Bästatester

Roborock S8 Robotdammsugare

Roborock S8 Robotdammsugare

Det är inte utan anledning som användningen av robotdammsugare har exploderat de senaste åren. Den sparar både tid och energi och är perfekt för alla som uppskattar att använda tiden till annat än att dammsuga. En robotdammsugare kommer ofta med både mopp och tvätt, förutom att den dammsuger de flesta golvytor i hemmet. Du kan ha en robotdammsugare både hemma, på kontoret och på stugan, och om du ser till att den har en användarvänlig app kan du styra robotdammsugaren direkt från telefonen.

Det finns gott om robotdammsugare att välja mellan där ute och det kan kännas svårt att hitta precis den som passar dig. Vi har därför tagit en titt på några av de bästa och mest populära modellerna för att göra det enklare att hitta den robotdammsugare som passar bäst för dig och din familj.

En av de mest populära modellerna på marknaden är Roborock S8 robotdammsugare. Den har ett bra pris och har visat sig fungera bra i hem med både små barn och husdjur. S8 rengör noggrant med en sugkraft på 6000 Pa och har bra borstar. Den kan användas på de flesta underlag som allt från kakel och trägolv till mattor.

Navigation

Roborock S8 levereras med avancerad navigeringsteknologi som gör att den enkelt navigerar runt i ditt hem. Dessutom registrerar den olika hinder som ser till att den varken faller nedför trappor eller fastnar i sladdar. Många robotdammsugare har ett eget navigeringssystem och Roborock S8 är inget undantag. Den använder laser och sensorer för att kartlägga ditt hem och hittar själv den bästa rutten.

Den stora fördelen är att den minns var den redan har dammsugit och tvättat, så att den inte använder onödig tid eller ström, samtidigt som den effektivt tar bort all smuts. S8 har också en egen app där du själv kan bestämma alla inställningar. Allt från när och var den ska rengöra till hur långt den har kommit i arbetet. Med appen kan du både starta och avsluta rengöringen även när du inte är hemma.

Tar bort allt från nya och gamla fläckar

Något att tänka på när du skaffar en robotdammsugare med mopp och tvätt är att den bör vara stark nog att ta bort smuts och fläckar, även de som har legat ett tag. Roborock S8 levereras med så kallad VibraRise som skapar 3000 vibrationer per minut. Detta sägs göra robotdammsugaren tillräckligt stark för att ha en skurande effekt och därmed ta bort både nya och gamla fläckar. Här ska nämnas att den nya modellen Roborock S8 Pro Ultra gör ett ännu bättre jobb med fläckar av alla slag, men då är också den modellen betydligt dyrare än Roborock S8.

Registrerar hinder på egen hand

Roborock S8 registrerar hinder med hjälp av bland annat infraröd bildteknik. Detta är med på att se till att den inte fastnar varken i sladdar eller mellan två rum. S8 har också inbyggd Carpet Boost som gör att den registrerar om den befinner sig på en matta eller på ett golv, och justerar sugkraften därefter. Moppen lyfts automatiskt så att den inte tvättar dina mattor också. Är dina mattor högre än 4 mm kan den få lite utmaningar så det lönar sig att hålla ett öga på den i början.

Rengör noggrant

Roborock S8 är mest känd för de bra och kraftiga borstarna. De rengör noggrant och är effektiva på stora mängder smuts, päls och hår. Den har stark sugkraft på hela 6000 PA, vilket gör den kapabel att ta bort smulor och skräp som ligger djupt i mattor eller mellan springor.

Roborock S8 levereras med separat vatten- och dammtank. Det innebär att du måste byta tank mellan tvätt och dammsugning. Dock fungerar dockningsstationen till den här modellen endast för laddning och varken tömmer damm eller fyller på vatten, men med tanke på priset är inte detta en överraskning.

Lång användningstid och användarvänlig

S8 är inte högre än cirka 10 cm och kommer därför oftast under möbler bra. Den har upp till 180 minuters användningstid och går tillbaka till laddningsstationen själv när den är tom på ström. Kom ihåg att tömma dammbehållaren regelbundet så att den alltid är redo för nästa omgång. Det kan vara bra att tömma den varje gång den har gjort sitt jobb, men det beror naturligtvis på hur mycket damm och skräp som finns i ditt hem.

Roborock S8 gör, som andra modeller, lite ljud när den är i bruk, men den är inte alls lika högljudd som en manuell dammsugare. Du kan ha en konversation medan robotdammsugaren susar runt och rengör ditt hem. Om du ställer in den för att städa medan du sover, kommer du troligen inte att störas, men det beror lite på hur lätt du sover.

Den här robotdammsugaren är lätt att installera, både med appen och manuella inställningar. Du behöver inte vara särskilt tekniskt lagd för att få Roborock S8 igång med rengöringen. Du ställer enkelt in inställningarna i appen. Både var den ska rengöra och var den ska låta bli, samt tid och styrka. Den kommer garanterat att spara tid och energi för dig och du kommer att ha mycket glädje av den.

Sugkraft 6000 PA
Rengör i djupet
Fungerar på alla typer golv
Kommer med ladestasjon
Lång användningstid
Registrerar hinder
Återvänder till laddningsstationen
Levereras med carpet boost
Kartlägger hemmet
Tar bort nya och gamla fläckar
Kunde ha varit bättre på svåra fläckar
Separat damm- och vattentank

Vad är en robotdammsugare?

En robotdammsugare är en liten robot som är designad för att automatiskt rengöra golv och mattor. Den använder sensorer och navigeringsteknologi för att röra sig runt i ditt hem och suga upp smuts, damm och skräp. Med olika borstar och sugkraft fungerar den som en vanlig dammsugare, utan att du behöver göra annat än att sätta igång den.

Den städar alla golv i ditt hem helt på egen hand och är den perfekta hemhjälpen. Genom appar och förinställda städningsprogram kan du enkelt planera städningen av golven när det passar dig. En robotdammsugare i hemmet sparar dig tid och energi. Tid som du kan spendera med någon du tycker om istället för att städa.

Fördelar med en robotdammsugare

En av de största fördelarna med en robotdammsugare är självklart att du slipper att göra mycket av städningen själv. Du behöver dock förvänta dig att använda en manuell dammsugare ibland för att ta lite extra här och där, men den kommer definitivt att spara dig mycket tid och irritation. Speciellt om du ser till att låta den arbeta när du inte är hemma.

En annan aspekt är inomhusklimatet. Vi vet att vi får bättre inomhusmiljö med ett rent och dammfritt hem, men det är inte alltid lika enkelt att genomföra i praktiken. Dagar är fyllda med olika uppgifter och platser vi ska till. Just därför är det mycket praktiskt med en robotdammsugare. Den ser till att det mesta av damm och smuts tas bort oavsett om du är hemma eller inte. De är också ofta utrustade med ett HEPA-filter som i sin tur hjälper till att förbättra inomhusklimatet. En robotdammsugare passar alla typer av familjer, oavsett om du är ensam eller om ni är flera, just för att den arbetar självständigt och sparar dig för en hel del arbete.

Det har hänt mycket med teknologin sedan den första robotdammsugaren såg dagens ljus. De robotdammsugare du får idag är avsevärt bättre än vad de var i början, och du kommer aldrig att ångra att du investerade i en robotdammsugare.