Bästatester

Bäst i test uppblåsbart spabad

Vilket uppblåsbara spabad är bäst i test? (Juni 2024)

Att ha ett uppblåsbart spabad i trädgården kan vara den ultimata lyxen och en källa till ren avkoppling. Oavsett om du vill njuta av kvalitetstid med familjen, bjuda in vänner till en avslappnande kväll eller bara skämma bort dig själv, ger ett uppblåsbart spabad en fantastisk spa-upplevelse precis utanför dörren.

Uppblåsbara spabad har under de senaste åren blivit ett alltmer populärt sätt att tillföra en touch av lyx i vardagen, utan de stora kostnaderna och komplikationerna som följer med ett fast installerat spa. Dessa uppblåsbara spabad ger dig möjligheten att njuta av en avslappnande stund i komforten av din egen trädgård eller till och med på semester i stugan.

Detta bör du se efter när du ska köpa uppblåsbart bubbelbad

 • Recensioner: Trustpilot-recensioner, tester och andra omdömen om produkten.
 • Storlek: Se till att du har tillräckligt med plats för att installera ditt bubbelbad.
 • Montering: Bör vara enkelt att montera.
 • Vattenkemi: Använd rätt kemikalier för att hålla vattnet rent och hygieniskt.
 • Pris: Hur mycket planerar du att investera i ett uppblåsbart bubbelbad?
 • Enkel leverans: Hur enkelt är det att få bubbelbadet levererat hem?

Bästa erbjudanden på uppblåsbara bubbelbad 2024

Drömmer du om ett spabad på terrassen eller i trädgården? Då bör du ta en titt här. Vi har tittat på några av de bästa uppblåsbara bubbelbaden på marknaden för att göra det så enkelt som möjligt för dig att hitta den modell som passar bäst för dig.

1. Lay-Z-Spa Helsinki AirJet – Bäst i test uppblåsbara bubbelbad

Bäst i test
Snabb leverans
Levereras till dörren

Lay-Z-Spa Helsinki är en av Norges mest sålda uppblåsbara bubbelbad och kommer med WIFI-styrning. Designen är inspirerad av traditionella vedeldade badtunnor och har en träliknande design. Detta spa-bad är rymligt och rymmer upp till 7 personer. Helsinki-bubbelbadet passar både hemma och på stugan, och det är enkelt att både sätta upp, fälla ihop och transportera.

Helsinki uppblåsbara bubbelbad är perfekt för dig som gillar att koppla av och njuta av livet. Här får du ett 180 AirJet-massagesystem som ser till att du kan koppla av i lugnande och masserande bubblor. Bubblorna är tysta så att du kan njuta av avkopplande miljöer utan onödigt mycket buller.

Helsinki uppblåsbara bubbelbad levereras med Freeze Shield som gör att du kan använda ditt bubbelbad året runt, även på vintern. Bubbelbadet kan värmas upp till hela 40 grader och du kan placera det både inomhus och utomhus. Kom ihåg att se till att underlaget kan hantera vikten av vattenmängden.

Med en bubbelbad är det viktigt att ha kontroll över vattenkemin, och här får du med en ChemConnect-dispenser som ser till att du alltid har stabila klorhalter. Kom ihåg att regelbundet kontrollera vattenkvaliteten.

Wifi-styrd
Snabbvärmesystem
180 AirJets massagesystem
Kan användas utomhus året runt
Kan användas inomhus och utomhus
Plats till 5 – 7 personer
Snygg design
Levereras med frysningskydd
Ljudlös massage
Snabbt och enkelt att montera
Behöver lite utrymme


2. Lay-Z-Spa San Francisco  – Bästa premium uppblåsbara bubbelbad

Bra feedback
Levereras till dörren
Snabb leverans

Lay-Z-Spa San Francisco är ett rymligt och exklusivt spa-bad som passar perfekt både på terrassen eller i trädgården. Här får du en uppblåsbar bubbelbad med avancerat massagesystem och plats för upp till sju personer. San Francisco uppblåsbara spa-bad är perfekt för dig som gillar att ha vänner och familj på besök, har barn som älskar att bada eller helt enkelt vill ha ett utomhusbubbelbad med gott om plats. Poolen är också utrustad med Wifi för enkel anslutning och kontroll.

Designen på San Francisco är elegant och exklusiv med en lyxig look. Det passar perfekt på de flesta uteplatser, både hemma och på stugan. Spa-badet från Lay-Z-Spa har inbyggda munstycken som ger härlig och avstressande massage. Det är tyst och behagligt, samtidigt som du själv kan välja den temperatur du föredrar, oavsett årstid. San Francisco-bubbelbadet har integrerade sittplatser som ger unik komfort. Dessutom har poolen en dedikerad fotmassageavdelning som ger skön avslappning och behaglig temperatur.

Bubbelbadet har en maxtemperatur på 40 grader och det kan användas både med och utan bubblor. Det är enkelt att montera och du kan ha det både inomhus och utomhus, men se till att välja en underlag som klarar av vikten av vattenmängden. Spa-badet kan användas utomhus året runt om du önskar det, men kom ihåg att regelbundet ta bort snö och vatten från täcket.

Plats till 7 personer
Ansluts till WiFi och app
Integrerad lounge
Integrerad fotmassage
7 st HydroJet vattendrivna LED-lampor
Inkluderar 5 st nackkuddar
40°C snabbvärmesystem
Snabbt och enkelt att montera
Kan användas utomhus året runt
Behöver lite utrymme

3. Lay-Z-Spa St. Moritz AirJet- Mest populära uppblåsbara bubbelbad

Snabb leverans
Året runt-bad
Levereras till dörren

Lay-Z-Spa St. Moritz AirJet-bubbelbad är en av de mest populära uppblåsbara bubbelbaden och det är inte utan anledning. Här får du en rymlig utomhusbubbelbad med plats för upp till sju personer i en snygg design. Med anti-frysfunktion kan du säkert använda bubbelbadet utomhus året runt, även på vintern. Vattnet fryser inte och det håller sig bra varmt. Spa-badet levereras med ChemConnect-dispenser som hjälper till att anpassa klorhalten så att du alltid har rätt nivå av klor i vattnet.

Lay-Z-Spa St. Moritz AirJet-bubbelbad har en klassisk design som ser ut som handvävd rotting och passar perfekt på uteplatsen både hemma och på stugan. Det är enkelt att montera och transportera. Du kan få det levererat direkt till dörren om du önskar det och allt du behöver göra är att packa upp det, fylla det med luft och vatten, och ställa in temperaturen så är du redo.

Lay-Z-Spa St. Moritz AirJet har ett innovativt och tyst massagesystem som gör att du kan koppla av i lugna omgivningar medan bubblorna ger dig avstressande och behaglig massage. Bubbelbadet har en maxtemperatur på 40 grader och du kan använda det både med och utan bubblor.

40°C snabbvärmesystem
Ljudlös
Plats till 5 – 7 personer
180 AirJets massagesystem
Kan användas utomhus året runt
Snygg design
Kommer med ChemConnect-dispenser
Kommer utan WiFi


4. Lay-Z-Spa Milan – Bästa uppblåsbara spabadet med WiFi

Året runt-bad
Levereras till dörren
Snabb leverans

Lay-Z-Spa Milan AirJet Plus uppblåsbara bubbelbad anses vara ett av de mest exklusiva bubbelbaden år 2024. Här finns plats för sex personer och det har integrerad WIFI-uppvärmning. Lay-Z-Spa Milan kan användas utomhus året runt och har en maximal temperatur på 40 grader, vilket är perfekt när det är kallt ute. Dessutom kan du justera temperaturen på varma dagar så att du alltid har tillgång till ett härligt varmt eller svalkande bad, oavsett om du är hemma eller på stugan.

Spa-badet från Lay-Z-Spa har inbyggt massagesystem som ger en fantastisk massage med terapeutiska bubblor, både för kroppen och fötterna.

Lay-Z-Spa Milan AirJet Plus är enkelt att montera och är klart på ungefär en kvart. Fyll det med vatten, ställ in temperaturen, vänta tills det har värmts upp och njut av ett härligt bad precis när det passar dig. Bubbelbadet kommer med Freeze Shield-funktion som gör att du kan använda det utomhus året runt, även på vintern. Med Freeze Shield-teknologin håller temperaturen sig stabil och över fryspunkten så att du alltid kan ta ett varmt bad.

Lay-Z-Spa Milan AirJet Plus uppblåsbara bubbelbad levereras med WIFI och röststyrning så att du alltid har kontroll över ditt spa-bad. Här kan du styra temperaturen, tiden och massagesystemet med hjälp av en app eller röststyrning. Perfekt för dig som vill komma hem till perfekta temperaturer eller göra bubbelbadet klart när du kommer till stugan.

40°C snabbvärmesystem
140 AirJets massagesystem
WiFi-Styrt
Helårs jacuzzi
Freeze Shield-tekonologi
Snabbt och enkelt att montera
Plats till 6 personer
Behöver lite utrymme


5. Lay-Z-Spa Honolulu- Bästa pris på uppblåsbart spabad

Året runt-bad
Levereras till dörren
Snabb leverans

Drömmer du om ett uppblåsbart bubbelbad till ett bra pris med god kvalitet? Då är detta bubbelbadet för dig. Lay-Z-Spa Honolulu rymmer mellan fyra och sex personer och passar perfekt för familjer både med och utan barn. Här kan hela familjen bada året runt med varmt vatten när det är kallt och ta ett uppfriskande bad när solen skiner och det är sommar.

Bubbelbadet har integrerat Freeze Shield som förhindrar att vattnet fryser på vintern. Bobbelbadet har en maximal temperatur på 40 grader. Du kan också sänka temperaturen när det är varmt ute så att bubbelbadet kan användas året runt. Lay-Z-Spa Honolulu är enkelt att montera och du kan ta med det till stugan om du vill.

Spa-badet har en snygg design och är tillverkat med en DuraPlus-konstruktion som gör att bubbelbadet är mycket slitstarkt och kommer att hålla länge framöver.

Lay-Z-Spa Honolulu kommer med ett inbyggt massagesystem som ger en härlig massage med terapeutiska bubblor. Luta dig tillbaka och koppla av, livet är till för att njutas av.

40°C snabbvärmesystem
Plats till 4-6 personer
140 AirJets massagesystem
Kan användas utomhus året runt
Snabbt och enkelt att montera
Snygg design
Slitstarkt
Snabb leverans
Kommer utan WiFi
Har inte fotmassage

Vad är en uppblåsbar bubbelpool?

En uppblåsbar bubbelpool är en flyttbar version av en traditionell bubbelpool eller jacuzzi som enkelt kan blåsas upp och fyllas med vatten för användning. Denna typ av bubbelpool är tillverkad av robust men flexibelt plastmaterial och är utformad för att vara en prisvärd och praktisk lösning för dig som vill ha spa-upplevelsen hemma utan den permanenta installationen och de höga kostnaderna som ofta är förknippade med en fastmonterad bubbelpool.

Många uppblåsbara bubbelpooler kan placeras både inomhus och utomhus, beroende på tillgängligt utrymme. De är idealiska för användning i trädgårdar, på terrasser eller till och med i större inomhusområden. De flesta modeller levereras med en elektrisk pump som gör uppblåsningsprocessen snabb och enkel, och de kan enkelt tömmas på vatten, packas ned och förvaras eller transporteras till nya platser.

Uppblåsbara bubbelpooler är ofta utrustade med funktioner som inbyggda säten, massagemunstycken och värmesystem för att ge en avslappnande och terapeutisk upplevelse. Vissa modeller är också utrustade med LED-belysning, digitala kontrollpaneler och till och med möjligheter för musikanslutning. De erbjuder ett praktiskt och kostnadseffektivt sätt att njuta av lyxen och avkopplingen som en bubbelpool erbjuder, med flexibiliteten att göra det på dina egna villkor.

Fördelar med Uppblåsbara Bubbelpooler

Till skillnad från traditionella bubbelpooler är uppblåsbara modeller betydligt billigare, vilket gör dem tillgängliga för en bredare publik. Du kan enkelt sätta upp och flytta den uppblåsbara bubbelpoolen dit du vill. Oavsett om du vill ha ett avslappnande bad under stjärnorna på sommaren eller inne i ett varmt och mysigt rum på vintern är det lätt att anpassa sig till årstiderna.

Inga specialverktyg eller kunskaper krävs för att sätta upp en uppblåsbar bubbelpool. De flesta kan blåsas upp med en elektrisk pumpfunktion som medföljer bubbelpoolen och fylls med vatten med en vanlig trädgårdsslang. Även om regelbunden rengöring och underhåll krävs är uppblåsbara bubbelpooler generellt sett mindre krävande vad gäller underhåll än fastmonterade bubbelpooler.

Det här bör du tänka på innan du köper en uppblåsbar bubbelpool

Fundera på hur många personer som vanligtvis kommer att använda bubbelpoolen. Uppblåsbara modeller varierar i storlek, och det är viktigt att välja en som passar både tillgängligt utrymme och antalet användare.

Kontrollera hur snabbt bubbelpoolen värmer upp vattnet och hur effektivt den håller värmen. Energiförbrukningen kan variera betydligt mellan olika modeller.

Även om uppblåsbara bubbelpooler är utformade för att vara hållbara kan kvaliteten på materialet variera. Det lönar sig att investera i en bubbelpool tillverkad av robust material för att undvika punkteringar och läckage.

Vissa uppblåsbara bubbelpooler levereras med extra lyxfunktioner som LED-belysning, integrerade dryckeshållare och avancerade kontrollpaneler för justering av temperatur och massagestrålar.

Underhållstips

För att förlänga livslängden på din uppblåsbara bubbelpool är det viktigt att följa några enkla underhållsrutiner. Håll både insidan och utsidan av bubbelpoolen ren. Använd rekommenderade rengöringsprodukter för att undvika skador på materialet.

Behåll balansen av kemikalier i vattnet för att förhindra algutväxt och se till att vattnet är säkert för huden. Använd ett lämpligt lock för att förhindra att smuts faller i vattnet och för att hjälpa till att hålla vattnet varmt. Kom ihåg att ett lock över poolen är obligatoriskt när den inte används.

Se till att vattnet är av god kvalitet

Att upprätthålla god vattenkvalitet i en uppblåsbar spa- eller bubbelpool är avgörande för att säkerställa en säker och behaglig användarupplevelse.

Regelbunden vattenbehandling

Klor eller brom: Dessa kemikalier är vanliga desinfektionsmedel som håller vattnet rent och fritt från bakterier och alger. Tillsätt klor eller brom enligt rekommendationerna för din specifika bubbelpool. Det är oftast praktiskt att använda flytande doseringsanordningar som långsamt frigör dessa kemikalier i vattnet.

pH-värden: Det är viktigt att regelbundet kontrollera och justera pH-värdet i vattnet (idealiskt ska det vara mellan 7,2 och 7,8) för att säkerställa att desinfektionsmedlen fungerar effektivt och för att förhindra hudirritation och ögonirritation.

Filtrering

 • De flesta uppblåsbara bubbelpooler kommer med en eller flera filter som fångar upp smuts och partiklar. Dessa filter bör rengöras regelbundet och bytas ut enligt tillverkarens rekommendationer.
 • Låt filtreringssystemet köra dagligen för att säkerställa kontinuerlig rening av vattnet.

Ta bort skräp och smuts

 • Använd en nätsil för att ta bort löv, insekter och annat skräp från vattnet. Detta bör göras dagligen om bubbelpoolen är utomhus.
 • Torka av kanten och ytan på bubbelpoolen regelbundet med en mjuk trasa för att avlägsna oljor och smuts.

Vattenbyte

 • Även med god kemisk behandling och filtrering kommer vattnet så småningom att samla på sig mycket föroreningar. Byt därför ut allt vatten i bubbelpoolen med jämna mellanrum, gärna varje månad eller var tredje månad beroende på användning.

Täck över bubbelpoolen

 • Använd ett lock eller täckskydd när bubbelpoolen inte används. Detta minskar föroreningar från omgivningen och hjälper till att hålla vattnet varmt, vilket kan spara energi. Dessutom är det obligatoriskt att täcka både bubbelpool och pool när de inte är i bruk.

Håll omgivningen ren

 • Se till att området runt bubbelpoolen är rent och fritt från smuts och löv för att minimera det som kan dras in i vattnet.

Underhåll av utrustning

 • Kontrollera regelbundet att alla komponenter, såsom pumpar och värmeelement, fungerar som de ska. Detta säkerställer effektiv drift och längre livslängd på utrustningen.

Vad händer med för mycket klor i vattnet?

Att ha för mycket klor i en uppblåsbar spa eller bubbelpool kan leda till flera problem, både för användarna och själva spaet. Här är några av de vanligaste konsekvenserna.

 1. Irritation av hud och ögon: Klor är ett kraftigt desinfektionsmedel, och för höga nivåer kan leda till irritation av hud och ögon. Detta kan ge rodnad, klåda, obehag och i vissa fall utslag.
 2. Påverkan på hår och badkläder: Klor kan också torka ut håret, göra det sprött och bleka färgen på badkläder över tid.
 3. Korrosion av spa-komponenter: För mycket klor kan vara korrosivt mot metalldelar och andra komponenter i spat, vilket kan leda till tidigt slitage och skador.
 4. Obehaglig lukt och smak: Även om klor effektivt avlägsnar bakterier och lukt, kan för höga koncentrationer skapa en stark och obehaglig klorlukt. Detta kan göra upplevelsen av att använda spat mindre tilltalande.
 5. Kemisk obalans: Överanvändning av klor kan störa den kemiska balansen i vattnet, vilket i sin tur kan göra det svårare att underhålla rätt pH och andra nödvändiga kemiska nivåer.

För att undvika dessa problem är det viktigt att regelbundet kontrollera klorhalten i vattnet med ett testkit. Om klorhalten är för hög kan du låta den minska naturligt genom att inte tillsätta mer klor och eventuellt byta ut en del av vattnet mot färskt vatten. Det finns också kemiska produkter som kan användas för att neutralisera överskott av klor. Följ alltid tillverkarens rekommendationer för underhåll och dosering av kemikalier för att säkerställa en trygg och behaglig spa-miljö.

Vad händer med för lite klor i vattnet?

Om det är för lite klor i ett uppblåsbart spabad kan flera problem uppstå som påverkar både vattenkvaliteten och användarupplevelsen.

 1. Tillväxt av bakterier och alger: Klor används för att desinficera vattnet genom att döda bakterier, alger och andra mikroorganismer. Utan tillräckligt med klor kan dessa mikroorganismer föröka sig snabbt, vilket leder till dålig vattenkvalitet och potentiella hälsorisker.
 2. Grumligt vatten: Brist på klor kan leda till att vattnet blir grumligt eller otydligt. Detta beror ofta på ansamling av bakterier och alger, samt olika organiska material som svettrester, hudceller och kroppsoljor.
 3. Dålig lukt: Ett uppblåsbart spabad utan tillräckligt med klor kan börja lukta illa. Detta beror ofta på nedbrytning av organiska material i vattnet, vilket kan producera obehagliga lukter.
 4. Hälsoproblem: Att bada i vatten som inte är tillräckligt desinficerat kan leda till olika hälsoproblem, såsom hudirritation, ögonirritation, öroninfektioner och i värsta fall mer allvarliga vattenburna infektioner.

För att undvika dessa problem är det viktigt att regelbundet kontrollera klorhalten i vattnet och tillsätta klor vid behov för att upprätthålla rekommenderad nivå. Använd ett testkit för att regelbundet mäta klorhalten. Det är också viktigt att följa tillverkarens instruktioner för korrekt dosering och underhållsrutiner för att säkerställa att spabadet förblir rent, säkert och trevligt att använda.

Det kan vara farligt att bada i ett uppblåsbart spabad om pH-värdet är antingen för högt eller för lågt. pH-värdet anger vattens surhetsgrad eller alkalinitet, och det är viktigt att upprätthålla rätt pH-nivå för att säkerställa både komfort och säkerhet.

För högt pH (alkaliskt vatten)

 • Hudirritation: Alkaliskt vatten kan leda till irritation av hud och ögon, vilket kan orsaka klåda, rodnad och obehag.
 • Nedsatt desinfektion: Ett högt pH-värde kan minska effektiviteten hos desinfektionsmedel som klor, vilket kan leda till tillväxt av bakterier och andra mikroorganismer.
 • Dålig badupplevelse: Vattnet kan kännas halt eller såpigt, och det kan vara svårt att uppnå rätt.

För lågt pH (surhet i vattnet)

 • Hudirritation: Surhet kan också leda till hudirritation, särskilt för personer med känslig hud. Det kan orsaka torrhet, klåda och irritation.
 • Korrosion: Surheten kan leda till korrosion av metallkomponenter i bubbelpoolen, inklusive munstycken, rör och värmeelement. Detta kan leda till läckage och andra skador.
 • Ökad klordoft: Surheten kan förstärka klordoften och göra det svårt att upprätthålla rätt klorbalans.

För att undvika dessa problem är det viktigt att regelbundet övervaka pH-värdet med hjälp av ett pH-testkit och justera det till det rekommenderade intervallet, vanligtvis mellan 7,2 och 7,6, för att säkerställa en optimal badupplevelse och säkerhet.

Uppblåsbara bubbelpooler erbjuder en fantastisk flykt från vardagens stress och ger en känsla av välbefinnande och avslappning. Och den största fördelen är att många av dem kan användas året runt. Bättre blir det inte!