen.

Olika parfymer för olika årstider

Årstiderna kan också påverka vilken parfym som är bäst att använda. Lättare, fräscha dofter passar bra för vår och sommar, medan tyngre, varmare dofter passar bättre för höst och vinter. Det beror på att varma temperaturer kan intensifiera dofterna medan kyla kan dämpa dem. Genom att anpassa parfymen efter årstiden kan du säkerställa att du alltid luktar optimalt.

Sök efter unika ingredienser

Om du vill sticka ut kan du leta efter parfymer med unika ingredienser eller kombinationer som inte är så vanliga. Vissa parfymer kan innehålla sällsynta blommor, exotiska kryddor eller intressanta fruktiga noter som gör dem mer distinkta. Det kan vara ett bra sätt att uttrycka din personliga stil på.

Att välja rätt parfym för damer kan ta lite tid och tålamod, men det är definitivt värt ansträngningen. Genom att ta hänsyn till doftfamiljer, stil och tillfälle kommer du att hitta den parfym som passar bäst för dig.