Bästatester

Bäst i test batteridriven gräsklippare

Vilken batteridriven gräsklippare är bäst i test? (Juni 2024)

Att hålla trädgården välstädad och välskött är en viktig del av att äga hus och trädgård. Det kan kännas både stressande och påfrestande att alltid behöva se till att gräsmattan är klippt och i gott skick, men med en bra gräsklippare kan du spara både tid och energi. Det finns ett brett utbud av gräsklippare att välja mellan på marknaden och några av dem som har blivit extra populära är batteridrivna gräsklippare. De är miljövänliga, lätta att manövrera och vissa är även tillräckligt kraftfulla för att klara av både ojämn terräng och uppförsbackar. En batteridriven gräsklippare är ofta tystgående och producerar mycket mindre buller än en traditionell bensindriven klippare.

Du kan få batteridrivna gräsklippare med olika batteristorlekar så att du kan välja den klippare som passar bäst för ditt utomhusområde. Vi har tagit en titt på några av de mest populära batteridrivna klipparna på marknaden så att du enkelt kan hitta den som passar dig och dina behov bäst.

Detta bör du leta efter när du ska köpa en batteridriven gräsklippare

  • Recensioner: Omdömen på Trustpilot, tester och andra recensioner av produkten.
  • Pris: Hur mycket ska du betala för en batteridriven gräsklippare?
  • Storlek: Vilken storlek på klippare behöver du?
  • Funktioner: Vilka funktioner är viktiga för dig?
  • Batteri: Hur stor batterikapacitet behöver du?
  • Hopfällbar: Kan klipparen fällas ihop?

Bästa erbjudandena för batteridrivna gräsklippare 2024

Det är inte utan anledning som batteridrivna gräsklippare har blivit alltmer populära. Även om många fortfarande föredrar bensindrivna gräsklippare finns det många fördelar med en batteridriven modell. De är lätta, enkla att manövrera och kan användas av både ungdomar och vuxna i familjen.

En batteridriven gräsklippare kräver också mindre underhåll jämfört med en bensindriven modell. Vi har tittat på vilka batteridrivna gräsklippare som är bäst, med tanke på användarvänlighet, storlek och pris.

1. Gräsklippare LMO – Bäst i test batteridriven gräsklippare

4,5 stjärnor
Har vassa stålklingor
Enkel användning

LMO 18-33 från Kärcher är en mycket bra batteridriven gräsklippare till ett överkomligt pris. Den är inte speciellt tung så att den är lätt att styra både på plana och mer kuperade gräsmattor. LMO 18-33 är utrustad med ett 2-i-1-system där det avklippta gräset samlas i gräsklipparens uppsamlare. Du kan också välja att lämna det löst på gräsmattan om du vill det. Uppsamlaren meddelar när den är full genom nivåindikatorn.

LM0 18-33 har vassa stålknivar så att du är säker på en fin klippning av gräsmattan. Ett batteri räcker till ungefär 250 kvadratmeter gräsmatta. Har du en större gräsmatta, eller en gräsmatta som är lite krävande, bör du ha ett extra batteri så att du alltid har ett tillgängligt medan det andra laddar. Med den här gräsklipparen kan du klippa både gräsmattan och kanterna så att du tar bort allt i ett svep. Ett batteri och en snabbladdare medföljer när du köper LMO 18-33.

LMO har enkel betjäning med skumhandtag och strömbrytare på båda sidor, samt en säkerhetsnyckel som förhindrar att någon startar gräsklipparen av misstag. Du kan justera höjden på handtaget så att fler kan använda gräsklipparen och faktiskt ha glädje av den. Den här batteridrivna gräsklipparen kan fällas ihop och tar därmed lite plats vid förvaring.

LMO är en enkel och användarvänlig gräsklippare som klipper gräsmattan och kanterna med hjälp av batteri och vassa knivar. Den här batteridrivna gräsklipparen kom bäst ut i vår översikt tack vare den enkla betjäningen och priset.

Bra pris
Enkel att manövrera
Utrustad med 2-i-1-system
Kan användas på både platta och kuperade gräsmattor
Kommer med uppsamlare
Ett batteri räcker till 250 kvadratmeter
Har nivåindikator
Har säkerhetsnyckel
Kan fällas ihop
Klipper med skarpe kniver
Klipper gress og kanter
Kan inte justera klipphöjden

i samarbete med PriceRunner


2. LMO 18-36 – Bästa premium batteridrivna gräsklipparen

4,5 stjärnor
Klippar 350 kvadratmeter
Enkel betjäning

LMO 18-36 är en batteridriven gräsklippare som klipper 350 kvadrat på en batteriladdning och fungerar optimalt på både platta och kuperade gräsmattor. Klipparen kommer med vassa knivar och klipper både gräsmattan och kanterna enkelt och smidigt. LMO 18-36 har en egen uppsamlare så att du slipper det tunga arbetet med att kratta gräsmattan efter avslutad klippning. Du kan även välja att använda det klippta gräset som naturligt gödselmedel till din gräsmatta med hjälp av biopluggen på klipparen.

Med LMO 18-36 kan du justera klipphöjden på fyra olika nivåer, vilket gör att du själv kan bestämma hur lång eller kort du vill ha gräset. Klipparen har även ett höjdjusterbart skumhandtag som gör det bekvämt att hålla i, samt knappar på båda sidor av handtaget.

LMO-18-36 är också utrustad med en nivåmätare som visar när gräsuppsamlaren behöver tömmas, och en säkerhetsnyckel som fungerar som ett barnlås. På så sätt är du säker på att klipparen inte startar när den inte är menad att göra det.

Du kan enkelt fälla ihop gräsklipparen när den inte används, eller när den ska ställas undan för vintern. Ett batteri och en snabbladdare medföljer när du köper LMO 18-36 från Kärcher.

Batteri med kapacitet för 350 kvadratmeter
Fungerar bra på platta och kuperade gräsmattor
Skarpa knivar som klipper gräs och kanter
Kommer med uppsamlare och nivåmätare
Kan justera handtaget i höjdled
Har säkerhetsnyckel
Klipparen kan fällas ihop för förvaring och transport
Kostsam

3. STIGA Collector 548 S AE- Bästa kraftfulla batteriklipparen

4,5 stjärnor
Batteridriven och självgående
Effektiv

Collector 548 S AE är en batteridriven och självgående gräsklippare från Stiga. Den klipper både på plana och ojämna ytor, samt i backar. Collector 548 S AE har två synkroniserade batterier som gör att du kan klippa upp till 550 kvadratmeter på en enda laddning.

Handtaget kan justeras och anpassas till din längd med hela sex olika höjder. Denna klippare har också en extra kraftig borstlös motor som gör att den jobbar effektivt oavsett terräng.

Collector 548 S AE levereras med en hybriduppsamlare på 60 liter med plastlock och textilpåse. Den levereras med 2 x STIGA E-Power 48V E 440 (4Ah) batteri och batteriladdare. Denna klippare är utrustad så att den inte skadar gräset och underlaget under klippningen, inte ens på ställen med ojämn terräng.

Med Collector 548 S får du en borstlös batteriklippare med en hel del bra funktioner som ser till att du får en fin gräsmatta utan att behöva anstränga dig, samtidigt som den är miljövänlig.

Passar för platta och ojämna ytor
Har två synkroniserade batterier
Kan klippa 550 kvadratmeter på en laddning.
Kraftfull och borstlös motor
Hybriduppsamlare på 60 liter
Kommer med två batterier
Enkel att manövrera
Liten klippbredd

4. STIGA Aero 132e Kit – Bästa batteridrivna gräsklippare med luftkuddar

4,7 stjärnor
Kommer med luftkuddar
Motoreffekt på 750 watt

Behöver du en enkel och lättanvänd klippare för din gräsmatta? Då är denna perfekt för dig. STIGA Aero 132e är perfekt för dig som är trött på att dra tunga klippare uppför branta sluttningar i svår terräng. STIGA Aero är den första klipparen utan sladd med luftkuddar. Den här är liten och smidig, mycket enkel att använda och passar för mindre gräsmattor på 100 kvadratmeter.

Även om den är liten har den en motorstyrka på 750 watt och en speciell design. Den är platt med vinklade knivar, vilket säkerställer att gräset klipps helt perfekt utan att det uppstår störningar i luftkuddarna under skyddet. Både kniven och skyddet optimerar energieffektiviteten och klippeffekten, vilket i sin tur ger riktigt bra klippresultat.

Klipparen levereras med två STIGA ePower 20 V-batterier som placeras i batterirummet på styret. Denna placering av batterierna ger enkel åtkomst och bättre viktfördelning. När du inte använder batterierna i din klippare kan du faktiskt använda dem i andra trädgårdsredskap från Stiga.

Du startar och stoppar klipparen med knapparna på styret, och du kan enkelt förvara den genom att hänga upp den på väggen.

Gräsklippare med luftkuddar
Liten och smidig
Passar för mindre gräsmattor
Motoreffekt på 740 watt
Vinklade knivar
Batterierna ligger i ett batterirum på styret
Batterierna kan användas i andra trädgårdsredskap från Stiga
Enkel start och stopp
Kan hängas på väggen
Klipper inte mer än 100 kvadrat på en batteriladdning

5. Bosch gräsklippare– Bästa batteridrivna gräsklippare för krävande gräsmattor

4,9 stjärnor
Drar lite och är lätt att manövrera
Enkel att lagra

Har du en mellanstora och något krävande gräsmatta men vill ändå klippa gräset med en batteridriven klippare? Då kan denna vara för dig. EasyRotak batteridriven klippare från Bosch är lätt och enkel att manövrera. Batteriklipparen kan faktiskt även klippa både långt och fuktigt gräs, om det skulle behövas efter en regnig dag.

EasyRotak har ett Ergoflex-handtag med en ergonomisk design. Detta säkerställer en bra och bekväm arbetsposition. Med denna kan du med lätthet klippa både gräsmattan och längs kanter, blomsterbäddar och stenbeläggningar. Bosch EasyRotak levereras också med en uppsamlare som gör det enkelt för dig att ta bort det klippta gräset, samt att du slipper att kratta gräsmattan.

Den är mycket enkel att förvara eftersom du kan fälla ihop både uppsamlaren och klipparen. Bosch EasyRotak levereras utan batteri och kräver ett kraftfullt 36 V batteri för bästa resultat.

Väger lite
Kan klippa fuktigt gräs
Ergonomiskt handtag
Klipper gräsmattan och kanterna
Kommer med en uppsamlare
Kan fällas ihop för enkel förvaring
Kostsam

Batteridriven gräsklippare

En batteridriven gräsklippare är en typ av gräsklippare som drivs av ett uppladdningsbart batteri istället för bensin eller med sladd. Den använder elektrisk kraft från batteriet för att driva motorn som roterar knivarna. Batteridrivna gräsklippare är vanligtvis mer miljövänliga än bensindrivna alternativ eftersom de inte producerar utsläpp under användning. De är också generellt sett mer tystgående och kräver mindre underhåll jämfört med bensindrivna gräsklippare. Dessa klippare är populära bland trädgårdsägare som vill ha en praktisk, tyst och miljövänlig lösning för att underhålla gräsmattan.

Användarvänliga gräsklippare

En stor fördel med batteridrivna gräsklippare är hur användarvänliga många av dem är och hur lite underhåll de behöver. De kräver minimalt med service jämfört med bensindrivna alternativ, eftersom de inte har oljebyte eller tändstift som behöver bytas ut. Batteridrivna modeller är också lättare att starta och hantera, och de kräver inte komplicerade startmetoder.

Begränsningar med batteridrivna gräsklippare

Även om batteridrivna gräsklippare har många fördelar är det viktigt att vara medveten om några begränsningar. Batteriets livslängd kan variera beroende på modell och storlek på gräsmattan som ska klippas. Ibland kan det vara nödvändigt med extra batterier för att slutföra större uppgifter, och laddningstiden kan vara en begränsande faktor för vissa användare.

Så får du den finaste gräsmattan i kvarteret

Att klippa gräsmattan är en av de mest grundläggande och viktiga delarna av trädgårdsarbete för att hålla ett välskött utomhusområde. Det kan kännas ansträngande att ständigt behöva ta hand om gräsmattan, men det är faktiskt inte så tidskrävande som du kanske tror.

Rätt tidpunkt

Gräsmattan bör klippas när gräset är torrt för att undvika att skada det och skapa ojämna snitt. Den bästa tiden att klippa gräsmattan är vanligtvis tidigt på morgonen eller sent på eftermiddagen när solen inte är för stark.

Skarpa knivar

Innan du börjar, se till att gräsklipparen är i gott skick och att knivarna är vassa. Rengör gräsklipparen regelbundet för att ta bort eventuella rester av tidigare gräs och annan smuts som kan hindra klippningsprestandan.

Klippningshöjd

Justera klippningshöjden efter behov och säsong. Generellt bör gräset klippas till en höjd på cirka 5-8 centimeter. Att hålla gräset något längre hjälper till att skydda rötterna mot uttorkning och kan ge en hälsosammare gräsmatta.

Undvik överklippning

Att klippa gräsmattan för kort kan vara skadligt för gräset, särskilt när det är både varmt och torrt. Överklippning kan leda till stress för gräset, bränna det och samtidigt göra det mer mottagligt för sjukdomar och ogräs.

Variera klippriktning

För att undvika ojämn tillväxt och täta områden, variera riktningen varje gång du klipper gräsmattan. Detta bidrar till att förhindra att gräset ligger i en bestämd riktning samtidigt som det främjar en jämn och hälsosam tillväxt.

Efter klippningen

Efter klippningen bör du ta bort eventuella gräsrester och smuts som finns kvar på gräsmattan. Detta kan bidra till att förhindra bildning av mossa och ge bättre luftcirkulation och dränering för gräsrotsystemet.

Skyddade områden runt gräsmattan

Se till att skydda växter, blomsterbäddar och andra utsatta områden när du klipper gräsmattan. Använd en kantklippare för att definiera gränsen mellan gräsmattan och blomsterbäddarna för att undvika skador på växterna.

Tänk alltid på säkerheten

Använd rätt skyddsutrustning som hörselskydd och glasögon, särskilt om du använder en bullrig gräsklippare. Kontrollera också om det finns stenar, pinnar eller andra föremål på gräsmattan innan du börjar klippa för att undvika skador på gräsklipparen och dig själv.

Hur ofta bör du klippa gräset?

Hur ofta du bör klippa gräsmattan beror på flera faktorer som hur snabbt gräset växer under säsongen, önskan om hur du vill att gräsmattan ska se ut samt nederbörd och temperatur.

Under de varma månaderna på året växer gräset snabbare. Då kan det vara nödvändigt att klippa gräsmattan varje vecka eller varannan vecka.

Ju högre du låter gräset vara desto långsammare kommer det att växa. Om du klipper gräsmattan till en höjd på cirka 5-8 centimeter kan det kanske gå längre tid mellan varje klippning.

Extremt varma och regniga perioder kan leda till snabbare tillväxt av gräset, vilket kan kräva mer frekvent klippning. Kom ihåg att vattna gräsmattan regelbundet om det finns långa perioder med torka.

Som ett allmänt råd, försök att inte låta det gå för länge mellan varje klippning. Det är också viktigt att följa principen om att aldrig ta bort mer än en tredjedel av gräsets höjd åt gången, eftersom detta kan stressa gräset och leda till ojämn tillväxt. Anpassa klippningen efter behov och håll ett öga på gräsmattan för att säkerställa att den ser frisk och välskött ut under hela tillväxtsäsongen.

Samla gräset eller låt det ligga kvar

Om det nyklippta gräset bör ligga kvar på gräsmattan, samlas upp i en behållare eller krattas bort från gräsmattan beror på flera faktorer. Nyklippt gräs innehåller näringsämnen som kväve, fosfor och kalium, som gräset tar upp om du låter det ligga kvar på gräsmattan istället för att ta bort det. Detta kan minska behovet av extra gödsling och bidra till att upprätthålla en hälsosam gräsmatta.

Gräs som klippts fungerar som ett naturligt täcke som hjälper till att bevara fukt i marken och minska avdunstningen, särskilt under varma och torra perioder.

Om du låter det klippta gräset ligga kvar på gräsmattan efter att det har klippts kommer det gradvis att brytas ned och förbättra jordstrukturen genom att lägga till organiskt material, vilket främjar hälsosam mikrobiell aktivitet och bättre tillväxtförhållanden för gräset.

Om gräsmattan tenderar att utveckla moseproblem kan det vara bra att samla upp gräset i en behållare på klipparen. Då kommer du att förhindra uppbyggnad av organiskt material som kan främja moseväxt. Genom att ta bort det klippta gräset kan du också avlägsna ogräsfrön och minska risken för ogräsproblem.

Lycka till med underhållet av din gräsmatta!