Bästatester

Bäst i test robotgräsklippare

Bästa robotgräsklipparen (Juli 2024)

Det är ingen tvekan om att det finns mycket att göra när man har ett hus, och kanske även en stuga. Allt ska hållas i ordning, och från våren till hösten måste även gräsmattan underhållas. Då passar det perfekt med en robotgräsklippare som gör jobbet åt dig. Det finns många olika modeller att välja mellan, och det finns några saker att tänka på innan du investerar i en robotgräsklippare. Se till att den passar din gräsmatta och att den är kraftfull nog att utföra det arbete den är avsedd för. Du bör också överväga om du vill ha en trådlös robotgräsklippare eller en med kabel.

Därför har vi tittat på några av de bästa robotgräsklipparna på marknaden och gjort en bedömning av vilken som är bäst i test, för att göra det enklare för dig att välja den klipparen som passar bäst för dig och dina behov.

Dette bør du se etter når du skal kjøpe robotgressklipper

 • Recensioner: Trustpilot-recensioner, tester och andra recensioner av produkten.
 • Pris: Vilken budget har du?
 • Storlek: Hur stor robotgräsklippare behöver du?
 • Funktioner: Vilka funktioner behöver du?
 • Kapacitet: Hur kraftig robotgräsklippare behöver du?
 • Ljudnivå: Hur tystgående är robotgräsklipparen?

Bästa erbjudande på robotgräsklippare 2024

Det är inte utan anledning som robotgräsklippare har blivit så populära. De kan hjälpa dig att få grannskapets finaste gräsmatta utan att du behöver använda varken tid eller energi på det. Det finns många olika robotgräsklippare att välja mellan. Därför har vi tagit en titt på några av marknadens bästa klippare för att göra det så enkelt som möjligt att hitta den modell som passar bäst för dig. Både med avseende på användarvänlighet, storlek och pris.

1. Gardena Sileno Life 800- Bäst i test robotgräsklippare

Bra feedback
Snabb leverans
Lätt att använda

Gardena Sileno Life 800 är den perfekta robotgräsklipparen för dig med en gräsmatta på upp till 1000 kvadratmeter. Sileno robotgräsklippare klipper 250 kvadratmeter gräsmatta på en laddning och har fått många bra recensioner från nöjda användare. Robotgräsklipparen är smart och kompakt och klarar backar med en lutning på upp till 35 procent, samt gräsmattor med lite ojämnheter.

Gardena Sileno är utrustad med Gardena Sileno Life som ser till att den inte lämnar ränder i gräsmattan så att du alltid kan njuta av en perfekt klippt gräsmatta. Denna starka och kraftfulla robotgräsklippare fungerar även i alla väderförhållanden så att du under långa perioder med regn fortfarande får en perfekt klippt gräsmatta.

Gardena Sileno arbetar jämnt och återvänder till laddningsstationen på egen hand. Den är enkel att installera och levereras med en programmeringsassistent som guidar dig genom menyn så att den blir programmerad och anpassad precis efter din gräsmatta. Här kan du också ange önskade klipptider.

Robotgräsklipparen har en klipphöjd på 20 till 50 mm och en klipptid på cirka 65 minuter innan den behöver laddas igen. Den laddar snabbt så att den kan fortsätta klippa när den är fulladdad igen. Gardena Sileno är nästan ljudlös och trådlös, vilket gör att den sällan fastnar och du slipper rädda den från olika situationer. Den är också kompatibel med Gardena Bluetooth-appen och kan fjärrstyras. På så sätt kan du hålla koll på den även när du inte är hemma.

Klippar gräsmatta upp till 1000 kvadratmeter
Klarar sluttningar med en lutning på 35 procent
Lämnar inga ränder på gräsmattan
Klipper i alla väder
Går tillbaka till laddningsstationen på egen hand
Kommer med en App
Klipphöjd på 20 till 50 mm
Nästan ljudlös
Trådlös installation
Enkel installation
Lite att anmärka på denna robotgräsklippare


2. Stiga A 1000 – Bästa premium robotgräsklippare

Bra feedback
Snabb leverans
Lätt att använda

Stiga A 1000 är en trådlös, avancerad och intelligent robotgräsklippare som är perfekt för gräsmattor upp till 1000 kvadratmeter. Den har en klipphöjd på 20 till 60 mm, klippbredd på 18 cm och klarar backar med en lutning på 45 procent. Dessutom kommer den med en Bluetooth-mottagare och app-styrning, samt möjlighet att övervaka den via GPS.

Stiga A 1000 levereras med avancerad teknologi som säkerställer att den klipper gräsmattan automatiskt, jämnt och effektivt. Med appen kan du programmera robotgräsklipparen så att den är skräddarsydd för just din gräsmatta. Här kan du ställa in klipptider och hålla koll på den.

Stiga A 1000 är enkel att installera och använda. Allt du behöver göra är att ange dina önskade inställningar så sköter robotgräsklipparen resten. Eftersom den är trådlös behöver du inte bekymra dig om att gräva ned kablar eller ledningar. Den hanterar allt med hjälp av den inbyggda GPS.

Med sin robusta konstruktion är denna kraftfulla robotgräsklippare rustad för att klara allt från enkla till tuffa förhållanden, och du kommer garanterat att ha stor nytta av den. Den enda nackdelen är att Stiga A 1000 är relativt dyr, men om du har en något krävande gräsmatta är den väl värd det

Trådlös installation
Klipphöjd på 20 till 60 mm
Klippbredd på 18 cm
Klarar sluttningar med en lutning på 45 procent
Kommer med en App
Har en Bluetooth-mottagare
GPS-övervakning
Klippar gräsmatta upp till 1000 kvadratmeter
Kostsam


3. Greenworks Optimow 15- Bästa robotgräsklippare för stor trädgård

Bra feedback
Snabb leverans

Greenworks Optimov 15 robotgräsklippare är en helt automatiserad gräsklippare som är enkel att installera med det medföljande utrustningen. Du monterar enkelt Optimow robotgräsklippare genom att fästa avgränsningskabeln runt gräsmattan med de medföljande pluggarna eller så kan du gräva ned kabeln. Gör det som passar dig bäst. När kabeln är monterad kopplar du hela systemet till laddningsstationen.

Med kabeln kan du också bestämma vilka områden du inte vill att Optimow klipparen ska köra. Nu kommer robotgräsklipparen att köra och klippa runt det område som du har bestämt, men den följer inte ett specifikt mönster så att din gräsmatta alltid kommer att se perfekt ut.

Robotgräsklipparen klipper jämnt och fint och den kör själv tillbaka till laddningsstationen när den är tom på ström. När den är färdig laddad kommer den att fortsätta klippa enligt de inställningar du har gett den. Optimow robotgräsklipparen täcker hela gräsmatteområdet, men den klipper endast lite gräs åt gången. På så sätt får du en fin och tät gräsmatta, fri från mossa och annat skräp.

Optimow robotgräsklippare kan klippa gräsmattor upp till 1500 kvadratmeter och klarar en lutning på 35 procent. Den är vattentät så att den tål regn och kan rengöras med trädgårdsslangen. Den är tystgående och kraftfull och klipper jämnt och fint.

Det här är en stark och bra robotgräsklippare och den enda nackdelen är att den inte är trådlös. Men när du väl har kopplat upp den så kommer den att ge dig en fin gräsmatta. Du kan styra din robotgräsklippare oavsett var du befinner dig med hjälp av din telefon, samtidigt som du kan justera alla inställningar i appen.

Klippar gräsmatta upp till 1500 kvadratmeter
Klarar sluttningar med en lutning på 35 procent
Vattentät
Nästan ljudlös
Kompatibel med app
Klipper jämnt och fint
Är inte trådlös


4. Worx Landroid L2000- Bästa kraftfulla robotgräsklippare

Bra feedback
Snabb leverans

Worx Landroid L WR155E är en kraftfull robotgräsklippare som har tagit marknaden med storm. Den är en av de största och kraftfullaste och klipper enkelt gräsmattor upp till 2000 kvadratmeter. Den är utrustad med Smart Auto-körning och intelligent navigering som säkerställer en perfekt klippt gräsmatta. En av de största fördelarna med Worx Landroid är att den är både snabbare och smidigare än många andra robotgräsklippare.

Worx Landroid har en kantklippningsfunktion som gör att den kommer mycket nära kanten på gräsmattan. Här får du en snygg och jämn gräsmatta utan stora övergångar eller ränder. Landroid är kraftfull och tystgående och levereras med ett batteri som passar alla Worx 20V sladdlösa verktyg.

Worx Landroid är trådlös och kommer med en fabriksgaranti på 3 år. Den är utrustad med stöldskyddslarmsensor, tippsensor och kan styras via WiFi. Du styr den enkelt via din smartphone och den har smart automatisk planering. Landroid klarar små backar med en lutning på upp till 35 procent.

Kraftig robotgräsklippare
Klippar gräsmatta upp till 2000 kvadratmeter
Levereras med en kantklipparfunktion
Utrustad med Smart Auto-körning
Intelligent navigation
Trådlös
Fabriksgaranti på 3 år
Styrs via WIFI
Klarar sluttningar med en lutning på 35 procent
Kostbar


Robotgräsklippare

Robotgräsklippare är små, autonoma enheter som är designade för att klippa din gräsmatta på egen hand. De är utrustade med sensorer och navigeringsteknologi som gör att de kan kartlägga din trädgård och röra sig runt den på ett effektivt sätt. När den är programmerad med klippområdet och klipptiderna, startar den automatiskt klippningen och navigerar runt hinder som träd, blomsterbäddar och trädgårdsmöbler.

Fördelar med robotgräsklippare

Det finns många fördelar med en robotgräsklippare. Du sparar tid och ansträngning samtidigt som du alltid har en perfekt gräsmatta. Med en robotklippare behöver du bara ställa in var och när du vill att gräsmattan ska klippas, så kan du luta dig tillbaka och njuta av att arbetet utförs av din lilla hjälpreda.

En robotgräsklippare är elektrisk och därför mer miljövänlig än traditionella bensindrivna gräsklippare. Den producerar inte heller några skadliga utsläpp under användning. De flesta robotgräsklippare är också tysta i drift, så varken du eller dina grannar störs och den kan klippa dygnet runt, sju dagar i veckan.

De flesta robotgräsklippare är utrustade med sensorer som upptäcker hinder och stannar omedelbart om de stöter på ett oväntat föremål eller rörelse i närheten. Men det kan ändå vara en idé att kontrollera att du inte har igelkottar som bor i din trädgård.

Vad är skillnaden mellan trådlösa robotgräsklippare och klippare med kabel?

Skillnaden mellan en trådlös robotgräsklippare och en robotgräsklippare med kabel ligger huvudsakligen i hur de navigerar och avgränsar sitt arbetsområde. Här är en närmare titt på skillnaderna:

Trådlös robotgräsklippare

En trådlös robotgräsklippare använder avancerade navigeringsteknologier som GPS, kamerabaserade system eller andra sensorer för att hitta vägen runt trädgården utan behov av en fysisk avgränsningskabel.

Fördelar

 • Enkel installation: Ingen behov av att lägga ner avgränsningskablar, vilket gör installationen snabbare och enklare.
 • Flexibilitet: Kan ofta anpassas lättare till förändringar i trädgården utan behov av att ändra kablar.
 • Estetik: Inga synliga kablar eller pinnar, vilket kan vara en fördel för utseendet på gräsmattan.

Nackdelar

 • Kostnad: Trådlösa system är ofta dyrare på grund av den avancerade teknologin.
 • Tillförlitlighet: Kan ibland ha problem med noggrannhet och tillförlitlighet i navigeringen, särskilt i komplexa trädgårdar med många hinder.
 • Signalproblem: GPS och andra signaler kan påverkas av träd, byggnader eller dåligt väder.

Robotgräsklippare med kabel

En robotgräsklippare med kabel använder en fysisk avgränsningskabel som läggs runt kanterna av gräsmattan och eventuella hinder. Kabeln är ansluten till en laddnings- eller kontrollstation som sänder en lågfrekvent signal som gräsklipparen följer.

Fördelar

 • Precis navigation: Kabeln ger exakta gränser, vilket säkerställer att gräsklipparen håller sig inom det önskade området.
 • Pålitlighet: Kabelbaserade system är generellt mycket pålitliga och fungerar bra i de flesta trädgårdar, oavsett terräng och hinder.
 • Kostnad: Ofta billigare än trådlösa system.

Nackdelar

 • Inställning: Att lägga ner avgränsningskabeln kan vara tidskrävande och kräver ansträngning, särskilt i större eller mer komplexa trädgårdar.
 • Flexibilitet: Förändringar i trädgården, såsom nya blomsterbäddar eller stigar, kräver justering av kabeln.
 • Underhåll: Kabeln kan skadas av trädgårdsarbete eller andra aktiviteter och måste då repareras.

Valet mellan en trådlös robotgräsklippare och en robotgräsklippare med kabel beror på flera faktorer, inklusive budget, trädgårdens komplexitet och hur mycket tid och ansträngning du är villig att lägga på installation och underhåll.

Här är vad du bör tänka på när du ska investera i en robotgräsklippare.

När du investerar i en robotgräsklippare finns det flera viktiga faktorer att överväga för att säkerställa att du får en modell som passar dina behov och din trädgård. Allt från trädgårdens storlek och kraft till klipphöjd och funktioner är element du bör överväga innan du investerar i din egen lilla gräsklippare.

Trädgårdens storlek

När du väljer en robotgräsklippare bör du se till att välja en modell som kan hantera din gräsmatta. De flesta robotgräsklippare har specifikationer för den maximala gräsmattan de kan klippa. Överväg också om gräsklipparen kan hantera sluttningar, ojämnheter och eventuella hinder som träd, rabatter och gångvägar. Om din trädgård har smala passager, kontrollera om modellen kan navigera genom dem effektivt.

Batteritid och laddningstid

En bra batteritid är viktig, särskilt för större gräsmattor. Kontrollera hur länge gräsklipparen kan köra på en enda laddning. Se också till att klipparen inte har en mycket lång laddningstid. Kort laddningstid innebär att gräsklipparen blir snabbare klar för användning igen efter laddning.

Navigering och teknologi

En riktigt bra robotgräsklippare är ofta utrustad med avancerade navigationssystem som GPS eller AI-baserade system som ger bättre täckning och effektivitet. Om robotgräsklipparen har bra sensorer förhindras den från att falla nerför trappor eller skada växter och möbler i trädgården.

Klippbredd och klipphöjd

Med en robotgräsklippare med bred klipphöjd får du en gräsklippare som täcker mer yta per passage, vilket kan vara mer effektivt för stora gräsmattor. Se också till att det går att justera klipphöjden. På så sätt kan du anpassa gräsklippningen till olika typer av gräs och höjder.

Ljudnivå

Vissa robotgräsklippare är mycket tysta, vilket kan vara viktigt om du bor i ett tättbebyggt område eller vill klippa gräset på kvällstid. Med en tyst robotgräsklippare störs varken du eller grannarna, och du stör inte heller freden på söndagar.

Väderbeständighet

Kontrollera om gräsklipparen tål regn och fuktighet. Vissa modeller har regnsensorer som får dem att återvända till laddningsstationen vid nederbörd. Vissa modeller kan också arbeta i alla typer av väder, vilket kan vara en fördel i områden med varierande klimat.

Installation och användarvänlighet

Enkel installation av kantkabel och laddningsstation är viktigt för en bra start. Kontrollera också hur lätt det är att programmera klipptider och anpassa inställningar. Många modeller har app-styrning som gör detta enklare.

Underhåll

För att kunna ha din robotgräsklippare länge bör du se till att underhålla den regelbundet. Kontrollera därför hur lätt det är att komma åt och rengöra knivarna och andra delar. Tillgängligheten och priset på reservdelar som knivar och batterier bör också övervägas.

Pris och garanti

Robotgräsklippare finns i olika prisklasser, så det är viktigt att sätta en budget och hitta en modell som ger bra valuta för pengarna. Kontrollera vad som täcks av garantin och hur länge den varar. En längre garanti kan ge extra trygghet.

Lycka till och se fram emot en perfekt klippt gräsmatta, utan att du behöver göra annat än att hålla ett öga på din klippare.