Bästatester

Bäst i test isbitmaskin

Vilken ismaskin är bäst i test? (Juni 2024)

Ingenting passar bättre än isbitar i glaset under varma sommardagar, och då är det perfekt med en ismaskin som du kan ha både hemma och på stugan. En ismaskin placeras vanligtvis på köksbänken och gör isbitar snabbt och enkelt. Allt du behöver göra är att fylla på vatten, resten sköter maskinen själv.

Det finns flera saker att tänka på när du ska investera i en kolgrill. Därför har vi tittat på några av de bästa kolgrillarna på marknaden och gjort en bedömning av vilken som är bäst i test, för att göra det enklare för dig att välja den kolgrillen som passar bäst för dig och ditt bruk.

Det här bör du titta efter när du ska köpa en ismaskin

  • Recensioner: Trustpilot-recensioner, tester och andra produktrecensioner
  • Storlek och kapacitet: Bedöm vilken kapacitet du behöver.
  • Kvalitet: Kontrollera materialen som ismaskinen är tillverkad av.
  • Pris: Tänk på hur mycket du vill investera i en ismaskin.
  • Tillbehör och funktioner: Bedöm vilka funktioner som är viktiga för dig.

Bästa ismaskinserbjudanden år 2024

Är du en av dem som älskar kalla drycker fyllda med isbitar? Då är den här recensionen för dig. Vi har granskat några av de bästa ismaskinerna på marknaden för att göra det så enkelt som möjligt för dig att hitta den som passar dig bäst.

1. Wilfa Isbitmaskin ICE-12S– Bäst i test isbitmaskin

4,8 Stjärnor
Snabb leverans
365 dagars öppet köp

Denna ismaskin från Wilfa är både smart, snygg och effektiv. Den producerar hela 70 isbitar på en timme och 12 kilo is på ett dygn. Den passar perfekt för dig som gillar iskall dryck, oavsett om det är sommar eller vinter. Den är snabb och ser till att du aldrig går tom på isbitar. Med lite enkel planering kan du skapa en hel del isbitar både till nästa fest eller till hela familjen.

Wilfa ismaskin kan placeras både på köksbänken och i ett lämpligt utrymme. Den kräver ingen vattenanslutning eftersom du fyller på vatten manuellt.

Vattnet byts enkelt ut genom en ventil i botten av ismaskinen. Du kan välja mellan två storlekar på isbitarna så att du kan skapa både små och något större isbitar, beroende på vad du behöver mest. Det är bra att regelbundet rengöra ismaskinen genom att tvätta korgen där isbitarna ligger och torka av maskinen med en ren och fuktig trasa. Kom ihåg att låta locket stå öppet ibland när maskinen inte används.

Effektiv isbitmaskin
Gör 70 isbitar på en timme
Gör 12 kilo isbitar på ett dygn
Kommer med ventil i botten
Isbitar i två storlekar
Kommer med korg och lock
Enkel rengöring
Lager lite ljud

2. Caso IceChef Pro  – Bästa premium ismaskin

4,5 Stjärnor
Snabb leverans
365 dagars öppet köp

Med en ismaskin från Caso får du färdiga isbitar på 6 till 13 minuter, enklare blir det inte. IceChef Pro producerar hela 500 gram isbitar per timme, vilket säkerställer att du snabbt får tillgång till isbitar, även de dagar du ligger lite efter med planeringen. Ismaskinen passar perfekt på köksbänken och kan skapa isbitar precis när du vill.

IceChef Pro kan skapa isbitar i två olika storlekar, små eller mellanstora isbitar. De små är perfekta om du behöver isbitar till vattenflaskan, medan de mellanstora passar i en mocktail, cocktail eller ett glas med kall dryck. De färdiga isbitarna samlas i en liten behållare och kan användas direkt från maskinen eller frysas ned. Skapa så många isbitar du vill och lägg dem i en påse i frysen så har du tillgång till extra isbitar varje gång du behöver det.

Ismaskinen från Caso kommer med en justerbar rengöringsfunktion som gör den enkel att rengöra. Kom ihåg att ta ut korgen och rengöra den regelbundet. Dessutom kan det vara bra att låta locket stå öppet ibland för ventilation när den inte är i användning.

Isbitar klara på 6 till 13 minuter
Producerar 500 g isbitar på en timme
Isbitar i två storlekar
Enkel att använda
Justerbar rengöringsstyrka
Perfekt storlek för köksbänken
Tar lite plats

3. Wilfa ICM1-600 Glacier- Bästa design ismaskin

4,4 Stjärnor
Snabb leverans
365 dagars öppet köp

De flesta placerar ismaskinen på köksbänken och då passar det perfekt med en maskin i en snygg design. Wilfa ICM1-600 Glacier är en ismaskin med ett stilrent svart design som passar bra på bänken. Du kan också ha den i kylskåpet om du föredrar det. Den är effektiv och smart och skapar hela 12 kilo is på ett dygn.

Wilfa ICM1-600 Glacier kommer med en enkel panel där du kan välja mellan stora eller små isbitar, beroende på ditt behov. Ismaskinen producerar 56 stora isbitar eller 48 mindre isbitar per timme. Små isbitar passar ofta i en vanlig vattenflaska och är perfekta på varma dagar när du behöver lite extra svalka.

Ismaskinen har en avtagbar isbehållare. Du tömmer och fyller vattentanken enkelt genom att ta ut proppen i botten för tömning och fylla vatten från framsidan. Kom ihåg att regelbundet tvätta korgen för isbitarna och torka av maskinen med en fuktig trasa för att ta bort damm och smuts. Maskinen har även en inbyggd självrengöringsfunktion som du startar via panelen. Wilfa ICM1-600 Glacier levereras med 5 års garanti.

Stilfull design
Gör 12 kilo isbitar på ett dygn
Isbitar i två storlekar
Enkel rengöring
Behöver inte vattenanslutning
Inbyggd självrengöringsfunktion
5 års garanti
Lager lite ljud

4. Shefu Ismaskin- Bästa pris ismaskin

4,9 Stjärnor
365 dagars öppet köp
Snabb leverans

Isbitmaskiner kommer i olika modeller med olika priser och med Shefu isbitmaskin får du en praktisk maskin till ett bra pris. Den producerar 12 kilo isbitar under ett dygn och är klar på bara sju minuter. Perfekt för dig som uppskattar en svalkande dryck i värmen, eller vid andra tillfällen under året.

Shefu isbitmaskin är enkel att använda och rymmer 1,5 liter vatten. Starta den och låt magin ske! Den skapar nio isbitar åt gången som faller ner i en avtagbar korg. Töm korgen när den är full och använd isbitarna direkt, eller lägg dem i frysen så har du alltid tillgång till isbitar. När korgen är full lyser en indikatorlampa. Isproduktionen pausas tills du har tömt korgen.

Effektiv ismaskin
Gör 12 kilo isbitar på ett dygn
Isbitar klara på 7 minuter
Rymmer 1,5 liter vatten
Indikatorlampa
Isbitbehållare
Bra pris
Denna maskin har en enkel design

5. Icebreaker Urban- Bästa manuella ismaskin

Bra feedback
Snabb leverans
365 dagars öppet köp

Av och till passar det inte med en isbitmaskin på köksbänken, men då passar det med en icebreaker. Urban Icebreaker är en handhållen istärningsmaskin som skapar 12 isbitar med hjälp av frysen. Icebreaker Urban är en behållare som du fyller med vatten, sedan placeras den i frysen. När isbitarna är klara vrider du på handtaget och isbitarna kommer ut av sig själva.

Den handhållna isbitmaskinen passar perfekt på frukostbordet och är utrustad med en droppskål som samlar upp kondens och smältvatten. Den är vattentät så att du tryggt kan placera den i frysen. Icebreaker tar inte upp lukter från andra livsmedel i frysen, och den rengörs enkelt i diskmaskinen vid behov.

Handhållen ismaskin
Gör 12 isbitar
Läggs i frysen
Enkel att använda
Utrustad med en droppskål
Snygg design
Vattentät
Enkel rengöring
Det tar lite tid att göra isbitarna

Vad är en ismaskin?

En ismaskin är en apparat designad för att automatiskt, snabbt och effektivt producera isbitar. Du kan få ismaskiner både för restauranger och för hemmet, där de hemma ofta är kraftfulla, små maskiner som passar på köksbänken. En ismaskin kan anslutas direkt till vatten eller producera isbitar med hjälp av vatten från en vattenbehållare i ismaskinen.

Ismaskinen innehåller en kompressor och kylmedel som fryser vattnet till is. Kylsystemet fungerar genom att ta bort värme från vattnet, vilket leder till att det fryser till is. Den färdiga isen samlas i en behållare och du kan välja att frysa ned de isbitar du producerar eller använda dem direkt.

En ismaskin är vanligtvis enkel att använda och många av dem är utrustade med en liten panel där du kan justera storleken på isbitarna, samtidigt som du kan se när du behöver fylla på vatten och när behållaren är full av is.

Hur väljer man den perfekta ismaskinen?

Ismaskiner har blivit en populär köksapparat i många hem. De ger en konstant tillförsel av isbitar utan behov av isformar eller frekventa resor till affären för att köpa is. Det finns några faktorer du bör känna till innan du väljer ismaskin, som kapacitet, användarvänlighet, storlek och pris. De flesta ismaskiner för hemmet är enkla att använda, och för många är det mest praktiskt att maskinen har manuell vattenpåfyllning.

Ismaskiner kommer i olika kapacitet. En maskin med låg kapacitet producerar upp till 12 kilo isbitar per dygn och passar bra för hemmabruk. En ismaskin med medelhög kapacitet producerar 12-25 kilo isbitar per dygn och passar både familjer och små företag.

När det gäller storlek och placering bör du tänka på var du planerar att placera ismaskinen. Bärbara modeller är små och kan placeras på köksbänken, medan inbyggda modeller kräver mer utrymme och kanske anpassning av köksinredningen.

Ismaskiner kan variera i ljudnivå. Om du planerar att använda maskinen i en tyst miljö, som hemma eller på ett kontor, bör du välja en modell som är känd för att vara tyst.

Vissa ismaskiner har självrengörande funktioner, vilket kan göra underhållet enklare. Kontrollera hur lätt det är att rengöra maskinen och om den har avtagbara delar som kan tvättas.

Tips för optimal användning av ismaskinen

  • Läs bruksanvisningen noggrant: Olika modeller har olika krav och rekommendationer för optimal prestanda.
  • Håll maskinen ren: Regelbunden rengöring säkerställer god hygien och maskinens livslängd.
  • Använd filtrerat vatten: Detta kan förbättra smaken på isbitarna och minska uppbyggnaden av mineraler i maskinen.

Lycka till!