Bästatester

Bäst i test vattenkokare

Vilken vattenkokare är bäst i test? (Maj 2024)

En vattenkokare är en praktisk apparat att ha i ditt kök. Den värmer upp vatten för te, kaffe och matlagning så att du kan spara tid och energi. Med en vattenkokare kan du värma upp vatten till kokpunkten när du lagar mat, så slipper du vänta på att vattnet ska koka upp på spisen, vilket ofta kan ta extra lång tid. En vattenkokare bör vara lätt att använda och gärna ha dubbla isolerande väggar och en kalkfilter. En vattenkokare passar perfekt både hemma, på stugan och i husbilen, eftersom de är lätta att ta med sig.

Det finns ett brett utbud av vattenkokare tillgängliga på marknaden och det kan vara utmanande att hitta den som passar dig bäst. När du väljer en vattenkokare måste du överväga allt från storlek och design till material och funktioner.

För att hjälpa dig att navigera bland alla alternativ har vi gjort en omfattande översyn av de bästa vattenkokarna på marknaden. Vi har bedömt allt från kvalitet och isolering till användarvänlighet och värdet du får för pengarna.

Detta bör du överväga när du ska köpa en vattenkokare

  • Anmeldelser: Kontrollera Trustpilot-recensioner, tester och andra omdömen om produkten.
  • Pris: Vilken budget har du?
  • Storlek: Hur stor vattenkokare behöver du?
  • Design: Välj en design som passar in hos dig.
  • Användarvänlighet: Är vattenkokaren enkel att använda?

Bästa erbjudanden på vattenkokare 2024

Undrar du vilken vattenkokare som passar dig bäst? Vi har tittat på marknadens bästa vattenkokare och gått igenom fördelar och nackdelar med de utvalda modellerna för att göra det så enkelt som möjligt för dig när du ska välja en vattenkokare.

1. Graef Vattenkokare – Bäst i test vattenkokare

5 stjärnor
365 dagars öppet köp
Snabb leverans

Graef vattenkokare är en kraftfull och stilren vattenkokare som snabbt och enkelt kokar vatten till kaffe och te. Vattenkokaren har en kapacitet på 1,5 liter och är lätt att både fylla på och hälla från. Designen är elegant med blank akryl på utsidan och rostfritt stål på insidan. Graef vattenkokare ser fantastisk ut och finns i flera olika färger så att du kan välja den som passar bäst i ditt kök.

Vattenkokaren har en cylinderformad hällpip och locket öppnas med hjälp av en knapp. Den har en av- och på-knapp, samt en indikatorlampa och en avtagbar kalkfilter som är enkel att rengöra.

Graef vattenkokare är lätt att använda och är också säker och trygg. Den har överhettningsskydd och skydd mot torrkokning, och stänger av automatiskt när den lyfts från sockeln. På så sätt är du säker på att varken förstöra vattenkokaren eller utsätta hemmet för fara genom att den kan börja brinna om du skulle vara lite disträ.

Solid
Snygg design
Bra kapacitet på 1,5 liter
Inre behållare och kalkfilter i rostfritt stål
Finns i flera färger
Enkel användning
Säker och trygg
Har inte justerbara temperaturer

2. KitchenAid Artison Vattenkokare – Bästa premium vattenkokare

4,9 stjärnor
365 dagars öppet köp
Snabb leverans

KitchenAids vattenkokare är verkligen en fröjd för ögat. I en fantastisk design, med hög kvalitet och möjlighet till flera olika färger kommer denna definitivt att bli en blickfångare i köket. KitchenAids vattenkokare har en kapacitet på 1,5 liter och är utrustad med dubbla väggar som ger en fantastisk isolering. Vattnet håller sig varmt under en lång stund samtidigt som ljudnivån minskar. Den dubbla isoleringen gör också att vattenkokaren är sval vid beröring.

KitchenAids vattenkokare har justerbar temperatur från 50 till 100 grader, vilket gör att du kan värma upp vatten till drycker och/eller koka vatten för matlagning. KitchenAids vattenkokare har också en temperaturmätare som visar graderna på vattnet, även när den inte är ansluten till strömuttaget.

Utrustad med dubbelvägg
Justerbar temperatur
Kommer med temperaturmätare
Snygg design
Finns i flera färger
Kapacitet på 1,5 liter
Bra isolering
Kommer utan kalkfilter

3. Smeg Vattenkokare – Bästa retrovattenkokare

5 stjärnor
365 dagars öppet köp
Snabb leverans

Vattenkokaren från Smeg kommer i en populär retrodesign från 50-talet där du kan välja mellan flera olika färger, vilket garanterar att du hittar en som passar perfekt till ditt kök. Smeg har med tiden blivit ett otroligt populärt märke inom allt från köksutrustning till köksmaskiner, och det finns det en anledning till. Designen är fantastisk, kvaliteten är hög och användarvänligheten är perfekt.

Denna vattenkokare rymmer upp till 0,8 liter vatten och är därmed medelstor i storleken. Den har med sina 1400 watt snabb uppvärmning, perfekt när du har lite bråttom. Smegs vattenkokare stänger av sig automatiskt när temperaturen har nått 100 grader. Fotplattan på vattenkokaren kan roteras 360 grader vilket gör den enkel att manövrera. Den är också utrustad med halksäkra fötter som gör att den står stabilt.

Snygg design från 50-talet
Värmer upp vatten snabbt
Halksäkra fötter
Finns i flera färger
Kan vridas 360 grader
Stänger av sig automatiskt
Rymmer 0,8 liter
Kommer uten kalkfilter
Har inte justerbar temperatur

4. Stelton Emma Vattenkokare – Bästa designvattenkokaren

Bra feedback
365 dagars öppet köp
Snabb leverans

Emma-serien är en prisbelönt serie från Stelton som nu har kommit med en trådlös vattenkokare. Du kan ta med den på utflykter och ha den på köksbordet eller köksbänken. Emma vattenkokare har en tidlös design och passar in i de flesta hem, och den kommer i flera olika färger.

Emma vattenkokare är tillverkad i stål, medan handtaget är gjort av bokträ. Den har isolerande dubbelvägg som gör att den håller värmen länge utan att kännas varm på utsidan. Vattenkokaren har en bas som kan roteras 360 grader och kommer med en smart funktion där den överflödiga sladden kan rullas upp och in under foten.

På Emma vattenkokare är värmeelementet dolt och den kommer med en avtagbar kalkfilter. Vattenkokaren rymmer 1,2 liter vatten, men du kan också koka mindre mängder vatten. Den har en säkerhetsfunktion som förhindrar torrkokning om du skulle ha för lite vatten. Vattenkokaren stänger av sig automatiskt.

Snygg design
Finns i flera färger
Den har kalkfilter
Trådlös
Isolerande dubbelvägg
Holder lenge på varmen
Rymmer 1,2 liter vatten
Tar lite längre tid att värma upp full mängd vatten

5. Severin Vattenkokare – Bästa pris vattenkokare

4,8 stjärnor
Bra pris
365 dagars öppet köp

Letar du efter en vattenkokare som varken är stor eller dyr? Då är denna för dig. För 400 kronor får du en liten och enkel vattenkokare som värmer upp 0,5 liter vatten åt gången. Trots att det här är en relativt billig vattenkokare har den faktiskt fått 4,8 stjärnor av flera nöjda användare.

Severin vattenkokare är snygg och kompakt och tillverkad i glas och rostfritt stål. Den är enkel att förvara, passar fint på köksbänken och gör sitt jobb, ordentligt. Vattenkokaren från Severin har en effekt på 1100 watt och kommer med dolt värmeelement. Den är lätt att hälla från, har automatisk avstängningsfunktion och står stadigt på underlaget.

Kompakt och stilren vattenkokare
Automatisk av/på-funktion
Tillverkad av glas och rostfritt stål
Bra pris
Står stadigt på alla underlag
Praktisk, men kanske lite liten
Har ingen kalkfilter

Vad är en vattenkokare?

En vattenkokare är en elektrisk apparat som snabbt värmer upp vatten med hjälp av en elektrisk värmeelement. Moderna vattenkokare är vanligtvis utrustade med termostater som stänger av apparaten automatiskt när vattnet når kokpunkten, vilket säkerställer både säkerhet och energieffektivitet. De kommer i olika storlekar, designer och med olika funktioner, som temperaturkontroll och håll-varm-funktioner.

Fördelar med en vattenkokare

En av de största fördelarna med vattenkokare är hur snabbt de kokar upp vatten. Jämfört med en spisplatta, som tar tid att värma upp både plattan och vattnet, kan en elektrisk vattenkokare uppnå samma resultat på halva tiden. Detta gör dem idealiska för hektiska morgnar eller när du behöver varmt vatten snabbt.

Vattenkokare är utformade för att vara extremt energieffektiva. De använder endast energi för att värma upp den mängd vatten du behöver, till skillnad från en spisplatta där mycket av värmen kan gå förlorad till omgivningen. Detta direkt uppvärmningssystem minskar energiförbrukningen och kan hjälpa till att sänka elräkningen.

För dig som älskar kaffe och te kan rätt vattentemperatur vara avgörande för den bästa smaken. Många moderna vattenkokare låter dig välja olika temperaturer för olika typer av te eller kaffe, vilket säkerställer perfekt temperatur varje gång.

En bra vattenkokare levereras med inbyggda säkerhetsfunktioner som automatisk avstängning och torrkokningsskydd. Därför är vattenkokare ofta säkrare att använda än att koka vatten på en spisplatta, där man lätt kan glömma kastrullen och riskera brand.

Eftersom en vattenkokare är kompakt i storlek och bara behöver en strömkälla, är de extremt portabla. Detta gör dem perfekta för användning på kontoret, hemma eller på resan.

Välja rätt vattenkokare

När du ska välja en vattenkokare bör du överväga kapaciteten, uppvärmningshastigheten och vilka extra funktioner som kan vara användbara. Vissa modeller erbjuder filter för att minska kalkavlagringar, vilket kan vara användbart i områden med hårt vatten. Design och estetik kan också spela en roll, med allt från moderna till retrodesign.

Vattenkokare är ett praktiskt och energieffektivt sätt att koka vatten på och erbjuder både hastighet och säkerhet som överträffar traditionella metoder.