Bästatester

Bäst i test glassmaskin

Vilken glassmaskin är bäst i test? (Juni 2024)

Glassmaskiner har blivit ett populärt köksredskap och är ett perfekt verktyg när du vill göra hemlagad och smakrik glass. Med en glassmaskin kan du skapa allt från sorbet till smakrik gräddglass och yoghurtglass. När du ska välja glassmaskin bör du välja en maskin som är enkel att använda och gärna med inbyggd kompressor, så slipper du frysa ner skålen innan du kan sätta igång.

Det finns glassmaskiner i en mängd prisklasser och modeller. Många köksmaskiner har också tillbehör som gör att du kan göra glass hemma. Vi har tittat på olika glassmaskiner, både med och utan kompressor, och funnit de modeller som får högst betyg. Vi har också granskat funktioner, pris och användarvänlighet, så att det ska bli så enkelt som möjligt att välja den glassmaskin som passar dig bäst.

Detta bör du titta efter när du ska köpa en glassmaskin

  • Recensioner: Trustpilot-recensioner, tester och andra omdömen av produkten.
  • Pris: Hur mycket vill du betala för en glassmaskin?
  • Storlek: Hur stor glassmaskin behöver du?
  • Funktioner: Vilka funktioner är viktiga för dig?

Bästa glassmaskin erbjudande 2024

Det är inte utan anledning som glassmaskiner har blivit så populära som de har blivit. Vi har tittat på vilken glassmaskin som är den bästa, både med tanke på användarvänlighet, storlek och pris.

1. Wilfa ICM1S-250 – Bäst i test glassmaskin

4,8 stjärnor
Stor behållare
Snabb och enkel

Med denna glassmaskin från Wilfa gör du härlig glass på under en timme! Här får du 2,5 liter färdig glass som med hjälp av behållaren kan hållas kall i en timme innan du bör placera den i frysen. Wilfa glassmaskin har en översiktlig display och är utrustad med 3 program: ice cream only, cooling only och mixing only.

Wilfa glassmaskin är också utrustad med en självständig kompressor och behållaren behöver därför inte frysas ner innan användning. Kompressorn fryser nämligen ner ingredienserna medan maskinen blandar alla råvaror. Det finns alltså nästan inget enklare sätt att göra en smakfull och läcker glass på, hemma från ditt eget kök. Den kostar visserligen en del, men det är den verkligen värd.

Tillverkar glass på mindre än en timme
3 program
Isen hålls kall i en timme
Den kommer med en självständig kompressor
Bollen behöver inte frysas innan användning
Enkel och smidig glassmaskin
Kommer med display
Tillverkar 2,5 liter färdig glass
Kostsam

2. Emerio – Bästa mjukglassmaskin

5 stjärnor
Tillverkar perfekt mjukglass
Lätt att använda

Är du en av dem som älskar mjukglass? Då är du inte ensam! Med denna maskin från Emerio kan du göra mjukglass hemma, bättre än så blir det nästan inte. Emerio mjukglassmaskin är en smart glassmaskin som enkelt gör hemlagad mjukglass bara genom att trycka på startknappen.

Emerio mjukglassmaskin använder cirka 30 minuter för att göra perfekt mjukglass som du kan äta som den är, eller servera tillsammans med våfflor och kakor. Mjukglassmaskinen levereras med egna recept så att du kan göra både glass med smak av banan, citron, jordgubbe eller andra favoriter.

Skålen som medföljer fryses i 24 timmar innan användning och du måste räkna med att ha ingredienser som mjölk, grädde, gelatin, socker och smak från frukt eller vanilj innan du kan sätta igång och göra härlig och smakfull glass.

Färdig glass på 30 minuter
Lätt att använda
Kan variera med otaliga smaker
Kan användas av hela familjen
Enkel servering
Gör mjukglass
Skålen må frysas i 24 timmar

3. Sage glassmaskin – Bästa premium glassmaskin

4,9 stjärnor
Alltid 365 dagars öppet köp
Snabb leverans

Denna glassmaskin från Sage ger dig möjligheten att servera smakfull och god glass. Den är utrustad med hela 12 olika inställningar, så att du kan göra allt från perfekt frozen yoghurt och sorbet till gelato och vanlig glass på en timme. Du kan också styra processen manuellt om du föredrar det.

Du ställer enkelt in alla funktioner på glassmaskinen med hjälp av LCD-skärmen. Här väljer du önskat program och ställer in temperaturen. Du kan även följa med på hur länge glassen har stått efter att den är klar. Maskinen märker själv vilken konsistens glassen har så att du kan göra både sorbet och gräddglass.

Sage glassmaskin är utrustad med pre-cool-funktion vilket innebär att den är nedkyld till -30 grader redan innan du börjar göra glassen, vilket ger ett jämnare resultat. Glassmaskinen håller också glassen kyld i upp till 3 timmar utan att den varken smälter eller att konsistensen påverkas.

12 olika inställningar
Självständig kompressor
LCD-display med tid och temperatur
Kan hålla glasset kallt i upp till 3 timmar
Stor kapacitet
Enkel rengöring
Kostsam

4. Champion glassmaskin- Bästa pris glassmaskin

4,7 stjärnor
Lätt att använda
Bra pris

Drömmer du om färsk hemgjord glass utan att behöva tömma plånboken? Då är denna glassmaskin för dig. Här får du 1,5 liter färdig glass på mellan 15 till 30 minuter. Champion glassmaskin är enkel att använda och du kan tillsätta de smaker som du själv önskar.

Med Champion glassmaskin kan du göra både sorbet, yoghurtglass och glass precis när det passar dig. Gör glass med dina favoritsmaker och njut av hemlagade läckerheter på varma dagar.

Maskinen kommer med avtagbar skål, eget receptblad och en manual så att du kan sätta igång med att göra glass så snart du får hem den. Du behöver inte vara proffs för att kunna göra smakfulla och kalla läckerheter hela sommaren. Denna glassmaskin är så enkel att använda att hela familjen kommer att ha glädje av den.

Bra pris
1,5 liter färdig glass
Färdig glass på 25 till 30 minuter
Medföljer recept
Avtagbar skål
Lätt att använda
Lite enkel

Vad är en glassmaskin?

En glassmaskin är en köksapparat som används för att göra hemgjord glass. Den fryser och blandar ingredienserna i en kontinuerlig process, så att du får en mjuk och krämig glass utan kristaller. Glassmaskiner finns tillgängliga i en rad olika modeller och prisklasser, från enkla handhållna maskiner till mer avancerade modeller med inbyggd kompressor. Det finns även köksmaskiner som kan göra glass, men då måste du ha extrautrustningen som möjliggör glassberedning.

Varför göra glass hemma?

Det finns många fördelar med att göra din egen glass hemma. För det första kan du kontrollera ingredienserna och välja hälsosammare alternativ än du hittar i butiken. Du kan också experimentera med olika smaker och toppings för att skapa din egen unika glass. För det tredje är det en rolig och familjevänlig aktivitet att göra glass hemma.

Vad bör du tänka på när du väljer en glassmaskin?

Det finns två huvudtyper av glassmaskiner: frysteknik och kompressorteknik. Frysteknik-maskiner använder en frysskål för att frysa ingredienserna, medan kompressorteknik-maskiner har en inbyggd kompressor som fryser ingredienserna snabbt. Kompressorteknik-maskiner är vanligtvis dyrare, men de producerar ofta bättre glass.

Kapacitet

Hur mycket glass vill du göra åt gången? Tänk på hur många personer du vanligtvis gör glass till när du väljer en maskin, så att du får rätt kapacitet.

Funktioner

Vissa glassmaskiner har extra funktioner som exempelvis automatiska program, hålla-kallt-funktion och inbyggda skålar. Fundera på vilka funktioner som är viktiga för dig.

Pris

Glassmaskiner varierar i pris och storlek och du hittar maskiner från några hundralappar upp till flera tusen kronor. Vad som passar bäst för dig beror på hur snabbt du vill att glassen ska bli klar och hur mycket glass du vill göra åt gången. Kom ihåg att du inte behöver en full plånbok för att kunna göra utsökt glass hemma. Du kommer långt med de enklare varianterna också.

Tips för att göra god glass

Det är inte svårt att göra glass med en glassmaskin, men det finns några saker du bör tänka på innan du börjar för att få bästa möjliga resultat.

  • Använd kalla ingredienser.
  • Fyll inte maskinen för full.
  • Rör om blandningen väl innan du startar maskinen.
  • Låt glassen frysa i maskinen enligt instruktionerna.
  • Ta ut glassen ur frysen några minuter före servering för att den ska mjukna lite.

Glass är en läcker och uppfriskande efterrätt som kan njutas av alla. Med en glassmaskin kan du enkelt göra din egen hemlagade glass som är både hälsosam och smakfull.