Bästatester

Bäst i test spårningsbricka

Vilken spårningsbricka är bäst? (Juli 2024)

I en hektisk vardag är det lätt att tappa bort viktiga ägodelar som nycklar, väskor eller plånböcker. En spårningsbricka erbjuder en praktisk lösning för att spåra upp saker du ofta tappar bort, samtidigt som du får god kontroll över resväskor och bagar när du är ute och reser. Spårningsbrickor finns i flera modeller och varianter, med och utan fästanordning, ofta med ljud och möjligheten att spåra dina föremål genom både appar och Bluetooth.

Vissa brickor kommer med fästanordning, medan andra kommer utan. Behöver du en som ska hänga på nyckelknippan måste den ha en fästanordning, men om du ska använda den till ditt bagage när du reser räcker det att lägga brickan tillsammans med dina saker i resväskan, bagen eller ryggsäcken.

Vi har tittat på några av de bästa spårningsbrickorna på marknaden och gjort en bedömning av vilken som är bäst i test, så att det ska bli enklare för dig att välja den spårningsbricka som passar bäst för dig och dina behov.

Detta bör du leta efter när du ska köpa en spårningsbricka

 • Recensioner: Trustpilot-recensioner, tester och andra recensioner av produkten.
 • Räckvidd: Se till att välja en bricka med tillräcklig räckvidd.
 • Kompatibilitet: Se till att spårningsbrickan är kompatibel med din smartphone.
 • Ljudstyrka: Kontrollera decibelnivån på alarmet; högre är vanligtvis bättre.
 • Pris: Fundera över hur mycket du vill investera i en spårningsbricka.
 • Batteritid: Ta reda på hur länge batteriet varar innan du måste byta ut det.
 • Vattenbeständighet: Välj gärna en modell som är vattenbeständig med en bra IP-klassificering.
 • Storlek och design: Välj en som passar bra till det du vill spåra.

Bästa erbjudande spårningsbricka 2024

Letar du efter en spårningsbricka och undrar vilken som passar bäst för dig? Vi har tittat på några av de bästa brickorna på marknaden för att göra det så enkelt som möjligt för dig att hitta den som passar bäst för dig. Vi har tittat på funktioner, storlek och pris.

1. Samsung Galaxy SmartTag2 – Bäst i test spårningsbricka Samsung

Bra feedback
Snabb leverans

Samsung Galaxy SmartTag2 är en liten och kraftfull enhet som av många anses vara den bästa spårningsbrickan på marknaden. Den har en elegant design och ser till att du alltid hittar dina saker, vare sig det är nycklar, väskor, bagar eller resväskor. Det är värt att notera att den endast fungerar med Samsung-mobiler, närmare bestämt Galaxy S21 eller nyare.

Enheten är tillverkad av slitstarka material som tål daglig användning, och den använder den senaste Bluetooth-teknologin för att säkerställa en stabil och pålitlig anslutning till din Samsung-telefon. Den har en räckvidd på upp till 120 meter (utan hinder) vilket ger bra täckning för att hitta dina ägodelar.

Integrationen med Samsung SmartThings-appen gör det enkelt att spåra och hantera SmartTags. Du kan se den senaste kända positionen för dina saker på en karta och utlösa larmet på spårningsbrickan om du vill.

En av de mest imponerande funktionerna är möjligheten att hitta dina ägodelar även när de är utanför Bluetooth-räckvidden. Med hjälp av andra Samsung-enheter i närheten kan SmartTag2 skicka sin position anonymt till ditt SmartThings-konto.

SmartTag2 levereras med ett utbytbart batteri som kan hålla i upp till 2 år, beroende på användning. Enheten är också IP67-certifierad, vilket gör den motståndskraftig mot både vatten och damm.

Samsung Galaxy SmartTag2 levererar pålitlig prestanda. Den snabba anslutningen till telefonen och den precisa spårningen gör det enkelt att hitta förlorade ägodelar. Ljudenheten är också tillräckligt hög för att höras i de flesta miljöer, vilket är en stor fördel när du försöker hitta något i en hektisk eller bullrig omgivning.

Liten och kraftfull
Vattentät
Lång batteritid
Snabb och exakt anslutning
Högt ljud
Ansluts till app
Lång räckvidd
Fungerar endast med nyare Samsung-telefoner


2. Apple Airtag – Bäst i test spårningsbricka Apple

4,6 stjärnor
Snabb leverans

Apple AirTag är liten, rund och lätt, med en blank vit yta på ena sidan och en rostfri stålyta på den andra. Den har ingen fästanordning, men du kan köpa små hållare i silikon för att placera den i om du önskar det. Den fungerar endast med Apple-enheter och använder sitt eget nätverk.

AirTag är otroligt enkel att sätta upp. Håll den bara nära din iPhone, så kommer en popup att guida dig genom resten av uppsättningen. Den kopplar sig automatiskt till ditt Apple-ID och är redo att användas.

Även om AirTag är utanför Bluetooth-räckvidd, kan den fortfarande spåras med hjälp av Apples “Hitta”-nätverk. Detta nätverk består av hundratals miljoner Apple-enheter som kan upptäcka Bluetooth-signalen från en borttappad AirTag och anonymt rapportera tillbaka till ägaren.

AirTag kan spela upp ett ljud för att hjälpa dig att hitta den när du är i närheten. Ljudet är inte särskilt högt, men tillräckligt starkt för att höras om du är i närheten.

Den har lång batteritid och varar minst ett år, och ofta längre, beroende på hur mycket du använder den. Apple AirTag fungerar endast med andra Apple-enheter.

Apple AirTag ger utmärkt prestanda och den precisa lokaliseringen fungerar bra när du är i närheten av föremålet. “Hitta”-nätverket är imponerande effektivt för att hitta borttappade föremål utanför räckvidd. Ljudlarmet fungerar också bra, även om volymen inte är särskilt hög.

Liten och lätt
Kommer med ljudvarning
Enkel att använda
Lång batteritid
Precis lokalisering
Kommer med Hitta-nätverket
Fungerar med Bluetooth
Fungerar endast med Apple-enheter


3. Chipolo One – Bästa ljud spårningsbricka

Bästa ljudvolym
Snabb leverans

Chipolo One har en enkel, men funktionell design. Den är rund, kompakt och finns tillgänglig i flera livliga färger, vilket gör det lätt att hitta den även utan att använda spårningsfunktionerna. Enheten är tillverkad av slitstark plast, har en räckvidd på 60 meter, en batteritid på ett år och använder spårningsnätverket “Hitta” från Apple.

Chipolo One har en av de högsta larmen på marknaden, vilket gör det enkelt att hitta dina föremål, oavsett var du har lagt dem. Observera att den endast fungerar med Apple-produkter. Enheten är vattenbeständig med en IPX5-klassificering, vilket innebär att den tål vattensprut och regn, men bör inte sänkas ner i vatten.

Chipolo One levererar pålitlig prestanda med snabb och exakt spårning. Den höga ljudalarmen är särskilt användbar för att hitta föremål i närheten, medan det globala Apple-nätverket ger extra trygghet för föremål som är förlorade långt bort.

Hög alarm
Rund og kompakt
Finns i flera färger
Har fästpunkt
Tål vatten
Snabb och exakt spårning
Fungerar endast med Apple-produkter


Vad är en spårningsbricka?

Spårningsbrickor, även kända som Bluetooth-trackers, är små enheter som kan fästas på eller placeras i dina ägodelar för att spåra deras plats. De använder Bluetooth-teknologi för att koppla sig till en smartphone-app, som låter dig se var föremålet befinner sig på en karta eller genom att avge ett larm.

Hur fungerar en spårningsbricka?

Spårningsbrickor fungerar genom att skicka ut en Bluetooth-signal som fångas upp av din smartphone. När du är inom räckvidd kan du använda appen för att hitta den exakta platsen för föremålet. Om du är utanför Bluetooth-räckvidd kan vissa spårningsbrickor använda ett nätverk för att hitta dina föremål.

 • Bluetooth-anslutning: Brickan kopplas till din smartphone via Bluetooth. Räckvidden varierar vanligtvis från 30 till 120 meter beroende på modell.
 • Spårningsapp: En dedikerad app låter dig hantera och spåra alla dina spårningsbrickor. Appen visar den senaste kända positionen på en karta och låter dig utlösa ett ljudlarm på brickan.
 • Globalt nätverk: Flera avancerade spårningsbrickor använder ett nätverk av andra användare för att hjälpa till att hitta förlorade föremål utanför Bluetooth-räckvidd. När en annan användare kommer inom räckvidd av ditt förlorade föremål skickar deras enhet anonymt positionsinformation tillbaka till dig.

Fördelarna med en spårningsbricka

En av de största fördelarna med spårningsbrickor är att de minskar stressen av att förlora viktiga föremål. Oavsett om du har tappat dina nycklar hemma eller din väska på ett café, kan spårningsbrickan hjälpa dig att hitta dem snabbt. Detsamma gäller när du skickar din resväska med flyg när du ska på semester.

Istället för att spendera värdefull tid på att leta efter förlorade föremål kan du använda appen för att hitta dem omedelbart. Detta är särskilt användbart på hektiska morgnar, när du har bråttom eller när du är ute och reser.

Med funktioner som ljudlarm och global spårning ger spårningsbrickorna extra säkerhet för dina ägodelar. Vissa spårningsbrickor har också möjligheten att hitta din telefon genom att trycka på en knapp på brickan. Spårningsbrickor kan fästas på nästan vad som helst – nycklar, plånböcker, bagage, husdjurshalsband och till och med elektroniska enheter som bärbara datorer och kameror. De kan också läggas i väskan, i bagen, ryggsäckar eller i resväskan.

Detta bör du tänka på

När du ska välja en spårningsbricka finns det några faktorer du bör överväga för att säkerställa att du får en enhet som passar dina behov.

Räckvidd

 • Bluetooth-räckvidd: De flesta spårningsbrickor använder Bluetooth-teknologi, som har en begränsad räckvidd på 30 till 120 meter. Se till att välja en bricka med tillräcklig räckvidd.
 • Globalt nätverk: Välj en spårningsbricka som använder ett nätverk för att spåra föremål utanför Bluetooth-räckvidd. Detta kan vara en stor fördel om du tappar bort något långt hemifrån.

Kompatibilitet

 • Operativsystem: Se till att spårningsbrickan är kompatibel med din smartphone. Apple AirTag fungerar endast med iPhone, medan andra märken fungerar med både iOS och Android.
 • Integration med appar: Vissa spårningsbrickor kan integreras med andra appar och smarta hemsystem, såsom Samsungs SmartThings eller Apples “Hitta”.

Ljudstyrka

 • Ljudlarm: Ett högt och klart ljudlarm är viktigt för att hitta föremål i närheten, särskilt i bullriga miljöer. Kontrollera decibelnivån på larmet; högre är vanligtvis bättre.

Batteritid

 • Utbytbart batteri: Vissa spårningsbrickor har utbytbara batterier som varar i ett till två år. Detta kan vara mer kostnadseffektivt på lång sikt.
 • Inbyggt batteri: Vissa modeller har inbyggda batterier som måste bytas ut efter en viss tid. Överväg om du föredrar att byta batteri själv, eller om du vill ersätta hela enheten.

Vattenbeständig

 • IP-klassificering: Om du planerar att använda spårningsbrickan på föremål som kan utsättas för vatten, såsom utomhusutrustning eller på husdjur, bör du välja en vattenbeständig modell med en bra IP-klassificering.

Storlek och design

 • Form: Spårningsbrickor finns i olika storlekar och former. Välj en som passar bra till det du vill spåra, oavsett om det är nycklar, plånböcker, bagage eller husdjur.
 • Färgval: Brickor som finns i flera färger kan vara lättare att få syn på.

Extra funktioner

 • Tvåvägs hitta-funktion: Vissa spårningsbrickor låter dig också hitta din telefon genom att trycka på en knapp på brickan.
 • Geofencing: Vissa modeller låter dig sätta upp virtuella gränser och skickar en varning om föremålet rör sig utanför dessa gränser.
 • Historik och varningar: Vissa spårningsbrickor erbjuder historik över var föremålet har varit, samt varningar när du lämnar en föremål.

Pris

 • Kostnad: Priserna varierar beroende på märke och funktioner. Fundera över vad som är viktigast för dig och hitta en bricka som ger bra valuta för pengarna.
 • Abonnemangstjänster: Vissa spårningsbrickor erbjuder extra funktioner genom abonnemang, såsom bättre nätverkstäckning eller premium kundservice. Överväg om du behöver dessa tilläggstjänster.

Användarrecensioner och tester

 • Recensioner: Läs användarrecensioner och professionella tester för att få en bättre förståelse av produktens prestanda och pålitlighet.
 • Kundservice: Kontrollera om märket har bra kundservice, i fall du skulle uppleva problem med enheten.

Populära märken och modeller

 1. Apple AirTag: Känd för sin precisa hitta-funktion och integration med Apples system. AirTag använder Ultra Wideband-teknologi för exakt lokalisering och har ett globalt nätverk genom Hitta-appen.
 2. Samsung Galaxy SmartTag: Kompatibel med Samsungs SmartThings-system. SmartTag har liknande funktioner som Apple AirTag och passar endast till nyare Samsung-telefoner.
 3. Chipolo One: Erbjuder hög ljudlarm och tvåvägs hitta-funktion, vilket betyder att du också kan hitta din telefon genom att använda Chipolo-brickan.

Spårningsbrickor har för många blivit ett ovärderligt verktyg. De ger trygghet, sparar tid och minskar stress genom att hjälpa dig att hitta förlorade föremål snabbt och enkelt. Med flera modeller tillgängliga på marknaden kommer du garanterat att hitta den som passar bäst för dig.