Bästatester

Bäst i test brödrost

Vilken brödrost är bäst i test?

Frukost med rostat bröd från en brödrost är för många den perfekta starten på dagen, gärna med en härlig kopp nybryggt kaffe. Att starta dagen lugnt och behagligt säkerställer att du får den bästa starten på dagen, med avslappnade axlar och full av energi. En bra brödrost bör rosta brödskivorna jämnt och gärna ha möjlighet att tina både bullar, bröd och annat bakverk. Hur stor brödrost du behöver beror på hur stor familj du har och hur många brödskivor du vill rosta åt gången.

En brödrost kan användas både hemma, i sommarstugan, husvagnen eller husbilen. På så sätt får du alltid en bra start på dagen. Du bestämmer själv hur välstekt du vill ha ditt bröd eller dina bakverk. I många fall kan du också hålla brödet varmt tills du ska äta det, samt tina brödet direkt i rostaren. Perfekt för dig som alltid har lite ont om tid. Vi har tittat på några av de bästa och mest unika brödrostarna på marknaden så att det blir lättare för dig att hitta din favorit.

Detta bör du leta efter när du ska köpa en brödrost

  • Recensioner: Kolla in Trustpilot-recensioner, tester och andra omdömen om produkten.
  • Pris: Hur mycket tänker du spendera på en brödrost?
  • Behov: Hur stor brödrost behöver du?
  • Funktioner: Vilka funktioner är viktiga för dig?

Bästa brödrosterbjudanden 2024

Det finns en hel del modeller av brödrostar att välja mellan och vi har tittat på vilka som är de bästa. Både när det kommer till användarvänlighet, pris och funktioner.

1. G3 Ferrari Artista– Bäst i test brödrost

5 stjärnor
Rask levering
Snabb leverans

Du behöver inte vara en Ferrari-entusiast för att gilla denna brödrost, men det kanske hjälper. Här får du kvalitet, design och prestanda i en och samma paket. G3 Ferrari Artista är tillverkad i slitstarka material i en retrodesign och passar in i de flesta kök. Denna brödrost toppar vår recension eftersom den har många bra funktioner till ett överkomligt pris, även om den ligger i den övre prisklassen.

G3 Ferrari Artista kommer med tre olika funktioner som gör att du både kan rosta, tina och värma upp bröd och annat bakverk. Dessutom har den sex olika rostningsnivåer så att du får brödet precis som du gillar det bäst. Brödrosten stängs av automatiskt när brödet är färdigrostat, så du slipper bränt bröd till frukost.

En annan fördel med G3 Ferrari är att öppningarna i rosten är tillräckligt breda för även tjocka brödskivor och baguetter. Den är lätt att rengöra och har en smulbricka som samlar upp smulorna. Dessutom kommer den med två hållare i rostfritt stål som kan användas för att värma upp härliga bakverk som du vill tina eller servera ljumna.

G3 Ferrari har en effekt på 750 watt och är utrustad med smart förvaring för sladden, så att du enkelt kan sätta undan den när den inte används eller ha den på köksbänken utan att sladden är i vägen.

Snygg design
Kan rosta, tina och värma upp
Sex olika nivåer
Breda öppningar
Lätt att rengöra
Kan värma upp bakverk
Effektiv
Dold sladd
Relativt dyr

2. Dualit brödrost Classic-Bästa premium brödrost

4,9 stjärnor
365 dagars öppet köp
Snabb leverans

Dualit brödrost är en praktisk liten apparat som kommer med ett eget värmegaller. Detta kan du använda för att både rosta bröd, värma croissanter och kanelsnäckor samt andra goda bakverk. Allt du behöver göra är att placera gallret på toppen av brödrosten och sätta på värmen så är du igång. Gallret kan också diskas i diskmaskinen om du önskar det.

Dualit brödrost har rymliga öppningar så att du även kan rosta tjockare brödskivor. Brödrosten har en smulbricka som gör den enkel att hålla ren och fri från smulor samt justerbara fötter så att den står stabilt på underlaget.

Brödrosten från Dualit är enkel att använda. Du ställer in den önskade rostningsgraden manuellt. Dessutom kan du välja om skivorna ska poppa upp när de är färdiga eller om de ska hållas varma i själva rosten.

Dualit brödrost har en snygg design som passar in i de flesta kök, vare sig det är hemma, i sommarstugan eller i husbilen.

Snygg design
Eget värmegaller
Rymliga öppningar för skivorna
Kommer med smulbricka
Ställer in rostningsgraden manuellt
Varmhållningsfunktion
1 års garanti
Mycket dyr

3. Philips HD2581 – Bästa pris brödrost

4,9 stjärnor
Snabb leverans
365 dagars öppet köp

Behöver du en enkel och kompakt brödrost till ett bra pris? Då är denna något för dig. Den rostar jämnt, har 8 inställningar och två justerbara öppningar för brödskivorna. Philips brödrost kommer också med en lyftfunktion som gör det enkelt att få ut små brödskivor. Den har även en stoppknapp som du kan använda om du vill avbryta rostningen.

Med denna enkla och mångsidiga brödrost från Philips kan du både rosta och värma upp bakverk samt rosta frysta brödskivor. Faktum är att enligt tillverkaren kan du tillaga och värma upp bullar, små pommes frites och andra bakverk med hjälp av det inbyggda värmeelementet. Men det kan vara bra att komma ihåg att detta först och främst är en brödrost.

Philips brödrost har plats för två brödskivor åt gången och har en smulbricka för enkel rengöring. Dessutom har den skydd mot kortslutning. Denna brödrost har många bra funktioner och med det goda priset är detta verkligen ett bra köp.

Rostar två brödskivor åt gången
8 rostningsinställningar
Inbyggt uppvärmningsstativ
Uppvärmning och upptining
Smart stoppknapp
Smulbricka
Enkel användning
Skydd mot kortslutning
Inte mycket att anmärka på med denna brödrost

4. Inox Horizon- Mest användarvänliga brödrost

5 stjärnor
Snabb leverans
365 dagars öppet köp

Vill du ha en lite annorlunda brödrost som verkligen ger dig känslan av att vara på hotell? Då bör du ta en extra titt på denna brödrost från OBH Nordica-Inox Horizon. Här får du en extra stor rostningsyta som ger dig full kontroll över rostningen av dina brödskivor. Inox Horizon är utrustad med två kvartsvärmeelement och en funktion som ser till att brödet inte blir bränt. Här måste du själv vända brödskivorna för att få brödet rostat på båda sidor.

Inox Horizon meddelar när brödet är färdigrostat med hjälp av sin elektroniska av- och på-funktion med både ljusindikator och signal. Smulorna tas enkelt bort med den avtagbara smulbrickan. På grund av sitt platta design är Inox Horizon-brödrosten lätt att förvara och passar perfekt både hemma, i sommarstugan och i husvagnen.

Du kan även använda Inox Horizon-brödrosten för att värma upp andra bakverk om du önskar det. Praktisk och mycket enkel att använda.

2 kvartselement för värme
Användarvänlig design
Stor rostningsyta
Tillverkad i rostfritt stål och plast
Kan både rosta och värma upp bröd och bakverk
Elektronisk av- och på-funktion
Ljusindikator och signal
Smulbricka
Tar upp lite plats på köksbänken

5. Cuisinart brödrostBästa design brödrost

4,7 stjärnor
Snabb leverans
365 dagars öppet köp

Vill du ha en tuff brödrost i retrodesign? Då kommer du att älska denna. Brödrosten från Cuisinart är tillverkad i rostfritt stål och rostar fyra brödskivor åt gången. Den finns i två olika färger; dämpad rosa och grön, perfekt för ett kök som har det lilla extra.

Brödrosten från Cuisinart har en smart funktion som lyfter brödet när det är klart. Med denna kan du också tina bröd och värma upp det. Den har även en knapp där du kan avbryta rostningen, vilket gör det enkelt att välja hur länge och hur välrostat brödskivorna ska vara. Alla brödfack är extra breda så att du kan rosta både smala och tjocka skivor.

Brödrosten från Cuisinart har en smulbricka för enkel rengöring och smart förvaring av sladden. På så sätt är den enkel att förvara och du slipper att sladden tar plats på köksbänken när brödrosten inte används.

Upptiningsfunktion
Slitstark i rostfritt stål
Flera bra funktioner
Retro design
Rostar fyra brödskivor åt gången
Finns i två färger
Smulbricka
Kan tina och värma upp bakverk
Kostsam

Vad är en brödrost?

En brödrost är en liten, elektrisk köksmaskin som är speciellt utformad för att rosta brödskivor genom att exponera dem för värmeelement. Rostning av bröd ger en krispig textur och en utsökt, rostad smak som många tycker om till frukost. Brödrostar finns i många olika former, storlekar och stilar, men de har alla samma grundläggande funktion: att göra bröd krispigt och gyllene.

Hur fungerar en brödrost?

En brödrost fungerar genom att använda elektriska värmeelement som omger brödskivorna. När strömmen går genom elementen, värms de upp och börjar rosta brödet. En brödrost är enkel att använda. Du sätter in en eller flera brödskivor i spåren på toppen av brödrosten och justerar värmen till den nivå du vill ha.

Därefter trycker du ner spaken och brödskivorna rostas med hjälp av värmen från elementen. Brödet värms jämnt på båda sidor. Detta avdunstar fukten i brödet och ger en krispig yta. När brödet är färdigrostat, stängs värmen av via en timer eller en termostat och en fjädermekanism skjuter upp brödet för enkel borttagning.

Typer av brödrostar

Det finns flera olika typer av brödrostar, men de vanligaste är de som tar två skivor bröd. De passar bra för ensamstående eller mindre hushåll. Du kan också få brödrostar som kan rosta fyra brödskivor samtidigt, vilket är perfekt för större hushåll. Det finns även platta brödrostar där du enkelt kan välja hur välrostade du vill ha skivorna och själv vända dem.

Flera avancerade brödrostar låter dig även tina både brödskivor och andra bakverk, vilket är en bra funktion för dig som ofta har bakverk i frysen och vill värma dem snabbt och enkelt.

Underhåll

Rengöring och underhåll av en brödrost är viktigt för att säkerställa lång livslängd. Töm smulbrickan regelbundet för att undvika ansamling av smulor som kan fatta eld. Använd en mjuk borste för att ta bort smulor från insidan av brödrosten. Använd inte vatten eller rengöringsmedel direkt inuti brödrosten. Stick aldrig in en gaffel eller andra metallföremål i brödrosten medan den är ansluten till strömmen, eftersom detta kan leda till elektrisk stöt.

Detta bör du tänka på när du ska köpa brödrost

När du ska köpa en brödrost bör du först överväga hur många skivor du vill rosta åt gången samt hur stora öppningarna är i brödrosten. Ju större öppningar, desto tjockare skivor kan du rosta.

Du bör också överväga vilka funktioner du behöver. Lyftfunktion är en funktion som låter dig höja toasten högre för enkel borttagning utan att bränna fingrarna. Avbrytknapp låter dig stoppa rostningen när det passar dig och varmhållningsfunktion håller toasten varm tills du ska äta den.

En annan sak att tänka på är hur enkel brödrosten är att rengöra. Med en uttagbar smulbricka tar du enkelt bort alla smulor. Om den har avtagbara delar som kan diskas är det också ett plus.

Materialet som brödrosten är gjord av är också viktigt för vissa. Brödrostar i rostfritt stål ser stilrena ut och är enkla att rengöra, men kan visa fingeravtryck. Rostare i plast är lättare och ofta billigare, men kanske inte lika hållbara. Dessutom bör du välja en brödrost som passar in i ditt kök för en enhetlig stil.

Både pris och säkerhet är också några faktorer du bör överväga. Det finns brödrostar i många olika prisklasser så att du nästan garanterat hittar en som passar din budget. När det kommer till säkerhet bör brödrosten stängas av automatiskt när rostningsprocessen är klar. Då slipper du bränt bröd och potentiell brandfara. Om brödrosten har en värmeisolerande utsida hålls den kall så att du slipper bränna dig.

Lycka till och njut av nyrostat bröd till mysiga frukoststunder.