Bästatester

Bäst i test plattång

Vilken plattång är bäst i test? (Maj 2024)

En plattång är kanske ett av de smartaste verktygen du kan ha när du ska fixa håret. Den rätar ut håret och ger det glans, samtidigt som du kan skapa mjuka vågor med den. En plattång värmer och formar ditt hår med hjälp av plattor som värms upp till höga temperaturer, oftast någonstans mellan 160 och 230 grader. Det finns ett brett utbud av plattänger att välja mellan, och vilken som passar dig bäst beror på hur tjockt ditt hår är och vad du ska använda den till.

Du kan hitta plattänger i olika prisklasser och kostnaden beror ofta på vilka funktioner de har. Vissa har innovativ smart teknologi och ånga, medan andra har bara keramiska plattor och fungerar för att släta ut håret. Vi har tagit en titt på flera olika plattänger för att göra vägen från tanke till köp enklare, och för att du ska hitta den plattång som passar bäst för dig och ditt hår.

Detta bör du överväga när du ska köpa en plattång

  • Recensioner: Kolla Trustpilot-recensioner, tester och andra omdömen om produkten.
  • Pris: Hur stort budget har du?
  • Temperaturkontroll: Låter dig justera temperaturen för att anpassa den till din hårtyp.
  • Automatisk avstängning: Säkerhetsfunktion som stänger av plattången efter en period av inaktivitet.
  • Funktioner: Vilka behov har du för att håret ska hålla sig snyggt hela dagen?

Bästa erbjudandet på plattång år 2024

Funderar du på vilken plattång som passar dig bäst? Vi har tittat på några av marknadens bästa modeller som Premium, Cloud Nine Remington. Vi har granskat fördelarna och nackdelarna med de utvalda modellerna för att göra det så enkelt som möjligt för dig när du ska välja en plattång.

1. Platinum + – Bäst i test plattång

5 Stjerner
Snabb leverans

Ghd platinum + är kanske en av marknadens bästa plattänger. Föregångaren fick mycket beröm och den nya modellen har nu blivit ännu bättre. Detta är en avancerad plattång där du har perfekt kontroll över både temperatur och värme, samt att den har inbyggd innovativ smart teknologi som ser till att den tolkar hårets behov.

För att få bästa resultat med användning av plattång måste den ha jämn värme. Nackdelen med många plattänger är att de fungerar olika på olika hårtyper. Platinum + däremot är utformad med en fantastisk funktion som gör att den automatiskt beräknar hårets tjocklek samt hur lång tid du använder för att styla håret. På så sätt anpassar den sig både efter dig och din hårtyp under processen så att den alltid har rätt temperatur.

Platinum + är utrustad med banbrytande teknologi som mäter temperaturen på varje millimeter av plattan hela 250 gånger per sekund. Temperaturen justeras omedelbart om den faller under 185 grader. Denna plattång har en super snabb uppstartstid på endast 20 sekunder, vilket innebär att du inte behöver vänta längre än nödvändigt för att plattången ska bli varm. Speciellt praktiskt när du har ont om tid.

Platinum + plattång ser också till att ge dig starkare och mer glansigt hår, samt att den hjälper håret att behålla färgen. Det blir knappast bättre än så här, och med så många bra funktioner är den absolut värd priset.

Fungerar perfekt på tjockt hår
Uppstarts tid på 20 sekunder
Lång livslängd
Starkare och mer glansigt hår
Konstant temperatur
Mäter temperaturen på varje millimeter av plattan
Beräknar hårets tjocklek
Kan bli lite glatt i tunt hår
Kostsam, men värt det

2. Cloud Nine Original – Bästa premium plattång

Bra återkoppling
Snabb leverans

Är du en av dem som har problem med frissigt och matt hår? Då är denna för dig. Cloud Nine Original Iron plattång levereras med keramiska plattor som ser till att håret blir slätt och glänsande, samtidigt som den minskar frissigt och statiskt hår. Cloud Nine är designad för att skapa den lyxiga looken utan att skada håret. Den passar både för tjockt och tunt hår.

Cloud Nine Original har justerbar temperatur från 100-200°C och automatisk avstängning om den inte används på 30 minuter. Den har en flexibel kabel på hela 3 meter och kan rotera 360°. Cloud Nine Original ser till att ge ett slätt och glansigt hår med temperaturer som är säkra och inte skadar håret.

Keramiska plattor
Minimerar frissigt hår
Passar för tjockt och tunt hår
Automatisk avstängning
Flexibel kabel
Roterar 360 grader
Justerbara temperaturer
Engelsk bruksanvisning
Håller inte konstant temperatur

3. PRO-Luxe Straightener  – Bästa allround-plattången

Bra återkoppling
Snabb leverans

Proluxe plattång levereras med intelligent Optiheat som ser till att stylingen håller hela dagen, samtidigt som håret ser friskt och vackert ut. Plattången har keramiska plattor som är belagda för bättre glid, vilket ger håret ett smidigt och fantastiskt resultat. Med de keramiska plattorna får du hela 50 % rakare hår med bara ett drag.

Med Opti Heat-tekniken får håret värme precis där det behövs mest. Pro luxe plattång har en digital temperaturdisplay och Pro+ inställning för optimal temperatur. Du kan justera temperaturen mellan 160 och 230 grader. Pro Luxe ger en jämn och slät finish med fin glans och passar de flesta hårtyper.

Lätt att använda
Stänger av sig automatiskt efter 30 minuter
Kommer med keramiska plattor
Digital temperaturdisplay
Justerbar temperatur
50 % rakare hår
Passar de flesta hårtyper
Håller inte jämn temperatur

4. Ceramic Straight – Bästa pris plattång

Bra återkoppling
Snabb leverans

Ceramic Straight är en utmärkt keramisk plattång som når upp till en temperatur på 230 grader för snabba och fantastiska resultat till ett bra pris. Denna plattång är den mest prisvärda i vår översikt och perfekt för dig som vill ha ett glansigt och rakt hår utan att tömma plånboken.

Ceramic Straight har två värmeinställningar på 200 och 230 grader. Du bör förvänta dig att behöva platta håret några extra gånger för bästa resultat eftersom plattången inte alltid kan hålla konstant värme. Plattången är redo att användas på bara 30 sekunder, perfekt för dig som har bråttom på morgonen. Ceramic Straight är också lämplig för dig som gillar att resa då den är en utmärkt följeslagare.

3 års garanti
Använder endast 30 sekunder för att värma upp
Flera spänningar
2 m lång svängbar sladd
Värmematta
Bra pris
Håller inte värmen konstant

5. Steampod Steam Straightener – Bästa ångplattången med steam

Bra återkoppling
Snabb leverans

Steampod Steam Straightener från Loreal har verkligen blivit en hit med sitt fantastiska ångresultat. Med denna kan du både platta håret och skapa vågor. Den passar alla hårtyper och har tre värmeinställningar från 180 till 210 grader. Steampod skapar fantastiska frisyrer med hjälp av ånga och minskar skador på håret med 78 procent.

Steampod ger långvariga frisyrer med naturligt fall och mjukare hår, eller helt rakt hår om du föredrar det. Den passar alla hårtyper och tar inte bort färgen från håret. Den har också en integrerad borste, men den kan tas bort om så önskas. Att styla håret med ånga ger fantastiska resultat oavsett om håret är tjockt eller tunt.

Rätar ut håret och ger det vågor
Tre värmeinställningar
Passar alla hårtyper
Fungerar med ånga
Medföljer integrerad borste
Kostsam

Vad är en plattång?

En plattång är ett stylingverktyg som används för att räta eller styla håret genom att applicera värme på det. Den består vanligtvis av två uppvärmda plattor som blir heta när plattången slås på, och dessa plattor används för att pressa och räta håret mellan dem. Håret blir rakt genom det tryck och den värme som plattorna ger, samtidigt som det blir glansigt. Många använder även en plattång för att skapa vågor i håret. Det kräver lite teknik, men det lär du dig snabbt.

En plattång är perfekt för dig som vill ha rakt hår på ett enkelt och snabbt sätt. Med en plattång kan du enkelt räta ut både lockigt och vågigt hår, samt göra redan rakt hår mer glansigt. En plattång är ett mångsidigt verktyg som hjälper dig att få flera olika frisyrer.

En plattång värms upp snabbt och är lätt att använda, vilket gör den till ett praktiskt val för dig som är upptagen men ändå värdesätter snyggt och stylat hår. När du stylar håret med en plattång kan resultatet hålla i flera dagar beroende på hårets textur och typ. De flesta väljer ändå att använda plattången på håret varje dag.

Typer av plattänger

Användning av plattång har för många blivit ett ovärderligt verktyg för snyggt och stylat hår. Den är inte svår att använda och det tar inte lång tid innan du har hittat den teknik som passar bäst för ditt hår. Det finns flera typer av plattänger att välja mellan, men den vanligaste kommer med keramiska plattor. Dessa säkerställer jämn fördelning av värme och minskar risken för skada på håret.

En plattång av titan värms upp snabbt och passar perfekt för dem med tjockt eller grovt hår. De är också mycket hållbara och tåliga mot värme. Du kan även få en infraröd plattång som använder infraröd värmateknologi för att värma håret inifrån och ut, vilket leder till mindre skada och mer skonsam styling.

Hur man använder en plattång

Förbered håret: Applicera värmeskyddande spray eller serum i håret innan du använder plattången för att skydda det mot värmeskador.

Dela upp håret: Dela håret i mindre sektioner för att säkerställa en jämn styling. Fäst de övre delarna av håret med klämmor medan du arbetar med de nedre sektionerna.

Justera värmen: Välj rätt värmeläge baserat på hårets textur och skick. Lägre värme är idealiskt för fint eller skadat hår, medan högre värme kan vara nödvändigt för tjockare eller lockigt hår.

Styling: Ta en liten sektion av håret och placera den mellan plattornas plattor så nära rötterna som möjligt. Dra försiktigt plattången ner längs hårets längd medan du vrider den lite för att skapa önskad stil.

Avsluta med produkt: Applicera stylingprodukter som hårspray eller glansspray för att hålla stilen på plats och lägga till extra glans.

Ta hand om plattången

Precis som med allt annat bör du se till att ta hand om din plattång för att den ska hålla längre. Rengör plattången regelbundet genom att använda en fuktig trasa för att ta bort rester av produkter och annan smuts. Förvara plattången på en sval och torr plats när den inte används, och se till att den är helt kall innan du lägger undan den. Kontrollera plattången regelbundet för slitage och skador. Använd inte plattången om sladden har fått ett brott. Då bör du köpa en ny så att du inte riskerar att få stötar.

En bra plattång är ett ovärderligt värmeverktyg för att uppnå den önskade frisyren, oavsett om du vill ha rakt hår eller vågor. Genom att välja rätt typ av plattång, lära dig rätt användningstekniker och skötsel, kan du få ut det mesta av detta praktiska stylingverktyg och uppnå fantastiska resultat varje gång.