Bästatester

Big Green Egg – Den äkta kamadogrillen

Big Green Egg – Den äkta kamadogrillen

Big Green Egg anses av många som den äkta kamadogrillen och det är faktiskt inte så långt från sanningen. Detta fantastiska gröna ägg designades efter inspiration från en kamado som togs med till USA från Japan under förra århundradet. Den japanska kamadon togs med som souvenir av några amerikanska soldater och 1974 gjorde grundaren Ed Fisher den äkta kamadon tillgänglig.

Mr. Fisher startade sin otroliga resa genom att importera japanska och kinesiska kamador tills han bestämde sig för att tillverka sina egna. Han uppdaterade kamadogrillen genom att använda ny kunskap och nya produktionstekniker, samt innovativa material med keramik som speciellt utvecklats av NASA.

Med alla dessa nya förändringar såg Big Green Egg dagens ljus och resten är historia. Idag kan du hitta ett Big Green Egg i många delar av världen och populariteten för detta fantastiska ägg har bara fortsatt att öka med åren som gått.

Vad är en kamadogrill?

En kamadogrill är en typ av grill som är tillverkad av keramiskt material, vanligtvis porslin, och är designad för att tillaga mat med hjälp av kol eller träkol som bränsle. Denna typ av grill är känd för sin mångsidighet och förmåga att upprätthålla jämn och stabil värme under längre tid.

Kamadogrillen har en karakteristisk rund form som liknar en kupol och är utrustad med ett lock som kan öppnas och stängas för att reglera temperaturen och kontrollera luftflödet inne i grillen. Detta gör det möjligt att grilla, röka, baka och till och med använda den som en ugn.

En av fördelarna med kamadogrillar är deras effektiva isoleringsförmåga, vilket gör att de kan behålla värmen i timmar med minimal kolåtgång. Detta gör dem idealiska för långsam matlagning och rökning av livsmedel som kräver låg och stabil värme under längre tid.

Kamadogrillar kommer i olika storlekar och kan vara utrustade med extrafunktioner som justerbara luftspjäll, askuppsamlare och inbyggda termometrar för att övervaka temperaturen inuti grillen.

Varför är Big Green Egg så populärt?

Det är inte utan anledning som Big Green Egg är testvinnaren när det gäller kolgrillar! Denna grill är så mycket mer än bara en grill. I denna kan du steka, baka, röka och grilla och resultatet blir fantastiskt varje gång. Big Green Egg medium passar både på en liten uteplats eller i ett utekök. Du kan få den med eller utan stativ eller du kan bygga in den med moduler som en del av ett utekök, valet är helt upp till dig.

Big Green Egg är den äkta kamadogrillen och har sitt ursprung från USA och kommer i flera olika storlekar från mini och upp till x-large. Alla storlekarna har samma utsökta design och höga kvalitet. Skillnaden ligger i grillens storlek och hur många personer du kan laga mat till samtidigt.

Big Medium räcker för att laga mat åt åtta personer och du kommer garanterat att imponera dina vänner och familj när du bjuder in dem till en trevlig grillkväll. Big Minimax är ett litet, portabelt ägg som du kan ta med dig på utflykter till havet, camping eller på stug- och tältturer.

Det gröna ägget har en fantastisk design och är användarvänligt och enkelt. Big Green Egg har kraftiga gångjärn som gör det enkelt att öppna och stänga, och ägget är utformat för att tåla extrema temperaturer året runt. Ägget har också en praktisk termometer så att du alltid har full kontroll över temperaturen och maten.

Med ett Big Green Egg har du möjlighet att köpa all den extra utrustning du behöver som är noggrant utformad för just denna gröna skönhet. Alla kan grilla på ett Big Green Egg, samt både steka och baka. Du kommer garanterat att älska den här grillen! Kom ihåg att ägget väger några kilo så det kan löna sig att köpa med en “nest” som är en stativ med hjul så att du enkelt kan flytta den dit du vill.

En sak är de fantastiska smakerna som ÄGGET trollar fram, en annan sak är att du kan grilla året runt med denna skönhet. ÄGGET tål extrema temperaturer både när det gäller kyla och värme. Ett Big Green Egg kan därför stå ute hela året, utan att ta skada av det. Så även mitt i december kan du använda ditt ÄGG till slowcooking, bakning, rökning, grillning och stekning utan att din grill tar skada av det.

Big Green Egg är designad för att hålla i många år och den kommer med ett brett utbud av tillbehör som kan förenkla matlagningen och ge det lilla extra. Det är inte ovanligt att en Big Green Egg går i arv, så om du tar väl hand om den kan den lätt bli den enda kolgrillen din familj någonsin köper!

Tål extrem temperatur
Kan stå ute hela året
Möjligheten till en mängd specialtillverkat tillbehör
Kan grilla, steka, baka och röka
Bra temperaturkontroll
Nästan evigvarande
Den äkta kamadogrillen
Ger perfekt grillresultat
De stora äggen är tunga, så du bör hitta en fast plats för dem, eller köpa ett stativ med hjul.