Bästatester

Vilka hörlurar är bäst i test för träning?

Vilka hörlurar är bäst i test? (Juni 2024)

Älskar du att träna? Då är det viktigt med ett par bra hörlurar. Det är ingen hemlighet att de flesta gillar att ha bra musik i öronen under träningspasset. Oavsett om du gillar att springa på gymmet eller i naturen är det alltid lite mer inspirerande med musik i öronen. Är du en av dem som gillar att gå på promenader några gånger i veckan så finns det headset och öronproppar även för dig. Något som är viktigt att tänka på när du ska använda hörlurar när du tränar är att de måste sitta bra, tåla att bli lite våta och ha noise cancellation, men inte så mycket att du inte hör trafiken.

Med ett brett utbud av hörlurar och öronproppar tillgängliga på marknaden, kan det kännas svårt när du ska välja rätt headset. Här hittar du information om allt du behöver veta när du ska köpa hörlurar. Såsom hur bra de sitter, hur bra ljudet är och hur lång batteritid de har. Vi har också tagit hänsyn till olika recensioner när vi har bedömt öronproppar och hörlurar för träning, och hur mycket du får för pengarna.

Detta bör du överväga när du ska köpa hörlurar för träning

  • Recensioner: Kolla Trustpilot-recensioner, tester och andra recensioner av produkten.
  • Pris: Fundera på hur mycket pengar du vill lägga på hörlurarna.
  • Batteritid: Bra öronproppar och hörlurar bör ha lång batteritid.
  • Noise Cancellation: Hur bra är öronpropparna och hörlurarna på att stänga ute buller?
  • Design: Hörlurar och öronproppar bör sitta bra under träning

Bästa erbjudanden på hörlurar och öronproppar för träning 2024

Undrar du vilka hörlurar som passar bäst för dig? Vi har tittat på några av marknadens bästa hörlurar från välrenommerade HI-fi. De är kända för att leverera det bästa inom ljud. Vi har gått igenom för- och nackdelar mellan de utvalda modellerna för att göra det så enkelt som möjligt för dig när du ska välja hörlurar och öronproppar för träning.

1. Jabra Elite 8 Active – Bäst i test hörlurar träning

4,7 stjärnor
Snabb levrans

Jabra Elite 8 Active är extremt robusta True Wireless in-ear hörlurar med perfekt passform. De tål att bli våta när du tränar och är skyddade mot damm. Öronpropparna är klädda med ett speciellt beläggning som säkerställer att de sitter väl i örat oavsett vilken träningsform du utför.

Hörlurarna är skyddade mot damm och vatten genom att vara helt svett- och vattentäta och tål ett djup på 1,5 meter. De tål att falla till marken från 1 meters höjd och är kanske de mest robusta öronpropparna på marknaden. Jabra Elite Active har Noise Cancellation, Dolby Atmos Spatial Sound och samtal med 6 mikrofoner.

Jabra Elite har 8 timmars användningstid, kan laddas i det medföljande etuiet, som ger ytterligare 24 timmars speltid. Du kan ge öronpropparna fem minuters snabbladdning och få en hel timme med extra batteritid. Praktiskt när du är på språng.

När du tränar, eller går runt i trafiken, är det en fördel att ha en funktion som släpper igenom bakgrundsljud. Det får du här med hjälp av fyra inbyggda mikrofoner. Du kan göra alla inställningar i appen om du önskar det. Här har du också möjligheten att optimera ljudet så att det är anpassat till dig.

Robust design
In-ear öronproppar
Trådlösa
Kan anslutas till 2 Bluetooth-enheter samtidigt
Hackar inte
8 timmars användningstid
Fyra inbyggda mikrofoner
Bra passform
Lite svårt att träffa beröringspunkterna


2. Denon Perl – Bästa designen för in-ear-hörlurar för träning

4,6 stjärnor
Snabb levrans

Denon Perl är trådlösa in-ear-hörlurar utrustade med en mängd funktioner samtidigt som de har en fantastisk design. Med dessa kan du optimera ljudet så att det passar dig. De har aktiv brusreducering, Bluetooth och en egen app. Batteritiden ligger på cirka 6 timmar och ger ljud av härlig Hi-Fi-kvalitet.

Med dessa kan du lyssna på dina favoriter och prata i telefonen. Du får dessa öronproppar i både silikon och skum, så att du kan hitta den varianten som sitter bäst i dina öron. Denon Perl är designade för att motstå både svett och vattensprut.

Denon Perl slås av och på automatiskt och du kan styra dem via appen. De levereras med ett eget laddningsetui och om du behöver ström snabbt kan du ladda dem på tio minuter för en hel timmes användning.

Perl har avancerad brusreducering. Du kan välja om du vill stänga ute omvärlden helt eller om du vill ha koll på vad som händer runt dig. Praktiskt om du är ute och går eller springer vid trafikerade vägar. Du kan också använda bara en öronpropp åt gången om du vill. Öronpropparna är utrustade med 8 mikrofoner för tydliga samtal, oavsett om du är hemma, ute och går eller på kontoret.

Snygg design
8 mikrofoner
Batteritid på 6 timmar
Laddningsetui
Flera alternativ för öronpropparna
Sitter bra
Active noice cancellation
Bluetooth
Kan användas med en öronpropp i örat
Appen kan kännas lite svår


3. Sennheiser Momentum 4 – Bästa premium-hörlurar för träning

4,7 stjärnor
Snabb levrans

Sennheiser-hörlurar är trådlösa och levereras med underbar hi-fi-ljudkvalitet och hela 60 timmars batteritid. Dessa hörlurar har en stilren design, touchkontroll och smart start/stopp-funktion. Sennheiser har också en egen app. Dessa hörlurar har smart brusreducering som automatiskt anpassar sig till förändringar i omgivningen när du går från gatan till kontoret eller vice versa.

Sennheiser Momentum 4 kostar några kronor, men sägs vara väl värda det. Med dessa kan du lyssna på dina favoritprogram eller musik och prata i telefonen. De har 8 inbyggda mikrofoner, sitter bekvämt över huvudet och öronen med extra stoppning.

Om du skulle bli utan ström när du är på språng kan du antingen använda den medföljande kabeln eller snabbladda i fem minuter för att få fyra timmars speltid. Sennheiser har också Bluetooth och kan synkroniseras med andra enheter utan att ljudet hackar eller är försenat.

Du kan få Sennheiser i flera färger och de kommer med ett eget transportetui, laddningskabel, minijack-kabel och flygplansadapter. Dessa smarta hörlurar slås automatiskt på när du vecklar ut dem och pausas när du hänger dem runt halsen. De återupptar exakt där de slutade när du sätter dem på huvudet igen.

Sitter bra
Touch-control
Smart start/stop
60 timmars batteritid
Bluetooth
Kommer med extra tillbehör
Finns i flera färger
8 inbyggda mikrofoner
Snabbladdning
Smart brusreducering
Kostsamma


4. Jabra Elite 4 – Bästa pris för in-ear hörlurar för träning

4,8 stjärnor
Snabb levrans

Du kan få många bra hörlurar utan att behöva betala en förmögenhet. Jabra Elite är kompakta trådlösa öronproppar med bra ljud och pris. De är utrustade med ergonomisk passform, dammskydd, brusreducering och 7 timmars speltid. Du kan använda en öronpropp åt gången om du vill, och du kan göra de flesta inställningar genom Jabra Sound-appen.

Jabra Elite levereras med ett smidigt laddningsetui som ger 21 timmars extra laddning. Etuiet får plats både i en mindre väska och i fickorna. Öronpropparna från Jabra finns i flera färger och med silikonproppar i flera olika storlekar.

Du kan enkelt aktivera brusreducering och aktivera Hear Through som låter dig höra ljud från till exempel trafiken när du är ute och går. Jabra har fyra inbyggda mikrofoner i varje öronpropp.

Finns i flera färger
Lätt att använda med externa knappar
Tål vatten
Bra pris
7 timmars speltid
Har egen app
Lite stora öronproppar


5. Sennheiser SPORT- Bästa ljudet för in-ear-hörlurar för träning

4,7 stjärnor
Snabb levrans

Det är inte utan anledning att Sennheiser är så populära när det kommer till trådlös ljud. Senneheiser Sport är in-ear-hörlurar och passar perfekt för dig som gillar att träna och vara i rörelse, men också för dig som gillar bra ljud när du är på språng.

Öronpropparna har bra passform och du kan välja mellan öppna och stängda öronproppar. Tillverkade för att motstå damm, vatten, regn och svett. De ska inte användas för simning, så de har inte en riktigt bra vattentålighet. De har en batteritid på 9 timmar och 18 timmar via laddningsetuiet. Med dessa kan du själv välja om du vill höra omgivningen eller njuta av ljudböcker och musik utan störningar. Med Sennheiser-appen kan du själv välja mellan Aware EQ eller Focus EQ som låter dig välja ljud beroende på omgivningen.

Sennheiser Sport levereras med bra ljud och passar både Apple och Android-telefoner. De levereras med ett eget laddningsetui, laddningskabel, öronfästen och öppna och stängda silikonproppar i olika storlekar.

Du kan enkelt styra musiken och inkommande samtal med hjälp av beröringskontrollen på öronpropparna. Sennheiser Sport levereras med fyra mikrofoner där det sitter två i varje öronpropp. Om du går tom för ström kan du ge dem en snabb laddning i 15 minuter och få en timmes extra speltid.

Passar för fritid och träning
Tål damm, vatten och regn
9 timmars användningstid
Kommer med egen app
Beröringskontroll
Laddningsetui
Välj ljud beroende på omgivningen
Lite svårt med beröringskontrollen


Vad är hörlurar?

Hörlurar är bärbara ljudenheter som levererar ljud direkt till dina öron. De är utformade för att ge dig en personlig lyssningsupplevelse utan att störa andra omkring dig. Hörlurar finns i olika design och storlekar. Från små, lätta in-ear-hörlurar till stora, över-ear-modeller. De finns tillgängliga både med och utan sladd, och med ett brett utbud av funktioner för bästa lyssningsupplevelse.

Hörlurar har blivit en oumbärlig del av vår moderna livsstil. Oavsett om du är på språng, hemma, på jobbet eller i gymmet är hörlurar ett måste för alla som gillar att lyssna på musik, podcast eller ljudbok. Med det enorma utbudet av hörlurar som finns på marknaden kan det vara svårt att välja rätt par för dig. Vissa är bäst lämpade för träning, medan andra passar både för träning och fritid.

Hörlurar

Du hittar hörlurar i flera varianter, både som in-ear och över-ear. In-ear eller öronproppar är små, lätta hörlurar som placeras in i öronen. De är idealiska för användning på språng och under träning. De är kompakta och bärbara, och många modeller kommer med inbyggda mikrofoner, appar och Bluetooth för trådlös anslutning.

Över-ear-hörlurar har stora öronkåpor som täcker hela ditt öra. De ger utmärkt ljudkvalitet och brusisolering, vilket gör dem perfekta för användning både hemma, på kontoret och på träningen. De sitter bra på öronen och för bästa komfort bör du se till att de är täckta med ett mjukt material. De finns både med kabel och med trådlös anslutning via Bluetooth.

Många hörlurar levereras med funktioner som brusreducering. Dessa hörlurar använder avancerad teknik för att minska ljud eller anpassa sig till omgivningen så att du kan höra din musik klart och tydligt utan att störas av omgivningen. Kom ihåg att välja hörlurar där du kan välja brusreducering. Detta är särskilt viktigt om du tänker använda dem i trafikerade områden.

Detta bör du tänka på när du väljer hörlurar

Det finns flera faktorer att överväga när du ska investera i ett par bra hörlurar, oavsett om det är över-ear eller in-ear-modeller. En av de viktigaste är naturligtvis ljudkvaliteten. Lite är mer irriterande än hörlurar med dåligt ljud. Dessutom bör du se till att passformen är bra. De bör sitta bekvämt så att de inte faller ut eller av huvudet, och de bör inte skava eller orsaka smärta.

Ett par bra hörlurar bör ha lång batteritid. Över-ear-hörlurar har vanligtvis mycket bättre batteritid än in-ear-hörlurar. In-ear-öronproppar levereras vanligtvis med ett eget laddningsetui så att du kan ladda medan du är på språng. Hörlurar finns i alla prisklasser, och det är inte alltid de dyraste som är de bästa. Se till att de hörlurarna du väljer har alla funktioner du behöver.

Om du planerar att använda hörlurar när du tränar är det viktigt att se till att du kan höra trafiken och inte skapar farliga situationer varken för dig själv eller andra.