Bästatester

Bäst i test robotdammsugare med mopp

Vilken robotdammsugare med mopp är bäst i test? (Juli 2024)

Undrar du vilken robotdammsugare som passar bäst för dig? Vi har testat marknadens bästa robotdammsugare från märken som Neatsvor, Dreame, iRobot och Roborock. Vi har tittat på fördelar och nackdelar hos de olika modellerna, inklusive hur bra de moppar, för att göra ditt val enklare.

1. Neatsvor X500 – Bäst i test robotdammsugare med mopp

Neatsvor X500
4,7 stjärnor på Trustpilot med 107 recensioner
Utmärkt moppfunktion
Mycket värde för pengarna
Unik kundservice

Neatsvor X500 levereras med moppfunktion, lång batteritid, sugkraft på 3000 PA och en användarvänlig design som gör att den kan komma åt under möbler och intill lister. X500 levereras med både tvätt och hink inkluderat och du byter enkelt mellan dammsugning och moppning genom att bara byta behållare. X500 är praktisk och flexibel och kan användas för att tvätta de flesta typer av golv. Den kan också programmeras för att tvätta vid specifika tidpunkter, så att du kan få rena golv även när du inte är hemma.

Moppning och tvätt

Den inbyggda vattenbehållaren till Neatsvor X500 är rymlig och ser till att mopparna blir fuktade och golven blir tvättade. Den kommer med praktisk elektronisk vattenstyrning, så att du är säker på att den inte använder mer vatten än vad golven behöver. Neatsvor X500 torkar också mopparna på egen hand när den är klar med att rengöra golven. Du behöver därför inte oroa dig för att mopparna skapar fukt- eller fläckskador på dina golv.

Flera robotdammsugare har den nackdelen när de moppar golven att de lämnar märken på golven efter hjulen. Neatsvors mopp- och tvättfunktion är dock utformad så att det inte blir några märken efter hjulen även när golven blir fuktiga av mopparna.

App-funktion

Du kan välja om du vill att robotdammsugaren ska tvätta medan den dammsuger eller om du vill att den ska vänta. Du gör alla inställningar i appen så att du själv kan bestämma när och var den ska moppa golven. Neatsvor X500 har en batteritid på 90 till 120 minuter, vilket gör att den kan rengöra stora ytor i ditt hem på en laddning. Den återvänder till laddningsstationen på egen hand när den är klar med jobbet eller är tom på ström.

Ljudnivå

X500 har en mycket låg ljudnivå både när den dammsuger och tvättar. Du kan därför sova helt ostört medan din robotdammsugare tvättar och rengör dina golv. Neatsvor X500 är enkel att använda. Du fyller vattenbehållaren med vatten och fäster moppen på roboten. Sedan kan du använda fjärrkontrollen eller appen för att starta roboten för tvättning.

På Neatsvor kan du handla med Klarna, som anses vara en av de säkraste betalningsmetoderna. Neatsvor har också en egen svensk kundtjänst som är redo att hjälpa till om du har frågor eller behöver råd och rekommendationer.

100% nöjdgaranti
Värt priset, mycket för pengarna
Kommer med mopp och tvätt
Inbyggd vattenbehållare
Elektronisk vattenstyrning
Inbyggd moptorkning
3000 PA
Effektiv rengöring på alla ytor
Batteritid på 90 til 120 minuter
Kör till laddningsstationen på egen hand
Svensk kundservice
Kartan är enkel – kunde ha varit mer avancerad

2. Roborock S7 MAXV ULTRA – Bäste premium robotdammsugare

4,6 stjärnor 43 recensioner
Dammsugare och mopp
Bra sugkraft

Roborock S7 Maxv Ultra robotdammsugaren är en kraftfull och effektiv robotdammsugare som anses vara en fantastiskt bra robotdammsugare och det är inte utan anledning. Den har allt du behöver av finesser och teknologi som ser till att ditt hem hålls rent dygnet runt. Den största nackdelen med Roborock S7 robotdammsugaren är att den är mycket dyr. Trots att den har många bra funktioner kan du få andra robotdammsugare med många av samma funktioner till ett lägre pris.

Effektiv rengöring

Roborock S7 rengör snabbt och effektivt med en kraftfull motor på 5100 PA. Den fungerar för allt från damm till djurhår och kan även moppa och skura dina golv. En av de bästa funktionerna på Roborock S7 är att den har en dockningsstation som både tömmer, tvättar och fyller på vattentanken. S7 är utrustad med ultraljudsmoppningsfunktion som ser till att golven blir helt fria från fläckar och smuts.

Moppningsfunktion

Moppningsystemet fungerar genom att robotdammsugaren skrubbar golven på djupet med en vibration på 3000 gånger per minut. Denna snabba vibration ser till att dina golv blir noggrant skrubbade och kan rengöra ytor av vinyl och trä, samt kakel.

Roborock S7 kommer med en dubbel funktion där den både sopar och moppar, samt en automatisk funktion där robotdammsugaren känner igen vilken typ av golv den rengör och anpassar sig därefter till underlaget.

Hinder

Roborocks robotdammsugare kommer med en egen app som är enkel att använda. Navigeringen fungerar perfekt och du kan följa din dammsugare i realtid. Det sägs att den ska undvika kablar och andra hinder på golvet, men den funktionen fungerar tyvärr inte optimalt. Du kan låta denna robotdammsugare arbeta utan att du följer med den, men se till att golven är välstädade och utan hinder.

Enkel navigering med realtidsfunktioner
180 min användningstid
Dammsuger och moppar
Passar alla typer av golv
Bra sugkraft
Kommer med egen app
Dockningsstation med många finesser
Snabb och effektiv
Väldigt dyr
Kan ha svårt med hinder
Designen kunde vara snyggare


3. Neatsvor X650 – Den mest populära robotdammsugaren med mopp och tvättfunktion

4,7 stjärnor på Trustpilot med 110 recensioner
Bästa sugkraften på marknaden
100 % nöydgaranti
Mycket för pengarna

Neatsvor X650 har en effektiv rengöringsförmåga med elektrisk vattenförsörjning. Den justerar även vattenmängden så att du är säker på en grundlig rengöring av dina golv. Den kan både moppa och dammsuga samtidigt om du önskar det. Du ställer in inställningarna i appen och bestämmer var och när den ska rengöra.

Rengör alla golv

X650 är enkel att använda och levereras med separata damm- och vattentankar. Vattentanken rymmer 350 ml och du fyller behållaren med vatten innan du låter din nya bästa vän ta hand om rengöringen av dina golv. Den kan rengöra alla golvytorna i ditt hem, och du bestämmer ditt eget tvättschema i appen. Kom ihåg att fästa moppen på roboten.

Neatsvor X650 tvättar dina golv genom att fukta moppen och följa tvättinställningarna. När den är klar med rengöringen kommer den att torka moppen så att du slipper vattenmärken på golvet. Robotdammsugaren X650 levereras med två moppar så att du alltid har en att byta med.

Effektiv rengöring

X650 är utrustad med elektronisk vattenstyrning och du styr den enkelt via appen. Här kan du välja både vattenmängd, tvättprogram och tidpunkt för rengöring. Neatsvor X650 är praktisk och flexibel och kan användas för att tvätta både hårda golv och mattor. Den kan också programmeras för att tvätta vid specifika tidpunkter.

X650 kan dammsuga och tvätta samtidigt, vilket sparar dig tid och ansträngning. Du kan också använda robotdammsugaren för torrmoppning för att ta bort damm och smuts från dina golv om du önskar det. Dessutom är den utformad så att den inte lämnar några märken efter hjulen när den tvättar golven.

Stor batterikapacitet

Neatsvor X650 har en batterikapacitet på 120 till 180 minuter. Det gör att den kan tvätta stora områden i ditt hem på en enda laddning. Den här robotdammsugaren levereras också med No-Go-zoner, egen karta och trappsensor. Robotdammsugaren återvänder till laddningsstationen på egen hand när den är klar med sitt arbete, eller när den behöver ladda.

När du köper en robotdammsugare från Neatsvor har du tillgång till svensk kundtjänst alla arbetsdagar, samt att du kan betala med trygga lösningar som Klarna. Neatsvor erbjuder också 100 % nöjd-kund-garanti, så att du alltid kan vara säker på att du köper en robotdammsugare som uppfyller dina förväntningar.

Moppar och dammsuger samtidig
Specialdesignad för hår och grova mattor
Elektrisk vattentillförsel
Moppar och tvättar alla typer av golv
Sugkraft på 6000 PA
Lång batterikapacitet
Egen App
Kompatibel med Google Home
No-Go-Zoner
No-Mop-Zones
Automatisk laddning
100 % nöydgaranti
Svensk kundservice
Dammbehållaren är utan påse

4. iRobot Roomba j7+ – Bäst designad robotdammsugare

4,6 stjerner med 23 recensioner
Enkel att använda
Gode rengöringsresultat

iRobot Roomba j7 är en avancerad robotdammsugare med en rad innovativa funktioner som gör den till ett effektivt verktyg för att hålla dina golv rena. Den är kostsam, men funktionerna den är utrustad med kompenserar för en del av pengarna du måste investera om du väljer att köpa en iRobot j7.

Navigation och sensorer

iRobot Roomba levereras med PrecisionVision Navigation där en kamera och sensorer skannar omgivningen och skapar en karta över ditt hem. På så sätt kan roboten navigera effektivt runt och undvika hinder. Den använder också sina sensorer för att identifiera områden med mycket smuts och damm och fokuserar rengöringen på dessa områden.

Automatisk laddning

När batteriet är lågt återvänder roboten automatiskt till laddningsstationen och återupptar rengöringen där den slutade när batteriet är fulladdat. iRobot Roomba j7 kan både dammsuga och moppa dina golv. Den har en vattenbehållare som du kan fylla med vatten och rengöringsmedel. iRobot Roomba j7 har en kraftfull sugförmåga och avlägsnar smuts och damm från dina golv enkelt och tyst. Den är smart och förstår när du inte är hemma och när ditt hem behöver extra rengöring under året.

Dockningsstationen

Dockningsstationen på Roomba j7 gör jobbet enklare för dig. Faktum är att den är utformad för att tömma dammsugaren själv varje gång den är tillbaka i stationen. iRobot Roomba kommer också med en app som du kan styra med din röst. Den är kompatibel med Google Home och Alexa.

En av fördelarna med denna robotdammsugare är att du får en ny maskin om den kör över husdjursavföring utan att stanna. En av nackdelarna med denna robotdammsugare är att den moppar utan mopp och har relativt dålig batterikapacitet, vilket blir lite otympligt om du har en stor bostad.

Återgår automatiskt till laddstationen
Enkel att använda
Snygg design
Enkel app
Tömmer sig själv i dockningsstationen
PrecisionVision Navigation
Klarar trösklar
Dålig batterikapacitet
Tvättar utan att mopp
Dyr


5. Dreame L 20 Ultra – Bästa automatiserade robotdammsugaren

Unik dockningsstation
God navigering

Dreame L20 är en dyr robotdammsugare och även om den har många bra funktioner, kostar den mer än vad du egentligen behöver lägga på en robotdammsugare för effektiv rengöring. Dreame L20 har både moppning och dammsugning med en sugkraft på hela 7000 PA. Den har en separat vattenbehållare och elektrisk vattenförsörjning, och du kan justera vattenmängden med tre olika nivåer i appen. Dreame L20 kan både moppa och dammsuga samtidigt samt utföra torrmoppning och vanlig dammsugning.

Vattenbehållare och moppningsprogram

Allt du behöver göra för att moppa golven är att fylla vattenbehållaren med rent vatten och fästa moppen på roboten. Välj moppningsprogram i appen och starta din städhjälp så är du igång. Den elektriska vattenförsörjningen och den justerbara vattenmängden säkerställer en grundlig rengöring av dina golv, men den använder betydligt mer vatten än de andra robotdammsugarna vi har tittat på.

Den elektriska vattenförsörjningen ser till att moppen alltid är fuktig och den justerbara vattenmängden låter dig välja hur mycket vatten du vill använda. Roboten kan också användas för torrmoppning av golven för att avlägsna damm och smuts.

Moppar och dammsugare

Dreame L20 kombinerar dammsugning och moppning och kommer med en självrengörande funktion. Dockningsstationen fyller vattenbehållaren med vatten och torkar mopparna automatiskt efter användning. Robotdammsugaren identifierar och analyserar fläckar på dina golv som är våta och bedömer sedan hur smutsiga mopparna har blivit av att moppa golven. Kom ihåg att tömma dammbehållaren i dockningsstationen och fylla stationen med vatten då och då.

Dreame L20 Ultra både moppar och dammsuger och kartlägger huset. Den är effektiv och noggrann med bra navigering och tar sig lätt förbi hinder, men den är som sagt dyr.

Moppar som kommer åt i hörnen
Har både mopp och vask
Elektrisk vattentilförsel
Unik dockningsstation
Identifierar och analyserar fläckar
Rymlig vattentank
Goda rengjöringsresultat
Egen app
Mopparna lyfter sig
God navigering
Liten vattenbehållare
Appen är för enkel
Mycket dyr


Vad är en robotdammsugare?

En robotdammsugare är en robot som är designad för att enkelt och effektivt rengöra ditt hem. Många robotdammsugare kan både moppa och dammsuga dina golv, oavsett om du är hemma eller på jobbet. Många av robotdammsugarna är utrustade med avancerade sensorer som gör att den kan kartlägga och navigera runt i rummet på egen hand.

En robotdammsugare fungerar nästan som en liten städhjälp. Den dammsuger mattor och golv, samt moppar och rengör dina golv. Allt du behöver göra är att tömma dammbehållaren och se till att den har tillräckligt med vatten om den ska moppa. Du kan ställa in robotdammsugaren för att rengöra precis när det passar dig. Med hjälp av app-styrning kan du planera och bestämma när den ska rengöra, var den ska moppar och dammsuga, samt följa med på arbetet den utför i realtid.

Den kompakta designen på en robotdammsugare gör att den enkelt kan komma åt svåråtkomliga områden, som under möbler och runt hörn. Många moderna modeller är också utrustade med smarta funktioner, som fjärrstyrning via mobilappar eller integration med Google Home, vilket gör dem användarvänliga och praktiska.

En stor anledning till att en robotdammsugare har blivit så populär är för att den verkligen sparar oss både tid och energi. Du kan faktiskt spara upp till 10 timmar i veckan med städning med en robotdammsugare, och med den hektiska livsstil många av oss har, är detta tid du kan använda till något annat.

Vad bör du tänka på när du ska köpa en robotdammsugare?

När du överväger att köpa en robotdammsugare finns det flera faktorer du bör överväga för att säkerställa att du får en modell som passar dig och din familjs behov. Det första du bör tänka på är hur stort budget du har. Du hittar robotdammsugare i många prisklasser och det är inte alltid de dyraste som är de bästa. Kolla recensioner och tester för att få en översikt över vilka modeller du bör titta närmare på.

Sugkraft för att ta bort ludd och djurhår

När du väljer en robotdammsugare bör du tänka på dina behov. Har du en stor eller liten bostad, har du husdjur eller småbarn? Med husdjur i huset bör du se till att välja en robotdammsugare som har tillräckligt bra sugkraft för att ta bort både hund- och katt hår, samt ludd, smulor, sand och grus. Vissa modeller är speciellt utformade för att hantera bland annat djurhår.

Moppning och rengöring

Fler och fler modeller kommer med moppning och rengöringsmöjligheter så att dina golv både dammsugs och moppas. Det bästa valet du kan göra är att välja den robotdammsugare som både moppar och dammsuger i ett och samma steg. Det finns få saker som är bättre än att komma hem till ett skinande rent hem, oavsett om du har varit på träning, jobbet eller ute med vänner.

Robotdammsugare med mopp och rengöring är utrustade med en extra funktion för våtmoppning. Väljer du en som är utrustad med den bästa tekniken kommer den att hitta hinder och kartlägga de mest effektiva rengöringsrutinerna i ditt hem. Med rejäl sugkraft tar den bort smuts, damm och grus från olika golv som vinyl, parkett och klinker.

De robotdammsugare som både moppar, rengör och dammsuger är de mest effektiva och kommer att spara dig massor av tid och energi. När du sätter din robotdammsugare i rengöringsläge kommer den att fukta golvet och ta bort svåra fläckar och smuts på ett ögonblick. Vissa modeller har även elektronisk vattenkontroll så att du kan anpassa moppningen efter dina behov.

Navigeringssystem

Genom att välja en robotdammsugare med ett navigeringssystem kommer den att effektivt manövrera runt i rummet. Du får en modell där du kan ställa in navigering för olika rum och våningar, samt No-Go-Zoner som gör att du bestämmer var robotdammsugaren ska rengöra och vilka områden den ska undvika.

Batteri- och laddningstid

Kolla batteri- och laddningstiden. En längre batteritid är idealisk för större områden och med kort laddningstid kan du utföra stora områden på relativt kort tid. Se till att hitta en robotdammsugare som hittar tillbaka till laddningsstationen på egen hand. Då slipper du göra annat än att bestämma när och var den ska rengöra, så blir jobbet gjort, oavsett om du är hemma eller inte. Robotdammsugaren bör också vara utrustad med sensorer så att den undviker hinder som möbler eller trappor. Detta minskar risken för skador och ger en mer effektiv rengöring.

App-styrning

Med en robotdammsugare som kan kopplas till en app har du alltid möjlighet att följa med på var den befinner sig och hur mycket jobb den har kvar. Här kan du också ställa in inställningar som när den ska rengöra, och om den ska dammsuga eller moppa. App-styrningen av robotdammsugaren gör allt så enkelt som möjligt för dig. Allt du behöver göra är att ställa in alla inställningar och låta den göra jobbet åt dig.

100% nöjdgaranti

Det sista du bör titta på är var du överväger att köpa din nya robotdammsugare. Se till att du får 100% nöjdgaranti och att du kan betala med Swish eller Klarna.

Robotdammsugare med moppfunktion

Robotdammsugare med moppfunktion fungerar på samma sätt som de traditionella robotdammsugarna, men levereras med en extra funktion för rengöring och moppning. Utrustade med sensorer och kartläggningsteknik navigerar dessa robotar genom hemmet, upptäcker hinder och kartlägger de mest effektiva rengöringsrutinerna. De använder kraftig sugkraft för att ta bort smuts, damm och grus från olika golv som parkett, klinker och vinyl.

De flesta robotdammsugare med moppfunktion kan dammsuga, moppa och göra rent. De levereras oftast med integrerad vattentank och mopp som gör att de kan fukta golvet och ta bort svåra fläckar och smuts. Vissa modeller erbjuder till och med justerbara inställningar för vattenflöde och tryck, så att du kan anpassa moppningen baserat på dina rengöringsbehov. Du ställer enkelt in alla inställningar i appen.

Fördelarna med robotdammsugare med moppning och rengöring

Det finns många fördelar med en robotdammsugare med moppning och rengöring. Dina golv behöver ofta mer rengöring än bara dammsugning och med en robotdammsugare med moppfunktion är du säker på att få skinande rena golv utan att göra mycket annat än att planera tid och plats.

En robotdammsugare sparar dig tid och energi och du behöver inte bo i ett hem som är smutsigt och dammigt. Robotdammsugare med moppfunktion automatiserar rengöringsprocessen så att du kan fokusera på andra saker medan ditt hem blir skinande rent, oavsett om du är hemma, på jobbet eller ute med vänner.

En robotdammsugare är mångsidig och dammsuger både mattor och golv, samt moppar och rengör de flesta golvtyper. Genom att programmera funktioner, tid och plats säkerställer du en regelbunden rengöring av ditt hem när det passar dig. Robotdammsugare med moppning och rengöring tar bort allt damm, ludd och djurhår så att du får en bra inomhusmiljö. Du kommer garanterat att uppskatta en robotdammsugare med moppning och rengöring. Sällan har det kommit en mer revolutionerande produkt på marknaden som verkligen kan vara till hjälp i alla hem.