Bästatester

Bäst i test Airfryer

Vilken airfryer är bäst i test?

Airfryer har blivit en populär köksapparat och är ett hälsosammare alternativ till stekning och fritering. Den använder varmluftsteknologi för att tillaga maten och fungerar genom att cirkulera varm luft runt maten med hög hastighet. Den har en värmeelement och en fläkt som skapar en kraftig luftcirkulation inuti apparaten. Detta gör att maten steks genom att exponeras för varm luft från alla vinklar.

Vi har sammanställt en översikt över vad en airfryer är och fördelarna den kan erbjuda, samt vad du bör tänka på när du investerar i en airfryer. Vi har även granskat funktioner, ljudnivå, pris och användarvänlighet.

Detta bör du tänka på när du ska köpa en airfryer

  • Anmeldelser: Trustpilot reviews, tester og andre anmeldelser av produktet.
  • Pris: Hvor mye skal du betale for en airfryer?
  • Størrelse: Hvor stor airfryer trenger du?

Bästa airfryer-erbjudanden år 2024

Det er ikke uten grunn at en arifryer har blitt så populær på kjøkkenet som den har blitt. Den er tidsbesparende og lager sunnere måltider uten bruk av olje. Vi har sett på hvilken airfryer som er den beste både med tanke på brukervennlighet, størrelse og pris.

1. Cosori Dual Basket Airfryer- Bäst i test airfryer

4,7 stjärnor med över 5000 recensioner
2 års garanti
50 dagars öppet köp  

Cosori Dual Basket Airfryer är en helt ny airfryer från Cosori och är utrustad med dubbla korgar som gör att du kan laga hela middagen på en gång. Du kan styra både temperaturen och tiden individuellt på varje korg. Cosori Dual Basket Airfryer kommer med åtta förinställda program för enkel matlagning. Med denna airfryer kan du bland annat steka, grilla, baka, värma upp mat och torka frukt och grönsaker.

Cosori Dual Basket Airfryer har en fantastisk kapacitet med hela 8,5 liter totalt på båda korgarna. Totalt kan detta rymma mat för 7-8 personer på en omgång. Airfryeren är lätt att rengöra eftersom korgarna är avtagbara och belagda med en non-stick-beläggning, och du kan tvätta dem för hand eller i diskmaskinen. Cosori Dual Basket har också avtagbara grillplattor som är perfekta för många typer av matlagning där du inte behöver använda extra olja eller fett.

Här får du mycket för pengarna med de dubbla korgarna som gör matlagningen enkel, samt flera inställningar som förenklar de flesta matlagningsuppgifter, plus att du kan justera temperaturen individuellt på varje korg. Hos Cosori får du svensk kundservice och du kan betala med Klarna, vilka är säkra betalningsmetoder.

Dubbla korgar
2 års garanti
Flera förinställda matprogram
Ersätter mikrovågsugn, ugn och spis.
Svensk webbplats och kundservice.
Betalning med Klarna.
Styra tid och temperatur separat för varje korg
Kostsam

2. OBH Nordica 3in1 Steam+ – Bästa airfryer med ångfunktion.

Bästa ångfunktionen
Lätt att använda

HBO Nordica Easy Fryer 3in1 finns tillgänglig i flera onlinebutiker. Denna airfryer har en 3-i-1-funktion där du kan steka, grilla och ånga, allt med hjälp av varmluft. HBO Nordic Easy 3in1 är särskilt känd för sin ångfunktion, som sägs vara den bästa på marknaden idag.

Airfryer från HBO Nordica levereras med en matlagringskorg som rymmer 6,5 liter, vilket passar för cirka åtta portioner. Med köpet ingår praktiskt grilltillbehör, och alla avtagbara delar kan tvättas antingen för hand eller i diskmaskin.

En airfryer kan tillaga mat som verkar vara friterad med en krispig yta och en härlig mörhet på insidan. Med denna airfryer kan du också ånga grönsaker och fisk samt laga ris. Det följer med en grillgaller till HBO Nordica 3in1 som ger snygga grillränder på ett fint köttstycke. HBO Nordica passar både stora och små hushåll och kommer att spara tid, pengar och energi.

3 i 1-funktion
Stor kapacitet
Praktisk pekskärm
7 förprogrammerade program
Levereras med en egen grillrist
Digital
Avtagbara delar
Bara en korg

3. Cosori Premium- Bästa Premium Airfryer

4,7 stjärnor med över 5000 recensioner
2 års garanti
Snabb leverans

Cosori Premium levereras med en användarvänlig airfryer med 11 förinställningar samt funktionerna Pre Heat och Keep Warm. Med Pre Heat värms airfryeren upp och gör den redo för tillagning av olika maträtter. Om du vill hålla maten varm kan du använda Keep Warm-funktionen. Cosori Premium airfryer har också en skakfunktion som meddelar halvvägs att du bör skaka eller vända maten.

Cosori Premium är mycket användarvänlig och enkel. Den är utrustad med en pekskärm som gör att du med en knapptryckning kan styra alla funktioner, oavsett om du ska steka, baka eller värma. En airfryer ser till att du sparar både ström och tid i köket, samt att du enkelt kan laga hälsosammare måltider utan olja eller fett. Tillsammans med Cosori Premium får du också en receptbok som ger dig 100 recept på smakfulla rätter, perfekt för dig som är nybörjare i airfryervärlden. Airfryer från Cosori är lätt att rengöra, du kan enkelt tvätta korgen för hand eller i diskmaskinen.

Hos Cosori har du möjlighet att köpa mycket tillbehör till airfryern om du önskar det. Såsom extra korgar, bakpapper och olika uppsättningar med extra tillbehör. Om du köper en airfryer från Cosori har du 2 års garanti, snabb leverans och gratis frakt, samt betalning med Klarna.

11 förinställningar
Snabb tillagninstid
90 % mindre fett
Stor kapacitet
Shake-funktion
Lätt rengöring
Svensk kundservice
Betalning med Klarna.
Bara en korg

4. Foodi dual zone airfryer – Bästa pris och storlek på airfryer

Bra pris
Mycket airfryer för pengarna

Foodi Dual Zone airfryer finns att köpa i flera nätbutiker, och med tanke på att den har en kapacitet på 7,6 liter och två korgar till ett pris av 2206 kronor, är detta den airfryer som har det bästa priset enligt vår översikt. Varje korg är på 3,8 liter och har sina egna värmeelement så att du kan tillaga olika råvaror vid olika temperaturer samtidigt. Airfryeren från Kitch’n kommer med en pekskärm som har flera inställningar för att du snabbt och enkelt ska kunna tillaga läckra rätter.

Foodi Dual Zone har 6 olika tillagningsmetoder som crisp, stek, baka, värma upp, dehydrera och två oberoende matlagningszoner. Airfryeren kommer med en MATCH-funktion som ser till att du kan använda samma inställningar i båda matlagningszonerna så att du kan laga dubbelt så mycket mat samtidigt. Du kan faktiskt också ta ut den ena korgen medan den andra är i användning, vilket gör den här om till två airfryers i en maskin.

Varje korg har ett non-stick-belägg och du kan tillaga ett kilo råvaror i varje korg samtidigt. Perfekt när du ska koka, steka eller baka flera rätter samtidigt. De avtagbara delarna kan diskas för hand eller i diskmaskinen. En av de få sakerna att notera med denna airfryer är att den saknar en timer för när du bör vända eller skaka maten. Det kräver att du håller lite koll på vad du gör och passar tiden.

Bra pris
Hög kapacitet
Två korgar
Kan diskas i diskmaskinen
Temperatur upp till 240 grader
Separata värmesoner
Touchskärm
Kommer utan skakfunktion


5. Philips XXL Airfryer- Bästa lyxiga airfryer

Lätt att använda
Låg ljudnivå

Philips XXL Smart Sense Airfryer levereras med en bakform och ger dig möjlighet att fritera, steka eller värma mat efter en hektisk dag. Med sin Rapid Air-teknologi, automatisk fettavlägsnande och Smart Sensing kan du njuta av hälsosam och smakfull mat på nolltid. Den kommer också med tillgång till NutriU-appen där du hittar massor av tips och fantastiska recept. Även om detta är en fantastisk airfryer med många funktioner ligger den högst upp när det gäller pris, vilket motiveras av utseendet, teknologin och det nästan frånvarande ljudnivån.

Philips XXL Smart kommer med Smart-sensing, en funktion som automatiskt ställer in tid och temperatur så att du kan lägga ingredienserna i korgen och låta airfryern beräkna temperatur och tid på egen hand. En smart funktion som är otroligt praktisk i en hektisk vardag.

Airfryern har en kapacitet på 1,4 kg, vilket inte är så illa med tanke på att den endast har en korg. Philips XXL Smart levereras också med Rapid Air-teknologi som tillsammans med botten i stjärnform säkerställer jämn värmefördelning så att du kan laga friterad mat utan olja. Denna airfryer separerar även överflödigt fett så att du kan njuta av mat med hela 50 % mindre fett.

Philips XXL Smart har enkel rengöring där alla avtagbara delar kan diskas i diskmaskinen eller för hand om du föredrar det.

Smart Sensing-teknologi
Frityrkurven är avtagbar
Levereras med flera formar
Levereras med receptbok i appen
Enkel rengöring i diskmaskin
Warm Keep-funktion
Mat med 50 % mindre fett
Jämn värmespridning
Tystgående
Mycket kostsam
Levereras utan bakningsprogram


Vad är en airfryer?

En airfryer är en köksapparat som använder varmluftsteknologi för att tillaga mat med lite olja eller fett. Den ger hälsosammare mat genom att laga mat med mindre fett jämfört med traditionella metoder som att baka i ugnen eller steka i stekpanna. En airfryer har blivit enormt populär i köket och har i många hem ersatt mycket av användningen av mikrovågsugn, ugn och mat stekt på spisen.

Med en airfryer kan du både steka, ånga, baka, tina och fritera, samt värma upp och hålla nylagad mat varm. Om du har rester i frysen och lite tid slänger du maten i airfryeren och kan äta på kort tid. Tidsbesparande, effektivt och framförallt, du sparar energi.

Vad du bör titta efter när du köper en airfryer

Det finns många modeller att välja mellan på marknaden och det finns några saker du bör överväga innan du skaffar denna unika kökshjälp. Ta en titt och se hur stor airfryer du behöver. Hur många brukar du laga mat till? Och vilken typ av mat lagar du? Det är mer praktiskt med en airfryer med flera korgar om du har en stor hushållning. Då kan du tillaga flera ingredienser samtidigt, men med olika temperatur och tid.

Inställningar och funktioner

Flera airfryers kommer med förinställda funktioner, vilket är praktiskt i en hektisk vardag. Här bör du välja en airfryer som är enkel att använda och gärna med pekskärm. Kolla vilka inställningar och funktioner airfryern har i förhållande till vad som är viktigt för dig. Bakar du mycket bör airfryern vara bra på just det. Det är också praktiskt med en airfryer som säger till när du ska vända eller skaka maten, så slipper du att följa med hela tiden. Även om det är en fördel med förinställda funktioner bör den också ha en manuell variant så att du själv kan välja tid och temperatur.

Se efter en airfryer som är enkel att använda med en tydlig bruksanvisning. Vissa modeller har också pekskärm. Det kan alltid kännas lite svårt med det som är nytt, men med en airfryer som har en tydlig och begriplig bruksanvisning blir det enklare för dig. Gärna också en airfryer som kommer med olika recept.

Enkel rengöring

Kolla om korgen och korgshållaren är lätta att ta bort och rengöra. Många modeller har avtagbara delar som tål diskmaskin, vilket är en fördel för att få delarna ordentligt rengjorda.

Hur man använder en airfryer

Förvärm airfryern

  • Låt airfryern förförvärma i några minuter innan du lägger till maten. Detta säkerställer jämn temperatur och snabbare tillagning.

Olja och fett

  • Överfyll inte korgen, det säkerställer god luftcirkulation. Använd minimalt med olja. Du kan lätt spraya maten om du vill ha lite olja på dina ingredienser.

Anpassa tid och temperatur

  • Följ recept eller justera tiden och temperaturen efter maten du tillagar. Airfryern tenderar att ha högre temperaturer och kortare tillagningstid, så håll koll, särskilt de första gångerna du använder airfryern. Skaka eller vänd på maten halvvägs genom tillagningen för att säkerställa jämn tillagning..

Rengöring

  • Låt airfryern svalna innan du tar ut korgen och rengör den. Avtagbara delar kan ofta diskas i diskmaskin, men du kan också tvätta dem för hand om du föredrar det. Använd gärna bakpapper eller aluminiumfolie för att slippa tvätta korgen varje gång.