Bästatester

Champion Pro köksmaskin

Champion Pro köksmaskin

Det finns få saker som är lika praktiska i köket som en köksmaskin. Den kan hjälpa dig att knåda degen ordentligt, vispa grädde och äggvitor till härlig pavlova. En köksmaskin kan också blanda kaksmet, mixa smoothies, mala kött och hacka grönsaker. Med andra ord är en köksmaskin ofta den enda maskin du behöver i köket.

De flesta köksmaskiner levereras med en mängd tillbehör och du kan hitta maskiner som passar till mycket matlagning och moderata mängder bakning. De finns i olika modeller, med olika tillbehör och till olika priser. En av de bästa prisvärda köksmaskinerna är Champion Pro. Här får du mycket köksmaskin för pengarna, och du kan även köpa en hel del tillbehör som gör det möjligt att göra både korvar och pasta.

Elegant design

Champion Pro köksmaskinen har en elegant design som finns i två färger; Blanksvart och Mjukt Vitt. Denna köksmaskin passar in i de flesta kök och du kan tryggt ha den framme på köksbänken. Champion köksmaskin har det bästa priset i vår översikt och kommer att ge dig mycket glädje.

Stark och stabil

Även om Champion Pro köksmaskin har ett mycket bra pris kommer den med en kraftfull motor på 1200 W. Den har också en robust och stabil metallkonstruktion och står stadigt på köksbänken tack vare de gummiöverdragna fötterna.

Med en blandningsskål i rostfritt stål på 6 liter och tillbehör som skyddar mot spill har du en bra hjälpreda i denna köksmaskin. Här kan du välja mellan 6 olika hastigheter, samt en puls funktion. Med den kan du vispa grädde, knåda deg, göra glass och en mängd andra läckra rätter.

Fint tillbehör

När du investerar i en köksmaskin bör du välja en där du har tillgång till en del extra tillbehör. Det är inte säkert att du behöver dem direkt, men det är bra att veta att de finns tillgängliga om du skulle vilja utöka dina kulinariska färdigheter i framtiden.

Champion köksmaskin levereras med stänkskydd, visp, degkrok och flatvisp. Dessutom kan du köpa extra tillbehör som köttkvarn för färs och korv, samt pastatillbehör. En del av de avtagbara tillbehören kan diskas i diskmaskinen, men se till att kontrollera instruktionerna för att vara säker.

Vad kan du laga med en köksmaskin?

En köksmaskin skapades från början för att underlätta i köket genom att knåda degar, blanda kaksmet och vispa grädde. Detta gjordes för hand på den tiden, och alla som har försökt vispa grädde eller knåda deg för hand vet hur tungt det kan vara. Därmed kom köksmaskinen som en räddande ängel och gjorde kökslivet betydligt enklare för många hemmafruar.

Med tiden har det kommit många fler köksredskap på marknaden, som mixer, köttkvarn och pastamaskin. Följaktligen har många tillverkare sett till att skapa köksmaskiner där mycket av detta erbjuds som extra tillbehör. Du behöver därför endast en köksmaskin med tillbehör för att kunna göra allt du önskar i köket.

Vissa köksmaskiner har glassmaskin för att göra läcker glass. Dessutom levereras vissa med köttkvarn som gör det möjligt att mala kött och göra korvar med hjälp av en korvstoppare. Om du gillar pasta kan du med vissa köksmaskiner göra pasta i alla varianter, och även göra smoothies och puréer med hjälp av en mixer.

De flesta köksmaskiner med ett bra urval av tillbehör är oftast utformade så att det varken är besvärligt eller svårt att byta eller montera utrustningen.

Vad bör du tänka på när du väljer en köksmaskin?

Om du aldrig har ägt en köksmaskin tidigare kanske du inte har de största preferenserna för vad du bör leta efter. Vi har därför satt ihop en liten översikt för dig om vad du bör tänka på när du ska köpa en köksmaskin.

Effekt

Se till att välja en köksmaskin som är kraftig nog för det du planerar att använda den till. Vissa maskiner fungerar bra för mindre uppgifter som görs då och då, men om du bakar mycket och ofta bör maskinen vara stark nog för att hantera många och tunga uppgifter.

Tillräckligt stor skål

Många köksmaskiner levereras med en skål och nästan oavsett vad du ska laga bör du se till att den är tillräckligt stor. En deg kan till exempel snabbt behöva mer utrymme än du först tänkte.

Extra tillbehör

Kontrollera alltid vilket tillbehör som följer med köksmaskinen och vilka tillbehör du kan köpa separat. Vissa vill blanda smoothies och göra glass, medan andra vill göra pasta, korvar och ha möjlighet att hacka och skiva grönsaker. Med så mycket utrustning kan du faktiskt undvara någon annan maskin i köket än en köksmaskin, men då måste den kunna täcka alla dina behov.

Hastighet

En maskin med flera hastighetsalternativ ger dig mer kontroll över matlagningen. Vissa modeller har också pulsfunktion för mer exakt blandning. Ju fler hastigheter du har att välja mellan, desto noggrannare kan du blanda och knåda. Börja gärna på en låg nivå och öka hastigheten successivt.

Rengöring

Se också till att välja en köksmaskin med avtagbara delar som tål maskindisk. Då blir rengöringen enklare och mer praktisk. Är du osäker på om delarna kan diskas i maskin? Då bör du alltid diska dem för hand, annars kan de bli fula och nästan oanvändbara.

Bäst i test köksmaskin

Undrar du vilken köksmaskin som passar dig bäst? Då bör du ta en titt på vår bäst i test köksmaskin. Här får du en bra översikt över flera olika maskiner med olika design och i olika prisklasser. Kom ihåg att alla inte har samma preferenser, så vår köksmaskin som kommer bäst ut i vår test behöver inte nödvändigtvis vara den bästa för dig. Men du får ändå en bra översikt så att det blir enklare för dig att välja en maskin som passar dig.

Høy ytelse med 1200 W motor
Stor kapacitet på 6 liter
Solid konstruktion
Stor blandningsskål i rostfritt stål
Gummifötter och säkerhetslås
Elegant design
Bra utbud av tillbehör
6 hastigheter och pulsfunktion
Bra pris
Kan generera lite ljud