Bästatester

Bäst i test blender

Vilken blender är bäst i test? (Maj 2024)

En blender är mer än bara en köksapparat som kan stå på köksbänken. Den är också en fantastisk maskin som kan hjälpa dig att skapa läckra måltider och drycker hemma, såsom soppor och smoothies. En blender kan också användas för att göra dressingar, puré eller krossad is. För bästa resultat bör du se till att välja en blender av hög kvalitet och med tillräcklig kraft för att krossa och hacka ingredienser.

En bra blender bör ha kraftiga knivar som roterar i hög hastighet, så att den kan krossa is och frysta bär, samt blanda och hacka allt från kokta till råa grönsaker. När du väljer en blender bör du också se till att behållaren har ett handtag som gör den lätt att hålla i, samt möjligheten till flera inställningar.

Här hittar du information om blenderns kraft, styrka, ljudnivå, funktioner och design. Vi har också tagit hänsyn till recensioner och vad du faktiskt får för dina pengar med de olika blenderna.

Det här bör du leta efter när du ska köpa en blender

 • Recensioner: Trustpilot-recensioner, tester och andra omdömen om produkten.
 • Pris: Vilken budget har du?
 • Knivar: En bra blender bör ha knivar som tål lite tuff behandling.
 • Funktioner: Se till att blendern du väljer har de funktioner du behöver.
 • Användarvänlighet: En bra blender bör vara lätt att använda.
 • Design: Om du väljer en blender med en snygg design kan den alltid stå framme på bänken.

Bästa blender erbjudanden 2024

Undrar du vilken blender som passar dig bäst? Vi har tittat på marknadens bästa blendrar från varumärken som Wilfa, Smeg, KitchenAid, Vitamix och Ariete. Vi har gått igenom fördelarna och nackdelarna med de utvalda modellerna för att göra det så enkelt som möjligt för dig när du väljer en användarvänlig och bra blender.

1. Sage Blender Super – Bäst i test blender

5 Stjärnor
Snabb leverans
Öppet köp i 365 dagar

Precis som namnet antyder är detta verkligen en superblender. Den har en elegant design och kraftfull motor. Även om den kostar några kronor är den verkligen värt det. Den krossar is och skär frysta bär och grönsaker utan problem. Oavsett om du ska göra en hälsosam smoothie, en milkshake eller krossa is till en uppfriskande cocktail kommer den garanterat att klara jobbet med glans.

Saga Super kommer att göra det väldigt enkelt för dig att göra olika maträtter helt från grunden. Gör tomatsoppor av ugnstorkade tomater och blanda ihop varma tomater direkt från ugnen utan att behöva oroa dig för om behållaren klarar värmen eller inte. Med denna kan du enkelt blanda alla ingredienser, varma eller kalla, utan problem.

Saga Super är utrustad med höghastighetsknivar och en behållare med handtag och “näbb” som gör det enkelt att hälla innehållet i skålar och glas. Den är också utformad för att skära upp alla ingredienser i hälften så stora bitar som traditionella blendrar.

Saga Super är lätt att använda och kommer med ett unikt One Touch-program. Den har flera program och funktioner som gör det så enkelt som möjligt för dig att göra exakt det du önskar. Super har 12 olika hastigheter, kan krossa både is och nötter. Allt du behöver göra är att sätta på locket och trycka på önskat program. Enklare blir det inte.

Modern design
12 hastigheter
Användarvänlig
krossar glas och frysta bä
One-Touch program
Kärl med handtag och “näbb”
Tål varma och kalla ingredienser
Behållare med mätenhet
Kostar mycket

2. Smeg Retro Blender – Bästa design blender

Bra feedback
Snabb leverans
Öppet köp i 365 dagar

Smeg är utan tvekan ett populärt varumärke inom köksutrustning, och det är inte utan anledning. Med sin fantastiska retrodesign har Smeg skapat köksutrustning som inte bara fungerar bra, utan också ser fantastiskt ut på köksbänken. Drömmer du om en blender som verkligen fångar blicken och som dessutom är fylld med smarta funktioner? Då är denna för dig!

Med sin läckra retrodesign och möjligheten att välja precis den färgen som passar dig, är detta en blender som du garanterat kommer att älska! Smeg retro-blender kommer med en kraftfull motor på 800 watt, fyra hastighetsinställningar och fyra olika program. Smeg retro har även en automatisk rengöringsfunktion så att du enkelt kan rengöra din blender efter avslutat arbete. Även om blenderen är kraftfull, kan det hända att du ibland behöver flytta lite på den för att få knivarna ordentligt igång.

Behållaren är på 1,5 liter, har lock och mätkopp, samt en liten “näbb” som gör den enkel att använda. Som tillbehör får du också Bottle to Go, som är en behållare som fungerar som en flaska. Med denna kan du göra läckra smoothies direkt i flaskan som du sedan kan ta med dig när du är på språng.

Retro design
Finns i flera färger
800 W motor
krossar glas och frysta bär
4 hastigheter
4 program
Antidropp
Behållare på 1,5 liter
Bottle to Go
Ingen mätenhet på behållaren

3. KitchenAid K150 blender  – Bästa premium blender

5 Stjärnor
Snabb levrans
Öppet köp i 365 dagar

KitchenAid K150-blendern är både mångsidig och kraftfull. Den har flera unika program som gör jobbet till en lek. Den mixar och krossar is och frysta bär på mindre än 10 sekunder, tål både kalla och varma ingredienser och har en rymlig behållare.

KitchenAid-blendern har tre olika hastigheter, IntelliSpeed och soft start som ser till att den börjar lite försiktigt så att ingredienserna dras ned mot knivarna. Efter att den har samlat ingredienserna ökar farten till den hastighet du har valt. Med Soft start undviker du stänk och kladd på väggarna och köksbänken samtidigt som du får ett perfekt resultat varje gång.

I blendern finns en asymmetrisk kniv i rostfritt stål. Den är mycket vass och klarar därför de flesta ingredienser enkelt och smidigt. Den gör krossad is till drinken, hälsosamma smoothies och smakrika milkshakes, allt på en liten stund. Behållaren har en kapacitet på 1,4 liter, är enkel att hålla i och har en liten “näbb” som gör det enkelt att hälla innehållet i skålar, kastruller och glas.

Fint design
IntelliSpeed motorstyrning
Unik, asymmetrisk rostfritt stålkniv
krossar glass
krossar frysta bär
Passar bra på köksbänken
Finns i flera färger
Mjuk start
Blender och krossar på 10 sekunder
Flera inställningar
Ingen mätenhet på behållaren

4. Vitamix Ascent – Stark och rymlig mixer

5 Stjärnor
Lätt att använda
Kraftig motor

Vitamix Ascent är en stark och hållbar blender med kraftfull motor och många olika hastighetsinställningar. Med den här kan du krossa is, göra smoothies, puréer, soppor, dipp och mycket annat gott. Den har en pulsfunktion och inbyggd digital timer så att du alltid har full kontroll.

Behållaren som medföljer Vitamix Ascent rymmer hela 2 liter, men du kan också få behållare i mindre storlekar om du önskar det. Vitamix-blendern är utrustad med Self-Detect vilket innebär att maskinen på egen hand känner igen vilken behållare du använder, samtidigt som den anpassar inställningarna efter den valda kannan.

Vitamix Ascent är både enkel och säker att använda, så hela familjen kan ha glädje av den. Blendern startar inte förrän både behållaren och locket är ordentligt på plats. Så snart du tar av locket stannar också blendern, perfekt för dig som vill vara säker på att blendern är så säker som möjligt.

Du rengör enkelt och smidigt blendern. Skölj behållaren/kannan och fyll den med varmt vatten. Tillsätt lite diskmedel och kör blendern på pulsfunktion ett par gånger och avsluta på hög hastighet i 20 till 40 sekunder. Vitamix finns i många olika färger så att du kan välja den blender som passar bäst hemma hos dig.

Krossar is
Stor behållare
Kraftig motor
Levereras med timer
Smart självidentifiering
Medföljande recept
Extra behållare kan köpas som tillbehör
Finns i flera färger
Tar upp en del plats
Kostar mycket

5. Ariete Blender- Bästa pris för blender

4,4 stjärnor
Snabb leverans
Bra pris

Om du letar efter en enkel och prisvärd blender så är denna för dig. Den har en fin retrodesign, finns i flera färger och ser bra ut på köksbänken. Ariete-blendern har vassa knivar i rostfritt stål och kan blanda både smoothies, soppor och puréer. Den har två hastighetsfunktioner och en pulsfunktion.

Ariete-blendern är liten och smidig, men är inte den bästa om du ska använda den för att krossa is. Om du ska göra smoothies med frysta bär kan den också få vissa utmaningar. För bästa resultat bör du ha lite vätska i blendern och se till att bären har fått några minuter på köksbänken innan du börjar.

Ariete är lätt att hålla ren. Du kan både skölja behållaren och diska den i diskmaskinen om du vill. Den passar bäst för enkla uppgifter som smoothies, milkshakes, dipp och puréer.

Vintage design
Vassa knivar
Flera funktioner
Tål maskindisk
Finns i flera färger
Bra pris
Liten och smidig
Kan inte krossa is

Vad är en mixer?

En mixer är en elektrisk köksmaskin med vassa knivar som roterar i hög hastighet för att hacka, krossa, puréa och blanda olika ingredienser. De finns i olika storlekar och med olika funktioner, men huvuduppgiften är densamma: att omvandla olika ingredienser till jämn blandningar som soppor, puréer, dipp, smoothies och milkshakes. Många mixers är även tillräckligt starka för att krossa is till cocktails och mocktails.

En mixer anses vara själva smoothie-mästaren. Med perfekt precision kan du skapa hälsosamma och smakrika drycker av färska och frysta bär, grönsaker, nötter, juice och yoghurt. Med en mixer kan du även göra silkeslena puréer, soppor och såser, samt hacka grönsaker och örter på ett kick. Är du en person som älskar något friskt och gott? Särskilt på sommaren när solen står högt på himlen. Då är en mixer perfekt för dig. Skapa smakfull och fräsch sorbet eller hemlagad glass. Här är det bara fantasin som sätter gränser!

Fördelar med en mixer

En mixer kan användas för att skapa allt från smoothies och shakes till soppor, såser, dipp och till och med kakdeg. Mångsidigheten hos en mixer gör den faktiskt till ett oumbärligt verktyg i köket. Se till att köpa en med en kraftfull motor som passar bra in i ditt kök.

Genom att blanda frukt, grönsaker och andra hälsosamma ingredienser kan du skapa näringsrika smoothies och drycker som bidrar till att upprätthålla en hälsosam livsstil. Perfekt för dig som är mycket på språng och behöver ett smakfullt och näringsrikt mellanmål under dagen. Se gärna till att välja en mixer med behållare som du både kan göra smoothie i och ta med dig på språng. Det finns flera olika behållare att köpa och några av dem fungerar som en dryckesflaska.

Om du har en mixer i köket sparar du tid! Du kan skapa läckra rätter på kort tid. Med en snabb och smidig mixer kan du göra såser, dressings och soppor på bara några sekunder, perfekt för hektiska dagar.

En mixer kan faktiskt också spara dig mycket pengar. Det är både hälsosammare och billigare att skapa hemlagade smoothies än att köpa färdiga på affären eller caféet.

Vad ska du tänka på när du köper en mixer?

Du kan hitta mixers med olika design, i olika prisklasser och med olika funktioner. Några av de saker du bör tänka på när du väljer en mixer inkluderar bland annat kraft och hastighet. Välj en mixer med tillräcklig kraft för att hantera det mesta av ingredienser. Se till att den mixer du väljer passar det du ska använda den till. Säkerställ också att den har flera hastighetsinställningar så att du har flera alternativ att välja mellan.

Kvaliteten på mixerbladen är avgörande för resultaten. Välj en mixer med vassa, hållbara knivar tillverkade av rostfritt stål eller annat slitstarkt material. Du bör också välja en mixer med tillräcklig kapacitet, och möjligheten att köpa behållare i olika storlekar.

Säkerställ att mixern är enkel att använda och rengöra, och att den har funktioner och förinställda program inklusive iskrossning. Det är också en fördel om mixerns behållare kan rymma både kalla och varma ingredienser. Behållaren bör vara tillverkad av glas, plast eller Tritan. Glas är mest hållbart, men plast är lättare och mindre benäget att gå sönder.

Vad du bör tänka på när du använder en mixer

 • Skär ingredienserna i små bitar innan du lägger dem i mixern.
 • Tillsätt vätska för att hjälpa mixern att blanda ingredienserna.
 • Börja på låg hastighet och öka gradvis tills du får önskad konsistens.
 • Använd puls funktionen för att krossa hårda ingredienser.
 • Rengör mixern noggrant efter användning.

En mixer är en utmärkt investering för alla som gillar att laga mat och drycker hemma. Med lite kreativitet kan du använda mixern för att skapa en mängd olika smakrika rätter och drycker. Ta väl hand om din mixer och låt inte små händer vara i närheten om inte mixern har extra säkerhetsfunktioner.