Bästatester

Bäst i test espressokanna

Vilken espressokanna är bäst i test? (Maj 2024)

Espressokannor har blivit allt mer populära och är perfekta för dig som älskar en kopp rykande varmt och nypressat kaffe. En espressokanna är enkel att använda och säkerställer rykande färskt kaffe på ett ögonblick. En espressokanna är en typ av kaffebryggare som används för att göra kaffe genom att blanda malet kaffe och hett vatten direkt i kannan. De kommer i flera storlekar och designer samt med olika priser och passar perfekt för dig som uppskattar en kopp smakfullt och färskt kaffe, och som kanske är lite trött på vanligt bryggkaffe.

Vi har gjort en översikt över vad en espressokanna är och vilka fördelar du får genom att använda en. Vi har tittat på de bästa kannorna, både när det gäller funktion, pris och användarvänlighet.

Det här bör du titta efter när du ska köpa espressokanna

  • Recensioner: Trustpilot-recensioner, tester och andra recensioner av produkten.
  • Pris: Hur mycket ska du betala för en espressokanna?
  • Storlek: Hur stor espressokanna behöver du?
  • Användning: Ska du ha den med dig till jobbet eller ska du använda den hemma?

Bästa espressokannaerbjudandet 2024

En espressokanna passar dig som gillar att brygga färskt kaffe utan att installera en hel kaffemaskin. Eftersom en espressokanna är enkel att använda och gör några få koppar åt gången får du färskt kaffe utan att använda en kaffebryggare eller espressomaskin. Vi har tittat på vilka espressokannor som är de bästa. Både med tanke på hur länge de håller värmen, storlek och pris.

1. Eva Solo Termos presskanna – Bäst i Test Espressokanna

4,7 stjärnor
365 dagars öppet köp
Snabb leverans

Denna espressokanna från Eva Solo har bedömts som bäst i test av flera användare och får nästan fem stjärnor. Eva Solo espressokanna får extra beröm för termosfunktionen som håller extremt bra på värmen samtidigt som den brygger nybryggt kaffe för 8 personer i ett tryck. Kannan rymmer 1 liter och har en stilfull design. Med denna kan du både brygga, servera och hålla kaffet varmt, samtidigt som kannan ser fantastisk ut på bordet.

Espressokannan från Eva Solo är inspirerad av nordiska traditioner där själva kannan är i borstat rostfritt stål, medan handtaget är i vacker ek. Espressokannan brygger läcker kaffe samtidigt som den håller kaffet varmt med hjälp av termosfunktionen. Kannan har en stålinlägg med en dubbelsidig konstruktion som skapar ett vakuum i kannan för att behålla temperaturen.

Med denna espressokanna från Eva Solo gör du färskt kaffe genom att ha malda kaffebönor direkt i kannan. Sedan fyller du den med kokande vatten, rör om och väntar i fyra minuter. Dra till slut kolven ned till botten och du har hela 8 koppar redo att serveras. Enklare blir det inte.

1 liters kanna
Den gör 8 koppar kaffe åt gången.
Lätt att använda
Snygg design
Håller kaffet varmt
Den kan både brygga och servera färskt kaffe
Den kan vara lite stor för vissa

2. Bodum Chambord Presskanna – Bästa Design Espressokanna

4,8 stjärnor
Snabb leverans
Lätt att använda

Denna espressokanna från Bodum har en vacker design och brygger tre koppar åt gången. Med sin inspiration från Frankrikes 50-tal betraktas denna kanna som en sann klassiker. Faktum är att den tillverkas på samma sätt som den ursprungliga Chambord presskannan. Den enda skillnaden är anpassningen till dagens krav på miljövänlig produktion.

Själva kannan på Chambord presskanna är gjord av glas, med detaljer i rostfritt stål. Handtaget är tillverkat av plast med en matt finish, som både ser bra ut och ger ett stadigt grepp. Chambord espressokanna är lätt att använda och du kan tvätta alla delar i diskmaskinen. Eftersom kolven är av glas kommer inte kaffet hållas varmt över tid, så det lönar sig att brygga, servera och dricka direkt. Då får du bäst effekt av din kanna.

Du skapar enkelt nypressat kaffe genom att hälla kaffepulver och hett vatten i glaskannan. Tryck ner och låt det dra några minuter. Servera och njut!

Brygger tre koppar
Tillverkad i glas och rostfritt stål
Praktiskt handtag
Stilren design
Lätt att använda
Kan diskas i diskmaskin
Kannan är gjord av glas och kommer inte att hålla kaffet varmt under en längre tid

3. Espro P7 Stämpelkanna – Bästa Premium Espressokanna

4,9 stjärnor
365 dagars öppet köp
Snabb leverans

P7 espressokanna kommer definitivt att ge dig en smakfull kopp kaffe och passar lika bra på frukostbordet som på köksbänken. Kannan är designad i borstat stål och ser till att kaffet håller sig varmt länge. Kannan har dubbla väggar, är rymlig och har en exklusiv utseende som alla kommer att älska.

För att en kopp nybryggt kaffe ska smaka så gott som möjligt har Espro utvecklat en patenterad mikrofilter som håller grumlighet och bottenrester borta från din kaffekopp. Dessutom är kannan utrustad med en silikonpackning som förhindrar onödigt droppande.

Rymlig kanna
Droppar inte
Håller kaffet varmt
Tar bort slam och sättlingar
Snygg design
Kommer i borstat stål
Kostsam

4. Melitta Presskanna – Bästa Pris Espresso Kannan

4,6 stjärnor
Bra pris
Mycket för pengarna

Du behöver inte spendera en förmögenhet för att kunna investera i en espressokanna, och det dyraste är inte alltid det bästa. Enligt dem som har köpt denna espressokanna klarar du dig bra under 200 kronor. Kolven är av glas och designen är stilren och enkel.

Eftersom kannan är av glas behåller den inte värmen, så se till att brygga en kopp färskt kaffe och hälla över det i en kopp för att dricka.

Denna presskanna kommer från Melitta och är enkel att använda. Allt du behöver göra är att hälla över pulverkaffe och hett vatten, låta det bryggas, och efter fyra minuter pressa ner stämpeln. Dra, servera och drick, det blir inte enklare än så. Med Melitta presskanna får du tre koppar kaffe åt gången.

Enkel design
Brygger tre koppar kaffe
Lätt att använda
Glaskanna
Mycket bra pris
Håller inte kaffet varmt över tiden.

5. Espro travel- Bästa espressokanna för resor

4,7 stjärnor
Lätt att använda
Praktisk på resan

Älskar du färsk kaffe samtidigt som du är mycket på språng? Då är denna perfekt för dig. Med den kan du njuta av en kopp kaffe på spårvagnen, tåget, i bilen eller på kontoret. Espro travel espressokanna har dubbla väggar och håller kaffet varmt i 4 till 6 timmar, perfekt för dagar när det är full fart från morgon till kväll.

Espro travel har en snygg design som passar de flesta. Travel är utrustad med en silikonpackning som ser till att koppen inte läcker så att du faktiskt kan ha den i väskan utan att oroa dig. Koppen kommer också med ett praktiskt kaffefilter som ger kaffet extra god smak.

Håller kaffet varmt länge
Fint design
Fungerar som en kopp
Praktisk när du är på språng
God smak på kaffet
Kommer med kaffefilter
Kostsam

Vad är en espressokanna?

En espressokanna är en typ av kaffebryggare som används för att göra kaffe genom att blanda malda kaffebönor och varmt vatten direkt i kannan. Den har en enkel men effektiv design bestående av en cylindrisk glas- eller metallkanna och en stämpel som fungerar som ett filtreringssystem.

En espressokanna har sitt ursprung i Frankrike och kallas oftast för det franska pressystemet. Att brygga kaffe med en presskanna är ett enkelt sätt att göra smakfullt och färskt kaffe på. För bästa resultat bör du använda grovmalda kaffebönor och varmt vatten mellan 93 och 96 grader.

Espressokannor är också enkla att använda och kräver inget elektriskt utrustning, vilket gör dem idealiska för användning hemma eller när du är på språng. De finns i olika storlekar, från små individuella kannor till större serveringsstorlekar som passar för flera personer.

Hur fungerar en espressokanna?

Att använda en espressokanna är inte svårt. Allt du behöver göra är att tillsätta kaffepulver och kokande vatten. Du kan använda både malda bönor och filtermalt kaffe. Med en espressokanna får du färskt och nybryggt kaffe precis när det passar dig.

Fördelen med en espressokanna är att den ger en rik och fyllig kaffesmak, eftersom kaffesumpen får dra direkt i vattnet. Samtidigt behåller denna bryggmetod oljor och smaker från kaffet som kan gå förlorade i andra filtreringsmetoder som använder pappersfilter.

En espressokanna brygger kaffe genom att malda kaffebönor läggs i botten av kannan. Det är mängden kaffe som avgör hur stark kaffet blir, och som utgångspunkt kan du räkna med 1-2 matskedar per kopp.

Efter att ha tillsatt kaffet häller du det heta vattnet över i kannan. För bästa resultat och optimal extraktion bör vattentemperaturen ligga mellan 92 och 96 grader.

Placera locket på kannan och låt kaffet dra i 3 till 5 minuter, lite beroende på hur starkt du vill ha ditt kaffe. När kaffet har dragits sänker du stämpeln försiktigt ner i kannan. Detta pressar kaffesumpen till botten av kannan och separerar den från det färdiga kaffet på toppen.

Nu är kaffet klart och redo att serveras.

Vad du bör titta efter när du ska köpa en espressokanna?

När du ska köpa en espressokanna finns det några saker du bör överväga. De kommer i olika storlekar, vanligtvis mätt i antal koppar eller liter. Tänk på hur mycket kaffe du vanligtvis brygger åt gången och välj en storlek som passar dig. Kom också ihåg att stora presskannor kan vara mer besvärliga att hantera och rengöra.

Presskannor är vanligtvis tillverkade av glas eller rostfritt stål, men det finns också modeller av plast eller keramik. Rostfritt stål är hållbart och håller värmen bra, medan glas låter dig se kaffets färg och konsistens under bryggprocessen.

Kontrollera vilken typ av filter presskannan använder. Vissa modeller har ett metallfilter, medan andra använder ett nylon- eller meshfilter. Metallfilter ger vanligtvis en rikare kopp kaffe, men vissa föredrar kanske ett fintmaskat filter för att förhindra partiklar från att passera igenom.

Se till att presskannan har ett robust och ergonomiskt handtag som gör det enkelt att hantera och hälla kaffe. Lockets passform bör vara bra och tätt för att undvika läckage under pressningen.

Överväg hur lätt presskannan är att rengöra. Vissa modeller har avtagbara delar som kan diskas i diskmaskinen, medan andra måste rengöras för hand.

Presskannor finns i olika prisklasser, och priset kan variera beroende på märke, material och storlek. Sätt en realistisk budget och välj en presskanna som ger dig bra valuta för pengarna.