Bästatester

Robotdammsugare Hundhår

Vilken robotdammsugare är bäst mot hundhår? (Juli 2024)

Undrar du vilken robotdammsugare som passar bäst för dig? Vi har testat marknadens bästa robotdammsugare från märken som Neatsvor, Dreame, iRobot och Roborock. Vi har granskat fördelar och nackdelar mellan de utvalda modellerna, inklusive hur bra de är på att hantera hundhår, för att göra ditt val enklare.

1. Neatsvor X500 – Bäst i test robotdammsugare mot hundhår

4,8 stjärnor på Trustpilot med 112 recensioner
Utmärkt sugkraft för hundhår och damm
Mycket värde för pengarna
Unik kundservice

Neatsvor X500 är prisvärd och en perfekt robotdammsugare för dig som uppskattar att komma hem till ett skinande rent hem varje dag hela veckan. Den har en snygg design och är mycket enkel att använda. Den levereras med både app och fjärrkontroll, vilket gör den enkel att använda. Med Neatsvor X500 kan du anpassa rengöringen efter dina behov. Då den har en inbyggd navigering och kollisionssystem kan du vara säker på att din robotdammsugare navigerar säkert och enkelt runt i ditt hem utan att stanna på grund av hinder som möbler och annat som kan vara i vägen.

Med Neatsvors egen app kan du enkelt följa din robot. Här kan du justera olika funktioner även när du inte är hemma, samt övervaka var den arbetar och hur mycket den har kvar. Appen gör det också möjligt för dig att kontrollera batteristatus, schemalägga städtider och följa kartan. Neatsvor X500 är designad för sömlös integration i ditt hem, där allt du behöver göra är att tömma dammbehållaren, fylla på vattenbehållaren och byta mopp när det behövs.

Neatsvor X500 har en sugkraft på 3000 PA vilket gör att den suger upp allt från damm och smulor till djurhår från mattor och golv. Den har en batteritid på 90 till 120 minuter och återvänder själv till laddningsstationen när den är klar med sitt jobb eller när den är tom på ström. Den kan dammsuga även när du inte är hemma och kommer med 100% nöjdhetsgaranti. Med Neatsvor X500 robotdammsugare får du mycket för pengarna och du kan enkelt få en liten hjälpreda i hemmet utan att tömma plånboken.

Hos Neatsvor kan du handla med både Klarna & Swish, vilket anses vara en av säkraste betalningsmetoderna. Neatsvor har också en egen svensk kundtjänst som är redo att hjälpa till om du har frågor eller behöver råd och rekommendationer.

100% nöjdgaranti
Värt priset, mycket för pengarna
Tar hundhår och katt­hår
Kommer med mopp och tvätt
Effektiv rengöring
Kör till laddstationen på egen hand
Svensk kundservice
Kartet är enkel – kunde vara mer avancerad

2. Roborock S7 MAXV ULTRA – Bästa premium robotdammsugare

4,6 stjärnor med 43 recensioner
Dammsuger och moppar
Utmärkt sugkraft

Roborock S7 Maxv Ultra robotdammsugare är en kraftfull och effektiv robotdammsugare. Den betraktas som en extremt bra robotdammsugare och det är inte utan anledning. Den har allt du behöver med funktioner och teknik som ser till att ditt hem är rent dygnet runt. Den största nackdelen med Roborock S7-robotdammsugaren är att den är mycket dyr.

Roborock S7 rengör snabbt och effektivt och har en kraftfull motor på 5100 PA. Den fungerar för allt från damm till djurhår och den kan även moppa och skrubba dina golv. En av de bästa funktionerna på Roborock S7 är att den har en dockningsstation som både tömmer, tvättar och fyller på vattentanken.

Roborocks robotdammsugare levereras med en egen app som är lätt att använda. Navigeringen fungerar perfekt och du kan följa din dammsugare i realtid. Det sägs att den ska undvika kablar och andra hinder på golvet, men den funktionen fungerar tyvärr inte optimalt. Du kan låta denna robotdammsugare jobba utan att du följer med den, men se till att golven är ordentligt städade och utan hinder.

Enkel navigering med realtidsfunktion
180 minuters användningstid
Dammsuger och moppar
Imponerande sugkraft
Kommer med egen app
Dockningsstation med många funktioner
Snabb och effektiv
Mycket dyr
Klarar inte hindren optimalt
Designen kunde vara snyggare


3. Neatsvor X650 – Mest populära robotdammsugare mot hundhår

4,7 stjärnor på Trustpilot med 107 recensioner
Bästa sugkraften på marknaden
100 % nöjdhetsgaranti
Mycket värde för pengarna

Neatsvor X650 Pro robotdammsugare är en uppgraderad version av den populära Neatsvor X600 Pro. Här får du mycket teknik för pengarna och den anses vara den kraftfullaste och mest intelligenta robotdammsugaren på marknaden. Den passar perfekt i hem med både husdjur och små barn. Den kan både moppa och dammsuga samtidigt och har marknadens kraftigaste motor på hela 6000 PA. Faktum är att den har en så kraftfull sugförmåga att den kan suga upp stålkulor lika tunga som AA-batterier.

Neatsvor X650 Pro är specialdesignad för att ta bort hår och dammsuga grova mattor. Den tar bort hår från hund och katt mycket effektivt. Den har automatisk laddning och återvänder därför själv till laddningsstationen när den är urladdad. Med en batteritid på 120 till 180 minuter kan den dammsuga och moppa både små och stora bostäder.

Denna robotdammsugare från Neatsvor kommer med en egen app där du kan styra alla funktioner, även när du inte är hemma. Den är också kompatibel med Google Home. Neatsvor X650 Pro har både No-Go-Zoner och No-Mopp-Zoner så att du själv kan bestämma vilka områden och rum den inte ska rengöra.

En av de mest imponerande sakerna med Neatsvor X650 Pro är att den kan både dammsuga och moppa samtidigt. Allt du behöver göra är att ställa in det i appen så kommer du hem till dammsugna och nytvättade golv. I appen kan du också planera all rengöring för hela huset. Spara inställningarna efterhand som du är nöjd.

Om du kämpar med hundhår på golven i ditt hem, bör du verkligen överväga att investera i Neatsvor X650 Pros robotdammsugare. Här får du den senaste teknologin samt en extremt kraftfull sugkraft som gör att den avlägsnar hundhår från både mattor och golv.

När du köper en robotdammsugare från Neatsvor har du tillgång till svensk kundservice alla arbetsdagar och du kan betala med säkra lösningar som Klarna. Neatsvor erbjuder också 100 % nöjdhetsgaranti, så att du alltid kan vara säker på att du köper en robotdammsugare som uppfyller förväntningarna.

Moppar och dammsuger samtidigt
Specialdesignad för fjerning av hundhår på gulv och grova mattor
Sugkraft på 6000 PA
Lång batteritid
Egen App
Kompatibel med Google Home
No-Go-Zoner
No-Mop-Zoner
Automatisk laddning
100 % nöjdgaranti
Svensk kundservice
Dammhållaren är påsfri

4. iRobot Roomba j7+ – Bästa design robotdammsugare

4,6 stjärnor med 23 recensioner
Lätt att använda
Bra rengöringsresultat

iRobot Roomba j7+ är en snygg robotdammsugare med en enkel app som fungerar bra. Den här modellen finns att köpa i flera nätbutiker och fysiska butiker som Power. Den är kostsam, men du får en hel del finesser och funktioner för pengarna.

iRobot Roomba rengör hårda golv effektivt och har bra sugförmåga, vilket gör att den ger bra resultat även på rengöring av mattor. Den är tillräckligt stark för att klara trösklar på egen hand och undviker lätt hinder på golvet. En av fördelarna med den här robotdammsugaren är att du får en ny maskin om den kör över husdjursavföring utan att stanna upp.

Laddningsstationen gör arbetet enklare för dig. Den tömmer dammsugaren själv varje gång den är tillbaka i stationen. Batterikapaciteten kunde vara bättre, men den återvänder till laddningsstationen på egen hand när den är urladdad.

Kör tillbaka till laddningsstationen själv
Lätt att använda
Snygg design
Enkel app
Kommer över trösklar
Dålig batterikapacitet
Tvättar utan mopp
Kostsam


5. Dreame L 20 Ultra – Bästa automatiska robotdammsugare

Unik laddningsstation
Bra navigering

Dreame L 20 Ultra är den näst dyraste robotdammsugaren i vår översikt. Den har många fantastiska funktioner och en fantastisk laddningsstation som gör det mesta. Den har automatisk dammtömning, tvättar mopparna själv och har en egen mopp-torkare så att mopparna inte ligger och surar. Laddningsstationen har också två stora vattenbehållare där den ena är för rent vatten medan den andra är för smutsigt vatten. Allt du behöver göra är att tömma dammbehållaren och se till att vattenbehållaren är fylld.

Dreame L 20 Ultra har två roterande moppar och de kan flyttas åt sidan för att komma extra nära hörnen och längs listerna. Den ger ett bra rengöringsresultat, men den använder lite mer vatten än andra robotdammsugare vi har tittat på.

Dreame L 20 Ultra både moppar och dammsuger samt kartlägger huset. Den är effektiv och noggrann med bra navigering och tar sig lätt förbi hinder. Dreame L20 har en snygg design, men den är inte lika effektiv när det gäller att ta bort hundhår som flera av de andra robotdammsugarna som vi har granskat i vår översikt.

Moppar som når hörnen
Unik dockningsstation
Stor vattentank
Bra rengöringsresultat
Egen app
Mopparna lyfter sig
Bra navigering
Inte särskilt bra på mattor
Appen är för enkel
Mycket dyr


Vad är en robotdammsugare?

En robotdammsugare är en slags robot som är utformad för att enkelt och effektivt rengöra ditt hem. Många robotdammsugare kan både moppa och dammsuga dina golv, antingen när du är hemma eller på jobbet. Många av robotdammsugarna är utrustade med avancerade sensorer som gör att de kan kartlägga och navigera runt i rummet på egen hand.

En robotdammsugare fungerar nästan som en liten hemhjälp. Den dammsuger dina mattor och golv, samt moppar och rengör dina golv. Allt du behöver göra är att tömma dammbehållaren och se till att den har tillräckligt med vatten om den ska moppa. Du kan ställa in robotdammsugaren för att rengöra precis när det passar dig. Genom appstyrning kan du planera och bestämma när den ska rengöra, var den ska moppa och dammsuga, samt följa med på dess arbete i realtid.

Den kompakta designen på en robotdammsugare gör att den enkelt kan komma åt svåråtkomliga områden, som under möbler och runt hörn. Många moderna modeller är också utrustade med smarta funktioner, som fjärrstyrning via mobilappar eller integration med Google Home, vilket gör dem användarvänliga och praktiska.

Robotdammsugare för hundhår

Att ha en fyrbent vän i hemmet ger glädje och sällskap, men det kan också leda till extra utmaningar när det gäller städning, särskilt för de som har hundar som fäller mycket. Hundhår tenderar att dyka upp överallt, från mattor och möbler till svårtillgängliga hörn och sprickor. I sådana situationer kan en robotdammsugare vara räddningen. Men innan du investerar i en robotdammsugare för hundhår finns det några viktiga faktorer att överväga.

Sugkraft och effektivitet

När det gäller att hantera hundhår är sugkraften avgörande. Se till att välja en robotdammsugare med tillräcklig kraft för att lyfta och avlägsna djurhår från golv och mattor.

Borstar och filter

Robotdammsugare som är speciellt designade för hundhår levereras ofta med specialborstar och filter som är optimerade för att hantera djurhår. Dessa borstar är ofta utformade för att minimera tovor och trassel och de är lättare att rengöra.

Navigationsfunktioner

Robotdammsugarens navigeringssystem är också viktigt. Välj en modell med avancerade navigationsfunktioner, som t.ex. laserskannrar eller kameror, som gör att den kan kartlägga och navigera i ditt hem mer effektivt.

Batteritid och laddningstid

Robotdammsugarens batteritid är en annan viktig faktor att överväga, särskilt om du har ett större hem eller många områden som behöver städas. Se till att välja en modell med tillräcklig batterikapacitet för dina behov.

Ljudnivå

Hundar kan vara känsliga för höga ljud, så det kan vara klokt att välja en robotdammsugare som är relativt tyst i drift. Lydnivån är en viktig faktor att överväga, särskilt om du har ett djur som är känsligt för ljud eller om du planerar att använda din robotstøvsuger medan du är hemma. Robotstøvsugarens ljudnivå mäts i decibel (dB), och de flesta modeller varierar mellan 55 till 70 dB. För att sätta det i perspektiv är en normal konversation ungefär 60 dB, medan en hårtork kan vara upp till 80 dB.

Fördelarna med robotdammsugare för hundhår

Att leva med hundar innebär glädje och sällskap, men också en oändlig kamp mot hundhår som samlas på golv, under möbler och på textilier. Traditionell städning kan snabbt bli en tidskrävande och aldrig slutande syssla. Här erbjuder robotstøvsugaren en modern lösning som kan förändra sättet du hanterar hundhår i ditt hem.

Med den senaste tekniken och smarta funktioner är dessa små, men kraftfulla, enheter designade för att effektivt navigera runt i ditt hem och ta bort hundhår från alla typer av golv och mattor, vilket ger dig mer tid till att njuta av livet med din fyrbenta vän.

Automatisk rengöring

En av de största fördelarna med en robotdammsugare för hundhår är att den tar hand om rengöringen automatiskt. Du kan ställa in den för att dammsuga vid bestämda tidpunkter och den kommer att hålla ditt hem rent och fritt från hundhår medan du gör andra saker.

En av de största fördelarna med robotstøvsugare är möjligheten att ställa in dem på att städa dagligen, eller till och med flera gånger om dagen, vilket är nästan omöjligt att hinna med manuellt. Detta är särskilt värdefullt i hushåll med djur, där hår och smuts ackumuleras snabbt. En daglig snabbgenomgång av robotstøvsugaren håller håransamlingarna i schack och minskar behovet av omfattande, tidskrävande städsessioner.

Tidsbesparande

Att dammsuga hemmet för hand kan vara tidskrävande, särskilt om du har många områden som behöver städas. Med en robotdammsugare kan du spara värdefull tid och energi genom att låta den sköta jobbet åt dig.

Att hålla hemmet rent kan vara en av de mest tidskrävande och återkommande sysslorna, särskilt för djurägare. Hundar och katter är underbara följeslagare, men deras päls gör inte samma sak för våra hem. Här spelar robotstøvsugare en avgörande roll genom att erbjuda en betydande tidsbesparing.

Robotstøvsugaren jobbar självständigt och kräver minimal mänsklig inblandning. När du har programmerat den enligt ditt schema, tar den hand om städningen medan du kan ägna dig åt andra saker. För djurägare innebär det att du inte dagligen behöver dra fram den traditionella dammsugaren för att ta hand om hår som din fyrbenta vän lämnat efter sig.

Moderna robotstøvsugare är utrustade med sensorer som hjälper dem att identifiera särskilt smutsiga områden, som områden med hög koncentration av djurhår. Detta innebär att de kan fokusera sin städkraft där den behövs mest, vilket gör städningen mer effektiv utan extra insats från din sida.

Mindre fysisk ansträngning

Förutom tidsbesparingen minskar robotstøvsugare även den fysiska ansträngningen som krävs för att hålla ett hem rent. Detta är en särskilt viktig fördel för personer med begränsad rörlighet eller de som lider av ryggproblem. Att slippa dra runt en tung dammsugare minskar risken för belastningsskador och gör det lättare att upprätthålla ett rent hem.

Effektiv rengöring

Robotdammsugare är utrustade med avancerad teknologi som gör att de kan navigera effektivt runt ditt hem och nå platser som kan vara svåra att nå med en vanlig dammsugare. Detta säkerställer en grundlig rengöring av alla golv och mattor.

Kontinuerlig rengöring

En annan fördel med robotdammsugare är att de kan dammsuga ditt hem kontinuerligt, även när du inte är hemma. Det innebär att du alltid kommer hem till en ren och hygienisk miljö för både dig själv och din fyrbenta vän.

Minskad allergi

Genom att regelbundet avlägsna hundhår och damm kan en robotdammsugare bidra till att minska allergener i hemmet, vilket kan vara särskilt fördelaktigt för personer med allergi eller astma. Husdjur, damm och pollen kan alla bidra till allergiska reaktioner, vilket gör det nödvändigt att regelbundet städa bostaden för att minska förekomsten av allergener. Robotstøvsugare erbjuder flera fördelar för allergiker, vilket gör dem till ett utmärkt verktyg i kampen mot allergener i hemmet. Genom att ställa in robotstøvsugaren på daglig städning kan du minska mängden damm, djurhår och andra allergener i ditt hem. Detta är särskilt viktigt under högsäsong för pollen eller i hem med husdjur som fäller mycket.

Många robotstøvsugare är utrustade med HEPA-filter (High Efficiency Particulate Air filter) som kan fånga upp till 99,97% av alla partiklar som är större än 0,3 mikrometer. Det innebär att de kan fånga upp damm, pollen, mögelsporer och djurhår som annars skulle kunna orsaka allergiska reaktioner. Genom att effektivt filtrera luften och fånga upp dessa små partiklar hjälper robotstøvsugare till att förbättra inomhusluftkvaliteten.

Minskar behovet av manuell städning

För personer med dammallergier kan manuell städning vara problematisk eftersom det rör upp dammpartiklar i luften, vilket kan förvärra symtomen. Med en robotstøvsuger minskas behovet av frekvent dammsugning och städning, vilket bidrar till en hälsosammare inomhusmiljö. Eftersom robotstøvsugaren arbetar autonomt, kan du lämna hemmet medan den städar, vilket minskar din exponering för upprört damm och allergener.

Nå till svåråtkomliga platser

Robotstøvsugare är designade för att komma åt under möbler och andra svåråtkomliga platser där damm och hår ofta samlas. Detta innebär att de kan ge en mer omfattande rengöring jämfört med traditionell städning, där dessa områden ofta förbises. Genom att hålla dessa områden rena kan robotstøvsugare bidra till att minska ackumuleringen av damm och allergener i hemmet.

Vad bör du tänka på när du ska köpa en robotdammsugare?

När du överväger att köpa en robotdammsugare finns det flera faktorer du bör tänka på för att säkerställa att du får en modell som passar dig och din familjs behov. Det första du bör tänka på är hur stor budget du har. Du hittar robotdammsugare i många prisklasser och det är inte nödvändigtvis de dyraste som är de bästa. Kolla recensioner och tester för att få en översikt över vilka modeller du bör titta närmare på.

Sugkraft för att ta bort damm och hundhår

När du väljer en robotdammsugare bör du överväga dina behov. Har du en stor eller liten bostad, har du husdjur eller små barn? Om du har husdjur bör du se till att välja en robotdammsugare som har tillräckligt bra sugkraft för att ta bort både hund- och katthår, samt damm, smulor, sand och grus. Vissa modeller är speciellt designade för att hantera bland annat husdjurshår.

Moppning och tvätt

Allt fler modeller kommer med möjligheter till moppning och tvätt så att dina golv både dammsugs och moppas. Det bästa valet du kan göra är att välja den robotdammsugare som både moppar och dammsuger i ett och samma steg. Det känns fantastiskt att komma hem till ett skinande rent hem, oavsett om du har varit på träning, jobbet eller ute med vänner.

Navigeringssystem

Väljer du en robotdammsugare med ett navigeringssystem kommer den effektivt att manövrera runt i rummet. Med dessa modeller kan du ställa in navigering för olika rum och våningar, samt No-Go-Zoner som gör att du bestämmer var robotdammsugaren ska rengöra och vilka områden den ska undvika.

Batteri- och laddningstid

Kolla batteri- och laddningstiden. En längre batteritid är idealisk för större områden och med kort laddningstid kan du städa stora områden på relativt kort tid. Se till att du hittar en robotdammsugare som hittar tillbaka till laddningsstationen på egen hand. Då slipper du göra annat än att bestämma när och var den ska rengöra, så blir jobbet gjort oavsett om du är hemma eller inte. Robotdammsugaren bör också vara utrustad med sensorer så att den undviker hinder som möbler eller trappor. Detta minskar risken för skador och ger en mer effektiv rengöring.

Appstyrning

Med en robotdammsugare som kan kopplas till en app har du alltid möjligheten att följa med på var den befinner sig och hur mycket jobb den har kvar. Här kan du också använda inställningar som avgör när den ska rengöra och om den ska dammsuga eller moppa. Appstyrningen av robotdammsugare gör det hela så enkelt som möjligt för dig. Allt du behöver göra är att ange alla inställningar och låta den göra jobbet åt dig.

100 % nöjd-garanti

Slutligen, när du överväger var du ska köpa din nya robotdammsugare, se till att företaget erbjuder en 100 % nöjd-garanti och möjligheten att betala med Swish eller Klarna. Det finns strikta regler för att använda dessa betalningsmetoder i företag, vilket ofta är en indikation på företagets pålitlighet.

En stor anledning till att robotdammsugare har blivit så populära är att de verkligen sparar både tid och ansträngning. Du kan faktiskt spara upp till 10 timmar i veckan med städning med en robotdammsugare och med den hektiska livsstil många av oss har, är detta tid du kan använda till något annat.