Bästatester

Bäst i test Rullskridskor

Vilka rullskridskor är bäst i test? (Maj 2024)

Retro rullskridskor är kanske de coolaste rullskridskorna! De kom till Danmark på 60-talet och var populära långt in på 80-talet. Ett decennium senare var det inlines som intog världen med storm. Nu är de tuffa retro rullskridskorna tillbaka i trendbilden, och det är inte utan anledning. De kommer i härliga färger och passar både för träning och dans. Har du länge funderat på om detta är något för dig? Vi har tagit en titt på de olika modellerna av retro rullskridskor så att du snabbt och enkelt kan hitta den modellen som passar dig bäst.

Side-by-side, eller retro rullskridskor, har två hjul fram och två hjul bak på skridskorna, samt en tåstoppare längst fram. De kan påminna lite om konståkningsskridskor, bara att dessa har hjul och inte skenor. Med en höjd på hälen får du vikten framför på skridskorna när du rullar framåt och kan använda tåstopparen för att stanna.

Detta bör du leta efter när du ska köpa retro rullskridskor

 • Anmeldelser: Trustpilot-recensioner, tester och andra produktrecensioner.
 • Pris: Vad kostar ett par retro rulleskridskor?
 • Komfort: Hur bekväma är de att ha på fötterna?
 • Material: Äkta läder eller konstläder?
 • Kullager: Vilken placering har kullagret på ABEC-skalan?

Bästa erbjudandena på retro rullskridskor 2024

När du väljer ett par retro rullskridskor bör du välja ett par som sitter bra på foten och rullar bra. Se också till att du väljer ett par rullskridskor som passar dina behov. Här är en översikt över de fem bästa modellerna från justcool.no, som är kända för att ha några av de bästa retro rullskridskorna.

1. Impala Side-by-Side Rulleskridskor – Bäst i test retro rullskridskor

4,7 stjärnor med 2481 recensioner
90 dagars öppet köp
Snabb leverans

Impala side-by-side-rullskridskor är fantastiska retro-rullskridskor i konstläder. De sitter bra på foten och kommer med tå-stopp så att du enkelt kan bromsa, stanna eller göra några danssteg. En tå-stopp hjälper dig också att komma igång när du ska börja rulla. Undersidan av Impala-skridskon är gjord av aluminium vilket ger en stabil åktur. Skridskorna har breda hjul för enkel manövrering. Impala retro-rullskridskor passar både erfarna åkare och nybörjare. Kom ihåg att börja försiktigt om du är helt ny. Det kan ta lite tid att lära sig att manövrera på skridskorna, men det är väl värt det när du får in snitsen.

Dessa fantastiska retro-rullskridskor kommer med kullager som är Abec 7, vilket innebär att det är bra kullager som ger en jämn rullskridskoupplevelse. Ju högre Abec-värde desto bättre fart ger de samtidigt som de rullar smidigare.

Impala side-by-side retro-rullskridskor finns i flera härliga designer så att du kan välja den modell som du gillar bäst, oavsett om du vill ha dina rullskridskor enfärgade eller med mönster. Skridskorna kostar under 1000 kronor, och med de olika modellerna och kvaliteten är skridskorna värda priset.

Kommer i många varianter och designer
Kan få anpassat tillbehör
ABEC 7
Konstläder
Stilren design
Toe-stop
Undersida av aluminium för stabil körning
Hjul med en storlek på 58 mm
Bra priser
Betalning med Klarna och Paypal
Dansk Kundservice


2. Supreme Rollers Quad Skate Malibu – Bästa värde retro rullskridskor

4,7 stjärnor med 2481 recensioner
90 dagars öppet köp
Snabb leverans

Supreme Rollers Quad Skate Malibu är ett par stiliga och bekväma rullskridskor som passar perfekt både för nybörjare och erfarna åkare. De finns i två olika modeller: en ljusblå variant och en mörkröd variant med rosa hjul.

Dessa rullskridskor är tillverkade av Supreme Rollers och har en fräsch färgkombination. De är väl vadderade för att ge optimal komfort under användning. Rullskridskorna har snörning för att säkerställa en bra passform och är utrustade med 54 x 32 mm mjuka gummihjul som ger en bekväm och stabil åkning.

De är utrustade med Abec 9 kullager, vilket är det bästa hjullagret som ger en jämn och snabb åkning. Rullskridskorna har också en toe-stop som ger dig bättre kontroll och stabilitet. Supreme Rollers Quad Skate Malibu har en bra stötdämpning som gör rullskridskoåkningen så bekväm som möjligt.

Oavsett om du är nybörjare eller erfaren åkare är Supreme Rollers Quad Skate Malibu ett bra val för dig som vill ha ett par stiliga, bekväma och användarvänliga rullskridskor.

Flott design
Passar erfarna och avancerade användare
Bra stoppning
Bra passform
Mjuka gummihjul
Abec 9 kullager
Bra pris
Betalning med Klarna och Paypal
Dansk Kundservice

3. Sfr Vision Ll Side By Side FloraL- Bästa retro rullskridskor för dans och träning

4,7 stjärnor med 2481 recensioner
90 dagars öppet köp
Snabb leverans

SFR Vision Ll Side By Side FloraL är ett par snygga retro rullskridskor med en fin och fräsch retro/disco-design. De är perfekta för dans, men kan också användas för träning och fritid. Dessa rullskridskor är utformade i en “side by side”-stil, där hjulen är monterade under plattan istället för under stöveln. Det ger en mer stabil plattform och gör det enklare att utföra danssteg.

Rullskridskorna är tillverkade av konstläder och har aluminiumtrucks. De är utrustade med 53 mm/82A-hjul med ABEC-7-lager, vilket ger en bra balans mellan komfort och hastighet. Denna modell är liten i storleken, så det är klokt att välja minst en storlek större än vad du normalt sett använder.

SFR Vision Ll Side By Side FloraL är ett perfekt val för dig som vill ha ett par snygga och användarvänliga retro rullskridskor. De är perfekta för dans, träning och fritidsbruk. De är lätta att manövrera och kan användas av både nybörjare och erfarna åkare.

Tillverkad i konstläder
Flera olika design
Passar avancerade och erfarna
Passar för dans och träning
Bra passform
Abec 7 kullager
Bra pris
Betalning med Klarna och Paypal
Snabb leverans
Dansk kundservice
Liten i storleken


4. Roces Classic Side By Side Rulleskøyter- Bästa premium retro rullskridskor

4,7 stjärnor med 2481 recensioner
90 dagars öppet köp
Snabb leverans

Roces Classic Side By Side Rullskridskor är ett par stiliga och klassiska rullskridskor med en fräsch retrodesign inspirerad av 70-talets quad-trend. De är designade av det italienska märket Roces, känt för sin expertis inom rullskridskor. De kommer i de klassiska färgerna vitt och svart.

Denna modell har en PU-bas som ger en stabil och bekväm åkning. PU-materialet är slitstarkt och tål mycket användning. Rullskridskorna är utrustade med 54 mm hjul med en hårdhet på 85A. Det ger en bra balans mellan komfort och fart. Hjulen är monterade på ABEC 5 kullager, vilket säkerställer en jämn och bekväm rullning.

Roces Classic Side By Side Rullskridskor är tillverkade av PU-läder, ett slitstarkt och bekvämt material. PU-lädret ger bra stöd för foten och andas bra. Om du letar efter ett par snygga och bekväma rullskridskor med en retro-touch är Roces Classic Side By Side Rullskridskor det perfekta valet.

Tillverkad i PU-läder
Slitstarka och bekväma
Bra balans
Abec 5 kullager
Bra stöd på foten
Snabb leverans
Betalning med Klarna och Paypal
Dansk kundservice


5. Rookie Side by Side – Bästa dansrullskridskor

4,7 stjärnor med 2481 recensioner
Snabb leverans
90 dagars öppet köp

Rookie Side by Side Rulleskridskor är ett par otroligt coola rullskridskor med en häftig guldglittertryck. De är perfekta för både nybörjare och erfarna åkare och erbjuder en extremt bra komfort med extra vaddering.

Dessa rullskridskor har en fräsch design med kontrastdetaljer och ett gnistrande guldmönster. Den mjuka stöveln är tillverkad av syntetiskt material och har extra vaddering för komfort och stöd. Extra skydd för fotled och hälsena ger extra säkerhet under användning.

Rullskridskorna är utrustade med 58x32mm 82a PU-gjutna hjul som ger en bra balans mellan komfort och hastighet. De är monterade på en kraftig nylonchassi och aluminiumtruckar för stabilitet och hållbarhet. De har PU-gjutna tåstoppare som ger bra kontroll och bromskraft. ABEC 7-lagren ser till att åkningen är jämn och bekväm.

Rookie Side by Side Rulleskridskor är ett perfekt val för dig som vill ha ett par snygga, bekväma och funktionella rullskridskor. Dessutom är de veganska, tillverkade av material som inte kommer från djur.

Snygg design
Abec 7 kullager
Stabila och hållbara
Toe-stop
Extra skydd för anklar och akillessener
Syntetiskt material
Mjuk och bekväm
Snabb leverans
Betalning med Klarna och Paypal
Dansk Kundservice

Retro rullskridskor

Rullskridskor används både för träning och fritid och det finns olika typer av rullskridskor, som rollerblades med fyra hjul placerade i en linje och retro rullskridskor som har två hjul på varje sida. Träning med retro rullskridskor är en ikonisk del av popkulturen från 70- och 80-talet, har gjort en imponerande återkomst.

Med sin vintage design och moderna material ger retro rullskridskor dig möjligheten att uppleva den nostalgiska känslan av en svunnen tid. Oavsett om du är ute efter en rolig träningspass, ett alternativt transportmedel eller bara vill ta en tur, är retro rullskridskor det perfekta valet.

Retro rullskridskor har tagit världen med storm de senaste åren. Med sin stiliga design och vintage-vibbar är de inte bara ett praktiskt transportmedel, utan också en trend som är perfekt för alla som vill röra på sig och ha kul. Men vad är det som gör retro rullskridskor så populära? Och vad bör du tänka på om du funderar på att skaffa ett par?

Vad du bör tänka på när du väljer retro rullskridskor

Det finns flera saker att tänka på när du ska köpa rullskridskor. Du behöver inte göra det så komplicerat, och det kräver inte mycket för att hitta ett par bra retro rullskridskor.

 • Storlek: Rullskridskorna ska sitta bra på foten, varken för tight eller för löst. Korrekt storlek och passform är avgörande för en bekväm upplevelse. Mät din fot noggrant och välj skridskor som ger bra stöd utan att klämma.
 • Ankelskydd: Speciellt för nybörjare eller för dig som vill ha extra stöd, föredras rullskridskor med bra ankelskydd. Det ger stabilitet och minskar risken för skador.
 • Material: Rullskridskor kan vara tillverkade av olika material, som plast, konstläder och läder.
 • Broms: Kontrollera vilken typ av bromssystem rullskridskorna har. Många retro rullskridskor har en broms på tån, men vissa har även alternativa bromslösningar.
 • Hjul och kullager: Hjulen kan variera i storlek, hårdhet och typ av material. Hjulen och kullagren på retro rullskridskor påverkar prestandan. Mjukare hjul ger bättre grepp, medan högkvalitativa kullager ger en jämnare rullskridsko-upplevelse. ABEC beskriver hur bra kullagret är på att omvandla den energi som läggs på det. Ju högre ABEC-tal, desto mer precision, effektivitet och möjlighet till hastighet får man.
 • Pris: Rullskridskor kan variera mycket i pris, från några hundra kronor till flera tusen kronor

Varför har retro rullskridskor blivit så populära igen?

Trender kommer och går, vare sig det handlar om mode eller olika träningsformer. Det finns flera anledningar till varför retro rullskridskor har blivit så populära igen. Sociala medier som TikTok och Instagram har bidragit till att sprida trenden med retro rullskridskor. Här visas både filmer och bilder av dem som har hakat på trenden med att lära sig använda retro rullskridskor. Med retro rullskridskor är det oftast det vintage-inspirerade designen som gör detta till en extra rolig trend. Rullskridskoåkning är också ett roligt och aktivt sätt att förbättra hälsan på.

Tips till nybörjare på retrorullskridskor

 • Börja med att öva på ett platt och säkert område.
 • Använd hjälm och skyddsutrustning.
 • Ta en kurs eller hitta en instruktör som kan lära dig grundläggande tekniker.
 • Var tålmodig och ha roligt!

Fördelar med att åka rullskridskor

Det finns många fördelar med att åka retrorullskridskor. Det är både roligt och socialt, samt ger bra träning för kroppen. Att stå på rullskridskor ger bra kondition samt stärker muskler och ben. Rullskridskoåkning är ett miljövänligt transportmedel och en prisvärd hobby. Det är lätt att lära sig, men du måste öva lite varje dag och ha tålamod.

Kom ihåg att det viktigaste är att ha roligt! Rullskridskoåkning är ett roligt och aktivt sätt att tillbringa sin tid på, och det är ett bra sätt att få lite motion.